Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Ulė @ 2011 10 29, 11:48)
lotuliukas.gif

tik aki uzmetus pagalvojau mano!! biggrin.gif  ale tip top,net jauciu skoni,tikrai gavosi puikiai viens prie vieno wub.gif

O garstycios turbut butinai reikalingos? tiesiog daugiau niekur ju nenaudoju, o del vieno patiekalo pirkti gal nesinoretu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 10 29, 16:38)
O garstycios turbut butinai reikalingos? tiesiog daugiau niekur ju nenaudoju, o del vieno patiekalo pirkti gal nesinoretu  blush2.gif

Jos labai praturtina skoni 4u.gif 40% koki skonis keiciasi.
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2011 10 28, 11:34)
sveikutes,
gal kuri turit koki recepteli is kepeneliu? pvz kepenu apkepas arba vyniotinis su kepenelem? biggrin.gif MB jas megsta, noreciau pradziugint  tongue.gif


Pats skaniausias patiekalas kokį esu valgiusi ir gaminusi iš kepenėlių 4u.gif
Kreminės vištų kepenėlės pagal Sonatiną
Visada darau iš dvigubos normos, tik nededu pievagrybių, nes grybų nevalgome. Bet gaunasi labai skanus patiekalas (tik jei nemėgstat aštriai, geriau jo nebandykit smile.gif ), visa esmė ko gero tame padaže iš saldaus čili padažo, sojos padažo ir grietinės rolleyes.gif

QUOTE(Ragany @ 2011 10 28, 16:51)

Neiskepe bulves. kame reikalas, ka as darau ne taip ir kaip reiketu daryti?


Į tokias ir kitokias apkepėles visada dedu tik apvirtas bulves (apverdu apie 10min.). Čia gal ir nuo bulvių rūšies priklauso, nes kiek esu kepusi tarkim vištieną su daržovėm ir bulvėm (pagal tą patį receptą, vieną kartą visai gerai iškepa, kitą kartą ir po dviejų su puse valandų vidus žalias doh.gif )

QUOTE(ELlJA @ 2011 10 29, 10:37)
Iškilmingai pranešu: tai buvo pats skaniausias valgytas plovas mano gyvenime (atleisk man už šiuos žodžius, mama  biggrin.gif).

Plovas pagal Ulę


Kai radau šitą receptą kol kas plovą tik taip ir tegaminu smile.gif

QUOTE(viktorijute @ 2011 10 29, 15:38)
O garstycios turbut butinai reikalingos? tiesiog daugiau niekur ju nenaudoju, o del vieno patiekalo pirkti gal nesinoretu  blush2.gif


Manau čia garstyčios sudaro didžiąją dalį šito patiekalo sėkmės biggrin.gif Ir būtinai dėkit grūdėtas, jos taip gražiai papuošia plovą ir visiškai kitokį skonį duoda.

QUOTE(Ulė @ 2011 10 29, 15:52)
Jos labai praturtina skoni 4u.gif 40% koki skonis keiciasi.


Aš sakyčiau, kad skonis keičiasi 90% biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 29 spalio 2011 - 16:07
user posted image

Šiandien pas mus kibinai drinks_cheers.gif Receptėlis daugeliui žinomas, tad neperrašinėsiu tik įmesiu nuorodą. Viskas gaunasi superiškai wink.gif


http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4

skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Polaroid: 29 spalio 2011 - 18:53
QUOTE(Isila @ 2011 10 29, 16:03)
o aš išskobiu su arbatiniu šaukšteliu - lengvai ir greit.

Reiks pabandyt,jeigu nesulinks saukstelis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2011 10 28, 12:34)
sveikutes,
gal kuri turit koki recepteli is kepeneliu? pvz kepenu apkepas arba vyniotinis su kepenelem? biggrin.gif MB jas megsta, noreciau pradziugint  tongue.gif

Mano mėgstamiausi - kepenų paštetas ir kepenėlės su obuoliais, vartoju veršienos kepenėles, bet tinka ir kitos.
Paštetas
0,5 kg kiaulienos šoninės,
0,5 kg kepenėlių,
dvi morkos,
trys svogūnai,
druskos, kvapiųjų ir juodųjų pipirų,
20 gr. sviesto.
Šoninę verdame 20 minučių po užvirimo, išgraibome, nupilame stiklinę sultinio į atskirą indelį, likusiame sultinyje verdame 5 minutes po užvirimo verdame kepenėles, išgriebiame. Tada viską - šoninę, kepenėles, morkas ir svogūnus - sumalame, sumaišome su sultiniu, dedame druskos ir pipirų, viską sukrečiame į kepimo indą, galima suvynioti į folgą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

Kepenėlės su obuoliais
0,5 kg kepenėlių;
du svogūnai,
du vidutinio dydžio rugštūs obuoliai, druska, pipirai.
Apkepiname supjaustytus svogūnus, nedideliais gabalėliais supjaustome kepenėlės, apvoliojame jas miltais ir sudedame kepti, kepame neilgai, pamaišant, kokias 5 minutes, kad kraujas nesisunktų, sudedame prieskonius, tarkuotus obuolius, uždengiame ir patroškiname 10 minučių mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Finna @ 2011 10 29, 17:06)
Visada darau Į tokias ir kitokias apkepėles visada dedu tik apvirtas bulves (apverdu apie 10min.). Čia gal ir nuo bulvių rūšies priklauso, nes kiek esu kepusi tarkim vištieną su daržovėm ir bulvėm (pagal tą patį receptą, vieną kartą visai gerai iškepa, kitą kartą ir po dviejų su puse valandų vidus žalias doh.gif )

Vištą kepate dvi su puse valandos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 10 30, 00:24)
Reiks pabandyt,jeigu nesulinks saukstelis unsure.gif

Aš su bulvių skustuku skobiu visada, labai greita ir nebaisu įsipjauti.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 10 26, 17:24)
Sakykit kokiu irankiu išskobiat bulves? ax.gif Nes peiliu skobti man kankyne blush2.gif

Yra ir specialus įrankis daržovių išgremžimui, su juo labai greitai viskas gaunasi bigsmile.gif . Tai toks metalinis pagaliukas (panašus į virbalą) su kilpute.
Kilpučių būna įvairių dydžių, todėl turint kelis skirtingus įrankius, galima skobti įvairaus dydžio bulves ar kitas daržoves. Šių gremžtukų būna pirkti per įvairias muges ar parodas 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos, ieskau receptuko idarytu vistos kulseliu/ketvirciu... oda nulupi ir prikemsi i vidu viska, tik malta ir t,t, nerandu nuorodos ax.gif gal kuri nesenai ka panasaus dare ir gali pakomentuot bent? labai aciu. atsiprasau uz temos tersima 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2011 10 30, 15:50)
Sveikos, ieskau receptuko idarytu vistos kulseliu/ketvirciu... oda nulupi ir prikemsi i vidu viska, tik malta ir t,t, nerandu nuorodos  ax.gif  gal kuri nesenai ka panasaus dare ir gali pakomentuot bent? labai aciu. atsiprasau uz temos tersima  4u.gif  blush2.gif

http://public.fotki....i/dscn2221.html
http://gyvenimas.del....php?id=8095265
Įdaryta šlaunelė:
��
Iškaulinamas ketvirtis vištienos, mėsa paliekama. Įdarui: malta paukštiena, maišyta su kiauliena, džiovintos slyvos ir abrikosai, kiaušinis, prieskoniai. Į vidų dedama labai nedaug, nes būna palikta pačio ketvirčio mėsos.
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2011 10 28, 11:34)
sveikutes,
gal kuri turit koki recepteli is kepeneliu? pvz kepenu apkepas arba vyniotinis su kepenelem? biggrin.gif MB jas megsta, noreciau pradziugint  tongue.gif

Ne apkepas ir ne vyniotinis,bet mano vyro vienintelis valgomas kepenėlių patiekalas.Tik labai nesibarkit,kad foto nėra,čia šiaip atsiminiau,kad reikėtų kurią dieną padaryti.
Tai štai,vadinasi patiekalas ''Lenkiškai troškintos kepenėlės''.
Jautienos kepenims nulupti plėvelę,supjaustyti lazdelėmis ir sausai pamarinuoti su cukrumi ir druska(tiesiog pabarstyti ir pamaišyti šaukštu).Po to apvolioti miltuose,sumaišytuose su trupučiu druskos.Apkepinti aliejuje nelabai ilgai.Sudėti į puodą,užpilti sultiniu,įdėti žiupsnį nuplikytų razinų,kepintų svieste svogūnų,skiltelėmis pjaustytų obuolių ir troškinti.Pabaigoje įdėti pagal skonį cukraus,cinamono,grietinės.
Gal susirodys kiek keistokas receptas,bet bent jau mūsų šeimynos ir visų kas ragavo labai pamėgtas.Toks saldžiarūgštis padažiukas. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 30, 11:58)
Aš su bulvių skustuku skobiu visada, labai greita ir nebaisu įsipjauti.



QUOTE(EditaGV @ 2011 10 30, 13:35)
Yra ir specialus įrankis daržovių išgremžimui, su juo labai greitai viskas gaunasi  bigsmile.gif . Tai toks metalinis pagaliukas (panašus į virbalą) su kilpute.
Kilpučių būna įvairių dydžių, todėl turint kelis skirtingus įrankius, galima skobti įvairaus dydžio bulves ar kitas daržoves. Šių gremžtukų būna pirkti per įvairias muges ar parodas  4u.gif .

Aciu 4u.gif
Atsakyti