QUOTE(EditaGV @ 2011 10 30, 13:35)
Yra ir specialus įrankis daržovių išgremžimui, su juo labai greitai viskas gaunasi
. Tai toks metalinis pagaliukas (panašus į virbalą) su kilpute.
Kilpučių būna įvairių dydžių, todėl turint kelis skirtingus įrankius, galima skobti įvairaus dydžio bulves ar kitas daržoves. Šių gremžtukų būna pirkti per įvairias muges ar parodas
.

Kilpučių būna įvairių dydžių, todėl turint kelis skirtingus įrankius, galima skobti įvairaus dydžio bulves ar kitas daržoves. Šių gremžtukų būna pirkti per įvairias muges ar parodas

Turime tuos "grąžtukus" dar nuo tarybinių laikų.Turėtumėte rasti kokiame sendaikčių turguje.
Faršu įdarytos bulvės-pats skaniausias mano vaikystės mėsinis patiekalas (mėsos aš tada nemėgau),bet mama jas troškindavo truputyje vandens-svieste-grietinėje.Keptos orkaitėje man nelabai(pati kažkada taip dariau),sausokos ir pnš.O troškintos baltame padažiuke(be jokių ten miltų)
