Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(EditaGV @ 2011 10 30, 13:35)
Yra ir specialus įrankis daržovių išgremžimui, su juo labai greitai viskas gaunasi  bigsmile.gif . Tai toks metalinis pagaliukas (panašus į virbalą) su kilpute.
Kilpučių būna įvairių dydžių, todėl turint kelis skirtingus įrankius, galima skobti įvairaus dydžio bulves ar kitas daržoves. Šių gremžtukų būna pirkti per įvairias muges ar parodas  4u.gif .


Turime tuos "grąžtukus" dar nuo tarybinių laikų.Turėtumėte rasti kokiame sendaikčių turguje.
Faršu įdarytos bulvės-pats skaniausias mano vaikystės mėsinis patiekalas (mėsos aš tada nemėgau),bet mama jas troškindavo truputyje vandens-svieste-grietinėje.Keptos orkaitėje man nelabai(pati kažkada taip dariau),sausokos ir pnš.O troškintos baltame padažiuke(be jokių ten miltų) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 30 spalio 2011 - 19:07
QUOTE(pokemonas @ 2011 10 30, 10:20)
Vištą kepate dvi su puse valandos? blink.gif


Vištą kepu pusantros valandos biggrin.gif
Rašydama konkretų postą, omeny turėjau patiekalą su daržovėmis ir vištiena (viskas kepama orkaitėje, su jogurtiniu padažu, kadangi viskas sumaišyta prieš kepant, o ant viršaus esantys vištienos kumpeliai apipilti specialiu padažu ir apiberti sūriu, bulvių iš apačios, susimaišiusių su kitom daržovėm nerankiodavau, lengviau būdavo laukti kol ir bulvės suminkštėja biggrin.gif ). Tai va jį kepant po pusantros valandos bulvės dažnai būdavo kietos, tada kepdavau tol, kol suminkštėdavo (ir tai ne visada atsitikdavo net ir po dviejų su puse valandų doh.gif ).
Bet pabodo kankintis, todėl niekada nebekepu bulvių prieš tai nors ir trumpai termiškai neapdorotų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 01 lapkričio 2011 - 13:50
QUOTE(Finna @ 2011 11 01, 13:46)
Vištą kepu pusantros valandos biggrin.gif
Rašydama konkretų postą, omeny turėjau patiekalą su daržovėmis ir vištiena (viskas kepama orkaitėje, su jogurtiniu padažu, kadangi viskas sumaišyta prieš kepant, o ant viršaus esantys vištienos kumpeliai apipilti specialiu padažu ir apiberti sūriu, bulvių iš apačios, susimaišiusių su kitom daržovėm nerankiodavau, lengviau būdavo laukti kol ir bulvės suminkštėja biggrin.gif ). Tai va jį kepant po pusantros valandos bulvės dažnai būdavo kietos, tada kepdavau tol, kol suminkštėdavo (ir tai ne visada atsitikdavo net ir po dviejų su puse valandų doh.gif ).
Bet pabodo kankintis, todėl niekada nebekepu bulvių prieš tai nors ir trumpai termiškai neapdorotų biggrin.gif

Bulvės nesuminkštėja dėl rūgšties. Pakeiskite padaža ir viskas iškeps greitai bei skaniai smile.gif
Atsakyti
vistienos keksiukai

user posted image
user posted image

1 vistienos krutinele,250ml grietineles 13% riebumo,pundas svieziu petrazoliu,
2 skilteles cesnako,megiamu prieskoniu.
viska sumesti i blenderi ir sumalti.sudeti i forma,arba mazas formeles.istatyti i kita forma su verdanciu vandeniu ir deti i ikaitinta orkaite.kepti apie 150 laipsniu temperaturoje apie 30 min ar ilgiau,priklauso nuo jusu orkaites.patiekite su megiamom salotom.
skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 01 lapkričio 2011 - 14:38
QUOTE(onute33 @ 2011 11 01, 15:37)

1 vistienos krutinele,250ml grietineles 13% riebumo,pundas svieziu petrazoliu,
2 skilteles cesnako,megiamu prieskoniu.
viska sumesti i blenderi ir sumalti.sudeti i forma,arba mazas formeles.istatyti i kita forma su verdanciu vandeniu ir deti i ikaitinta orkaite.kepti apie 150 laipsniu temperaturoje apie 30 min  ar ilgiau,priklauso nuo jusu orkaites.patiekite su megiamom salotom.
skanaus  4u.gif

Sveiki.Gal kvailai paklausiu:o ar lengvai issima is keksiuku formeliu?Nes kai kepiau popierinese keksiuku formelese,tai sunkiai nusiimdavo ir prarasdavo grazia forma.Noreciau toki grozi pasigamint savaitgali...
Atsakyti
Ilgąjį savaitgalį svečiuose pas tėvus užfiksavau tokį patiekalą, receptą mama rado kažkokiam žurnale, lyg savaitės priede buvo tema "Bulviniai patiekalai". Kaip tarkuotų bulvių cepelinai, tik dar sočiau biggrin.gif Orkaitėje troškinti grietinėlėje.. Primena skonį kai su padažu cepelinai šildomi ant keptuvės, apkepant 4u.gif

Baltarusiški koldūnai

500g bulvių tarkuotos masės
250g maltos mėsos (naudojom kiaulienos faršą, geriau rinktis riebesnį, kad nebūtų sausas vidus)
svogūnas
aliejus, pipirai druska
kiaušinis
500g grietinėlės


Tarkius palaikyti ant kiaurasamčio, kad nubėgtų skystis, taip stipriai sunkti kaip cepelinams nereikia..(Tiesiog palaikyti keletą min. kad nuvarvėtų.) Įdėti druskos, kiaušinį ir išmaišyti.

Mėsos įdarą paruošti kaip cepelinams. Sumalti svogūną, įdėti druskos, pipirų, išmaišyti.

Formuojam truputį mažesnius, nei persiko dydžio kamuoliukus su mėsos įdaru ir apkepam keptuvėje iš abiejų pusių. Po keltą min, kad įgautų formą, troškinant nesuliptų. Tada sudedam į gilų indą, užpilam grietinėle, arba kitu norimu padažu, uždengiam ir troškinam orkaitėje 40min. Kadangi pirmą kartą gaminant užvirus grietinėlei viskas pradėjo bėgti ir svilti tai šykart pabandėm celofaninėje rankovėje. Visai gerai gavosi thumbup.gif Net nustebau kur dingo visa grietinėlė blink.gif toks jausmas, kad ir dvigubai daugiau jos galima supilti..Valgėm papildomai su grietine..
daugiau foto
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonuko_mamyte: 01 lapkričio 2011 - 16:24
QUOTE(Geriuke @ 2011 11 01, 14:52)
Gal kvailai paklausiu:o ar lengvai issima is keksiuku formeliu?


is silikoniniu jie tiesiog iskrenta apvertus smile.gif
Atsakyti
Siandien kepiau bulves pagal Ule http://skanusgyvenim...tos-bulves.html , nu nerealiai nerealiai skanios, o dar prie mano ypatingos vistienos ir is galvos sumestu salotu visi isdievagojo, kad geriau kelis kart nei restorane, gaila tik nebuvo kada nufotkint, tai gal kita karta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 01, 18:09)
is silikoniniu jie tiesiog iskrenta apvertus  smile.gif

Aciu 4u.gif Buvau pamirsusi,kad tokias turiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 10 29, 15:38)
O garstycios turbut butinai reikalingos? tiesiog daugiau niekur ju nenaudoju, o del vieno patiekalo pirkti gal nesinoretu  blush2.gif



Tai gali jas pirkti dėl dviejų patiekalų - Ulės tarybinis guliašas su jomis nuostabus wub.gif Aš kiek gamindavau, vis padažui kažko trūko, o kai pabandžiau su garstyčiomis... thumbup.gif Nesigailiu, kad dėl jo specialiai garstyčias pirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 01, 18:09)
is silikoniniu jie tiesiog iskrenta apvertus  smile.gif

tikra tiesa biggrin.gif .jokiu problemu neiskilo isimant.
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2011 11 01, 15:37)
vistienos keksiukai


ISIMYLEJAU SIA TEMUTE 4u.gif

BUTINAI PABANDYSIU JUSU KEPSIUKUS 4u.gif
Atsakyti