Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(neraida @ 2011 11 04, 14:06)
mesa tikrai nebuna sausa(aisku jeigu pati mesa kokybiska),mano supratimu ja tam ir apkepini ant stipresnes ugnies , kad sultys nepabegtu. labai skanus plovas gaunasi, kai atradau si recepta, tik taip ir tegaminu.
Aciu, Ulei  wub.gif


Pas mane kumpis tik yra, jei sprandine kokia butu, ar ispjova tai butu zinoma geriau wub.gif tai va tik bijau kad tas kumpis bus sausokas, vaikas nevalgys doh.gif o jei bandyt patroskinti ta mesa ilgiau, jauciu skonis bus ne tas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 04, 15:12)
Pas mane kumpis tik yra, jei sprandine kokia butu, ar ispjova tai butu zinoma geriau  wub.gif tai va tik bijau kad tas kumpis bus sausokas, vaikas nevalgys  doh.gif o jei bandyt patroskinti ta mesa ilgiau, jauciu skonis bus ne tas  g.gif

aisku, gali ir patroskint ilgiau, tikrai nemanau, kad skonis labai nukentes. 4u.gif
Atsakyti
ŠONKAULIUKAI.
Labai vykęs receptas. REKOMENDUOJU.

user posted image

Būna vaikštai po parduotuvę ir nežinai ką gaminti.. Ir man taip šį kartą buvo (nors dažniausiai einu su sąrašėliu). Ėjau alkana, tai siaubingai visko norėjosi.. Ir nei iš šio nei iš to prisiminiau seniai valgytus šonkauliukus. Visus pasivaikščiojimus po parduotuvę užraukiau, susirinkau tik būtiniausius produktus ir lėkiau namo gaminti.
Mėsa ir marinatas:
600g kiaulienos šonkauliukų, 1 pakelis "SantaMaria" marinato (gi reikėjo labai greit pagaminti) su česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis, 1 šaukšto medaus ir trupučio sojos padažo.
Šonkauliukus supjausčiau po vieną kauliuką atskirai, supyliau marinatą, dėjau šaukštą medaus, sojos ir viską gerai įtryniau. Indą uždengiau ir padėjau į šaldytuvą. Reikėjo palaikyti valandą.. Bet aš iš alkanumo prisikirtau bandelių, tai šonkauliukus kepiau jau kitą dieną. Mėsa buvo tokia minkšta.. mmm... aišku turbūt nelabai ekologiška su tokiu marinatu, bet bala nematė..
Taigi, kitą dieną į skardą įtiesiau kepimo popierių, pašlaksčiau alyvuogių aliejumi, sudėjau šonkauliukus parverstus ant šono, uždengiau folija ir kišau į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
Tuo metu gaminau padažą:
keptuvėje išlydžiau šaukštą sviesto, dėjau šaukštą miltų ir apkepiau, įpyliau daug (apie pusė stiklinės) pomidorų padažo, įpyliau šiek tiek grietinėlės, šaukštą medaus, pipirų, čili pipiriukų, šaukštelį kario ir šaukštą konjako (o jei gaila, tai šaukštą brendžio). Viską apie minutę pakaitinau. Ištraukiau šonkauliukus, nuėmiau foliją, aptepiau pagamintu padažu ir kišau atgal į orkaitę dar 20 minučių.
Valgėme su salotomis. Salotų receptas čia
Atsakyti
Labai noriu padekoti Ulei uz plovo recepteli...skanumelis wub.gif o as plovo juk nemegstu biggrin.gif bet si kirtau apsilaizydama 4u.gif aciukas 4u.gif
tik garstyciu neturejau...kazi labai del to skonis nukentejo?
Dar viriau Guliasine sriubyte (nepamenu autores)... itraukta i megstamiausiu sarasa wub.gif taip pat labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2011 11 04, 16:12)

tik garstyciu neturejau...kazi labai del to skonis nukentejo?


mergaites tikrai jau diskutavom ir sakem ,kad maziausiai skonis 50% nuo garstyciu keiciasi,garstycias naudoti angliskas su grudeliais, dar nuo cesnako skonis keiciasi, as dabar dedu kokias 8 galvutes sveikas thumbup.gif 4u.gif

o seip smagu,kad patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 04, 15:59)
mergaites tikrai jau diskutavom ir sakem ,kad maziausiai skonis 50% nuo garstyciu keiciasi,garstycias naudoti angliskas su grudeliais, dar nuo cesnako skonis keiciasi, as dabar dedu kokias 8 galvutes sveikas  thumbup.gif  4u.gif

o seip smagu,kad patinka wub.gif


Galvutes? blink.gif
Atsakyti
gal turite skanų receptuka varškės apkepo? 4u.gif
Atsakyti
Dariau ir as vakar toki plova, nu skaniai gavos, tik man biski truko garstyciu kvapo ,skonio, dejau 1 sauksta toki su kaupu smile.gif bet siaip darysiu turbut dazniausiai sitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 04, 16:59)
mergaites tikrai jau diskutavom ir sakem ,kad maziausiai skonis 50% nuo garstyciu keiciasi,garstycias naudoti angliskas su grudeliais, dar nuo cesnako skonis keiciasi, as dabar dedu kokias 8 galvutes sveikas  thumbup.gif  4u.gif

o seip smagu,kad patinka wub.gif

Gaminau ir as "objiedienie" biggrin.gif labai skanu buvo. O cenaka su garstyciom pamirsau doh.gif doh.gif doh.gif Sekanti syki idesiu, nes pasibraukiau raudonai blush2.gif

ACIU UZ RECEPTUS !!!!!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 04 lapkričio 2011 - 18:14
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 04, 17:33)
Galvutes?  blink.gif

taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2011 11 04, 18:05)
gal turite skanų receptuka varškės apkepo? 4u.gif


As turiu 2 receptus - pagal kuri kepu priklauso nuo turimu produktu saldytuve.

PIRMAS

Mazdaug 100g manu (puse stiklines ar kartais siek tiek daugiau) uzpilu stikline pieno, ismaisau ir i ta laika kitam inde issitirpinu 50-60g sviesto (tirpint nebutina, bet pas mane visad is saldytuvo, tai kitaip ismaisyt nepatogu), dedu keleta saukstu cukraus (pagal skoni), 450g varskes, 4 kiausinius, viska ismaisau. Supilu manus su pienu ir vel ismaisau ir kepu 160 laipsniu orkaiteje kazkur 70min. (su mano orkaite butent tokioj temperaturoj ir tiek laiko idealiausiai gaunasi, bandziau karsciau, trumpiau ir tt, bet ne taip iskepa).

ANTRAS

3 kiausinius ismaisau su puse (+-) indelio kondensuoto pieno, idedu 1-2 saukstus grietines, beriu trecdali stiklines manu, dedu 450g varskes, viskas ismaisau ir kepu 180 laipsniu orkaiteje kazkur 40-50min.
Atsakyti
Merginos, o kodėl į varškės apkepą reik dėt manų kruopas, ką jos tokio daro ir kuo jas galima pakeist.
Nevartojam mes jų, tai dėl šaukšto baisiai nesinori pirkt poko.
Atsakyti