Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu tęsti žindymą

QUOTE(Keryda @ 2011 12 01, 17:21)
Aciu Arya, taip ir darau, biski kas- iskart dedu prie kruties, bet jis iskart uzmiega. tas pats ir su tikru valgymu- vis reikia ji budinti, kai maitinu is kruties, o maitinti stengiuosi kas 3 valandas (12, 15, 18, 19 ir tt..). Jis privargsta, jam silta, gera, jis uzminga, as keliu budinu, tada duodu misinuko. Tai ar to misinuko iskart atsisakyti ir nebeduoti ne kiek? bet jis juk bus maziau pavalges... o kaip su krutimis? juk dabar duodu viena maitinima is vienos, kita- is kitos. tai taip ir palikti, tik nebeduoti misinuko? bijau, kad svoris nepradetu kristi... blink.gif

Pas mane buvo panaši situacija, kai dukra nepriauginėjo svorio. Tada irgi primaitinau mišinuku, bet primaitinimui naudojau pagalbinę maitinimo sistemą, mišinuką visada tik su ja ir duodavau, jokių buteliukų, taip tikrai neatpras nuo krūties ir gaunasi dar papildoma spenelių stimuliacija. Mišinuko kiekio jokiu būdu nereikia didinti, reiktų po truputį mažinti, po kokia 10 ml ir stebėti kaip auga svoris. Ir tarpai kas 3 val. man atrodo tikrai per dideli, aš maitinau kuo dažniau iš krūties, tik mišinuką sumaitindavau kas 3 val., o šiaip leidau būti prie krūties kiek tik nori, įsidėdavau į nešioklę arba gulėdavau lovoje - kas 30 min keisdavau krūtį. Mišinio atsisakėm visai penktą mėnesį (nors galėjau gal ir anksčiau, bet irgi nedrįsau labai mažinti) ir išmaitinau iki 2 metų.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 12 01, 18:39)
Pas mane buvo panaši situacija, kai dukra nepriauginėjo svorio. Tada irgi primaitinau mišinuku, bet primaitinimui naudojau pagalbinę maitinimo sistemą, mišinuką visada tik su ja ir duodavau, jokių buteliukų, taip tikrai neatpras nuo krūties ir gaunasi dar papildoma spenelių stimuliacija. Mišinuko kiekio jokiu būdu nereikia didinti, reiktų po truputį mažinti, po kokia 10 ml ir stebėti kaip auga svoris. Ir tarpai kas 3 val. man atrodo tikrai per dideli, aš maitinau kuo dažniau iš krūties, tik mišinuką sumaitindavau kas 3 val., o šiaip leidau būti prie krūties kiek tik nori, įsidėdavau į nešioklę arba gulėdavau lovoje - kas 30 min keisdavau krūtį. Mišinio atsisakėm visai penktą mėnesį (nors galėjau gal ir anksčiau, bet irgi nedrįsau labai mažinti) ir išmaitinau iki 2 metų.

Egliuke, Dziugu girdeti, kad perejai nuo misinuko prie zindymo, ir as labai svajoju ir noriu kuo greiciau! as su misinuku maitinu kas 3 valandas, o tarpuose, tai bet kada, kad tik vaikutis nori, tada ir duodu is kruties.
O sakyk, kas yra ta pagalbine maitinimo sistema, tas buteliukas su slangutem? as dabar tai maitinu is Avent buteliuku, ten man atrodo paprastas ciulptukas, joks ne i speneli panasus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Keryda @ 2011 12 01, 12:56)
Egliuke,  Dziugu girdeti, kad perejai nuo misinuko prie zindymo, ir as labai svajoju ir noriu kuo greiciau! as su misinuku maitinu kas 3 valandas, o tarpuose, tai bet kada, kad tik vaikutis nori, tada ir duodu is kruties.
O sakyk, kas yra ta pagalbine maitinimo sistema, tas buteliukas su slangutem? as dabar tai maitinu is Avent buteliuku, ten man atrodo paprastas ciulptukas, joks ne i speneli panasus  unsure.gif

Tuomet keisk krūtis, kai prisnūsta, žadink, (čia surašyta daug būdų kaip http://www.zindymas.lt/node/9), bandyk daryti krūties kompresiją (suspausk ranka krūtį arti krūtinės ląstos, kas pastumtum pienelį link spenelio, neturi skaudėti), mišinuko bandyk mažinti kas dvi tris dienas po 10-20 ml nuo bendro dienos kiekio, kiek suvalgo ir stebėk, ar šlapinasi bent 6 kartus, tuštinasi, nusitrauk kiek pavyksta dar pienelio ir geriau ne iš buteliuko sumaitink.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 01, 22:49)
Tuomet keisk krūtis, kai prisnūsta, žadink, (čia surašyta daug būdų kaip http://www.zindymas.lt/node/9), bandyk daryti krūties kompresiją (suspausk ranka krūtį arti krūtinės ląstos, kas pastumtum pienelį link spenelio, neturi skaudėti), mišinuko bandyk mažinti kas dvi tris dienas po 10-20 ml nuo bendro dienos kiekio, kiek suvalgo ir stebėk, ar šlapinasi bent 6 kartus, tuštinasi, nusitrauk kiek pavyksta dar pienelio ir geriau ne iš buteliuko sumaitink.

taip, sutinku- reiks kazkaip atsikratyt to buteliuko. o del kruties keitimo, ar as teisingai darau- maitinu is kruties ir papildomai is buteliuko kas 3 val. (skaiciuojant nuo maitinimo pradzios) ir kiekviena maitinima is kitos kruties. O tarpuose tarp tu 3 val. duodu kruti, kada tik jis nori ir duodu tik is tos kruties, is kurios baige ta pagrindini maitinima, nes to pienuko ten lieka.
A as tureciau matinti taip- kaskart duoti is kitos kruties, kai tik jis uzsinori. pvz: duodu viena kruti plius misinukas, po kokios valandos jis vel uzsinori valgyti - duoti kita kruti be misinuko, tada nori valgyti po kitos valandos- vel kita kruti be misinuko, paskui lakas prieina maitinimui su misinuku- vel kita krutis ir tt.. Ar taip? nezinau, ar suprantamai parasiau, lb sunku man aprasyti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keryda: 02 gruodžio 2011 - 10:14
QUOTE(Keryda @ 2011 12 02, 04:43)
taip, sutinku- reiks kazkaip atsikratyt to buteliuko. o del kruties keitimo, ar as teisingai darau- maitinu is kruties ir papildomai is buteliuko kas 3 val. (skaiciuojant nuo maitinimo pradzios) ir kiekviena maitinima is kitos kruties. O tarpuose tarp tu 3 val. duodu kruti, kada tik jis nori ir duodu tik is tos kruties, is kurios baige ta pagrindini maitinima, nes to pienuko ten lieka.
A as tureciau matinti taip- kaskart duoti is kitos kruties, kai tik jis uzsinori. pvz: duodu viena kruti plius misinukas, po kokios valandos jis vel uzsinori valgyti - duoti kita kruti be misinuko, tada nori valgyti po kitos valandos- vel kita kruti be misinuko, paskui lakas prieina maitinimui su misinuku- vel kita krutis ir tt.. Ar taip? nezinau, ar suprantamai parasiau, lb sunku man aprasyti...  ax.gif

Keryda, gali duoti abi krūtis - vieną 1,5 val ir po to kitą. Arba kaitaliok dažnai abi ir būtinai derink su kompresija bei ištraukimu rankomis. O mišinio kas kelias dienas po truputį pamažink.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 04, 19:40)
Keryda, gali duoti abi krūtis - vieną 1,5 val ir po to kitą. Arba kaitaliok dažnai abi ir būtinai derink su kompresija bei ištraukimu rankomis. O mišinio kas kelias dienas po truputį pamažink.

Aciu,kad atraset, stangiuosi taip daryti, labai tikiuosi atsikratyt misinio, nors tai ir uztruks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Keryda @ 2011 12 04, 18:51)
Aciu,kad atraset, stangiuosi taip daryti, labai tikiuosi atsikratyt misinio, nors tai ir uztruks  doh.gif

Taip, užtruks, nes pienuko neišeina staiga padauginti, kaip staiga jis ir nedingsta! Bet kantrybė ir darbas ir laikas padės pagausinti pienuko ir atsisakyti mišinuko.
Atsakyti
QUOTE(Keryda @ 2011 12 05, 02:51)
Aciu,kad atraset, stangiuosi taip daryti, labai tikiuosi atsikratyt misinio, nors tai ir uztruks  doh.gif

apie primaitinimo sistema paskaityk cia :
http://www.medelabre...sing-system-sns

as atsisakiau misinuko jos pagalba. Su buteliuku man nepavyko visai, kaip tik priesingai, pieno labai staigiai mazejo, istraukti pradejo blogiau. Gal kam ir pavyksta, bet ir su antru vaiku, tik pabandziau buteliuka, is karto pieno dar labiau sumazejo. O sita sistema padejo labai. Bet reikia taip primaitint po kiekvieno maitinimo savo pienu, jei truksta maisto. Kitaip neatstatysi
Atsakyti
QUOTE(morkele @ 2011 12 13, 16:10)
apie primaitinimo sistema paskaityk cia :
http://www.medelabre...sing-system-sns

as atsisakiau misinuko jos pagalba. Su buteliuku man nepavyko visai, kaip tik priesingai, pieno labai staigiai mazejo, istraukti pradejo blogiau. Gal kam ir pavyksta, bet ir su antru vaiku, tik pabandziau buteliuka, is karto pieno dar labiau sumazejo. O sita sistema padejo labai. Bet reikia taip primaitint po kiekvieno maitinimo savo pienu, jei truksta maisto. Kitaip neatstatysi

sveikute 4u.gif , as ir apie sita galvojau, o gal galetum detaliau parasyti kaip su sia sistema maitinai? ta prasme, kaip tik maitini, taip ir dediesi sia sistema? g.gif ar tik kelis kartus per diena ...?
Atsakyti
QUOTE(Keryda @ 2011 12 18, 01:55)
sveikute  4u.gif , as ir apie sita galvojau, o gal galetum detaliau parasyti kaip su sia sistema maitinai? ta prasme, kaip tik maitini, taip ir dediesi sia sistema?  g.gif  ar tik kelis kartus per diena ...?

va , geras straipsnis http://www.pradzia.o...mas-relaktacija

Gal padės

O šiaip kas laikinai naudojat buteliuką, ar tik primaitinat, labai gerai Calma maitintuvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dita09: 02 sausio 2012 - 15:27