Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip valomas kompiuteris?

O gal galite parašyti kur spausti kai XP yra nes kol kitas kompas buvo tai žinojau angliškai kur spaust pasiskaičius knygose. O dabar tai ir bijau ką netataip padaryrt.
Kaip defragmentuot XP.
Atsakyti
Uolma, mano irgi XP, bet ten viskas angliškai. Jei lietuviškai, tai turėtų būti Pradėti, tada Programos, Papildomi (antraeiliai - buvę accessories), Sistemos įrankiai, ir disko defragmentavimas. Angliškai kaip rašiau Start - Programs - Accessories - Systems Tools - Disk defragmeter. O toliau jau viskas aišku.
Atsakyti
Tai kai atsidarai tą langą ir tereikia spaust DEFRAGMENTUOTI? Ar taip? O kaip baiks nieko nereikia papildomai spaust. Ir ar galima tuo laiku dirbt prie kompo ar turi stovėt ramybėj jis.
Atsakyti
Paspaudio Deg\fragmentuoti. Išmeta lentelę. Joje reikia pasirinkti diską, kurį nori defragmentuoti (mano kompe yra 3), spaudi Analysis. Parodo kaip išsimėtę failai. Kai baigiasi šis procesas, gali išmesti lentelę. Joje nurodoma kokie failai nedefragmentuojami. Ją gali uždaryti. Tada spaudi Defragmentuoti (lentelėje apačioje). Ir prasideda ilgas procesas (jei ilgai buvo netvarkytas).
Mums rekomendavo palikti jį vieną. Nes dirbant jis šiek tiek stabdo. Kai pirmą kartą paleidau defragmentuotis, tai prcesas tęsėsi 3 val.
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 06 22, 07:36)
programu perinstaliavima

SILVUTE,o galima smulkiau ka reiskia progravimu perinstaliavimas ir kaip.
Atsakyti
paprasciausiai paimi ir perinstaliuoji is pradziu OS, o poto ir visas tau reikalingas programas. Siaip jau bent karta i metus tai rekomenduojama daryti, o daug dirbant ir dazniau.

Aiskiu geriausia pries perinstaliuojant ir format C padaryti, tik tada dingsta visa informacija tureta C diske.
Atsakyti
QUOTE (amrisa @ 2004 06 21, 03:16)
ar po control panel turiu atidaryti ''performance''. As nerandu unsure.gif gal galima smulkiau.Jei kas pas mane windows XP home edition. smile.gif

jei nerandi, tai reikia kaireje "control panel" atidarytame lange, virsuje, kur parasyta
"switch to category view" paspausti ir tada turi buti ismestos kategorijos is kuriu gal 5 sarase ir yra "performance..."
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 06 23, 06:55)
paprasciausiai paimi ir perinstaliuoji is pradziu OS, o poto ir visas tau reikalingas programas. Siaip jau bent karta i metus tai rekomenduojama daryti, o daug dirbant ir dazniau.

Aiskiu geriausia pries perinstaliuojant ir format C padaryti, tik tada dingsta visa informacija tureta C diske.

g.gif ar cia reiskia kaip sako ,kad vindausus reikia perinstaliuoti,paaiskinkit ipatingai bukiems ,prasom.As jau rimtai susirupinau,kad kazka reikia daryti,nes vakar visiskai uzstrigo,pele nori juda nori ne ,puslapis neuzsidaro,o jei uzsidaro,tai dalimisir net neuzsidare per START,teko is tinklo isjungti,ka manot .Gal man cia reiketu i ekspertu bureli kreiptis,nes isbandziau ka rekomendavot.
Atsakyti
Normaliai dirbant su kompu ji reik perinstaliuot gal tik karta per du metus. Zinoma jeigu i diena instaliuoji ir issintaliuoji 5 programas tada reiks viska perinstliuot kas menesi.
Jeigu kompas pradeda stabdyti:
a) rekomenduoju paleisti Disk Cleanup ir defragmentuoti diska, rekomenduociau tai daryti kas menesi ar kas du priklausomai nuo kompo naudojimo.
cool.gif jei vis dar stabdo paziurekit kiek programu sedy system tray. Systray yra ta vieta prei laikrodzio. Kuo daugiau yra ten ikonu tuo daugiau resursu yra naudojama. As nesakau, kad tas programas reiki isinsatiluoti, paparasciausiai nevisoms yra butina sedeti systray. Kiekviena prigram turi opcija su kuria jus galite jos automatini startavima.
c) paziurekit kokie procesai eina jusu kompiuteryje, kiek jie uzima procesaoriaus liko ir atminties. Tai galima atlikti ant Win2000/XP spauskit CTRL+ALT+DEL, atsiradusiam lange pasirinkit task manager, o Windows task manger lange pasirinkit Processes. Ten jus pamatysit kokie procesai yra paleisti ir kiek jie resursu ryja. Zinoma daugeliui ten gali pasirodyti "rocket science". Faktas yra tas kad nevisi jie yra reikalingi.
d) paziurekit kokios programos startuoja tik ijungus kompa. Spauskit Start\run ir i eilute irasykit msconfig(si komanda veikia tik ant win98 ir winXP) atsiradusiame lange pasirinkit startup. Cia pamatysit visas programa kurios startuoja startuojant OS. Galit pasibandyti nuink varnele nuo tos programos kuri jusu manymu nereikalinga ir perkraukit kompa.
e) paskutinis yra programu instaliavimas. Programas reik isinstaliuoti, o ne istrinti, bet netgi isinstaliuojant, programos palieka irasus registre arba palieka failus. Paprasciausias budas ir turbut geriausias ju atsikratyti yra paprasciausiai perinstaliuoti OS, bet tai uzima nemazai laiko. Kitas budas yra atsidaryti registra ir isrankioti tas siuksles, bet tai gana sudetinga ir reik zinoti ka trinti. Na ir dar vienas budas yra specializuotos programos. Jos praskanuoja registra ir istrina neegzistuojanciu programu irasus is registro.

Dabar cia del visu reklamuojamos Adware ji yra tikrai nebloga programq, bet ji iesko tik programu, kuriuos stebi ka jus darot su kompu, kokius puslapius perziurinejat ir t.t.

Biski isijauciau rolleyes.gif
Atsakyti
O is kur gauti ta Arware? Ar galima is kur nors parsisiusti nemokamai?
Jus kazkaip cia sudetingai aiskinat ta defragmentavima. Eini i my computer, spaudi and c:/ disko kairiu peles klavisu, eini i properties, jam atsidarius, spaudi ant tools, po to defragmentation. Is pradziu analyse, o kai tai baigia, tai defragment. Bent jau as taip darau. rolleyes.gif
Atsakyti
http://www.lavasoft.de
ji yra nemokama
Atsakyti
QUOTE (laurechka @ 2004 06 25, 15:01)
http://www.lavasoft.de
ji yra nemokama

thumbup.gif thumbup.gif Dekui uz nuoroda. Praskanavau saviski, tai 55 vabalus surado blink.gif blink.gif . O ar reikia juos istrinti is karantino?
Atsakyti