Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

va ka reiskia mamytes apkabinimas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasniuke @ 2011 10 08, 14:29)
Siandienos musu nuotykiai sedint ant puoduko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  - Pasidejau puoduka ant lovos, ji pasisodinau, salia atsisedau, apsikabinau. Sedi 5 minutes, sedi 10 minuciu. Sakau paziuresiu ar padare. Zvilgt - miega  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Prajuokino! biggrin.gif

Toms, kurios sako, kad vaikutis dar nekalba, tad nepasiprašys. smile.gif Mano mergaitė irgi dar daug nekalbėjo, kai pratinomės ant puoduko, bet norą sisiot parodydavo susiimdama už klynuko. smile.gif Skaičiau, kad ir kiti vaikai taip daro, tad nebūtinai turi būti žodinis prašymas. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasniuke @ 2011 10 08, 04:47)
Turbut viskam savas laikas. Pirmaji sunu mokiau irgi nuo pusantru, tai visa vasara gyvenom ant baluciu kilimuose, balduose ir tt, bet butas buvo nuomotas, baldai visi senesni uz mane pacia, tai paskui isvaliau kiek ejo ir viskas, bet priprato, o dabar viskas nauja, tai nesinori, kad pridarytu visur  doh.gif Kuo didesnis, tuo reciau paskui sysioja, bet maniskis arbatos prigeres gali ir kas 10 minuciu myzciot, tai be pampio sudetinga, ypac jei ne namie bunam. Kad bent jau noriai sedetu ant to puodo, tai butu gerai, o dabar kaukia kaip skerdziamas ir ridenas nuo jo. Laikant per prievarta tikrai nepadarys nieko  doh.gif

Sveikutes. Mano pupai greit bus du metukai, bet su puoduku mes labai draugaujame nuo pusantru metuku. Nepatariu vaiko sodint per prievarta, nors gal per grubus tas zodis prievarta smile.gif. As ja vis sodindavau ant puoduko jau labai anksti, anksciau buvom ismoke vonioj pasisiot, buvom ismoke po pietu miego ant puoduko pasisiot, bet atejo metas kai kategoriskai pries puoduka buvo. Ir as karts nuo karto bandydavau pasodint per "prievarta", uzkalbindama, su zaisliukais zaisdama. Bet kai ji pradejo sisiot i puoduka supratau kad sitie zaidimai neveiksmingi, kol vaikas nesupranta ko is jo tikimasi. pusantru metu ji jau labai noriai pati sedosi ir dekinga mums vasara, kad galejom netik namuose dziaugtis sausomis kelnemis bet ir lauke. Iseje i lauka pasisiojom kelis kart i kalnytes, bet neskubejau keist kelnyciu, vedziau namo burbedama, kad reik sisiuka i puoduka daryt, tai keliu kartu pakako.. Na puoduko pamirst ir uzlept nereikia, parodyt kas diena, pasiulyt atsisest, o gal jau ta diena atejo.. NEs manau tos dienos ir reikia laukt, prazaidus ta diena, gali vel ilgai tekt laukt.. O mano drauge visai puoduko neturejo iki pusantru metuku, o tik nupirko ir vaikiukas nuo pirmos dienos sisiuka ten pradejo daryt, nes jis nebuvo pavarges nuo to puoduko kisimo..
Atsakyti
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 10 08, 13:24)
Prajuokino! biggrin.gif

Toms, kurios sako, kad vaikutis dar nekalba, tad nepasiprašys. smile.gif Mano mergaitė irgi dar daug nekalbėjo, kai pratinomės ant puoduko, bet norą sisiot parodydavo susiimdama už klynuko. smile.gif Skaičiau, kad ir kiti vaikai taip daro, tad nebūtinai turi būti žodinis prašymas. wink.gif

O maniskis nieko nedaro. Pamatau, kad jau kelnytes slapios ir viskas. Kiti prisidare nervinas, zyzia, o maniskiui dzin, visa diena gali vaiksciot slapias ir prisikakojes lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet supratima turi kazkoki matyt, nes jei pasprunka nespejus pampio uzdet, tai tuoj padaro sysiuka ant zemes. Tada ziuri i balute ir sako wuoj lotuliukas.gif lotuliukas.gif O tas mano metodas pasidet ant lovos ir ji apkabint neblogas, nes tada matyt jam atrodo, kad ant keliu sedi ir nebega. Tik dar reikia suprast jam, kad reikia daryt sysiu, o ne miegoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasniuke @ 2011 10 08, 15:34)
O maniskis nieko nedaro. Pamatau, kad jau kelnytes slapios ir viskas. Kiti prisidare nervinas, zyzia, o maniskiui dzin, visa diena gali vaiksciot slapias ir prisikakojes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet supratima turi kazkoki matyt, nes jei pasprunka nespejus pampio uzdet, tai tuoj padaro sysiuka ant zemes. Tada ziuri i balute ir sako wuoj  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O tas mano metodas pasidet ant lovos ir ji apkabint neblogas, nes tada matyt jam atrodo, kad ant keliu sedi ir nebega. Tik dar reikia suprast jam, kad reikia daryt sysiu, o ne miegoti  lotuliukas.gif

Pas mus irgi taip iš pradžių buvo, kad prisisisioja, o jai nė motais, toliau savo reikalais užsiėmus ir net nekreipia dėmesio, kad šlapia... doh.gif Bet vėliau įvyko kažkoks lūžis ir reikalai pradėjo judėt į priekį. smile.gif

Ir dar... Buvo toks periodas, kai nuo puoduko bėgo, kaip nuo didžiausio priešo, tada gelbėjomės wc dangčiu. Ant jo nupieštas ančiukas, tad dukrytei labai patiko karts nuo karto eiti pas ančiuką. smile.gif Po kiek laiko pati pasirinkdavo, ar pas ančiuką eit sisiot, ar pas meškiuką ant puoduko, bet jau nebėgo nuo nė vieno. wink.gif

Atsakyti
manoji jau 2.6men bet ant puoduko pradejo prasytis tik pries gera menesi.Nebuvo jokios prievartos, nu nesedo ir viskas doh.gif , o paskiau kazkaip pati pradejo prsytis sodinama ant puodo.Dabar net nakti atsikelia ir prasosi.Tai manau kiekvienam vaikui ateina savo laikas.
Atsakyti
mes jau senai sedim ant puoduko tik va beda bedale turim be pampio miegam jau visus metus bet i lova sisiojam doh.gif
Atsakyti
Mergaitės, aš jau visai nebežinau ko imtis, visą savaitę "dirbam" su puoduku ir nieko... Nedaro nors tu ką, dukrytei 1,6 mėn., manau, laikas jau daryti, mielai sėdasi, bet gali išsėdėti pusvalandį - ir nieko. Atsistoja, palaksto ir padaro į kelnytes, man toks jausmas, kad jai atsisėdus ant puoduko viskas užsiblokuoja, sodindavau ir anksčiau, bet retai, padarydavo sisiuką, o dabar visisškai nieko, kas 15 min. sodinu, atrodo jau matau, kad norėtų - atsisėda ir viskas pasibaigia.. Aš ir pati jau ant kito puoduko atsisėdu, sakau ir mamytė sisiuką daro ir žaislus pasodinu, ji taip džiaugiasi, bet ko iš jos tikimasi nesupranta, taip noriu, kad darželyje jau būtų savarankiška, darytų į puoduką, laiko dar yra, bet norisi greitesnio rezultato 4u.gif
Atsakyti
skaitau jusu pasakojimus ir toks vaizdas,kad apie mano dukryte rasot biggrin.gif as irgi pradejau sodint labai anksti,vos tik ji pati ismoko sedet,ir rezultatu turejom,nes po miegelio visad darydavo sisiuka,ar po maisto kakuti(na,as tiesiog sodindavau ja,nes zinodavau,kad keliu min begyje ji kakos),bet metuku laiko viskas uzsibaige,nesedi nei minutes ant puodo schmoll.gif jei sudominu,tai galiu ir pusvalandi pasodinus su ja zaist,bet tik uzdesiu pampi ir kakutis jau jame doh.gif tada nupirkau ta dekla ant musu klozeto,tai jai ant jo sedet patinka,nes aukstai,smagu,bet dar nei karto nera ir ten nieko padarius 4u.gif
Tai nusprendziau isvis jos nesodint kokius 2 men,ir va jau pora dienu vel bandau ja pasodint,bet dar matau,kad nelaikas unsure.gif o ir pakakojus,kaip kazkuri rase ima uz klyniuko,bet kad eit ant puodo,tai dar jokiu sansu 4u.gif taip kad kantrybes kantrybes kantrybes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jordan @ 2011 10 09, 19:07)

Tai nusprendziau isvis jos nesodint kokius 2 men,ir va jau pora dienu vel bandau ja pasodint,bet dar matau,kad nelaikas unsure.gif o ir pakakojus,kaip kazkuri rase ima uz klyniuko,bet kad eit ant puodo,tai dar jokiu sansu  4u.gif taip kad kantrybes kantrybes kantrybes mirksiukas.gif

va cia ir yra klaida,kokia dar kantrybe jei pameginote ir nusprendete, kad tiekto veliau pameginsiu,jei jau apsisprendete tai jau negalima gryzti atgal, kai vaikas supras kad kitaip nebus jis tikrai prades reikaliukus atlikineti ten kur reikia,kai pradedate vaika mokinti valgyti su sauksteliu ir nesigauna jus gi nesakote ai tiekto vaikas nepasiruoses, tegu valgo rankom pameginsim veliau,vaikai labai skirtingai pripranta prie puoduko vieniem uztenka pora savaiciu,kitiems menesio, o kitiems ir keliu menesiu tik reikia mamom apsisarvuoti kantrybe
Atsakyti
Sveikos, ateinu pasigirti musu pasiekimais blush2.gif biggrin.gif Tai va, mes jau pradejo prasytis, mazius vedasi i tualeta uz rankos. Bet as dar vis jo nuolat paklausiu gal jau nori, nes jis ar uzsiziurejes i TV ar bezaisdamas uzsimirsta. Bet jau nepasakysiu kada paskutini karta prisidirbom i kelnes smile.gif Tik va nakti mums nesiseka, gal labai jau ir nebandziau, bet tas faktas kad ryte pampersas buna perpildytas, manes neskatina tuo dar uzsiimti smile.gif
Pradejo pazindintis su puodu nuo sesiu men, nuo 1 metu ir 1 men nebededavau pampersu namuose, jau po menesio eidavom be problemu i lauka be sauskelniu.
Kad kiekvienas vaikas yra skirtingas tj pritariu simtu proc. bet skirtingos ir mamos, kurios tuos vaikus moko vienu ar kitu dalyku.
Pvz as esu grieza, neleidziu zaist su mastu, valgant lakstyt po namus, neleidau ir begt nuo puodo salin ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astonja: 10 spalio 2011 - 21:35
QUOTE(enirshua @ 2011 10 10, 11:30)
va cia ir yra klaida,kokia dar kantrybe jei pameginote ir nusprendete, kad tiekto veliau pameginsiu,jei jau apsisprendete tai jau negalima gryzti atgal, kai vaikas supras kad kitaip nebus jis tikrai prades reikaliukus atlikineti ten kur reikia,kai pradedate vaika mokinti valgyti su sauksteliu ir nesigauna jus gi nesakote ai tiekto vaikas nepasiruoses, tegu valgo rankom pameginsim veliau,vaikai labai skirtingai pripranta prie puoduko vieniem uztenka pora savaiciu,kitiems menesio, o kitiems ir keliu menesiu tik reikia mamom apsisarvuoti kantrybe

Mano nuomonė kitokia. smile.gif Kai pradėjau rimčiau galvoti apie šiuos reikalus, bet pamačiau, kad dukrytė nuo puoduko bėga kaip nežinia nuo ko, patraukiau jį iš akiračio maždaug mėnesiui. Po to ji jau sėdosi ir puodukas nebebuvo siaubas baubas. smile.gif Tiesa, visiškai atsisakius sauskelnių namuose, nenoras sėstis ant puoduko buvo grįžęs, bet tada gelbėjo unitazo dangtis. smile.gif
Dabar jau nepamenu, bet gal po poros savaičių ar mėnesio „mokslo“ vienam savaitgaliui namuose vėl dėjomės sauskelnes (kažkas nutiko ir vėl grįžom prie to, kad vos spėjau plauti kelnytes) – leidau dukrytei pailsėti, atsipūsti nuo puoduko reikalų. Tačiau nuo pirmadienio sauskelnes dėjomės vėl tik miegui ir į lauką. Mano mažiukei tai išėjo tik į naudą, nes po to kur kas geriau sekėsi laiku suspėti ant puoduko, o „avarijų“ pasitaikė vos keletas. wink.gif
Todėl, manau, negalima sakyti, kad klaida daryti pertraukėles. Bent mums jos padėjo gana lengvai ir be didelių stresų mamai ir vaikui pamiršti sauskelnes. smile.gif
Atsakyti