Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

QUOTE(pijusirgabe @ 2011 10 30, 13:52)
Aš pagal savo vaikus galiu pasakyti - kievienas vaikas individualus  ax.gif aišku čia jokia naujiena  biggrin.gif bet va dukrytė sėda ant puodo ir labai dažnai padaro nors dar tik beveik aštuoni mėn, o sūnus 2.3 metai klykia ir spardos sodinamas ant puodo  doh.gif O puodas buvo nupirktas sulaukus šešių mėn, tik kad per didelis.. o paskui nepatiko ir viskas.. ir vaikišką dangtį ant tualeto pirkom ir tualeto treniruoklį, galvojom gal patiks pačiam lipti ir būti tokiam kaip tėtis, bet ne ir viskas, o ant grindų viskas kuo puikiausiai einas, ypač kai užpakalis plikas  doh.gif

musu lygiai tokia pati istorija doh.gif smile.gif tik nuo 8 men kai pradejau sodint pavykdavo ir maza ir dideli reikala padaryti smile.gif o dabar. doh.gif mum 2 lygiai m.
Atsakyti
Mes prie puodo pratinomes labai is anksto, gal nuo 9 menesiu pradejau sodint, tai padarydavo tai ne, bet kasdien sodindavau, po to palaipsniui vis dazniau ir daugiau.. Ir kai sulauke 2 metuku, jau praejo prasytis ir pati sestis. Dabar dukrytei 2.4 men, visada nueina pati, nusimauna kelnytes, padaro, apsimauna ir nueina. Buna kad ispilt puola nest biggrin.gif Tai namie visiskai jokiu rupesciu (svetimoj vietoj, pirma parodau kur puodukas,o tada kai uzsimano irgi eina ir pati daro). smile.gif
Atsakyti
Smagu skaityti gerus jūsų vaikučių pasiekimus, o tiek kurie nepasiduoda mokymui - tai linkiu mamytėms didelės didelės kantrybės ir pasiryžimo.
O mums sekasi neblogai smile.gif Naktys superinės thumbup.gif Per pastarąjį mėnesį šlapios buvo 4 naktys. smile.gif
Dienomis, sudėtingiau. Tačiau jau pažanga yra thumbup.gif Po truputį jau mėgina pats atsisėsti, o atsisėdęs juk būtinai padaro smile.gif Prieš kelias dienas plikinėjo namuose, tai vyras sakė matė kaip belakstydamas atsisėdo ant puoduko, pasisiojo ir nuėjo savais reikalais bigsmile.gif O vakar draugė matė kaip mano vaikis atsisėdo (su triusikėliais doh.gif ) ant puodo, pasisiojo ir matyt norėjo matyt išnešti puoduką išpilti, tad visą turinį išpylė ant grindų lotuliukas.gif
Džiaugiuosi, kad jis jau rodo norą ir pažangą smile.gif
Atsakyti
Na musu pasiekimai tokie padarom uztaike didely reikala ir maza pataikom wink.gif
Pradejau pratinti nuo 9 men, bet pirma karta kazkaip mes issigandom, kai uzgrojo muzika padarius maza reikaliuka, paskiau nenorejo sestis, praejus kazkiek laiko vel istraukiau puoda tai pasededavo, pastumdydavo, tipo kaip zaislas buvo, bet kad padarytu tai schmoll.gif.
Nu tik nuimi pampery pasodini ir lipa nuo puodo, na per prievarta gi nesodinsi, tada as ta puoda i tualeta nunesiau,o siap stovedavo vonioj arb kambary, ir suveike, ji pastoviai lysdavo i wc tik jos nieks neleisdavo ten. ?Kazkaip atsibudusia nunesiau i tulika ir pasodinau ant puoduko ir pavyko, tik kita beda is wc ilgiausia istraukt nejo sedjo gal15 min. tupejo ant puodo. Db mums 1, 1 men, tai va taip susipazinom su tuo slaptu kambareliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Draugeliuke @ 2011 08 14, 23:51)
Atejau papasakoti kaip mums sekasi smile.gif Nuo puoduko lipa vos tik pasodinta smile.gif  ir stai sumasciau  as pabandyti pasodinti ant unitazo. Pasysiojo smile.gif  Tada drauge nuleidom vandeni, paplojom sau katuciu, issiplovem rankytes ir likom abi labai patenkintos biggrin.gif  Nupirkau vaikiska unitazo dangti, gali issedeti ant jo ir 20 min ( pasiulius nulipti papriestaruja), sedi, zaidzia, bezaisdama reikalus savus atlieka, o tada vel tas visas vandens nuleidimo ir rankyciu plovimo procesas. Pati nesipraso dar, bet pasodinu mazdaug kas pusvalandi i visuomet padaro. Kada pati pasiprasys nzn, bet avariju nebebuna bent jau kol kas ax.gif siai dienai esu visai patenkinta atsizvelgiant i musu amziu.

vel ateinu papasakoti kaip mums toliau sekasi. Jau esu minejusi, kad puoduka isigijome kai dukrytei buvo pusmetis ir po truputuka sodindavome, po to ji puodukui tapo priesiska ir reikalus pradejo atlikineti ant unitazo. Po to buvo kokiu 2 menesiu laikotarpis, kai mes vel naudojome sauskelnes ir ant unitazo atsisesdavom tik pries miega ir po miego. Nusprendus vel ju atsisakyti pirma diena mes turejome 12 slapiu kelnaiciu, antra diena 14, trecia diena 2, ketvirta 2, o po to dukryte visiskai suprato ko is jos tikimasi ir skirtingai nei kuomet ji buvo mazdaug 1,2 menesio amziaus ir as tiesiog daznai ja sodindavau, dabar ji jau prasosi pati. Siuo metu dukrytei 1,5metu ir mes naudojame sauskelnes tik naktiniam miegui. Taciau manau ju nebedeti, nes ryte sauskelnes buna visuomet sausos. I lauka sauskelniu nededame, jei zinau, kad planuojame uztrukti ilgiau nei 2 valandas, imu su savimi unitazo dangti. Be to nupirkome kita puoduka, kuris pasirode dukrytei priimtinesnis, nei jo pirmtakas ir ji mielai juo naudojasi( kedutes principo puodukas-sostas).
Mamytes, kuriu vaikiukai vis dar negali susidraugauti su puoduku ar patys nesipraso siulyciau nustoti nerimauti, cia jau buvo daug rasyta, kad kiekvienas vaikas individualus. Taciau siulyciau nenuleisti ranku ir toliau bandyti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Draugeliuke: 16 lapkričio 2011 - 00:18
Kareivėliui 1,2. Kas kiek laiko sodinat ant puoduko, kad sysiuką pagautumėt...? Aš vis dar nevilty...mažą reikalą į puodą pataikom tik po miegelių, didelis tik į sauskelnes...puodo visai nebijo...viena paguoda-naktys sausos.
Atsakyti
QUOTE(Ėlge @ 2011 11 16, 08:56)
Kareivėliui 1,2. Kas kiek laiko sodinat ant puoduko, kad s.ysiuką pagautumėt...? Aš vis dar nevilty...mažą reikalą į puodą pataikom tik po miegelių, didelis tik į sauskelnes...puodo visai nebijo...viena paguoda-naktys sausos.

sodindavau daznai, mazdaug kas 15min.
Atsakyti
QUOTE(Ėlge @ 2011 11 16, 08:56)
Kareivėliui 1,2. Kas kiek laiko sodinat ant puoduko, kad sysiuką pagautumėt...? Aš vis dar nevilty...mažą reikalą į puodą pataikom tik po miegelių, didelis tik į sauskelnes...puodo visai nebijo...viena paguoda-naktys sausos.

Pradžioje kai tik nuėmiau sauskelnes sodindavau kas 15-25min., bet beviltiška būdavo, jei jis per tas pačias 15min., pasisiodavo 3-5kartus doh.gif biggrin.gif Tad pirmas kelias dienas tiesiog stebėjau kaip dažnai jis sisioja. Paskui po kurio laiko ir jis rečiau pradėjo sisioti. Nors pvz. vakar visą diena balose doh.gif Tik kaku pagavau biggrin.gif Bet neimu į galvą, nors jau su tuo 6 mėn.dirbam smile.gif Aišku būna dienu kai pats nubėga, atsisėda ant puoduko ir padaro ką jam reikia biggrin.gif Tik minusas vienas - nemoka kelnyčių nusimauti doh.gif lotuliukas.gif
O vat būtent tos sausos naktys ir neleido nuleisti rankų smile.gif
Atsakyti
Mums 1m3men i puoduka padarem (siusiuka) tik pora kartu ir tai zaidimu forma, kazkaip mes jo dar vengiam schmoll.gif Na o dukra mano ant puodo sedejo jau nuo 8men. Kiekvienam manau ateis savas laikas ax.gif
Atsakyti
As dukryte pradejau sodinti nuo 8 men., daugiau seneliu spaudziama, labai nustebau, kad per kelias dienas suprato, ko is jos noriu, mums tuoj metukai, tai kaku visada pasipraso, sysiu, jei pataikau, padaro iskart, jei ne, tai ir nelaikau. Puoduka laikau ant stalo, nes man nugara skauda, nereikia susilenkti o ir jai matau patinka, ir turi kelis zaisliukus, su kuriais tik ant puoduko sedint zaidzia, jau viska padaro ir vistiek nenori nuo puoduko nulikt. Bandziau gaudyti sysius kas 15-20 min, nepatiko nei jai nei man, tai dabar pasodinu kokius 5-8 kart per diena ir apie puse bandymu buna sekmingi, vasara bandysim apsieiti be pamperiu, ziuresim, kas gausis. Labai tikiuosi kad ir toliau mums taip neblogai seksis
Atsakyti
Ačiū, Mamytės 4u.gif

kas 15 min truputį per dažnai gavosi - tik pykčio sulaukdavau, pradėjau kas valandą - kas antrą kartą pataikom, bet ir vėl - tik sysiuką. Su dideliu reikalu sunkiau-net pamačius "pradžios ženklus" nespėju pasodinti - viduriukai minkšti, tai jam jokių pastangų nereikia - kol pagriebiu puodą ir numaunu sauskelnes galiu jau ir uodegą plauti...
Na, kad toks raidos ypatumų skirtumas tarp dviejų mano berniūkščių būtų negaliu ir patikėti-o viską darau panašiai...bet Jūsų patarimai ir patirtis įkvepia vilties, dar kartą ačiū!
Atsakyti
Mes taip pat anksti nusipirkom ir pabandem sodinti, bet beprasmiskai. Rimtesnio pratinimo pradejau kai buvo kazkur 1,5 tai per savaiciuke ismoko pasiprasyti ir neko valyti kakinu kelnyciu biggrin.gif , tik va su naktimis tai prastai. Miegam dar vis su pamperiu, megejos daug skysciu vartoti ax.gif
Atsakyti