Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

sveiki, norejau paklausti gal kas naudojat toleto treniruokli? mano vyrukas nemeksta puoduko, o vat mato kaip vyresne pusesere daro ant tualeto ir jam idomu, sakau gal reiktu pabandyti treniruokli,, gal jis butu mielesnis, nes tada jaustusi kaip visi, eitu kaip vyras i tualeta oo ne ant puoduko g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indreteise @ 2011 12 14, 10:30)
sveiki, norejau paklausti gal kas naudojat toleto treniruokli? mano vyrukas nemeksta puoduko, o vat mato kaip vyresne pusesere daro ant tualeto ir jam idomu, sakau gal reiktu pabandyti treniruokli,, gal jis butu mielesnis, nes tada jaustusi kaip visi, eitu kaip vyras i   tualeta oo ne ant puoduko  g.gif  smile.gif

jau rasiau auksciau, kad vaika galima sodinti ant unitazo, kai jo kojos remiasi ant prie unitazo pristumtos kedutes. Negalima sodinti taip, kad kojos tabalotusi. Labai labai zaloja vaiko kaulu sistema toks sedejimas. Nejaugi Jums svarbiau, kad vaikas kuo greiciau pradedu be pampersu vaiksciuoti, negu vaiko sveikata?! nereikia isgalvoti mandrumu. Jei nenori vaikas ant puoduko, tegu ir nedaro. Viskam savas laikas. Juk neverciame vaiko prasnekti 1 m. Vieni pradeda sneketi nuo 1.5 m., o kiti nuo 4 m. smile.gif Juk vaika snekiname, jam dainuojame, laviname. Taip ir su puoduku, rodyk, aiskink, sodink. Bet nereikia skubeti.
Papildyta:
QUOTE(elingutes mama @ 2011 12 05, 19:11)
Mamos nuo kada geriau pratinti  2.gif prie puoduko?Nes musu mazoji jo labai bijo. doh.gif

Ko mamu klausiate? Atsakymas aiskus. kai vaikas nustos bijoti puoduko biggrin.gif As savaja prisiklausiusi mamu ir mociuciu irgi pabandziau 10 men. pasodinti. Tai jos uzpakaliukas dar per mazas buvo, irgi issigando i kokia cia skyle ja kisa. Tai uzpakaliukas iki puoduko uzaugo tik 1 m. ir 1 men. Nuo to laiko po truputi susipazistame. Buvo menuo, kai jau sisiu dare pasodinta visada. Net matesi, kad stengiasi pasisiuoti. O dabar vel kazkas uzejo. Nenori ir viskas. Neverciu. Tiesiog paklausiu. Ar eisime sisia padaryti ant puoduko. Sako, kad ne. Na nepriversi gi smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 14 gruodžio 2011 - 09:59
siaip tai niekas jokiu mandrumu ir neissigalvoja, butent kad per prievarta niekas vaiko ir nesodina ant puoduko, o jei vaikui idomu kas vyksta tualete, tai kodel jam nepalengvinus sitos uzduoties, juk jis pats tikrai neuzlips ir neatsises ant tualeto, o treniruoklis tam ir skirtas kad vaikas galetu uzlipti ir saugiai atsisesti ant tualeto, ir tikrai nemanau, kad sedejimas ant tualeto, kai yra vaikiskas danktis vaiko sveikatai kenktu.
visgi noreciau isgirsti tu mamu nuomone kurios naudoja treniruokli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indreteise @ 2011 12 14, 14:49)
siaip tai niekas jokiu mandrumu ir neissigalvoja, butent kad per prievarta niekas vaiko ir nesodina ant puoduko, o jei vaikui idomu kas vyksta tualete, tai kodel jam nepalengvinus sitos uzduoties, juk jis pats tikrai neuzlips ir neatsises ant tualeto, o treniruoklis tam ir skirtas kad vaikas galetu uzlipti ir saugiai atsisesti ant tualeto, ir tikrai nemanau, kad sedejimas ant tualeto, kai yra vaikiskas danktis vaiko sveikatai kenktu.
visgi noreciau isgirsti  tu mamu nuomone kurios naudoja treniruokli smile.gif

Neteko susidurti su tokiu daiktu, bet tik pagalvojau,jei jis didesnis nei puodukas - tai bus vargo jį visur su savimi vežiotis doh.gif Man užtenka, kad kur važiuojant tenka vežtis puoduką. Nes jei vaikas pripras prie to treniruoklio, kažin ar norės kur svečiuose sėstis be jo.. g.gif
Atsakyti

Papildyta:
Ko mamu klausiate? Atsakymas aiskus. kai vaikas nustos bijoti puoduko biggrin.gif As savaja prisiklausiusi mamu ir mociuciu irgi pabandziau 10 men. pasodinti. Tai jos uzpakaliukas dar per mazas buvo, irgi issigando i kokia cia skyle ja kisa. Tai uzpakaliukas iki puoduko uzaugo tik 1 m. ir 1 men. Nuo to laiko po truputi susipazistame. Buvo menuo, kai jau sisiu dare pasodinta visada. Net matesi, kad stengiasi pasisiuoti. O dabar vel kazkas uzejo. Nenori ir viskas. Neverciu. Tiesiog paklausiu. Ar eisime sisia padaryti ant puoduko. Sako, kad ne. Na nepriversi gi smile.gif
[/quote]

Cia gal puoduko mamos bijo, o ne vaikai. Vaiko reikia maziau klausineti, tiesiog nuvesti ir pasodinti ant puoduko.
As savo vaika pradejau sodinti ant puoduko nuo 6 menesiu, jis noriai i ji darydavo. Nuo 10 men. kakoja tik i puoduka. Pampersu buvom atsisake, kai jam buvo 1.5 metai,bet gimus sesutei reikalai pasikeite, grizom prie pampersu vel.. dabar vel be pampersu, reikejo laiko ir pastangu itikinti, kad sesute irgi paaugus darys i puoduka.
Kartais buna dar avariju, kartais buna "demesio" trukumo balu, bet jis jau pilnai supranta kur reikia daryti, kada ir kaip.
Mano nuomone vaikus reikia pratinti prie puoduko kuo anksciau, o ne nikeo nedaryti ir laukti, kol pats susipras, kad isaugo is pampersu. O su 2 metu vaiku jau galima ir susitarti, kad pakentetu, jeigu sysio uzsimani netinkamoj vietoj.
Atsakyti
Mano dukrytei 1.4m bet mums nelabai kaip sekasi draugauti su puoduku,kaip pasidaro i kelnes tada nubega ir atsiseda ant puoduko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(INGA000 @ 2011 12 16, 03:48)
Mano dukrytei 1.4m bet mums nelabai kaip sekasi draugauti su puoduku,kaip pasidaro i kelnes tada nubega ir atsiseda ant puoduko doh.gif

O aš manau, kad tai irgi pasiekimas. Nes ji, nors ir pavėluotai, bet žino, kad reikia sėstis ant puodo. GAl ji dar nesuvokia paties sisiojimo proceso, o suvokia tik tada kai jau padaro..
Mes jau 7 mėn. mokomės ant puodo, ir tik dabar pradėjo mano vyrutis, atsisėdęs ant puodo sakyti "cys.." Tad tikiuosi jau greit ir pats pradės prašytis. Nes pasodintas visada padaro, o jei nepasodini - tai balas tenka valyti.
O šiaip vakar pamatė nuotrauką, kur mergaitė ant puoduko sėdi ir sako "cys..", saukau, va kokia mergaitė šaunuolė sysiu į puoduką daro. Jis nubėgo, atsisėdo ant puodo (kaip tik plikinėjo). Aš prie pc buvau, o jis man atneša puoduką parodyti, kad ir jis padarė thumbup.gif Pagyriau, kartu nunešėm išpilti, nuleido vandenį jis..
Tad pažanga yra.
Tad tik kantrybės. Kaip pagalvoju, kad jau 7 mėn žaidžiu su juo, ir mokau sodinti ant puodo, tai net kartais pagalvoju, kad gal nevertėjo.. g.gif Bet kai pagalvoju, kad dabar visą tai pradėčiau daryti.. schmoll.gif Tai nea.. Baisu biggrin.gif O kai jam 11 mėn, tai guosdavausi, kad jis mažiukas ir išmoks smile.gif Bet nešus pampiuose..
Atsakyti
maniškis pasodintas padaro beveik visada, bet dar nesiprašo, nors kartais atsineša puoduką, bet labai retai, kam naudojamas žino, kas jame turi likti po sėdėjimo ant jo irgi smile.gif
Atsakyti
Na o mano pirmagimiui už kelių savičių 3-eji. Dieną daro į tualetą reikalus visus jau gal pusę metų, bet va kas pasidarė naktim ir pietų miego metu, tai nesuprantu... Jau buvo ir nakty keldovsi pats nueidavo sysiu, retai, kada prisišlapindavo. Na o dabar, jau mėnuo gal, vis prisisioja, tai vėl pradėjom sauskelnes nakčiai dėt ir pietų miegui. Kaip atpratint miego metu sisiot į lovą?
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 12 18, 19:39)
Na o mano pirmagimiui už kelių savičių 3-eji. Dieną daro į tualetą reikalus visus jau gal pusę metų, bet va kas pasidarė naktim ir pietų miego metu, tai nesuprantu... Jau buvo ir nakty keldovsi pats nueidavo sysiu, retai, kada prisišlapindavo. Na o dabar, jau mėnuo gal, vis prisisioja, tai vėl pradėjom sauskelnes nakčiai dėt ir pietų miegui. Kaip atpratint miego metu sisiot į lovą?

Drisciau susieti tai su naujo seimos nario atsiradymu smile.gif Maziau skiriate demesio vyresneliui, stai jis ir nutare vel tapti maziuku smile.gif
Papildyta:
[quote=M.Rasele,2011 12 16, 02:23]
Papildyta:
[/quote]

Cia gal puoduko mamos bijo, o ne vaikai. Vaiko reikia maziau klausineti, tiesiog nuvesti ir pasodinti ant puoduko.
As savo vaika pradejau sodinti ant puoduko nuo 6 menesiu, jis noriai i ji darydavo. Nuo 10 men. kakoja tik i puoduka. Pampersu buvom atsisake, kai jam buvo 1.5 metai,bet gimus sesutei reikalai pasikeite, grizom prie pampersu vel.. dabar vel be pampersu, reikejo laiko ir pastangu itikinti, kad sesute irgi paaugus darys i puoduka.
Kartais buna dar avariju, kartais buna "demesio" trukumo balu, bet jis jau pilnai supranta kur reikia daryti, kada ir kaip.
Mano nuomone vaikus reikia pratinti prie puoduko kuo anksciau, o ne nikeo nedaryti ir laukti, kol pats susipras, kad isaugo is pampersu. O su 2 metu vaiku jau galima ir susitarti, kad pakentetu, jeigu sysio uzsimani netinkamoj vietoj.
[/quote]

Tai isiklausyti i vaiku norus ir poreikius is viso nereikia pagal Jusu logika smile.gif Na manoji 6 men. visa tilptu i puoduka, tad net jei noreciau tai vis tiek neiseitu ja ant puoduko pasodinti. Beje, nemanau, kad 6 men. vaikas jau tvirtai sedi. Aisku vaikai skirtingi. O siaip juk neverciame vaiku anksciau laiko kalbeti. Laukiame, kol prabils, kol smegenys susiformuos. Kiekvienas vaikas prabila skirtingu laiku. Vieni 1,5 m., kiti 3 m. Tai kokio bieso anksciau laiko ant puodo sodiname???? Irgi smegenys turi subresti. Ir visiems skirtingu laiku. Tos kurios vel cia prades kaip pavyzdi musu mamas mineti is karto pasakysiu. Anksciau vaikai buvo ne su sauskelnemis, o su marlemis, kurios suslapdavo ir buvo nemalonu. Vaikas jausdavo diskomforta ir taip jam anksciau smegenyse susidarydavo tam tikri rysiai (nes pastoviai budavo impulsas siunciamas). O dabar vaikai vaiksto su SAUSKELNEMIS. Jie visiskai nieko nejaucia ir del to nesupranta ko is ju reikalaujama. Nesikankinkime pacios ir nekankinkime vaiku. Iki mokyklos tikrai nevaiksciuos. Beje apie 2 m. galima per savaite pasiekti tu paciu rezultatu, kaip cia kitos po 5 - 6 men. pasiekia su 9 men. vaikais smile.gif
Atsakyti
Pritariu ir as sitai nuomonei,visa laika galvojau,kad kai turesiu vaikeli pradesiu pratinti vos ne 6men ant puoduko ir ka nieko panasaus nedariau,gal kokiu 10men pirma karta pasodinau,vaikas nesedejo,aisku nesuprato ka ten daryti,paskui sodinau kai suejo metai ir vel supratau,kad per anksti,nebuvo noro begioti is paskos ir valyti balutes,be to anksti pradejau dirbti tai net laiko tam nebuvo,dabar kai vaikui beveik 1,5 metu matau,kad jau laikas pradeti mokinti,isigijom specialius triusikelius,kurie nepraleidzia sysio i isore,o vaikas jauciia slapuma,ziuresim kaip cia mums seksis...
Atsakyti
QUOTE(kristinele79 @ 2011 12 25, 19:58)
isigijom specialius triusikelius,kurie nepraleidzia sysio i isore,o vaikas jauciia slapuma,ziuresim kaip cia mums seksis...

Išduokit paslaptį - kas tai per triusikėliai? kur pirkote?
Atsakyti