Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

QUOTE(BiZė @ 2012 02 13, 14:15)

Manjiškis nebijo puodo, žaidžia su juo, sėdasi smile.gif bet iki to laiko, kol nenumauni kelnių, tada kojos kaip stagarai, sėsti nenori smile.gif Bet jei ir sudomini, p[asėdi, nieko ten nedaro smile.gif tai matyt nelaikas wink.gif Ateis šiltesni orai, galės bėgioti su triusikėliais, pėdkelnytėmis - pajus šlapumo nemalonumą ir išmoks, bei supras kas tai yra smile.gif O dar kai pradės eiti į darželį, visi išmoks greitai biggrin.gif
Neverčiau kam jis dar nepasiruošęs ir nelaikau kad su tuom reikia dirbti, viskas savo laiku smile.gif

Musiskiui 18 menesiu,pradejau dazniau sodint ant puoduko,bet lygiai taippat kaip jums,kol nenumauni kelniu,tol sedasi,o jei numauni is karto priesinasi ir pasodintas nieko nepadaro...Nezinau,oj nezinau kaip cia man ji ikalbet sestis doh.gif
Atsakyti
Aš pradėjau sodinti nuo metų. Jau mokomės mėnesį. Tai kas antrą kartą jau "padaro" smile.gif Nusipirkom dabar taip madingą puoduką-kiškutį, tai gailiuosi, nes reikia visas kelnytes numauti... schmoll.gif
Atsakyti
Mano panele ir ant savo paprasto puodelio sesdama visada nusimauna ir pedkelnes ir kojnytes ir triusikelius doh.gif tai niekaip nesugalvoju, kaip cia ja ismokint, kad kelnytes galima tik nusismaukti, nebutina ju mautis g.gif nes jai tik ka nors palieku iskart zviegia. Tai va, kas pradedat mokint, geriau sodinkit nenumaudamos pilnai kelnyciu, kad neigytu tokiu iprociu lotuliukas.gif

QUOTE(Rugile717 @ 2012 02 23, 22:57)
Aš pradėjau sodinti nuo metų. Jau mokomės mėnesį. Tai kas antrą kartą jau "padaro" smile.gif Nusipirkom dabar taip madingą puoduką-kiškutį, tai gailiuosi, nes reikia visas kelnytes numauti...  schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2012 02 22, 18:16)
O mums du metai ir niekaip nesiprašom, net ir pietų miegelio nebūna sauso, nekalbu apie naktis. Siusioja pakankamai dažnai, pradžia į kelnes, pabaiga į puodą. Ir taip kokia 12-14 kartų per dieną. Be pamperso namie laikau nuo 1metų 3mėn. Dabar tik du metai suėjo, progreso jokio. Jau ir įsigasdinau, tai pasidarėm visus tyrimus, kraujo, šlapimo, kakio, echoskopiją-viskas tvarkoje. Taigi pasiūlė gydytoja laukti, apsišarvuoti kantrybe, jokiu būdu nebarti. Sakė dar nėra tokia didelė. Žodžiu nusiraminau, kad bent nėra kažkokio uždegimo ar šiaip nukrypimų.

ir mes vargstam, nors 2 bus uz keliu dienu doh.gif o taip norejau kad iki antrojo gimtadienio jau butu savarankiska panele ax.gif buna kad kartais padaro (jei pataikau pasodint) o pati net nesipraso ir nerodo jokio noro ta daryti doh.gif sodinu tai net neatsimenu jau nuo kada g.gif bet tikrai jau seniai.gali issedet ilgiausiai ir nieko nepadaryti, o tik uzmaunu triusikelius, o po keliu minuciu jau slapia doh.gif o kai padaro, tai iskart bega ant puodo sestis.kai paklausiu (niekad nebaru) kur reikia sysiu daryti, visada atsako kad i puoda, tik deja iki to puodo nubega kai jau slapia buna.bandziau nekeist triusikeliu ir pedkelnyciu kai padaro, bet jai tas pats, gali vaikscioti kol isdzius ir vel is naujo padarys doh.gif dar beda ta, kad turim labai jautria odele, tai jei pabuna kelias dienas be pampio, tai visalaik ruriuka isberia doh.gif patepu vaistais, tada jau pampi reikia det, kad sugertu nes po apsisisiojimo apsiprausiam visalaik, o vaistus tept galima tik 2 kart per diena, tai taip ir tesiasi pasaka be galo verysad.gif

dziaugiuosi tik tuo, kad nakti ir pietus ismiega sausa (jei per daug neprigeria) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselija: 24 vasario 2012 - 21:29
Bandziau sodinti neseniai savo bernuzeli ant puodo(jam 1metukai su truputeliu), bet jis kazkaip jo dar bijo nesuprantu kodel, bet ir nebesodinu kolkas nenoriu jo isgazdinti kad paskui nebutu sunku pratinti. Dar turim laiko tai nezadu skubeti labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2012 02 24, 22:28)
dziaugiuosi tik tuo, kad nakti ir pietus ismiega sausa (jei per daug neprigeria)  smile.gif

Tai labai džiugina ir neleidžia nuleisti rankų smile.gif Mums irgi geriau naktimis sekdavosi, tad ir netrenkiau šio užsiėmimo. Nors ir dabar visko būna. Kažkurią dieną popietuko užmigo jis man ant rankų filmuką žiūrėdamas, nunešiau į lovytę, išmiegojo porą val., atėjo, ogi žiūriu, kad kelnytės šlapios, patikrinu, ir lova šlapia.. Na, bet ko stebėtis, jei daug gėrė ir ant puodo buvo kelios val. iki užmiegant. Dabar išvis mažai kada jį vedu ant puodo, ten einam tik tada kai jis pasiprašo, arba kai jau kelnės būna šlapios. Nes būna, kad dalis kelnėse, kita puode smile.gif Bet kasdien vis geriau ir geriau sekasi (tfu tfu tfu), bet gal nesigirsiu, nes tik pasigiriu, iškart viskas sugenda hihihi.gif
Atsakyti
Laba,

Savo dukrytę mokau ant puoduko nuo 1 m. 3 mėn., pažengėm tiek, kad šlapių kelnių jau nebūna, nebent aš nematau kad ji prašosi ilgai doh.gif bėda ta, kad jos prašymasis yra toks, kad atsistoja prie puoduko ir viskas, o tu jau mama, susiprask, ko aš noriu doh.gif nesako nei žodžio, tai jei nepamatau mano problemos doh.gif doh.gif doh.gif nieko nesako. Kaip ją išmokyti?
Tačiau kai einame kur nors, arba miegui vis dar naudojame pampersus, nors ji labai jų nenori, bet nežinau kaip pripratinti ją prašytis ar sulaikyti? galvoju gal bent nakčiai naudoti daugkartines sauskelnes? gal kokį patarimą turite?
Atsakyti
QUOTE(RimaJur @ 2012 02 28, 15:50)
Laba,

Savo dukrytę mokau ant puoduko nuo 1 m. 3 mėn., pažengėm tiek, kad šlapių kelnių jau nebūna, nebent aš nematau kad ji prašosi ilgai  doh.gif bėda ta, kad jos prašymasis yra toks, kad atsistoja prie puoduko ir viskas, o tu jau mama, susiprask, ko aš noriu  doh.gif nesako nei žodžio, tai jei nepamatau mano problemos  doh.gif  doh.gif  doh.gif nieko nesako. Kaip ją išmokyti?
Tačiau kai einame kur nors, arba miegui vis dar naudojame pampersus, nors ji labai jų nenori, bet nežinau kaip pripratinti ją prašytis ar sulaikyti? galvoju gal bent nakčiai naudoti daugkartines sauskelnes? gal kokį patarimą turite?

Nemanau, kad daugkartinės sauskelnės kažką pakeistų.. g.gif Na, bent jau jei naudosit tokias, kur vienas sluoksnis PUL'o medžiagos, o kitas fliso, o viduje įklotukai.. Tai fliso sluoksnis neduoda vaikui jausti šlapumo. Mes naudojom tokias. Vaikas išbūdavo ir 12val su tokia sauskelne ir subiniukas net neparausdavo.
Šiaip pamėginkit pietų miegui nebedėti sauskelnės,prieš miegą ir tik nubudusią iškart sodinkit ant puodo. Nebijokit balų. Aš turėjau labai daug palučių, tai tik iš keisdavau kai prisisiodavo. Galiausiai, kažkaip nustojo sisioti pietų miego metu. (mums tada buvo maždaug 1m.2mėn.). Be to naktį irgi geriau sekdavosi nei dieną.
Atsakyti
Musu mazoji panelyte nelabai noriai draugauja su puodu:) Kai pasodinam-padaro ka nors:), bet jau ant jo pasodinti...ech kiek daug reikia pastangu..
Atsakyti
QUOTE(RimaJur @ 2012 02 28, 15:50)

Mes naktį nuo pampersų perėjom prie daugkartinių sauskelnių ir mums tikrai padėjo. Pirmą savaitę jam buvo dzin, pasišlapindavo ir šlapias miegodavo, tai turėjau dabot, kada šlapias tada keldavausi pakeist į kitas. Kažkur po savaitės jau pats pradėjo mane žadint ir prašyt, kad pakeisčiau į sausas ir maždaug dar po poros savaičių jau pradėjo keltis ir prašytis ant puodo, nes matyt nelabai patiko šlapiam miegot g.gif Daugkartinės manau gerai dėl to, kad jis bet kokiu atveju jaučia drėgmę, bet nesušlapina lovos, taip ir pačiai mamai lengviau, nes nereikia keltis naktį keisti visos patalinės, o užtenka tik sauskelnes pakeist. Dabar jau vaikas išmiega visą naktį sausas, o nuo tada, kai pradėjom migdyt nakčiai su daugkartinėm jis ir dieną kažkaip pradėjo pats prašytis ant puodo, aišku neiškart, maždaug poros savaičių prireikė ax.gif tai gi belieka jums tik pasirinkti sau tinkamiausią sprendimą ir turėti daug kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Labutis,mums 17 menesiu,vakar nusipirkom puoduka,tai pradesim ir mes mokytis smile.gif Kai pasodinau pirma karta pradejo verkti,veliau isitempe kaip styga ir niekaip neina pasodinti.Pastaciau kambari prie jos zaisliuku,tai siandien vis prieina paziuri kas cia toks.Kelis kartus pasodinau su kelnytem tai truputi pasedi.Tad stengsiuosi is pradziu,kad bent jau jo nebijotu,apsiprastu,o po to meginsim pradet naudot pagal paskirti.. smile.gif
Atsakyti
Laba, vis paskaitineju sia tema ir nusprendziau parasyt kaip mums sekasi. Mums dabar yra 18 men. Mes ant puoduko predejom sestis nuo kokiu 1 metuku, pasodindavau, kartais pagaudavom, kartais ne, bet tuo metu ji su pampersu budavo. Nuo 1m 4 men budavom su pampiu, bet labai daznai sodindavau ant puoduko, ir beveik visad padarydavom i ji sysiu. Na o dabar jau visos 2 savaites gyvenam be pampersu ( ji dedam tik kai einam i lauka ir miegui), tai maniskei po siai dienai dzin ar ji slapia ar ne, jei pasodini padaro, jei ne, kelnes slapios. Kartais buna, kad kai padaro i kelnytes tai atbegusi prie manes aiskina ir tampo uz klynuko. Jei pasakau a-a-a, bega atsinesa puoduka, bet pati savarankiskai ant jo neseda. Zodziu bandom bandom ir dar karta bandom su kantrybe smile.gif
Atsakyti