Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(sidrulka @ 2011 07 30, 21:11)
Abercrombie, kaip šaunu, kad  viska toliau einasi gerai- tikimės ir laikome kumštukus, kad daugiua nebekiltų jokių negerumų ir po sav- 2, kaip kad jums sakė guyd., viskas eisis puikiai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  o kiek jau savaitėlių turite?
jurgita, kaip ir rašiau sėkmingasis nėštumas man taip pat buvo su daug nerimo, nepasitikėjimo ir pan.... net ir ligoninėj prašiaus, kad tik mane kuo ilgiua laikytų, stebėtų....  bet jūs kaip suprantu  turite jau vieną vaikelį- be jokių vaistų? tuomet da rnebuvo AFS?

oi, kaip užgrūdina tie išgyvenimai.... vbent pati save sau tyliai pasigiriu, kad esu stipri, kad nenuleidau rankų, tikėjau ir ... pavyko  thumbup.gif  nespalaikymo iš artimųjų, netgi vyro jau nebebuvo absolut jokio... tik iš draugų thumbup.gif

Poryt mums prasidės dvylikta sav. 4u.gif Dar maži mes, bet viltis didelė kol kas biggrin.gif

QUOTE(jurgita... @ 2011 08 02, 18:44)
Taip turiu aš vieną vaiką, naudojau hepariną dėl AFS ir kt. Turėjau sunkų nėštumą, prieš tai netekau 3-jų,po tokių nesėkmių ir surado man tą AFS. Nors kiek skaitau tai visos turite sveikus vaikučius, bet man ne taip pasisekė. Mano sūnus gyvena vien dėl to, kad gavo iš tėčio dalį kepenų. Be transplantacijos mes ištempėm iki 2,5 metų. Nors įgimto kepenų defekto gydytojai nesieja su mano AFS, bet priežasties niekas ir nenustatė. Gal kartosiuosi, bet toms kas neskaitė praeitos temos noriu pasakyti, geriau naudoti zibora ar Clexane, o ne hepariną ar fraksipariną, jie senesni, maziau išvalyti,priskiriami prie pavojingų nėščiai, taigi ir šalutinis poveikis didesnis.
Beje dėl to paties AFS negalėjau būti donore savo vaikui.
esu 9sav. nestuke.gif visi tyrimai rodo, kad viskas gerai, bet tos rusvos išskyros mane varo į neviltį, mano gyd. dėl to nieko neskiria, pirmad. važiuoju pas A žiūrėsim ką tas pasakys.
Nebuvau girdėjus apie vit. c gėrimą, apskritai šaunu, kad čia visos dalijasi savo patirtimi, galiu rasti naudingos info, kai laukiausi praeitą kartą, tiek info nebuvo.
Ačiū visoms, kurios skiria dalį  savo laiko čia užsukti. 4u.gif
Papildyta:
Kai per praeitą nėštumą leidausi hepariną reikėjo 2xdienoje, tai pabaigoj į šlaunis leidausi, nes jau visur buvo ištisa mėlynė

Vajė net dukart paroj leistis console.gif
Vitaminas C , o konkrečiau preparatas RUTINOSKORBINAS veikia kaip ir dycinone, kurį trumpai aprašiau. Man ne pirma gyd jo skyrė prasidėjus kraujavimui ar tepliojimui. Apie rutinoskorbina:
"SUDĖTIS
25 mg rutino,
100 mg askorbo rūgšties

Rutinas - tai flavonoidas, kuris vartojamas medicinoje dėl gebėjimo mažinti kapiliarų laidumą ir oksidacinių - redukcinių savybių, saugančių vitaminą C nuo oksidacijos. Dėl to rutinas vartojamas kaip vaistas kraujavimo, dėminių kraujosruvų (ekchimozių) ir venų varikozių profilaktikai..."

P.S. "SPECIALŪS PERSPĖJIMAI IR ATSARGUMO PRIEMONĖS: Rutinoscorbin reikėtų atsargiai vartoti...nėščiosioms per pirmąjį nėštumo trimestrą. " Žodžiu, kaip visada, atsižvelgti į gyd. rekomendacijas 4u.gif
Atsakyti
Laikykitės nėštukės viskas būtinai bus gerai. Kiek gi galima smile.gif
Aš pati laukiuosi, dar labai maži mes, bet augsim dar iki pat kovo smile.gif
Vakar pamačiau rusvas išskyras ir jau išsigandau, kad turėsiu trečią nelaimę, bet nulėkus pas daktarą pasakė, kad viskas ok. Kruopiukas pagaliau atitinka laiką, neatsilieka ir turi plazdančią širdutę. wub.gif
Man metų pradžioj po antro persileidimo nustatytas AFS. Pasavivaliavau ir vaistukus leistis pradėjau iškart po II, būčiau nusistresavus belaukdama.
Žodžiu išskyros sako turbūt dėl to, kad placenta žemai, liepė pagulinėt ir nesivervint.
Atsakyti
Sveikos,
registruojuos. Siandien suzinojau kodel turejau 4 nesekmes.
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 08 04, 16:48)
Sveikos,

nesivystantys buvo, ar persileidimai?
Atsakyti
QUOTE(index @ 2011 08 03, 20:35)
Laikykitės nėštukės viskas būtinai bus gerai. Kiek gi galima smile.gif
Aš pati laukiuosi, dar labai maži mes, bet augsim dar iki pat kovo smile.gif
Vakar pamačiau rusvas išskyras ir jau išsigandau, kad turėsiu trečią nelaimę, bet nulėkus pas daktarą pasakė, kad viskas ok. Kruopiukas pagaliau atitinka laiką, neatsilieka ir turi plazdančią širdutę.  wub.gif
Man metų pradžioj po antro persileidimo nustatytas AFS. Pasavivaliavau ir vaistukus leistis pradėjau iškart po II, būčiau nusistresavus belaukdama.
Žodžiu išskyros sako turbūt dėl to, kad placenta žemai, liepė pagulinėt ir nesivervint.

Taigi - nesijaudink, ar jums taip išeina? schmoll.gif schmoll.gif
O kas susidūrė su baisiais galvos skausmais, ar tai siejama su AFS?
O kaip su miegu, as tai nakties bijau ir laukt, miegas tik zuikio. Taip ir su pirmu kamavausi. Ir kodėl aš tikėjausi, kad šį syk bus lengviau?????
Na aš čia kaip skundū maišas, bet namiškiams jau atsibodau amžinai susiraukus, tai dabar atakuoju jus doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2011 08 04, 17:35)
nesivystantys buvo, ar persileidimai?

2 persileidimai 2 nesivystantys. Jeigu teisingai suprantu, nesivystantis tai kai 7-8 savaiciu mirsta kudikelis o persileidimas kai kokiu 3 savaiciu pasisalina. Ar taip?
As dar negaliu patiketi, kad turiu sita sindroma. Kur tas normas galima suzinoti? Pasiskaitinejau internete, baisus dalykas, trombozes visokios. Is simptomu galeciau ivardinti koju skausma, vakarais daznai nieko nesinori, tik guleti kojas istiesus kad niekas nejudintu, bet anksciau galvojau kad del pilnapadystes cia taip.... Anksciau galva skaudedavo. Stipriai, bet siejau tai su aukstu kraujospudziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GALATĖJA*: 05 rugpjūčio 2011 - 07:10
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 08 05, 07:07)
2 persileidimai 2 nesivystantys. Jeigu teisingai suprantu, nesivystantis tai kai 7-8 savaiciu mirsta kudikelis o persileidimas kai kokiu 3 savaiciu pasisalina. Ar taip?
As dar negaliu patiketi, kad turiu sita sindroma. Kur tas normas galima suzinoti? Pasiskaitinejau internete, baisus dalykas, trombozes visokios. Is simptomu galeciau ivardinti koju skausma, vakarais daznai nieko nesinori, tik guleti kojas istiesus kad niekas nejudintu, bet anksciau galvojau kad del pilnapadystes cia taip.... Anksciau galva skaudedavo. Stipriai, bet siejau tai su aukstu kraujospudziu.

Nesivystantis nėštumas – tai savaiminio persileidimo forma, kai žuvę nėštumo audiniai užsilieka gimdoje.
Tokiu atveju moteris gali nieko blogo nejausti, net neįtarti, kad nėštumas nesivysto. Tačiau atidžiau stebint savo savijautą galima pastebėti, kad sumažėja krūtų tempimas, gali šiek tiek nukristi svoris. Toks nėštumas gimdoje gali užsilaikyti kelias savaites.

Man irgi ir kojas skaudėdavo ir galvą. Atrodo be priežasties visai. Galvos skausmas išvis iš proto vesdavo... Bet dabar jau bus 2 mėn kaip geriu aspiriną ir tikrai labai žymiai pagerėjo savijauta. Jei paskaudena galvą, tai tik ilgiau prie kompo dirbant ar pavargus. Kojos pasidarė lengvesnės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katinukas @ 2011 08 05, 08:19)
Nesivystantis nėštumas – tai savaiminio persileidimo forma, kai žuvę nėštumo audiniai užsilieka gimdoje.
Tokiu atveju moteris gali nieko blogo nejausti, net neįtarti, kad nėštumas nesivysto. Tačiau atidžiau stebint savo savijautą galima pastebėti, kad sumažėja krūtų tempimas, gali šiek tiek nukristi svoris. Toks nėštumas gimdoje gali užsilaikyti kelias savaites.

Man irgi ir kojas skaudėdavo ir galvą. Atrodo be priežasties visai.  Galvos skausmas išvis iš proto vesdavo... Bet dabar jau bus 2 mėn kaip geriu aspiriną ir tikrai labai žymiai pagerėjo savijauta. Jei paskaudena galvą, tai tik ilgiau prie kompo dirbant ar pavargus. Kojos pasidarė lengvesnės  rolleyes.gif

Tai panasiai ir buvo: 2 abrazijos, 2 persileidimai. Vieno buciau net nepastebejus, jeigu anksti kraujo nebuciau prisidavus ir NT darius o kitu atveju itare negimdini, nes nieko nemate gimdoje uztat mate kiausintakyje. Padare laporoskopija, nestumas gimdoje bet jau nebesivystantis (del tepliojimo ir nulekiau i ligonine), kiausintakiuose svaru, bet prie pat ju isoperuotos 2 rastos miomos. Dabar visa pasiremontavusi ir su aspirino pakuote rankoje tikiuosi sekmingo nestumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 08 05, 09:41)
Tai panasiai ir buvo: 2 abrazijos, 2 persileidimai. Vieno buciau net nepastebejus, jeigu anksti kraujo nebuciau prisidavus ir NT darius o kitu atveju itare negimdini, nes nieko nemate gimdoje uztat mate kiausintakyje. Padare laporoskopija, nestumas gimdoje bet jau nebesivystantis (del tepliojimo ir nulekiau i ligonine), kiausintakiuose svaru, bet prie pat ju isoperuotos 2 rastos miomos. Dabar visa pasiremontavusi ir su aspirino pakuote rankoje tikiuosi sekmingo nestumo  biggrin.gif

Aš taip ir suprantu, kai man bloga doh.gif , tai mano leliui gera thumbup.gif . Sunerimti reikia jei nustoja pykinti, atsileižia krūtys, taip jau man ne kartą buvo, vadinasi stoja vystymasis.
Atsakyti
O man pozymiai dingdavo kada jau senai nustojo vystymasis , o suzinodavau, kad jau pabaiga pasirodzius kraujui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 08 04, 16:48)
Sveikos,

Labai užjaučiu, kad net keturių prireikė. Bet dabar viskas eis tik geryn, pamatysi 4u.gif

QUOTE(jurgita... @ 2011 08 04, 19:15)
Taigi - nesijaudink, ar jums taip išeina?  schmoll.gif  schmoll.gif
O kas susidūrė su baisiais galvos skausmais, ar tai siejama su AFS?

Kažkaip šį kartą man ramiau. Nemoku paaiškint, bet kažkokia gera nuojauta, o gal tikėjimas, o gal užgrūdino jau skaudi patirtis. Bet taip daug lengviau laukti.

Man galvą žiauriai skaudėdavo kol negėriau aspirino, kai pradėjau nei karto nebeskaudėjo.

Atsakyti
Index, laikykites, viskas bus gerai:)
As ir savivaliau ir leidausi nuo teigiamo nestumo testo... Mum eina 26 savaites ir 1 dienele...
Nestumas sunkus...jau 3 kartai ligonineje...
Tepliojo man nuo 8 savaiciu... Vaisius vystesi puikiai, 14 savaite atsisluoksniao placenta ir susidre hemaoma....ja iskraujavau ligoninej... A teigia ,kad sis kraujaimas nekenkia vaisiui....cia mano saskaita. 14 savaite prasidejp gimdos susitraukimai....su jais jau susigyvenau...bet ko toliau sunkiau...bijau anksciau pagimdyti...tai kiekiena savaite yra dziaugsmas...
19 savaite lagulde del leukociozes...neaisku del ko ji pas mane...ja numuse.... Pries kelias dienas krauja pasidariau ir vel ji pas mane... Nebezinau kas da gali nuikti... Bet guodziu save,kad buna ir blogiau...svarbu mazyliui viskas butu ok...tiek istverus...na dar keleta menesiuku meldziu jis pabuu bent mano pilvelyje....smile.gif
Atsakyti