Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(index @ 2011 08 09, 10:00)
Kaip įdomiai, kad AFS nenustatytas ir liepė leistis. Kiek žinau kai nenustatyta tai apsidraudimui aspiriną gert liepia, bet kad leistis dar negirdėjau. O kiek nelaimių turėjot prieš tai? Aspiriną irgi geri?

Aspirino negeriu. Gydytoja fraxipariną paskyrė po apžiūros kai buvo prasidėjusi hyperstimuliacija, tuomet dar nei puslytes nesimatė, tik hcg skaičius ant rankų turėjau. Padarė krūvą tyrimų, pažiūrėjo bendrą kraują ir paskyrė fraxipariną. Vėliau, t.y 7 savaitę, prasidėjo tepliojimas, tai gydytoja primigtynai pabrėžė, kad fraxiparino nenutraukčiau. Tai va ir leidžiuosi, o automatiskai kilo klausimas dėl leidimosi termino. Matyt, teks gydytojos paklausti kai eisiu apžiūron.
Atsakyti
QUOTE(index @ 2011 08 09, 09:00)
Kaip įdomiai, kad AFS nenustatytas ir liepė leistis. Kiek žinau kai nenustatyta tai apsidraudimui aspiriną gert liepia, bet kad leistis dar negirdėjau. O kiek nelaimių turėjot prieš tai? Aspiriną irgi geri?

Būna būna, sužinojau kai man taip paskyrė 4u.gif
Gyd aiškino, jog Lietuvoj 'giliau' kapstyti AFS'o nėra dar galimybių ir AFS rodiklių yra kur kas daugiau nei tuos, kuriuos Lietuvoj tiria. Tai anot jo JAV yra galimybė ištirti 16 rodiklių esant reikalui, o pas mus kiek ten... pamiršau 5 ar 4 standartiniai berods g.gif

Žodžiu, gal labai nenusigrybavau, bet mintis kažkokia tokia gyd buvo kai man pasakojo apie AFS tyrimus Lietuvoje ir užsienyje g.gif blush2.gif
Atsakyti
AA...supratau. Joa, amn atrodo, kad tik 4is pas mus tiria. Šakės kiek dar dar reikia. Na svarbu viskas būtų gerai. Bet žiūriu tepliojimų pas abi buvo. Man irgi tas pats. Jau savaitę teplioja, bet šiandien buvau pas ginę, pažiūrėjo viskas ok, auga, širdutė dunksi, gražu.
O dėl ko jums sakė pateplioja?
Atsakyti
QUOTE(index @ 2011 08 09, 09:28)
AA...supratau. Joa, amn atrodo, kad tik 4is pas mus tiria. Šakės kiek dar dar reikia. Na svarbu viskas būtų gerai. Bet žiūriu tepliojimų pas abi buvo. Man irgi tas pats. Jau savaitę teplioja, bet šiandien buvau pas ginę, pažiūrėjo viskas ok, auga, širdutė dunksi, gražu.

Smagu, akd viskas gerai Jums wub.gif
Aš kaskart su baime pas gyd einu, akd ko blogo nepasakytų verysad.gif Jau ir savo požymiais ir nuojautomis visai nebetikiu ir nebepasitikiu doh.gif Na bet kaip nors gal įtikėsiu su laiku... Ketv mums bus lygiai 12 sav, pradsim tryliktą, tai gal vis lengviau bus geresnėm emocijom ir mintim gyventi... blush2.gif

O tepliojimas tai standartiškas aiškinimas - hematoma doh.gif
Tik man šį kartą labai įdomiai. Tepliojo, tai echo rodė tokį palaidą, neaiškių ribų juodą plėmuką. O kai nustojo teplioti, per echo matėsi tokia kaip kapsulė, apsiribojęs tas kreūuliukas. Jis ir dabar yra, bet gyd sakė jau nepavojingas. Ir aš kažkaip įtikėjau, kad man jį taip sukapsuliavo tas Dycinonas ir rutinoskorbinas, nes sutvirtino kraujagyslių ir kapiliarų sieneles, nebeleido kraujuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(index @ 2011 08 08, 21:50)
Garsėė mes savaitėle vyresni, tai draugausim, kartu drąsiau smile.gif
Aš tai leidžiu ne visai statmenai, Abraitis man tada sakė 45 laispnių kampu. Iš manęs ten tokia ir kampų matuotoja, bet aš stengiuosi taip pasirinkti pusiaukėlę tarp statmenai ir gulsčiai ir va tokiu kampu leidžiu. Tik adatą visą iki galo sukišu. Mėlynę turėjau viena per pusę pilvo po pačio pirmo leidimo, daugiau - viskas normaliai.
Bet iš manęs tokia ir mokytoja, pirmą kartą išvis švirkštą į rankas paėmiau ir pirmą kartą leidau. Vaistukai man neišbėga, stengiuos taip pamažu juos leisti, truputį pagraužia kartais, bet sukandu dantis ir leidžiu. Tik kartais žiauriai skauda tą adatą įkišt, kad net ištraukiu ir dar kartą į kitą vietą bandau.
Tiesa, ar labai svarbu tas  puses ten kaitaliot?

Aga, butinai draugausim 4u.gif Skaiciau, kad labai panasiai jauciames nestuke.gif Net lengviau pasidare, kad cia galima issiklausineti ir susizinoti visko tiek daug rupimo dabar ax.gif Juk kalba gyva patirtis, o ne pasimetusi sesute ar popieriaus lapas...O tu, Index, adata, leisdama 45 laipsniu kampu, laikai 'ta kampa' i save, t.y. i pilva, palenkusi, ar nuo saves?...Hmh...Ar aiskiai issireiskiau? bigsmile.gif Turbut isivaizduoju, kaip...Tai zodziu rezultatas paskaicius toks: vienos leidziasi statmenai, kitos gulsciai, vienos iki galo adata suleidzia, kitos iki puses, kad susidarytu puslele...O tai kaip geriau??? Gerai pagalvojus, manau reikia tiketi pacio Abraicio pavyzdziu, juk jums rode pats gydytojas, tai turbut tai ir yra tesingiausia. O jis kiek adatele patare susileisti? Pabandysiu siandien ir as ne iki galo, ir kampa prilaikysiu. Man tai taip idomiai su melynemis: vienoje puseje jos didokos ir ryskios, o kitoje ju kaip ir nera. O leidimosi budas vienodas blush2.gif Bet vakar ir as skausmingai kazkur pataikiau, tai teko naujos vietos duriui ieskoti doh.gif . Jokios kompetencijos pas mane sioje srityje blush2.gif As irgi pamenu, jog sake, kad Aspirinas iki 36 savaites, o leistis vaistukus 12 valandu iki gimdymo. Gali taip buti? Beje, del tu mamyciu, kurioms nenustate iki galo AFS, bet israse siuos vaistukus...Gal jums AFS pozymiai pasireiskia butent tik pastojus? Buna ir tokiu atveju...O juk tyrimus daretes dar pries organizuojant vaikuti...Ar as klystu? As pati galvoju, kad veliau, dar budama

nestuke.gif butu gerai pakartoti tyrimus ir paziureti i rezultatus...Tik kad brangiai jie kainuoja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(index @ 2011 08 09, 09:28)
bet šiandien buvau pas ginę, pažiūrėjo viskas ok, auga, širdutė dunksi, gražu.

Kaip smagu! 4u.gif As pasimatysiu su savo pilvuku tik sio menesio gale...Jau kaip laukiu ir tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
sveikutės,

na daug diskutuoti nelabai turiu kada....

mėlynės priklauso ne nuo leidimosi kampo, o nuo to, ar pataikot į kraujagyslę ar ne...

aha ir man būtų įdomu pakartoti tyrimus... pasisakiau apie tai A. po gimdymo... tai jis tik tiek pasakė, jog praktika rodo, kad tyrimai būna tik blogesni doh.gif ir liepė būnat virš 40 pradėti pastoviai gerti aspiriną...

nebrangūs tie tyrima lyginant, kai merginos darosi po kelis dirbtinius apvaisinimus doh.gif mirksiukas.gif yra toks kažkoks eilėraštukas ,,mokėti tenka brangiai už vaikus..."... tai va, barngiausi mūsų turtai visom prasmėm.... paskui ir visai kitaip juo mylim , kai brangiai už juos mokam biggrin.gif .... - aš čia rašau ne vien tik materialine prasme....

man clexaną paskutinį kartą suleido apie 21h vakare (ligoninėj daviaus seselėm leisti), o gimdžiau prieš 1h nakties ir nieko nenutiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 09 rugpjūčio 2011 - 11:19
[quote=Abercrombie,2011 08 09, 10:08]
Aš kaskart su baime pas gyd einu, akd ko blogo nepasakytų verysad.gif Jau ir savo požymiais ir nuojautomis visai nebetikiu ir nebepasitikiu doh.gif Na bet kaip nors gal įtikėsiu su laiku... Ketv mums bus lygiai 12 sav, pradsim tryliktą, tai gal vis lengviau bus geresnėm emocijom ir mintim gyventi... blush2.gif

Man lygiai taip pat neramu...Ir tie pozymiai/ne pozymiai gasdina...Kai pirma karta ejau, tai atrode, kad sirdis issoks, kojos taiiiip drebejo....Kol isgirdau, kad puslyte vietoje, kad kol kas viskas gerai, tai karstis muse ir spaudimas uzkilo...Dabar laukia sekantis vizitas...

Bet jus jau dideli ir, tikiu, viskas bus labai gerai 4u.gif
Atsakyti
daugiua ramybės, vilties ir drąsos merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif va, pasižiūrėkit į sėkmingus pvz ir viskas bus ir jums ok 4u.gif

nors mano kiaulystės dėsnis- kai labai bijau, tai viskas baigiasi gerai 4u.gif

ir iš mano patirties... nepasakokit namiškiams ,kad leidžiatės vaistukus, nes... paksui visko prisigalvoja ir dar labiau prigąsdina užuot palaikę... bent jau mano tokie namiškiai doh.gif doh.gif gailėjaus , kad viską išsiatviravau....

pamatysit, antras nėštumas, kad ir su tais pačiais vaistukais bus visai be baimių thumbup.gif thumbup.gif o pirmas..... jooo..... bet giliai širdy vis tiek knirbėjo, kad viskas bus ok- taip ir buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Garsėė @ 2011 08 09, 12:12)
Aga, butinai draugausim  4u.gif Skaiciau, kad labai panasiai jauciames  nestuke.gif Net lengviau pasidare, kad cia galima issiklausineti ir susizinoti visko tiek daug rupimo dabar  ax.gif Juk kalba gyva patirtis, o ne pasimetusi sesute ar popieriaus lapas...O tu, Index,  adata, leisdama 45 laipsniu kampu, laikai 'ta kampa' i save, t.y. i pilva, palenkusi, ar nuo saves?...Hmh...Ar aiskiai issireiskiau?  bigsmile.gif Turbut isivaizduoju, kaip...Tai zodziu rezultatas paskaicius toks: vienos leidziasi statmenai, kitos gulsciai, vienos iki galo adata suleidzia, kitos iki puses, kad susidarytu puslele...O tai kaip geriau???

Aš nuo savęs laikau švirkštą. T.y. adatos smaigalys į mane. Kažkaip taip pradėjau ir net nepagalvojau kitaip smile.gif Tiesa šiandien savo ginės klausiau apie tuos leidimusis, kaip teisingai tą padaryt. Ji apie AFS jau realiai girdėjus ir mačius, nes vieną tokią pacientę jau turėjo, kuri leidosi ir visą nėštumą pas ją lankėsi. Tai taip ir sakė, truputį kampu ir visą adatą. Dėl mėlynių sakė nieko tokio, kraujas lėčiau kreša ir susidaro jos. Kaip supratau tai nieko ten blogai nepadarysi smile.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklaust, ar Abraitis genetinius tyrimus daro pats? ar rašytis pas kažką kitą? Mano ginė sako pas Abraitį, bet man kažkaip čia nesueina galai negi jis daro tuos tyrimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 09 rugpjūčio 2011 - 11:50
QUOTE(index @ 2011 08 09, 10:28)

Man jau virš savaitės teplioja doh.gif nedaug, bet tepa. Gydytojos teigimu, echoskopavimo metu buvo matomas atsisluoksniavimas ir hematomos likučiai (pasak jos hematomą jau iškraujavau), tai dabar teturėtų būti tik tepliojimas. Va ir teplioja... tas tepliojimas po truputį pradeda erzinti. Bet ką darysi..
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2011 08 09, 13:00)
Man jau virš savaitės teplioja  doh.gif nedaug, bet tepa. Gydytojos teigimu, echoskopavimo metu buvo matomas atsisluoksniavimas ir hematomos likučiai (pasak jos hematomą jau iškraujavau), tai dabar teturėtų būti tik tepliojimas. Va ir teplioja... tas tepliojimas po truputį pradeda erzinti. Bet ką darysi..

O maniškė jokio atsisluoksniavimo nemato, apie hematomą irgi nieko nesakė. Kilda tik sakė jog gal dėl žemai esančios placentos. O ši sako gal dėl vaistų,.kraujas skystesnis ir pateplioja ax.gif nu man čia įdomiai skamba. Ai bet kai viskas gerai vystosi, tai ramiau ir tie tepliojimai, juolab kad labai nedaug ten.
Žodžiu laikykimės ir toliau, kad pagausintume AFS mamyčių gretas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(index @ 2011 08 09, 12:50)
Aš nuo savęs laikau švirkštą. T.y. adatos smaigalys į mane. Kažkaip taip pradėjau ir net nepagalvojau kitaip smile.gif Tiesa šiandien savo ginės klausiau apie tuos leidimusis, kaip teisingai tą padaryt. Ji apie AFS jau realiai girdėjus ir mačius, nes vieną tokią pacientę jau turėjo, kuri leidosi ir visą nėštumą pas ją lankėsi. Tai taip ir sakė, truputį kampu ir visą adatą. Dėl mėlynių sakė nieko tokio, kraujas lėčiau kreša ir susidaro jos. Kaip supratau tai nieko ten blogai nepadarysi smile.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklaust, ar Abraitis genetinius tyrimus daro pats? ar rašytis pas kažką kitą? Mano ginė sako pas Abraitį, bet man kažkaip čia nesueina galai negi jis daro tuos tyrimus?

taip, genetinius daro A. irjis mato iš atsakymų ar viskas ok ar kažkas ne taip... jei kažkas ne taip, tuomet jau jis siunčia pas genetikus
Atsakyti