Sveikos, gal galite greit patarti, kas esate praėję tą procedūrą - ar skiepijant šuniuką (į UK, 21 d. prieš kelionę) jau reikia turėti EU pasą ir mikroschemą? Nes aš nuvedžiau šunį paskiepyti, pasakiau gydytojui, kad gali tekti išvykti į užsienį (nedetalizavau, nes dar nežinau, kada pavyks - ar už mėnesio, ar už poros metų - nes dalyvauju įv. konkursuose), pasakiau, kad vėliau norėsiu sterilizacijos ir mikročipavimo. Jis pasakė, kad užsieniui ateityje reikės EU paso. Taigi tą kartą tik paskiepijo (kompleksiniu skiepu) ir išdavė lietuvišką pasą. Ir aš rami išėjau, kad schemą susitvarkysiu prieš kelionę. Dabar netyčia perskaičiau, kad mikroschema turi būti įdėta prieš skiepus!!! Tai kodėl veterinaras darė tą skiepą? Jei laimėsiu konkursą ir norėsiu išvykti, negi reiks vargšą žvėrelį vėl perskiepyti? Juk dauguma vakcinų veikia apie trejus metus - tiek Lietuvoje tikrai neketinu gyventi. O šuo nėra labai jaunas, bijau, kad tiek procedūrų gali pakenkti...
Ar įmanoma kaip nors susitvarkyti, galiu kad ir šiandien nulėkti dėl mikroschemos, kad tik tuos skiepus užskaitytų. Gydykloje taip greit viskas įvyko, buvo daug ligonių, aš net neturėjau kada išsiklausinėti. Po darbo jiems paskambinsiu, bet dabar apėmė panikos būsena

kad per gerus norus ir skubėjimą apsaugoti nuo ligų būsiu šuniukui pakenkusi