Na, dabar tai jau tikrai viskas

Didelis dėkui visiems skaičiusiems ir kartu su manim virtuliai keliavusiems kelionių fanatikams

Turiu viltį, kad paskleidžiau nors mažutį Balkanų virusą

Patikėkit, pačiai planuojantis kelionę po Balkanus teko pasikliaut vos ne Google Earth

SM jau tokia sausa informacija buvo ir apie Bosniją ir Hercegoviną, ir apie Albaniją, ir apie Makedoniją, ir apie Serbiją patys nustebom tuo ką išvydom

O juk iš tikro pamatėm labai nedaug

Visiems linkiu nebijot šių šalių

Ten tikrai yra ne tik ką pamatyt, bet, manau, kai ką ir atrast

Apie Juodkalniją net nekalbu ji tikrai nuostabi ir seniai atrasta, tik gaila... kad jos atžvilgiu tenka girdėt daug neigiamų atsiliepimų dėl... šiukšlynų

Na, nebėra tų šiukšlynų ten tiek daug

Manau, Juodkalnija dabar beveik nebesiskiria nei nuo Graikijos, nei nuo tos pačios išpuoselėtos Kroatijos (beje, Kroatijoj, gražiajam pajūrio kely, poilsio aikštelėse bent keliose vietose matėm šlaitus nusėtus pampersais ir kitokiom "gėrybėm"

)

Bjauru, bet čia jau mūsų, išlepintų turistų, nuopelnas

Na, bet kokiu atveju, manau praeis dar keli metai ir niekas nebeprisimins tų kažkada buvusių Juodkalnijos trūkumų ir matys tik mažutę be galo gražią šalį

Na, baigiu pagyras Balkanams
Papildyta:Tikiuosi atleisit man, kad tiek ilgai ta mano pasaka užsitęsė

Kažkaip šiemet keliaut buvo daug paprasčiau nei rašyt

Nepasakyčiau, kad trūko įkvėpimo (va, laiko tai tikrai trūko

)

Tik galbūt per anksti pradėjau dalintis įspūdžiais gal reikėjo leisti jiems nors kažkiek susigulėt

Na, bet vis tiek - pagaliau, šiaip ne taip, savo pasaką pabaigiau

Dabar su malonumu galėsiu sėst skaityt kitų fotoreportažų

...Ir pradėt planuotis naują kelionę

Tik gaila, kad šiuo metu mūsų visų trijų norai labai išsiskiria

Vaikas labiausiai nori į Norvegiją, vyras - į Ispaniją ir Portugaliją, o aš - į Rumuniją ir Turkiją

Ar tik nereiks traukti burtus, kad galėtume priimt vieningą visus tenkinantį sprendimą ir taip nuspręsti į kokį mūsų svajonių trikampio kampelį patrauksim

Berods Stellos fotoreportaže rašiau, kad visas šias tris keliones suplanuosiu, o paskutinę akimirką nuspręsim kur važiuot

Dabar man tos mano kalbos atrodo tikrom sapalionėm - geriau suplanuot atsakingai vieną kelionę nei atmestinai kelias

Prisipažinsiu, ir šią kelionę buvau suplanavus tik daugmaž (čia nekalbu apie visiškai neplanuotą Graikijos žemyninę dalį link Atėnų)

Jeigu būčiau tiksliau prisiminus kas mūsų laukia mano pasižymėtuose Kruje bei Butrinte Albanijoj arba Ohride ir Šv.Naum Makedonijoj jokiu būdu nebūčiau jų atidėjus kitam kartui

Deja, vyrukai pazyzė, kad nenori ten važiuot, o aš lengva ranka sutikau šių vietų atsisakyt, nes... gerai neprisiminiau ką ten galim išvyst

Na, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą... dabar turiu svajonę

Tikrai tikiuosi ten kada nors dar sugrįžt
Papildyta:...Na, o visiems, susirgusiems kelionių virusu, linkiu niekada nuo jo nepasveikti

Tegu jis išsivysto į masinę epidemiją

Juk taip beprotiškai smagu keliauti

Tiesiog... kartą paragavęs negali sustot

Kuo smagiausių ir nuostabiausių pasakų linkiu visiems patirti
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...