Trumpam pradingus buvau, nes atostogavau, bet dabar jau tęsiu toliau....
Ačiū visiems, smagu, kad skaitot ir patinka
O smagiausia, kad jau daugelio planuose atsirado Portugalija
QUOTE(Stella7 @ 2011 08 29, 10:42)
Ačiū visiems, smagu, kad skaitot ir patinka
O smagiausia, kad jau daugelio planuose atsirado Portugalija
Stella7, kaip gali nepatikti, kai tiek daug širdies įdedi rašydama ir rodai tokias nuostabias nuotraukas
Sveika sugrįžusi iš atostogų
10 diena - Pasivaikščiojimas po sostinę
Išsikrapštom vėlokai, apie 11val.
Už parkavimą tik iki 10val. sumokėta
Bet viskas gerai
Daug kas rekomenduoja važiuot tramvajais ar kitu transportu, bet mes visgi nusprendėm su savo auto važiuot ir mums taip patogiausia pasirodė
Galvojom, kad nerasim nemokamai pasistatyti auto, bet mums pasisekė
Besisukinėjant kažkoks vyriškis pakvietė į aikštelę kur parkuotis, klausiam kiek mokėt, o jis sako nieko ir dar žemėlapy paaiškino kur esame
Taigi mašiną pasistatėme aikštelėje prie pat Sao Vicente de Fora vienuolyno:

Vienuolyno viduje:

Keliaujam toliau

Ir pasiekiame savo tikslą - Sao Jorge pilį nuo kurios atsiveria Lisabonos panorama:

Cristo Rei statula:

Lėktuvai kas minutę leidžiasi:
Išsikrapštom vėlokai, apie 11val.
Vienuolyno viduje:
Keliaujam toliau
Ir pasiekiame savo tikslą - Sao Jorge pilį nuo kurios atsiveria Lisabonos panorama:
Cristo Rei statula:
Lėktuvai kas minutę leidžiasi:
Praleidom ant pilies geras 3val. Tada ėjome į komercijos aikštę (Praca do comercio)Čia prasideda atvirų (be stogo) turistinių autobusų (sightseeing tours) maršrutai - jei labai jau tingisi vaikščioti. Visuomeninis transportas - su elektroniniu dienos bilietu, kuris kainuoja 4 eurus, galima važiuoti visomis transporto priemonėmis: metro, autobusu, tramvajumi ir funikulieriumi. Bet mes, kaip minėjau, šiuo malonumu nepasinaudojome
Komercijos aikštė:

Vaikštant galima sutikti pilna žmogeliukų, kurie apsimeta ir atrodo kaip negyvos statulos:

Čia šiek tiek iš portugalų gyvenimo

Komercijos aikštė:
Vaikštant galima sutikti pilna žmogeliukų, kurie apsimeta ir atrodo kaip negyvos statulos:
Čia šiek tiek iš portugalų gyvenimo
Kadangi Sao Jorge pilyje užtrukom gan ilgai, tai liko dar daug neaplankytų objektų...Pvz. neužsikėlėme Santa Justa funikulieriumi, nors norėjau tą padaryti..Papietavę paprastoj kavinukėj (merginos sriubos ir salotų, vaikinai sriubos ir hamburgerių
) ir grįžę prie mašinos važiuojame į Belemo rajoną. Tenplanavom aplankyti Šv. Jeronimo vienuolyną ir Belemo bokštą. Atvažiuojam tik apie 6val. ir nebespėjame patekti į Jeronimo vienuolyno vidų, kadangi dirba jis iki 6val.
Jame palaidoti Portugalijos karaliai ir Vasco da Gama.

Ką gi, traukiame tada link Belemo bokšto..

Pakeliui yra Paminklas atradėjams - įamžina Portugalus, atradusius didelę dalį pasaulio:

Ir štai gražuolis Belemo bokštas - tvirtovė:

Ką gi, traukiame tada link Belemo bokšto..
Pakeliui yra Paminklas atradėjams - įamžina Portugalus, atradusius didelę dalį pasaulio:
Ir štai gražuolis Belemo bokštas - tvirtovė:
Tiesa, prie Belemo bokšto dar sudainavom Lietuvos himną
Jei pamenat, liepos 6d. 21val. visi dainavo vardan tautiškumo ugdymo, tai ir mes nepamiršom
Tuomet, nors ir išvargę labai norėjom nuvažiuoti iš arti pamatyt Cristo Rei statulą. Bet ir vėl pavėlavom, nes darbo laikas pasibaigęs ir vidun nepatekom
Aptverta tvora ten...

Gaila, kad tik 1d. turėjom paskyrę Lisabonai, nes pamatėm tikrai nedaug. Neparagavom išgirtųjų belemo pyragaičių, nepamatėm trykštančių fontanų, ir didžiausio Europos tilto Vasko da Gama (Vasco da Gama). Jo ilgis 17,2 km.
Parodysiu keletą MB foto, kai buvo komandiruotėje.

Trykštantys fontanai:

Grįžom namo nusikalę, susiradom nakvynę rytojui, nes ryt jau paliekam Lisaboną ir keliaujam tolyn..Pavakarieniavom ir miegučio
Tuomet, nors ir išvargę labai norėjom nuvažiuoti iš arti pamatyt Cristo Rei statulą. Bet ir vėl pavėlavom, nes darbo laikas pasibaigęs ir vidun nepatekom
Gaila, kad tik 1d. turėjom paskyrę Lisabonai, nes pamatėm tikrai nedaug. Neparagavom išgirtųjų belemo pyragaičių, nepamatėm trykštančių fontanų, ir didžiausio Europos tilto Vasko da Gama (Vasco da Gama). Jo ilgis 17,2 km.
Parodysiu keletą MB foto, kai buvo komandiruotėje.
Trykštantys fontanai:
Grįžom namo nusikalę, susiradom nakvynę rytojui, nes ryt jau paliekam Lisaboną ir keliaujam tolyn..Pavakarieniavom ir miegučio
11 diena: Lisabona - Peniche - Monte Real
Šiandien mūsų laukia nuostabioji Peniche, kuri labai sužavėjo
Gal kad lankėm ją po dienos, praleistos mieste
Visgi kaip matau mano širdelė labiausiai atsigauna irdžiūgauja gamtoj, kur vanduo, paplūdimiai
Ir nieko jau nepakeisi čia
Supratau, kad didmiesčiai nedaro tokio įspūdžio, kaip gamtos grožybės
Taigi, šį rytą susipakuojam ir pajudam link mašinos apie puse 11val., sumokėta kaip visad iki 10val. Ir ką gi, išvystam šalia mašinos merginą, rašančią mums baudos lapelį
Prieinam, atsiprašom, kad kraudami lagaminus užtrukom ir ji lengvai mus paleidžia
Et, net lengviau pasidaro, galėjo ir blogiau baigtis, laiku išėjom
Atvažiavę į Peniche pirmiausia papietaujam picerijoje, o tada jau skubam link įspūdingojo Cabo carvoeiro iškyšulio, kuris pakerėjo mane

Tolumoj matyti Berlengo salos.
Iš Peniche plukdo į tas salas, bet tai užtrunka apie 3val. regis..

Šiandien mūsų laukia nuostabioji Peniche, kuri labai sužavėjo
Taigi, šį rytą susipakuojam ir pajudam link mašinos apie puse 11val., sumokėta kaip visad iki 10val. Ir ką gi, išvystam šalia mašinos merginą, rašančią mums baudos lapelį
Atvažiavę į Peniche pirmiausia papietaujam picerijoje, o tada jau skubam link įspūdingojo Cabo carvoeiro iškyšulio, kuris pakerėjo mane
Tolumoj matyti Berlengo salos.
Iš Peniche plukdo į tas salas, bet tai užtrunka apie 3val. regis..
KOKS grožis
neapsakoma
[quote=Stella7,2011 08 30, 18:26]
[[url=http://www.part.lt/perziura/8199eabccc07ab425dd2e0b77dfd3e7b476.JPG][img]
As vis dar iki šiol negaliu atsistebėt, kaip tie žvejai stovėdami ant tokio aukščio uolų sugeba kažką su savo meškerėm pagaut. O kad pagauna-tai faktas (patys matėm
)....
O Peniche uolos nuostabios, kaip ir pats miestelis...
Dar vienas dalykas, kuris tikrai žavi Portugalijoj-tai nepakartojamos grindinio plytelių mozaikos tiek Lisabonoj, tiek kituose miesteliuose
Nenoriu teršti svetimo fotoreportažo, tikiu kad Stella7 pati turi to gėrio atvaizdų
O dabar man vis dar norisi kartu su ja atsidurti Penichej
[[url=http://www.part.lt/perziura/8199eabccc07ab425dd2e0b77dfd3e7b476.JPG][img]
As vis dar iki šiol negaliu atsistebėt, kaip tie žvejai stovėdami ant tokio aukščio uolų sugeba kažką su savo meškerėm pagaut. O kad pagauna-tai faktas (patys matėm
O Peniche uolos nuostabios, kaip ir pats miestelis...
Dar vienas dalykas, kuris tikrai žavi Portugalijoj-tai nepakartojamos grindinio plytelių mozaikos tiek Lisabonoj, tiek kituose miesteliuose
O dabar man vis dar norisi kartu su ja atsidurti Penichej