Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Na, gal greipfrutų ekstraktas kam padeda, tik ne mums. smile.gif Matyt, tikėti labai reikia. O aš žinau tokį dalyką, kad labai svarbu išlaikyti organizmo rūgščių - šarmų pusiausvyrą. Apie 80% dienos maisto turėtų būti šarminantis ir tik 20% rūgštinantis. Tačiau europietiškoje mityboje šis santykis dažniausiai yra atvirkštinis: suvalgoma per mažai šarmus teikiančio maisto - vaisių ir daržovių. Dažniausiai valgome maistą, organizme suskylantį į rūgštis. Moksliškai įrodyta, kad gyvulinis daug baltymų turintis maistas (mėsa, dešros, žuvis, jūros gėrybės, sūriai) organime suskyla iki rūgščių. Pakankamą baltymų kiekį reikėtų stengtis gauti ne iš gyvulinės, bet iš augalinės kilmės maisto.
Kai yra rūgščių perteklius, gali būti šie požymiai:
-Nuovargis, prastas darbingumas
-Sumažėjusi dėmesio koncentracija
-Nervingumas ir padidėjęs jautrumas
-Dažnos infekcijos
-Polinkis į galvos skausmus ir migreną
-Vėliau atsiranda nugaros raumenų skausmai, polinkis į sąnarių skausmus.
Beje, stresai rūgština organizmą.
Reiktų gerti daug vandens, nes jie šalina toksinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 06 spalio 2011 - 17:28
QUOTE(Eureka @ 2011 10 06, 18:20)
Na, gal greipfrutų ekstraktas kam padeda, tik ne mums. smile.gif Matyt, tikėti labai reikia. O aš žinau tokį dalyką, kad labai svarbu išlaikyti organizmo rūgščių - šarmų pusiausvyrą. Apie 80% dienos maisto turėtų būti šarminantis ir tik 20% rūgštinantis.....

Labai pritarciau thumbup.gif
Per TV viena kart issamiai apie tai pasakojo, sake kur po intencyvaus kruvio skauda raumenis ten susikaupia rugsciu daug... Del to ir stengiuosi kuo daugiau vartoti zalumynu smile.gif

Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 06, 18:06)
nu zinok paabejociau mieste auganciu kliaulpieniu sveikumu...

nu jei kokiam parke ar priemiesty kodel ne? Zeme visur ta pati, tik aisku ne salia kelio..JAu visam pasauly atkreipe demesi i laukinius augalus, jei vaisius , darzoves sukulturinom , jos tapo didesnes, saldenes, bet ir maziau juose vitaminu, mikroelementu, tai laukiniai augalai minimaliai pakito.....Siaip man labai patiko Tado Lomano (zaliavalgis) pamastymai ir patirtis, jis turi savo tinklalapi.
Dar grazi mintis, kad i mamos piena labiausiai panasus vaisiai, daug vandens ir jame istirpusios naudingos medziagos , gerai virskinama ... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,
kazkaip buvau 'pametusi' sia tema, bet vel atradau. Cia GERA wub.gif

Pirmiausia tai skubu 'reklamuoti' nauja produkta -
organizacijos 'Pradziu Pradzia' isleista knygele apie zindyma lietuviu kalba. Isigykit, jei ne sau, tai gali buti puiki dovanele besilaukiancioms draugems, sesems, giminaitems, kolegems, kaimynems...

ZINDYMAS mirksiukas.gif

QUOTE(daffni @ 2011 09 30, 10:40)
Na as ir tikiuosi, kad viena diena ateis ir pagaliau pasakys: "mamyte, duok mesytes" biggrin.gif
Taip ir bus ! mirksiukas.gif biggrin.gif

mazute2008, kazkaip sunku skaityti tokias tavo mintis, isivaizduoju kaip tau sunku, kai pati tarsi nori vieno, o tavo antroji puse lyg priestarauja tavo pacios pasirinkimui..... Be abejo cia kalciausia aplinka, kurioje esi, spaudima keliantys artimi zmones... Manau tau iseitis - rasti kuo daugiau ilgai zindanciu mamyciu SALIA, susitikineti su jomis, bendrauti ir suprasti, kad sie vaikuciai yra gerokai laimingesni uz tuos, kurie MP neragave ar is kuriu jis buvo atimtas pirmais menesiais... mirksiukas.gif Galu gale ismokti savitaigos ir sugebeti atsiriboti nuo neteisingos aplinkos, i ja nereaguoti!! Gydytoja nera sudetinga pakeisti kita (ko neimanoma padaryti su uosviais, tevais ar vyru biggrin.gif ).
Manau tikrai labai neteisinga ir vaika nuolat spausti (psichologinis spaudimas?) tokiais klausimais kaip 'kada pakaks' ir pns. Juk jo poreikiai nuo to nepasikeis. Nors gal irt pasikeis, bet, manau, kaip tik priesinga linkme nei daugumai noretusi.......

Kalbant apie sirgimus... Visi vaikai serga pradeje lankyti darzeli ar mokykla. Visiems be isimties tenka igyti imuniteta tai vaiku grupei. Vieni vaikuciai jautresni, kiti stipresni ir tie vidiniai isgyvenimai skirtingai pasireiskia. Kaip jau kazkuri minejo - tavo pacios tokia itempta busena, galu gale ir judvieju santykiai su vyru taipogi turi itakos vaiko jautrumui (tame tarpe ir sirgimams). Taip, kad vien MP sioje situacijo stebuklu tikrai nepadarys!
Taciau ka bekalbetu tavo gydytoja, ji yra milijona kart neteisi, bandydama irodyti, kad MP neturi reiksmes imunitetui.... Tikrai turi ir labai didele. Kaip ir savisaugos formavimuisi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 10 06, 15:22)
doh.gif MP tik maistas ne kazkoks stebuklas nuo visu ligu, taip zinau, kad tai labai geras maistas vaikui, bet net idealiausia mityba neuztikrina idealios sveikatos.

drinks_cheers.gif

QUOTE(ada21lt @ 2011 10 06, 17:59)
Aisku tik jus galit nuspresti kiek ilgai zindysit. Bet faktas tas,kad vaikai serga ir po zindymo nutraukimo, o bent man ramiau,kol dar zindau. Ypac per tas ligas apie kurias Wytaute raso  ax.gif Mano sesers dukryte turi problemu su virskinamuoju traktu (dabar jau gereja labai) ,sesuo negalejo zindyti, nusitraukdavo vos 100ml per para, tai kaip ji del to pergyvena, sako jei galeciau zindyciau ,kad ir iki7 m,kad tik tam vaikui gerai viskas butu, nes butentMP formuoja teisingai zarnyna, ir kai naktim nemiega, nes dukrytei skauda pilvuka, tai tas zindymas naktinis tik juokas atrodo, aisku ji nedirba ,nes tik dabar pradejo leisti mergyte i darzeli pusdieniui, nes kitaip negali turi palaikyti specialia dieta.
Merginos dar pasidomekit laukiniais augalais, nu kiek sakitau, tai ten gausybiniai vitaminu ir mineralu saltiniai, juk nieko nekainuoja nusiskinti kiaulpieniu ,dilgeliu, gelyciu  thumbup.gif Ir vaikai smagiai valgo, as tik dabar pagalvojau, mano sunus nuo to ir pradejo, nuo 6 men duodavau jam obuoliuka, o lauke kai eidavom pasivaikscioti nusiskindavo (sededamas vezimuky) krumu pumpuru , buvo pavasaris ir smagiai juos valge  biggrin.gif

Nuo teisingo žarnyno su gera mikroflora gi labai priklauso imunitetas drinks_cheers.gif
Maniškė irgi skina žolytes ir lapelius ir valgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 10 07, 12:04)
Sveikos, mamytes,
kazkaip buvau 'pametusi' sia tema, bet vel atradau. Cia GERA  wub.gif

Pirmiausia tai skubu 'reklamuoti' nauja produkta -
organizacijos 'Pradziu Pradzia' isleista knygele apie zindyma lietuviu kalba. Isigykit, jei ne sau, tai gali buti puiki dovanele besilaukiancioms draugems, sesems, giminaitems, kolegems, kaimynems...

ZINDYMAS  mirksiukas.gif
Taip ir bus !  mirksiukas.gif  biggrin.gif
mazute2008, kazkaip sunku skaityti tokias tavo mintis, isivaizduoju kaip tau sunku, kai pati tarsi nori vieno, o tavo antroji puse lyg priestarauja tavo pacios pasirinkimui..... Be abejo cia kalciausia aplinka, kurioje esi, spaudima keliantys artimi zmones... Manau tau iseitis - rasti kuo daugiau ilgai zindanciu mamyciu SALIA, susitikineti su jomis, bendrauti ir suprasti, kad sie vaikuciai yra gerokai laimingesni uz tuos, kurie MP neragave ar is kuriu jis buvo atimtas pirmais menesiais...  mirksiukas.gif Galu gale ismokti savitaigos ir sugebeti atsiriboti nuo neteisingos aplinkos, i ja nereaguoti!! Gydytoja nera sudetinga pakeisti kita (ko neimanoma padaryti su uosviais, tevais ar vyru  biggrin.gif ).
Manau tikrai labai neteisinga ir vaika nuolat spausti (psichologinis spaudimas?) tokiais klausimais kaip 'kada pakaks' ir pns. Juk jo poreikiai nuo to nepasikeis. Nors gal irt pasikeis, bet, manau, kaip tik priesinga linkme nei daugumai noretusi.......

Kalbant apie sirgimus... Visi vaikai serga pradeje lankyti darzeli ar mokykla. Visiems be isimties tenka igyti imuniteta tai vaiku grupei. Vieni vaikuciai jautresni, kiti stipresni ir tie vidiniai isgyvenimai  skirtingai pasireiskia. Kaip jau kazkuri minejo - tavo pacios tokia itempta busena, galu gale ir judvieju santykiai su vyru  taipogi turi itakos vaiko jautrumui (tame tarpe ir  sirgimams). Taip, kad vien MP sioje situacijo stebuklu tikrai nepadarys!
Taciau ka bekalbetu tavo gydytoja, ji yra milijona kart neteisi, bandydama irodyti, kad MP neturi reiksmes imunitetui.... Tikrai turi ir labai didele. Kaip ir savisaugos formavimuisi.  4u.gif

Dėkui jums už palaikymąsmile.gif
Žinot, Klaipėdoje rasti ilgai žindančią mama labai labai sunku... O aš jau nebe labai ir pasakoju kam, kad žindau nes žinau reakciją. manau, kad draugė grįžusi iš ligoninės tikrai nutrauks žindymą nes jai ten neblogai praplovė smegenis...
Esu iš tų žmonių, kurie nesivelia į beprasmes diskusijas, geriau savy viską palaikau. Bet kai sprogstu tai sprogstu, tai va sprogo viskas vieną dieną, pasakiau viska savo vyrui, uošvienei, uošviui, ir žinot nesijaučiu geriau...Tik dar labiau ėmiau save kaltinti, kad galėjau patylėti. O mano mažius tiesiog jaučia mane, jei man kas ne taip vaikšto ir jis piktas, irzlus, tuoj ima sirgti...O ir šiaip sunku vaikui labai, išėjau į darbą, jis į darželį, viskam protestuoja, pyksta ant manęs, o ir aš pati ne kartą neadkvačiai sureagavusi:aprėkiau, pliaukštelėjau... Žinot, labai norėtųsi būti tobula, neklyst, atsiribot, džiaugtis gyvenimu, sveikai maitintis ir t.t, bet neišeina... Mūsų visuomenė negailestinga, pasijuoks, pasityčios greičiau nei padės ar paguos...
O nuo žindymo aš tikrai nepavargau, iš darbo grįžus su malonumu imu sūnų ant kelių ir mėgaujuosi jo artumu... Tik žinot pavargau nuo to slapstymosi, aiškinimosi, nesupratingumo. O kai aplink tokia nuomonė, tai ir pati pradedi viskuom abejoti...
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 07, 13:05)
Žinot, labai norėtųsi būti tobula, neklyst, atsiribot, džiaugtis gyvenimu, sveikai maitintis ir t.t, bet neišeina... Mūsų visuomenė negailestinga, pasijuoks, pasityčios greičiau nei padės ar paguos...

4u.gif Visuomet patarti gerokai lengviau, nei paciai tam tikra situacija isgyventi.
Neprarask vilties ir neabejok tuo, kad elgiesi teisingai. Bent jau cia, sioje temoje, tikrai visuomet rasi paguodos ir supratimo 4u.gif

Is tiesu sudetinga, bet juk tai turetu buti butent paciu aplinkiniu problema, kad nesupranta taip nesunkiai suvokiamu dalyku, o uzvercia savo neismaneliskumo nasta zindyvems doh.gif Kitu isisenejusia nuomone vargu ar imanoma pakeisti g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 07, 16:05)
Dėkui jums už palaikymąsmile.gif
Žinot, Klaipėdoje rasti ilgai žindančią mama labai labai sunku... O

Zinau ka reiskia elgtis kitaip nei dauguma, tikrai sunku, bet megink ieskok bendraminciu, bus lengviau. O siaip galim savim diziuotis, mes kaip pionieries toj srity biggrin.gif bent jau mano giminej ir pazystamu rate niekas tiek ilgai nezindo. Tai va nors gal is pradziu keistai ziuri, paskui apsipranta, mato ,kad tai imanoma. nors ir as girdziu visokiu komentaru, mano svoris 42kg (per nestuma buvau priaugusi apie 20), bet toks buvo visada, tai aisku reikia pasakyti,kad jau baigiu susibaigti biggrin.gif Gerai, kad nuo tokiu kalbu jau senai turiu imuniteta, nes beveik kiekvienas zmogus turi man pasakyti,kokia as plona doh.gif
O dar dabar nustojau valgyt mesa, zuvi , valgau zoles lotuliukas.gif jau per daug niekas man nieko nesako, nu ka galvoja, mazu stogas visai nuvaziavo biggrin.gif O man gerai, mes sveiki, pradejau geriau jaustis thumbup.gif
Dar pamirsau labai svarbi viena is vaiku ligu priezasciu, mamos pergyvenimas del jo. Cia nesupasakosi, bet mintys turi savo forma,uzima tam tikravita vieta, tai subtilaus plano vibracija ir t.t.., tai visos mintys siunciamos vaikui pas ji ir materializuojasi, uztenka intensyviai papergyventi,kad vaikelis butu sveikas- tai ta ir turesit- susirgs. Atsimenat saket pries darzeli,kad vaikas sirgs dazniau? Gal sunkiai itiketina, bet butent tokios mintys jei jos stiprios,koncentruotos ir sukelia tas ligas unsure.gif
As dabar mokinuosi ramybes, atsipalaiduoti ir sau vis sakau, kad viskas yra gerai, ieskau dalyku uz ka siandien esu dekinga, taip labai gerai pradeti ryta.... 4u.gif
O siaip mintimis ir ta pienuka galima veikti i gera ar bloga puse mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai pritariu ada21lt mintims! Ir jei SM liniuotės nemeluoja, šiandien abiejų jūsų mažylių gimtadieniai bigsmile.gif Sveikinu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 07, 16:05)
Žinot, Klaipėdoje rasti ilgai žindančią mama labai labai sunku... O aš jau nebe labai ir pasakoju kam, kad žindau nes žinau reakciją. manau, kad draugė grįžusi iš ligoninės tikrai nutrauks žindymą nes jai ten neblogai praplovė smegenis...

Tai galit su manim pakalbėti mirksiukas.gif mano mažiukui- 1 m ir 4 mėn ir mes valgom MP...ir gana intensyviai 4u.gif ir gyvenam tame pačiame mieste ax.gif
Dėl Klaipėdos GN pritariu, nes ten tik viešai deklaruojama, kad ligoninė yra draugiška kūdikiui ir mamai, tačiau realybė liūdnoka.
Jeigu pati nebūčiau medikė ir mama, kuri trokšta savo vaiką žindyti, man mišinį būtų pakišę jau po kokios valandos tik kūdikiui gimus cool.gif

,,Gudruolių" patarėjų visada buvo ir bus. Man jie ,,gerą darbą" padarė kai maitinau pirmagimę. Deja, nesėkmingai. Dabar tokių žmonių nesiklausau. Žinoma, man padeda ir tai, kad aš studijuoju mediciną ir galiu akivaizdžiais straipsniais remtis apie MP naudą, o mano dviguba (ir skirtinga) maitinimo patirtis tokiems ,,geradariams" užčiaupia burnas. O žvilgsniai manęs nejaudina: jeigu reikia ir parke pamaitinu- mažiukas prieina prie manęs ir pavalgo, aš užsidengiu megztuku..... mes jau seniai valgom atsistoję, t.y kai kam keistai atrodo: aš sėdžiu, o mažiukas atsistojęs patraukia papuliuką...bet taip patogiau... 4u.gif

Diskutuojant apie ligas ligeles- vistiek tikiu, kad MP turi didelę naudą, nors ir pas mus yra bėdelių su žarnynų..ir aš to nesuprantu g.gif atrodytų, kad kaip tik MP turėtų pagerinti pilvuko reikalus, tačiau iki šiol mažiukui labai raižo pilvuką, naktį neramus: rėkia, spardosi, klykauja verysad.gif nesuprantu kodėl blush2.gif tad net bijau pagalvot, kas būtų, jei pradėčiau kokį mišinį ar karvės pieną duot bijau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 08 spalio 2011 - 16:53
QUOTE(Lina klp @ 2011 08 05, 22:33)
Aciu uz padrasinimus. Neturiu savo aplinkoj maitinanciu ilgai, tai ir nebeaisku, kaip cia kas kartais.. smile.gif
O girdejau tokiu pasakymu, kad naktinis valgymas skranduka pagadina.. Ka jus apie tai?

Na apie skrandzio pagadinima nuo naktinio maitinimo niekada negirdejau. Bet dantukus tai tikrai pagadina. Paskaitykite temose apie sugedusius pieninius dantukus - isitikinsite.
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 10 08, 19:18)
Na apie skrandzio pagadinima nuo naktinio maitinimo niekada negirdejau. Bet dantukus tai tikrai pagadina. Paskaitykite temose apie sugedusius pieninius dantukus - isitikinsite.

Oi tikrai nereikia taip gazdinti mirksiukas.gif - dičkei dantukai tikrai sugedo labai anksti doh.gif - maitinau ją dieną-naktį beveik iki 3 metų 4u.gif o mažosios dantukai sveikučiai - nors dar vis maitinu mirksiukas.gif

Tikrai ne pienas dantukus gadina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 10 08, 18:29)
Oi tikrai nereikia taip gazdinti  mirksiukas.gif  - dičkei dantukai tikrai sugedo labai anksti  doh.gif  - maitinau ją dieną-naktį beveik iki 3 metų  4u.gif  o mažosios dantukai sveikučiai - nors dar vis maitinu  mirksiukas.gif

Tikrai ne pienas dantukus gadina  mirksiukas.gif

Tai kad jusu mazajai dar tik 3 metai! Palaukite dar siek tiek. Kiekvienas stomatologas jums labai gerai paaiskintu naktiniu girdymu pienu zala. Ar tai pienas, ar sultys, ar kompotas. Su tomis rugstimis, kurios lieka ant dantuku po maitinimo naktimis, vaikams miegant dantys genda. Naktimis siaip reiketu gerti tik vandeni.

Atsakyti