Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Nieko tas vaiko grūdinimas nepadės, jei vaikui dygsta dantys. Ne veltui juk gydytojai ir sako, kad dygstant dantims kai kurių vaikų imunitetas nusilpsta. Ir nieko čia nepadarysi. O jei vaikas jautrus, dažnai stresuoja (o stresai, kaip žinia, irgi silpnina imunitetą) ir nereikia tikėtis jo geros sveikatos.
O beje, kur čia vaikai su kepurėmis ir striukėmis vaikšto jau?
Atsakyti
Dėl darželio, tai nežinau. Matot, ten dirbantys darbuotojai tiesiog neturi talento (taip išsireikškime) rengti vaikų, einant į lauką. Tiesiog, jie nežiūri, koks oras, o aprengia vaiką vesdami į lauką dieną ( kai jau oras gerokai sušilęs) taip, kaip tėvai atvedė ryte, kai buvo gerokai vėsiau.O dar vaikas laksto, dūksta... savaime suprantama sušyla. O dar vėdinamos grupės prie vaikų žiemos metu. Mačiau pati. Tiesiog grupėse blogai veikia ventiliacija, temperatūra nesireguliuoja, tai jie pravėdina karts nuo karto. Taigi, perkaitęs kūnas sušąla, patiria stresą, o paskui ir virusą kokį greit pagauna, kurių ten begalė ( kartais ateina pradėję sirgti ar nebaigę sirgti vaikai).
O dėl mūsų ligų gal ir dantų dygimas kaltas, bent jau mūsų gydytoja taip sakė. Na, taip, ir jautrokas tas mano jaunuolis. Rankas namuose ir taip dažnai plaunamės. Viena vaistininkė aiškino, kad reikia drėkinti nosies gleivinę, nes tada virusai ne taip limpa. Na, taip ir darėm, bet gal per retai. Nežinau, nei mes sukaistam, nei sušąlam berods. Juolab su kepurėm ir striukėm nevaikštom dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 16 rugpjūčio 2011 - 10:09
Labas mamytes.turiu klausimeli ir nerandu niekur atsakymo.
Turiu maziuka 1.5 menesiuka ir aisku maitinu pati,ir dar yra didesinis broliukas 5 metu ir jisai labai daznai serga ir daug geriam antibiotiku,o jaigu as jam duosiu pagert mamos piena(aisku nesakisiu jam)gal galima taip sustiprinti jam imunine sistema,nes te vitaminai ta pati himija ir nieko nepadieda,ar padies mamos pienas,gal kas gali patarti?aciu.
Atsakyti
alioska,Tikrai verta 4u.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš apie ligas.
Sūnus į daržą iškeliavo beveik 3 metų. Visus pirmus metus sirgo bronchitu po bronchito. Prieš pradedant antrus daržo lankymo metus, nuo rugpjūčio pradėjau girdyti Rybomunyl. Stebuklas - nuo to laiko jis kosuliais ir slogomis sirgdavo laaaabai simboliškai. Lankomumas grupėje (o ir 1-oje klasėje) buvo geriausias. Nežinau, ar tiesiog susigyveno su kolektyvo bacilomis, ar tas rybomunyl padėjo.
Per ketverius darželio lankymo metus persirgo vėjaraupiais ir skarlatina. Štai ir visos ligos. Net gripu nė karto nesirgo.

O mažiukei (bus tuoj 1 m.) dygsta dantys... Trys krūminiai vienu metu doh.gif Pikta kaip širšė. Kiekvieną dieną tyliai dėkoju tiems, kas sukūrė viburcol žvakutes. Pirmą kartą pasigavo kosulį. Aš tai susiejau su imuniteto pasilpimu dėl dantų dygimo.
Atsakyti
Merginos, čia tema apie žindymą, o ne darželius ir ligas mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors manau, kad dauguma jau seniau matet, bet dar idesiu http://######/show-a...doma-astuonmete.

Drauge atsiunte, kad as kartais nesugalvociau iki 8 m maitinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Normaliai vystantis vaikas, normalioje darnioje seimoje, niekada nezys iki 8 m. smile.gif As manau, kad dauguma vaikeliu nuo 3 m. patys atsisako kruties smile.gif
Atsakyti

Sveikos,
Smagu, kad vel yra nauja sena tema:)
Na mes tai jau retinam maitinimus, dbr as grieztai duodu Mp tik pries miega ir po miego. Ziuriu nelabai ir protestuoja, pasako, kad noriu, bet as pasakau, kad tik pries miegeli, prieina, prisiglaudzia ir vel eina savais reikalais. Kartais paniurzga, kad dbr nori eiti miegoti, bet kazkaip pavyksta atkalbeti:)O jau ir pats kelis kartus yra pasakes, kad nebereikia man , as jau didelis, taciau vis tik dar zinda... Beje, neseniai mano mazius savo noru isvyko pas kriksto mama. As jam pries isvaziuojant sakau:"Mamytes nebus su tavim" . O jis:"Gerai, as noriu pas kuma":) Ir isvaziavo vienai nakciai. Beje, man krutine per para laiko visiskai neprisipilde, toks jausmas, kad pienelio ten tikrai labai labai mazai... Bet maziui matyt uztenka ir tu keliu lasu:)
O del sirgimo, manau kad labiausiai priklauso nuo vaiko imuniteto ir nuo psichologines atmosferos seimoje. Mano mazylis sirgo gana nemazai, bet mes dazniausiai pagaudavom koki virusa arba susirgdavo tuo metu, kai nelabai sutardavom su vyru... Vaikai sirgdami iskrauna susikaupusia itampa, as taip manau g.gif Bet pasveikdavo tikrai zymiai greiciau, nors yra teke ir antibiotikus gerti, bet cia musu gydytojos nekompetencijos deka. Dbr stengiuosi neduoti tu vaistu, kuriuos skiria gydytojai, jei liga nera labai rimta, o gydytis naturaliai ir mp:) Ir tikrai padeda. Tik va, vel darzelis ant nosies, tai baisu tu ligu labai, bet nei vienas vaikas neuzaugo nesirgdamas.
Atsakyti
Sveikos,
ir mano dukryte vis dar zinda ir vis pilnu tempu biggrin.gif .Naktys jau kartais truputi vargina, bet pastebeja, jei diena bunam namie ,tai nakti ramiai ir miega, pavalgo pries miegeli ir ryte kokia 6. Jei isvaziuojam i miesta , ar buna kazkokiu daugiau ivykiu , tai kartais zinda vos ne istisai visa nakti doh.gif matyt pervargsta nuo ispudziu ...Kol kas stengiusi neriboti , tik jau vakarais kartais kai po valandos zindimo dar galo nesimato pasitariam , sakau ,kad truputi leistu man pailseti ir paskui bus dar daugiau pienuko, kartais sutinka, kartais protestuoja, tai ka apsiverciam ant kitu soniuku ir toliau maitinames smile.gif Labai noriu islaukti kol ji tikrai atsivalgys ir pati nustos prasyti MP, manau tai svarbu, nors nezinau kiek dar ilgai zys ,seniau sake iki 3 , dabar juokiasi sako iki 10 biggrin.gif
Ar yra tokiu vaiku ,kurie visiskai patys atsisake, be jokiu smegenu plovimo ?
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2011 08 19, 11:50)
Nors manau, kad dauguma jau seniau matet, bet dar idesiu http://######/show-a...doma-astuonmete.

Drauge atsiunte, kad as kartais nesugalvociau iki 8 m maitinti  lotuliukas.gif

Neatidaro nuoruodos unsure.gif

O kas turetu jau taip blogai buti maitinti vaika iki 8? Aisku man ir tai butu keista, bet kazkada buvo keista ir trimecio zindyma smile.gif Tai nezinau kaip keisis mano poziuris ateity. Dabar stengiuosi atsargiai reiksti savo nuostabas ir kritikas, nes taip greitai pasaulyje viskas kinta, is ko vakar juokeisi ,saindien, ziurek, pats darai smile.gif
Atsakyti
O del sirgimu, tai tikrai manau, kad tas pats vaikas zindomas yra sveikesnis, nei butu nezindomas, nezinau ar kam dar kyla abejones. Jeigu ziureti i zindyma, tik kaip i maisto saltini , tai ar kam kyla klausimai kas sveikiau pusfabrikaciai su gausybe E ir konservantu ar darzoves ir vaisiai g.gif
Tik tai, kad buti sveiku, ne vien nuo mitybos priklauso. Jau minejo moterys , kad daug cia sudedamuju daliu. O svarbiausia, dabar ,manau, kad nuo vidaus. Kuo daugiau pozityvizmo, meiles tuo daugiau ir sveiktos. Bet cia kartais neaisku nuo ko pradeti tvarkytis ar nuo to kuno ar nuo vidaus smile.gif kaip ir ten kas pirmiau ar vista ar kiausinis.... Nes jei sergi tai to pozytivizmo ne kas lieka.. ir taip gaunasi uzdaras ratas. Nu bet del saves as pradejau nuo kuno. Pasigirsiu blush2.gif pradejau sportuoti, atsisakiau mesos, zuvies (dar laukia miltai), dziaugiuosi vasaros gerybemis, geriu daug vandens ir is tikruju pradedu geriau jaustis, o kai geriau jauciusi tai ir nuotaika geresne , ir tada su vyru santykiai geresni, o to rezultatas laimingi ir sveiki vaikai ax.gif Aisku ne visda taip viskas grazu, bet zingsnis po zingsnio einu i tai, nelengva keisti senus iprocius, bet kito kelio nematau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 08 19, 11:50)

Drauge atsiunte, kad as kartais nesugalvociau iki 8 m maitinti  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
gal vienintėlė dukra g.gif
Atsakyti