Taip pat jas galimas užšaldyti ( sudėti į hermetiškus šaldymo maišelius ar dėžutes) esant atšildymui, tiek išimti iš šaldymo kameros ir palikti kambario temperatūroje, arba panardinti į skystį ( ruošiant kokį padažą pvz. anglišką ar tešlą canneles bordelais, tiesiog sušalusią įmesti į pieną )
bet sakoma, kad šaldant vanilės ankštys praranda savo aromatą.. na šito dalyko praktiškai pati netikrinau
dar vienas saugojimo būdas: suvynioti vanilės ankštis į kepimo popierių ir sudėti į metalinį užsukamą indą ir ~1 kartą per mėnesį atidaryti, kad "prasivėdintų" ir nesupelytų
Aš pabaigiau vieną buteliuką savo naminio vanilės ekstrakto, kur buvau sukaišiojusi ir visai sudžiūvusias vanilės ankštis - tai ką galiu pasakyti, visos jos išbrinkusios, ir jas galima perpjauti pusiau bei panaudoti jų sėkliukes
taigi, padaryti vanilės ekstraktą - tai irgi vienas iš vanilės saugojimo būdų + turėsite ir puikaus vanilės ekstrakto ir vanilės ankštys nesudžius
Kas dėl sausų kepinių - galima ir taip ir taip naudoti







