QUOTE(biziukas @ 2011 08 08, 23:53)
Na, dėl kultūros emigruoti gal ir nebūtina. Bet iš kito kampo pažiūrėjus, štai buvau studentė ne taip jau ir seniai. Verkdavau, matydama, kokias knygas turi Vakarų bibliotekos. Ir jau tuo metu atvirai pasakysiu, jei būt kas pasiūlęs išvažiuoti keletai metų pasimokyt ar bent šiaip, pagyventi, bibliotekose pasilankyti, tai turbūt nė nemirktelėjus būčiau išvykus (tai nebuvo mano tikslas, tad pati nieko dėl to ir nedariau, nors laisvoj Lietuvoj gyvenau ir galėjau pasistengti išvykti).
Reikėdavo rašyt darbus ir galvodavau, kokie mes galim būt mokslininkai (kalbu apie humanitarus), jei mes elementariausių naujų tyrimų savo akimis peržvelgt negalim.
Galop, teko važinėti į užsienį pirktis knygas arba siųstis (o studentui tai ne visada įkandama, ačiū mano tėvams, kad mano aistrą palaikė finansiškai), bet vėl, į bibliotekas patekt ten negalėjau ir ypatingesnių šaltinių nepanagrinėjau.
Taigi va, dėl darbo galima ginčytis, mėtyt akmenis viens į kitą, bet dėl mokslo turbūt nieks manęs neįtikins, kad emigruot neverta.
Reikėdavo rašyt darbus ir galvodavau, kokie mes galim būt mokslininkai (kalbu apie humanitarus), jei mes elementariausių naujų tyrimų savo akimis peržvelgt negalim.
Galop, teko važinėti į užsienį pirktis knygas arba siųstis (o studentui tai ne visada įkandama, ačiū mano tėvams, kad mano aistrą palaikė finansiškai), bet vėl, į bibliotekas patekt ten negalėjau ir ypatingesnių šaltinių nepanagrinėjau.
Taigi va, dėl darbo galima ginčytis, mėtyt akmenis viens į kitą, bet dėl mokslo turbūt nieks manęs neįtikins, kad emigruot neverta.
Mano pacios sunus studijuoja UK, gavo gera pasiulyma, laboratorija, visas salygas, kuriu Lietuvoje nera. Bet... Tai finansai. Is esmes, kas nori tas padaro kas nenori tas randa psiteisinima. Jo ig profesijos pagrindai, zinios yra pasisemos Lietuvoje. UK destytojai, kolegos labai stebisi, kad tokiomis salygomis zmones psiekia toki ziniu lygi. Tai atestacija musu Lietuvos destytoju, kad ir tokiomis salygomis puikiai desto, ne ju kalte kad nera finansavimo. O saliai yra svarbesnes vietos, skyles kurias reikia uzlopyti.