Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(Almost @ 2012 08 17, 21:07)
tuomet reikia kovoti su savimi ir savo požiūriu  mirksiukas.gif iš vienos pusės - ko britams būti laimingiems, jeigu atvykėliai susirenka visus darbus ir užima jų galimas darbo vietas. bet iš kitos pusės - o ko jiems būti nusiteikusiems konkrečiai prieš Jus? juk nieko blogo nepadarėte.
be to - jei darbe moteris pasakė, kad "It's the same", tai dar nebūtinai reiškia, jog ji tai pasakė iš blogosios pusės. Gal žmogus apskritai nežino, kur yra Lietuva arba žino tiek, kad šalia Lenkijos ir jau tai žmogui reiškia, kad tai tas pats?  smile.gif

Jei patys anglai dirbti netingetu, darbu atvykeliai nesusirinktu ax.gif

QUOTE(F @ 2012 08 19, 20:36)
Tai aš pasakyčiau "nenoriu apie tai kalbėti - jei man patiktų ta šalis, kurioje gimiau ir užaugau, tai nebūčiau emigravus" smile.gif

O niekada jums netoptelejo mintis, kad galima myleti savo sali ir ja didziuotis net ir emigravus?
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2012 08 17, 17:53)
O tu paklausk pas brita ar tu airis? Sakys ne. Juk tai tas pats  bigsmile.gif
Jei as lenke, tu tuomet airis.

Bent jau airiam labai nepatinka, kai juos vadina britais wink.gif Po tokiu atsakymu nekarta teko ir sorry isgristi wink.gif

Haha, geras, pasinaudosiu! Nes retkarciais pasitaiko kad paklausia, nervina tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2012 08 20, 02:16)
O niekada jums netoptelejo mintis, kad galima myleti savo sali ir ja didziuotis net ir emigravus?

drinks_cheers.gif Mano vyras kurį laiką dirbo aes šiukšlyne, tai pastovūs darbuotojai vien imigrantai, airių gal tik du, ir tose pareigose, kur juodo darbo nėra, galima per dieną "dinderį mušt". Ateidavo airiai ir po kelių dienų išeidavo, bo tas darbas per daug purvinas jų baltoms rankelėms.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2012 08 20, 03:16)

Aš ten parašiau savo poziciją, tikiu, kad visokių žmonių yra ir jie gali turėt įvairias nuomones.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2012 08 20, 02:16)

QUOTE(p@uksTelis @ 2012 08 20, 10:25)
drinks_cheers.gif Mano vyras kurį laiką dirbo aes šiukšlyne, tai pastovūs darbuotojai vien imigrantai, airių gal tik du, ir tose pareigose, kur juodo darbo nėra, galima per dieną "dinderį mušt". Ateidavo airiai ir po kelių dienų išeidavo, bo tas darbas per daug purvinas jų baltoms rankelėms.

Ne tingejime esme. Tiesiog zmones auklejami buti labiau ambicingais nei juodadarbiai. O imigrantams bile uzsidirbt -- vistiek gaus daugiau nei namie. wink.gif
Atsakyti
Emigracija yra žiaurus savo šalies apvogimas, nes išauginti jauną žmogų kainuoja dešimtis sykių daugiau nei įsileisti ir įdarbinti emigrantą.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2013 10 02, 18:49)
Emigracija yra žiaurus savo šalies apvogimas, nes išauginti jauną žmogų kainuoja dešimtis sykių daugiau nei įsileisti ir įdarbinti emigrantą.

Visiškai nesutinku. Visų pirma, suaugę tėvai, auginantys vaikus, patys moka mokesčius, taigi tie tėvai ir "sumoka" valstybei už "jauno žmogaus auginimą". Čia tas pats kaip sveiko vaiko mama sakytų kitai mamai, auginančiai neįgalų vaiką: "Žinai, veškis tą savo invalidą iš Lietuvos, nes man kaip mokesčių mokėtojai labai brangiai kainuoja tavo vaiko išlaikymas". Antra, žinau ne vieną ir ne du pavyzdžius, kuomet emigravę žmonės grįžo į Lietuvą patobulėję profesinėje srityje, užsidirbę, įkūrę savo verslą ir suteikė darbo vietų daugeliui žmonių.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2013 10 02, 17:49)

Nu siaip i vudurine mokykla eiti privaloma, tai nesijauciu uz prievole skolinga.
O kas mokslus baigia ir jam pasiuloma slaveju dirbt... Nu tai -- valstybe apvagia pati save.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2013 10 02, 18:49)

Tiesa.
Papildyta:
QUOTE(Tapyras @ 2013 10 02, 19:23)
Nu siaip i vudurine mokykla eiti privaloma, tai nesijauciu uz prievole skolinga.
O kas mokslus baigia ir jam pasiuloma slaveju dirbt... Nu tai -- valstybe apvagia pati save.

Tai cia atseit valstybe kalta, kad jus nepaklausia specialybe baiget? Uzsieny galvojat po mokslu visi gauna tokius darbus, kokius norejo? Wake up.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 12, 21:40)
Tiesa.
Papildyta:
Tai cia atseit valstybe kalta, kad jus nepaklausia specialybe baiget? Uzsieny galvojat po mokslu visi gauna tokius darbus, kokius norejo? Wake up.

Tai tuomet koks cia valdzios apvagimas, jeigu as savo nepaklausia mylima specialybe realizuosiu kitur? g.gif valstybei geriau man bedarbio pasalpa moketi ar jau tiek esu valstybei uz kazka skolinga, kad turiu eiti slaveju dirbti vardan tos Lietuvos? Ir kokio dydzio ta mano skola, kiek laiko turiu atidirbti ir jau galiu nenuskriausdama valstybes emigruoti kazkhr, kur mano specialybe galbut paklausi ir teikianti galimybiu?
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 10 13, 13:55)
Tai tuomet koks cia valdzios apvagimas, jeigu as savo nepaklausia mylima specialybe realizuosiu kitur? g.gif  valstybei geriau man bedarbio pasalpa moketi ar jau tiek esu valstybei uz kazka skolinga, kad turiu eiti slaveju dirbti vardan tos Lietuvos? Ir kokio dydzio ta mano skola, kiek laiko turiu atidirbti ir jau galiu nenuskriausdama valstybes emigruoti kazkhr, kur mano specialybe galbut paklausi ir teikianti galimybiu?

Jus teisi, valstybei netgi geriau, kad jus isvaziuosite. Tik nesuprantu, kodel reikia Lietuva deti I suns dienas uz savo asmenini luzeriska specialybes pasirinkima ar einamu igudziu neturejima. As irgi esu baigusi nekokia specialybe, bet tik isvaziavus I uzsieni supratau, kad jokia valstybe del to nekalta, tiktai as. Luzeriai pagaliu I ratus iesko aplinkoj, sekmingieji-savyje ir su tuo dirba.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 13, 13:02)
Jus teisi, valstybei netgi geriau, kad jus isvaziuosite. Tik nesuprantu, kodel reikia Lietuva deti I suns dienas uz savo asmenini luzeriska specialybes pasirinkima ar einamu igudziu neturejima. As irgi esu baigusi nekokia specialybe, bet tik isvaziavus I uzsieni supratau, kad jokia valstybe del to nekalta, tiktai as. Luzeriai pagaliu I ratus iesko aplinkoj, sekmingieji-savyje ir su tuo dirba.

Jeigu su valstybe viskas būtų gerai, ji iš savo lėšų nefinansuotų jei nereikalingų studijų programų.
Atsakyti