Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(miauksiuss @ 2014 01 06, 12:58)
Hm, aš Airijoj nuo 2006, nei išsipūčiau, nei ką. Vaikai irgi kūdenos. Įdomu būtų tą straipsnį paskaityt, gal kur internete būtų? ax.gif

gi rasiau, apie sintetini maista airijoj kalbejo musu tautiete, didziulis strAIPSNIS Kauno dienoj, sestadienio numeryje; baisia alergija tik grizus Lietuvon pavyko isgydyti.
O issipute mano viena geriausiu draugiu airijoj nuvykus, siaip visa gyvenima apykude buvo.
ko cia netiketi? vienas Lietuviu privalumu - kad tikrai pas mus yra daug kokybiskesnio maisto. ir cia naujiena?
o liaskas ir storas merginas (tiesiog vos ne voromis) pati maciau nuvykus i airija pasisveciuoti. man tai primine amerika, kai matai zmogu-spinta.
lietuvoje tokiu liasku nematyti. gal tokie zmones tuno namie? bewt ten, airijoj, netingi ant liasku miniakus ar triko uzsitempti...
dar dvi seses anglijoj studijuoja/dirba, tai pripasakoja... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 sausio 2014 - 20:16
QUOTE(given444 @ 2014 01 06, 21:14)
gi rasiau, apie sintetini maista airijoj kalbejo musu tautiete, didziulis strAIPSNIS Kauno dienoj, sestadienio numeryje; baisia alergija tik grizus Lietuvon pavyko isgydyti.
O issipute mano viena geriausiu draugiu airijoj nuvykus, siaip visa gyvenima apykude buvo.
ko cia netiketi? vienas Lietuviu privalumu - kad tikrai pas mus yra daug kokybiskesnio maisto. ir cia naujiena?
o liaskas ir storas merginas (tiesiog vos ne voromis) pati maciau nuvykus i airija pasisveciuoti. man tai primine amerika, kai matai zmogu-spinta.
lietuvoje tokiu liasku nematyti. gal tokie zmones tuno namie? bewt ten, airijoj, netingi ant liasku miniakus ar triko uzsitempti...
dar dvi seses anglijoj studijuoja/dirba, tai pripasakoja... ax.gif

Koki butent maista Lietuvoje laikote daug kokybiskesniu maistu? 4u.gif
Atsakyti
Jetus, nu kada lietuviai nustos svaigti apie gerus maisto produktus ant lietuvos doh.gif
Tai, kas darosi jau kokie trys metai su maisto produktais yra baisus košmaras, o lietuviai vis dar svaigsta. doh.gif
Suprantu, kas tiesiogiai neprisilietę prie to, sunku suprasti, skonis, išvaizda kaip ir viskas gerai, tik va bėda:
paprašiau normalių, ne chemijoje mirkytų, lašinių- deficitas, net ir tie taškai, kurie saviems padarydavo senoviškai, atsiprašinėja, nebedaro taip, neapsimoka.
Apie peino produktus, kaip jūs manote, jei mėginius tyrimams paima, šiandien, o atsakymai dėl bakterijų, inhibidorių ir t.t. sužinomi po 7 dienų, tai kiekvieno ūkininko pieną supirkėjai laiko atskirai iki ateis atsakymai? biggrin.gif
Daržovės, pvz. pomidorai, naujuose, moderniuose šiltnamiuose, pagal technologijas šiuolaikiškas augino šiaudų kitkose, o tai reiškia, visas medžiagas augalas gauna per vandeninį tirpalą, kuroije vietoje čia nors kruopa natūralumo? O vat šią vasarą vaikas nuėj į tuos šiltnamius padirbėti ir užmušė naujiena- nebe šiaudų kitkose auga pomidorai, o statybinės vatos pokuose. blink.gif Gėris, natūralumas ir ekologija- trys viename tiesiog. biggrin.gif

Tiesa, lietuviško maisto gerbėjų noriu paprašyti, gal galite išduoti, kokias pieniškas dešreles galima virti sumetus kartu su žaliomis bulvėmis iki išvirs bulvės, o dešrelės liks nepakitusios formos? Būtų didelis dėkui. aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meletu: 06 sausio 2014 - 20:59
Aš manau, kad to šlamštmaisčio visur pilna, tiek Lietuvoj, Tiek ir toj Airijoj, ar kt šalyse, tereikia mokėt atsirinkt gerą produktą.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 06, 21:14)
* O issipute mano viena geriausiu draugiu airijoj nuvykus, siaip visa gyvenima apykude buvo.

** o liaskas ir storas merginas (tiesiog vos ne voromis) pati maciau nuvykus i airija pasisveciuoti. man tai primine amerika, kai matai zmogu-spinta.

* nu pala, pala.... ir aš Airijoje gyvenau, bet blyn, sukūdus grįžau, nei, kad nusipenėjus? Gal visgi kitos sąlygos buvo? Nekokybišką maista PATI pirko ir valgė, o ne AIRIJA, jai į burną įkišo. Arba, gal, pradžiai bent tas vištas, reikėjo bulvėmis pakeisti?

** O, tos storos liaškos, tiesiog man rodos, asmeninė žmogaus kultūra. Jam gražu. Nu labai gražu. Ir, vyras tokias liaškas myli. Ir, kam jas kūdinti? Dėl praeivio gatvėje, iš Lietuvos? Taip, greičiausiai Lietuvoje to nematėte, ar matėte mažiau, nes čia daugiau, mažiau vyrauja nuomonė, ką žmonės pasakys. O, ten nėra to. Ten dzin. Stora/plona, svarbu sau graži. Ir ką tu joms. biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(miauksiuss @ 2014 01 06, 22:32)
Aš manau, kad to šlamštmaisčio visur pilna, tiek Lietuvoj, Tiek ir toj Airijoj, ar kt šalyse, tereikia mokėt atsirinkt gerą produktą.

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, tema apie emigracija, tai pasireiksiu smile.gif
Emigrante negaliu saves vadinti, bet patirties siek tiek turiu. Didziojoje Britanijoje (Londone) praleidau 3 vasaras. Nuostabiausias vasaras. Vis gryzdavau nes nebuvo baigtos studijos ir naiviai svajodavau, kad gausiu Lietuvoje gerai apokama darba, nes baigiau mokslus. Siuo metu esu be darbo ir galvoju apie isvykima ilgesniam laikui, to labai noriu.
Emigracija (nors ir trumpa) man isejo visiskai i nauda, susipazinau su begalezmoniu, tarp kuriu buvo ir labai idomu ir ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_mergaite @ 2014 01 21, 00:27)

Emigracija (nors ir trumpa) man isejo visiskai i nauda, susipazinau su begalezmoniu, tarp kuriu buvo ir labai idomu ir ne smile.gif

4u.gif saunuole, dar taip pora vasareliu padirbekite ir nejucia suprasite, koki rasistini ''nika'' pasirinkote doh.gif

o man asmeniskai gyvenimas UK ismoke tolerancijos, ismoke laisviau mastyti ir viska aplink save vertinti. Manau svarbu yra integruotis, jei ketinate svecioje salyje gyventi - t.y. neuzsidaryti bendratautieciu rate, nes tokiu atveju net desimtys metu praleistu uzsienyje nepakeis nei pasauleziuros, nei duos nauju ziniu ar tuo labiau kalbos igudziu doh.gif
Atsakyti
cia paskaiciau tokia diskusija apie maista tai,kadngi gyvenu visa laika lietuvoj parasysiu kaip yra cia pati stengiuos uzsiaugint vaisius ir darzoves mesyte pareme tevai,taciau karviu ir kiauliu nebeaugina zmones paprasti,nebeapsimoka,kadangi ilietuva keliauja pigus lenkiski obuoliai,nesvarbu kad purksti ir tt kinietiski daiktai,mesa prekybos centru daug ant kiekvieno kampo o juose dabar paskutiniu metu isvis daugeja nelietuvisku prekiu,o kadangi lietuva mazai pazengus lyginant su kt salim pvz paziurekit kokie amerikieciai dideli kabutese tai rodo,kad pramoninis maistas,nesveika vartojimas auga zmones istikro perka maista didesniais kiekiais,o kad patenkint ju poreikius gaunas pramoninis maistas ne pvz normali vista auga nuo pavasario iki rudens,o paukstynuose seriami spec maistu tai menesi,tokios mesos net galiojimai man baisus pasirodo iskepta vista turi but suvartota per 3 val jei laikoma ne saldytuve,beje ko daugelis zmoniu,net neatkreipia demesio,na bet cia atskira tema,taigi jei pvz per diena perkam kila sparneliu ,o valgom kas antra diena taikiek reikia vistu per metus g.gif jus isivaizduokit koki kieki seima turet laikyt,tai va yra paklausa juk megsta daug kas keptus sparnelius tai yra ir pasiula pramoninis auginimas tu vistu per menesiseip kokybiskas maistas brangus deja jo neivertina pakolkas lietuviai rudeni pasiulius obuoliu po 2 lt norinciu nebuvo,na tai tegu valgo purkstus o tada gydos vezius,kiekvienas turi teise rinktis ka det i burna sekmes visom emigrantem griskit ir busit lieknos,nes cia nedaug uzdirbam mokesciau pjauna,maistas brangus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, galbut bus ir ne visai i tema, bet mane domina toks klausimas, jeigu tarkim as turiu buta Vilniuje, bet istisus metus gyvenu ir dirbu uzsienyje. Griztu tik susimoketi mokesciu, tame tarpe susimoku ir uz siuksliu isvezima, nors praktiskai si paslauga man nereikalinga. Ar imanoma kazkokiu tai budu atsisakyti tos paslaugos, aisku, tuo paciu ir nebemoketi uz tas siuksles?
Atsakyti
aš emigracijoje jau keletas metelių ir visai nesigailiu.
Atsakyti
Aš niekada negyvenau emigracijoe, tiesa keliavau labai daug, bet puikiai suprantu, tuos žmones, kurie pasirinko, emigraciją. Didžioji mano giminės dalis gyvena užsienyje, įskaitant sesę ir brolį. Ir visgi man jų trūksta čia, šalia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ungrida @ 2014 02 06, 22:57)
cia paskaiciau tokia diskusija apie maista tai,kadngi gyvenu visa laika lietuvoj  parasysiu kaip yra cia pati stengiuos uzsiaugint vaisius ir darzoves mesyte pareme tevai,taciau karviu ir kiauliu nebeaugina zmones paprasti,nebeapsimoka,kadangi ilietuva keliauja pigus lenkiski obuoliai,nesvarbu kad purksti ir tt kinietiski daiktai,mesa prekybos centru daug ant kiekvieno kampo o juose dabar paskutiniu metu isvis daugeja nelietuvisku prekiu,o kadangi lietuva mazai pazengus lyginant su kt salim pvz paziurekit kokie amerikieciai dideli kabutese tai rodo,kad pramoninis maistas,nesveika vartojimas auga zmones istikro perka maista didesniais kiekiais,o kad patenkint ju poreikius gaunas pramoninis maistas ne pvz normali vista auga nuo pavasario iki rudens,o paukstynuose seriami spec maistu tai menesi,tokios mesos net galiojimai man baisus pasirodo iskepta vista turi but suvartota per 3 val jei laikoma ne saldytuve,beje ko daugelis zmoniu,net neatkreipia demesio,na bet cia atskira tema,taigi jei pvz per diena perkam kila sparneliu ,o valgom kas antra diena taikiek reikia vistu per metus g.gif jus isivaizduokit koki kieki seima turet laikyt,tai va yra paklausa juk megsta daug kas keptus sparnelius tai yra ir pasiula pramoninis auginimas tu vistu per menesiseip kokybiskas maistas brangus deja jo neivertina pakolkas lietuviai rudeni pasiulius obuoliu po 2 lt norinciu nebuvo,na tai tegu valgo purkstus o tada gydos vezius,kiekvienas turi teise rinktis ka det i burna sekmes visom emigrantem griskit ir busit lieknos,nes cia nedaug uzdirbam mokesciau pjauna,maistas brangus biggrin.gif

Iš dalies Jūs neteisi. Nuo pavasario iki rudens užauginama višta dedeklė. P broileriuką mes užauginam per 2-3 mėn.t.y.mėsinę - kombikormu ledinam pirmas sav.ned kitaip daug nugaišta-išbandyta jau. Na o vėliau sabi grūdai ir tai ką randa patys. O nuo pavasario iki rudenio mes baroną užauginam
Atsakyti