Vadovaujuosi situo sarasu, nes labai tiksliai aprasyta ir gana platus meniu:
REKOMENDUOJAMŲ IR VENGTINŲ PRODUKTŲ SĄRAŠAS:
DUONA
Rekomenduojama. Vakarykščio kepimo balta, juoda be priedų duona (saulėgrąžų, sėlenų), džiūvėsiai.
Vengtina. Mielinės tešlos kepiniai, šviežia, ką tik iškepta duona, rupaus malimo miltų, su skaldytais grūdais duona.
KRUOPOS, MAKARONAI
Rekomenduojama. Ryžiai, avižų dribsniai, grikiai. Košes virti su 1/3 lieso pieno arba be pieno. Makaronai.
Vengtina. Perlinės, manų, miežinės, J kvietinės, riebios košės.
MĖSA, ŽUVIS
Rekomenduojama. Vištiena, kalakutiena (paukštiena be odelės), triušiena, jautiena (labai gerai išvirta, troškinta, geriau - malta), neriebi žuvis (menkė, jūros lydeka, sterkas, lydeka, ešerys ir kt.). Mėsą ir žuvį virti, troškinti.
Vengtina. Kepta riebi mėsa, žuvis. Virtos, rūkytos, džiovintos dešros, vidaus organų mėsa (smegenys, kepenys, širdis, liežuvis).
DARŽOVĖS
Rekomenduojama. Pekino, žiediniai, Briuselio kopūstai, brokoliai, morkos, bulvės, svogūnų galvos (tik nuplikytos), česnakai (tik nuplikyti), salotų lapai, agurkai (be odelės), baklažanai.
Vengtina. Ankštinės daržovės, pomidorai (ir produktai su jais pvz. kečupas), ropės, ridikai, raugintos ir marinuotos daržovės, baltagūžiai, raudongūžiai kopūstai, salierai.
VAISIAI
Rekomenduojama. Obuolys (be odelės), persikas (be odelės), nektarinai, abrikosai, spanguolės (kisielius, kompotas), juodieji serbentai, mėlynės, bananai, kiviai.
Vengtina. Citrusiniai vaisiai, granatai, kriaušės, džiovinti vaisiai, ananasai. Kitos uogos (braškės, avietės ir kt.) - pagal savijautą, pradėti nuo 1-3 uogų, gerai sunokusių.
SRIUBOS
Rekomenduojama. Daržovių, kruopų.
Vengtina. Sultiniai, riebios sriubos.
PIENO PRODUKTAI
Rekomenduojama. Natūralus jogurtas, jogurtas (be vaisių gabaliukų), geriau - biojogurtas, varškė, varškės sūrelis.
Vengtina. Pienas, fermentinis sūris.
RIEBALAI
Rekomenduojama. Sviestas, grietinė (12-15%), alyvuogių aliejus iki 3 valg. šaukštų per dieną.
Vengtina. Taukai, riebi grietinė, majonezas.
GĖRIMAI
Rekomenduojama. Leistinų vaisių ir uogų kompotas, sultys 1/2 skiestos su vandeniu, negazuotas vanduo, žalioji ir juodoji arbata, vaistažolių arbatos (raudonėlis, ramunėlės, liepžiedžiai ir kt.).
Vengtina. Gazuoti gėrimai, limonadai, kava, kakava, šokoladas.
SALDUMYNAI
Rekomenduojama. Cukrus, leistinų vaisių ir uogų uogienės, medus.
Vengtina. Riešutai, ledai, riebūs konditerijos gaminiai.