Įkraunama...
Įkraunama...

Gastroezofaginis refliuksas (GERL)

Sveikos, jungiames ir mes, mums ir nustate refliuksa siandien ir eroziju (3m vaikui) kadangi man viskas ten buvo kaip kosmaras normaliai nieks nieko neisaiskino tik dave vaistu ir bendra lapeli su info del maisto. Paklausiau ar isaugama pasake kad gali isaugti. Bandysiu skaityt visa tema gal rasiu kazkokiu atsakymu. Tarkim sake miegoti ant aukstesnes pagalves tai ka tai reiskia aukstesne pagalve kaip tik visai nesenai uzsakiau ta dormeo ale junior bet ji nemanau kad auksta... tai jei jis miegos kokiu 45laipsniu pakiles ir neiskryps stuburas? pasake kad neduodi gryno pieno na jo jis ir negeria, o kaip jogurtai sureliai ir varske ju galima ar ne? miltiniu patiekalu ir sake nu tik karta i savaite. virtas troskintas suprantu, sokoladui - ne, o ciulpiami saldainiai? nes tarkim kur sveciuose vistiek reiks ieskot alternatyvu juk jei visi valgys o jam nieko negalima...
O kankino mus tik blogas kvapas is burnos ir kosuliai, kur dazniausiai nurasydavo astm.bronchitui iki kol nepakliuvom pas Sakalinska kuris itare iskart visai kita diagnoze... Kadangi viskas vyko tik siandien tai esu istikta lengvo soko, na bet tikiuos ne viskas cia taip baisu kaip siandien atrodo.
Atsakyti
O kaip nustatė eroziją? Šiaip tokio amžiaus vaikams erozijos nebūna.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 14, 10:35)
O kaip nustatė eroziją? Šiaip tokio amžiaus vaikams erozijos nebūna.

Oi patikekit, dar ir kaip buna. Is savo patirties sneku. Nustato endoskopo pagalba. viskas puikiai matosi per kompa. Ir pakitimai ir gleivines bukle ir erozijos ir patinimai ir sudirgimai.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2014 01 10, 19:20)
o proktologas priima gydyt  vaiku gastrita?

Ne, gastrito ne. Mums zarnynas, bet rūgščių kilimas priklauso nuo žarnyno... Viskas susije
Papildyta:
QUOTE(amela @ 2014 01 13, 16:42)
Sveikos, jungiames ir mes, mums ir nustate refliuksa siandien ir eroziju (3m vaikui) kadangi man viskas ten buvo kaip kosmaras normaliai nieks nieko neisaiskino tik dave vaistu ir bendra lapeli su info del maisto. Paklausiau ar isaugama pasake kad gali isaugti. Bandysiu skaityt visa tema gal rasiu kazkokiu atsakymu. Tarkim sake miegoti ant aukstesnes pagalves tai ka tai reiskia aukstesne pagalve kaip tik visai nesenai uzsakiau ta dormeo ale junior bet ji nemanau kad auksta... tai jei jis miegos kokiu 45laipsniu pakiles ir neiskryps stuburas? pasake kad neduodi gryno pieno na jo jis ir negeria, o kaip jogurtai sureliai ir varske ju galima ar ne? miltiniu patiekalu ir sake nu tik karta i savaite. virtas troskintas suprantu, sokoladui - ne, o ciulpiami saldainiai? nes tarkim kur sveciuose vistiek reiks ieskot alternatyvu juk jei visi valgys o jam nieko negalima...
O kankino mus tik blogas kvapas is burnos ir kosuliai, kur dazniausiai nurasydavo astm.bronchitui iki kol nepakliuvom pas Sakalinska kuris itare iskart visai kita diagnoze... Kadangi viskas vyko tik siandien tai esu istikta lengvo soko, na bet tikiuos ne viskas cia taip baisu kaip siandien atrodo.

Mes su ciulpiamais saldainiais jau beveik 1,5 m ir nieko , puiku. Lb negerai tie glaistyti sureliai, kakavos, kinderiai... Ju nereikia vaikui wink.gif
Mūsų racionas - košės, trintos sriubos, na man gerai kai susedu viska ka noriu, kakalutienos kotletukai garuose, su agurku ar alyvuogemis, manoji lb mėgsta . Jei blynai - tai su varškę ir obuoliu...
Kaip sako papr obuoli valgyti iki pietu, kad spėtų issipirdauti taip sakant. Bet sako jei dujos ne per iseina, tada kelia turinį i viršų... Geriausia kepti obuoliai, bet.., valgom varsketukus kartais, kiausiniene...
O pagalve aukšta taip, butina jei lb aktyviai kyla... Mums potvarkius pilvą kol kas ramu, kartais nuo forlax kyla...

Aisku, mūsų šiek tiek kita bėda, per ilgas zarnynas ir kilpa, bet tvarkant tuštinimasi, mums rūgščių kylimo prasidejusios bėdos atslugsta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 14 sausio 2014 - 12:37
Zinokit man jau galva susiko nuo info sad.gif kad jei ne blogas burnos kvapas tai pozymiu is tiek kiek raso inete nelabai pritaikyciau,na kartais pilva kad skauda pasako bet tai tik tai minutei i valgymo pabaiga dazniausiai.Kakoja gerai, na taip kosuliai bet jie tik nuo kokio pagauto viruso uzeidavo aisku iki 3sav tada bet buvo pripaisytas astm.bronchitas... priskaiciau kad daznai del laktozes netoleravimo ar daret kas tyrima? Nes manau butu per sunku mums nes negertu jis to pieno stiklines o ir su kraujo paemimu tragedija... ar as cia uzsigazdinau per daug ar viskas cia taip labai rimta sad.gif tos erozijos tai -gleivines sudirgimai paraudimai? ir isvis isaugama sita beda ar kaip? Rezgu minti nueit be vaiko pas vaiku gastrologa iskamantinet nes turiu daug klausimu ko santariskese nepaklausiau o labai gyd ir nesiplete.Tai saldainiu vengsim bet jei jau netycia kas kur sveciuose koki ciulpiama duos tai nereik pult atiminet? Nes jauciuosi istikta lengvos panikos istikro. Pradejom nuo siandienos nexium gert ir kitaip gydytis tai tikiuos pades, pasake po 2men ateit pas gastro tai vel reiks jam zarna ta ryt ?
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 01 14, 11:28)
Oi patikekit, dar ir kaip buna. Is savo patirties sneku. Nustato endoskopo pagalba. viskas puikiai matosi per kompa. Ir pakitimai ir gleivines bukle ir erozijos ir patinimai ir sudirgimai.

Tai jūsų mažajam buvo rasta erozija?

amela, ar vaikučiui buvo atlikta gastroskopija?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 14, 16:54)
amela, ar vaikučiui buvo atlikta gastroskopija?

Pas mus irgi sake kad refliuksas ir erozija, mum dare as jau pasiklydau tarp pavadinimo tai rijom zarna.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 14, 15:54)

Taip ir ne karta buvo rade. Piena fontanais pildavo su kraujo priemaisom del eroziju. Seip pas mus daug kitu bedu, nes gime su stemples atrezija, operuotas kelis kart, skrandzio raukas uzdarinetas. Esu cia rasius. Labai stipriai reiktu vel plestis.
Papildyta:
QUOTE(Fera82 @ 2012 08 15, 15:17)
Nieko ten baisaus.  4u.gif
Maniskis gimes su stemples atrezija. is kart po gimimo Operuota stemple, ja kas pora men reik buzuoti (pratampyti) kad nesurandetu. Tai ir vazinejam i Santariskes. Pries tai paziuri endoskopu kaip ten viskas atrodo ar ner zaizdeliu, nes pas ji buves ezofagitas, o seip yra GERL, o paskui jau kisa spec buza. Pries tai ilasina lasiuku i nosi. Tai maniskis toks apspanges buna po kazkiek laiko. Neuzmiega, bet tada pakankamai ramiau reaguoja i visa procedura. Na aisku truputi paverkia, nes visgi nemalonu, bet bent jau labai nesipleso ant to stalo.
O seip dar jam daryta skrandzio rauko formavimo operacija, tai mes praeje visas tas nesamones su refliuksais nuo pat jo gimimo. Operavo, nes zaizdos jau per dideles buvo, ezofagitas labai stiprus, tai teko operuot. db jau pusmetis po operacijos. Na situacija pagerejus. Nebevemia jau po valgio, bet siek tiek refliukso pozymiu islike, tai reik vaistus pagerti.

Jei ka daugiau domina, tai klauskit. Toje sriti sakiau beveik daktare galeciau buti  biggrin.gif

Va esu rasius
Atsakyti
Supratau, vadinasi čia nuo gimimo tam tikros anomalijos, nes šiaip vaikam vien nuo maisto erozijų nebūna.
pati esu savo vaiką vedus pas gastrologą dėl dažno skrandžio skausmo ir vėmimo, tai ji ir pasakė, kad jei vaikas nuo kūdikystės neatpilinėjo fontanais ir nebuvo jokių labai žymių virškinimo sutrikimų tai ir erozijos negali būti, ji būna tik išimtinais atvejais, kai yra tam tikros virškinamojo trakto anomalijos.
Užjaučiu jus dėl bėdeliu, kaip suprantu, visą gyvenimą vaikui teks stipriai reguliuoti tai ką valgo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 15, 11:42)
Supratau, vadinasi čia nuo gimimo tam tikros anomalijos, nes šiaip vaikam vien nuo maisto erozijų nebūna.
pati esu savo vaiką vedus pas gastrologą dėl dažno skrandžio skausmo ir vėmimo, tai ji ir pasakė, kad jei vaikas nuo kūdikystės neatpilinėjo fontanais ir nebuvo jokių labai žymių virškinimo sutrikimų tai ir erozijos negali būti, ji būna tik išimtinais atvejais, kai yra tam tikros virškinamojo trakto anomalijos.
Užjaučiu jus dėl bėdeliu, kaip suprantu, visą gyvenimą vaikui teks stipriai reguliuoti tai ką valgo.

Tai jau taip. Cia visam gyvenimui. O ir seip jis turi neigaluma, misru raidos sutrikima su autizmo bruozais. Tai turbut mums teks visa gyvenima jam ta maista reguliuot.

Va db spali vaziavom buzuot stemples, tai vel rado eroziju. Paskyre 3 men nexium pagert is ryto. Nesenei tik baigem gert. Vaziuosim vel balandi i Santariskes. ziuresim kaip situacija. Nors po skrandzio rauko operacijos tikrai daug pagerejimu izvelgiu. smile.gif
Atsakyti
O nexiumas vaikiukui nesukelia pašalinio poveikio? Kažkaip žiūriu vis dažniau medikai užsimena, kad vis tik geriausiai yra generinis omeprozolis.
Atsakyti
Kuo toliau skaitau tuo man baisiau ir neaiskiau daros, issifravau ka mum paras 1laipsnio erozinis refliuksinis ezofagitas. o sakot kad vaikam nebuna eroziju nebent tai nuo gimimo kazkas? jei kas netingit ir zinot atsakymus galit mane apsviest, nes perskaiciau jau 2temas supermamoj ir toliau vis skaitau:
1, Ar reik isimt visus pieno produktus - ar juos keist i be laktozes?
2.Ar tai visam gyvenimui? nes keisim lova tai tada reik pamastyt apie pakeliama galvugali
3. Ar po 2men pasirodzius pas gyd (nes 2men nexium israse) o nzn koki norejo nes paklause del piliules sakau turbut nepraris, tai gavom situs. Tai vel reiks ryti zarna?
4. Ar butini maisto netoleravimo, laktozes, bei daug alergenu tyrimas?

Man panika kelia tai kad as paskaitau kokie pas kitus vemimai ir tt ir skiria kaip suprantu lengvesnius vaistus,o pas mus simptomu beveik nebuvo, tai cia del tu eroziju tada viskas baisiau ?
Atsakyti