Įkraunama...
Įkraunama...

Gastroezofaginis refliuksas (GERL)

QUOTE(Zirzė @ 2014 10 09, 13:23)
i vena g.gif maniskiui tai i nosyte lasino slopinancius.

taip gydytoja sakė, skaičiau internete straipsnį apie tai irgi parašyta buvo, kad į veną.
Kai dantis tvarkėm vaikams, tai tabletytę duodavo. O šiaip leidžiami vaistai turbūt patogiausiai dozuojami ir efektyviausi g.gif
Atsakyti
Čia gal ir nuo vaiko amžiaus priklauso?
Atsakyti
As irgi pirma kart girdziu, kad i vena. Seip labai tuo abejociau. g.gif Maniskiui endoskopija gal 25-30 kartu daryta. Santariskese. iki metu nieko papildomo nenaudodavo. Nuo metu pradejo lasint lasiukus i nosi del lengvo uzslopinimo. Va kaip tik si 5dieni vel vaziuosim buzuot stemple ir tuo paciu apziures endoskopu skrandi.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 10 12, 13:56)
As irgi pirma kart girdziu, kad i vena. Seip labai tuo abejociau. g.gif Maniskiui endoskopija gal 25-30 kartu daryta. Santariskese. iki metu nieko papildomo nenaudodavo. Nuo metu pradejo lasint lasiukus i nosi del lengvo uzslopinimo. Va kaip tik si 5dieni vel vaziuosim buzuot stemple ir tuo paciu apziures endoskopu skrandi.

na nežinau, man tai gydytoja pasakė, kai grišiu apasakosiu, kaip ten kas buvo smile.gif
gal vaikas didesnis dozės didesnės reikia, šiaip čia aš pati užklausiau, gal gyd planavo be slopinimo daryt. Vaikui 8m gal be to apsieisim

dar man nieko nepasakė, bet ar reikia turėt popierinių rankšluosčių dar ko nors su savimi?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 13, 09:33)
na nežinau, man tai gydytoja pasakė, kai grišiu apasakosiu, kaip ten kas buvo smile.gif
gal vaikas didesnis dozės didesnės reikia, šiaip čia aš pati užklausiau, gal gyd planavo be slopinimo daryt. Vaikui 8m gal be to apsieisim

dar man nieko nepasakė, bet ar reikia turėt popierinių rankšluosčių dar ko nors su savimi?

O kur darys sia procedura? Santariskese? Bent ten tai nieko nereik turet. O jusu vaikas su negalia gal, nes atvirksciai didensiems isvis nenaudoja jokio slopinimo, nes jie samoningai supranta, kad taip reikia. Maniskis su negalia, tai jam prislopinimas butinas, bet narkoze tai cia biski per ziauru butu del tokios proceduros. Jam net kai galvos tomografija dare ir tai be narkozes, tik su pilnu uzmigdymu per iseinamaja anga klizmute state, ten smigo greit, bet endoskopijai tai tikrai ner butinas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 10 13, 12:14)
O kur darys sia procedura? Santariskese? Bent ten tai nieko nereik turet. O jusu vaikas su negalia gal, nes atvirksciai didensiems isvis nenaudoja jokio slopinimo, nes jie samoningai supranta, kad taip reikia. Maniskis su negalia, tai jam prislopinimas butinas, bet narkoze tai cia biski per ziauru butu del tokios proceduros. Jam net kai galvos tomografija dare ir tai be narkozes, tik su pilnu uzmigdymu per iseinamaja anga klizmute state, ten smigo greit, bet endoskopijai tai tikrai ner butinas dalykas.

santariškėse, vaikas sveikas.
gal tikrai nieko ten nerieks, nes pats jau supranta , kad to reikia dėl sveikatos. na kaip pas dantistus

o kiek laiko trunka procedūra?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 13, 11:52)

Neilgai trunka. Gal 5-8 min.
Atsakyti
Sveikos mamos,kaip jusu vaikuciai kaip sekasi.Mes buvome pas gastro viska nuo A iki Z issiklausinejo apziurejo labai fainas daktariukas viska issamiai isaiskino ir pakyre kaip tik pradesim koseti menesi pagerti nexium ,nes pavasari kaip sugereme mes juos tai iki sio laiko nebuvo jokiu kosuliu ir slogu.Dar pasiule apsilankyti pas alergologus galbut dar bus kazkam alergiska nes kaip zinia mums tasrefliuksas pasireiskia tik saltuoju metu laiku tai uzsirasem ir pas alergologus ziuresim ka ten pasakys.LOR irgi po konsultacijos nieko nerado viskas normos ribose sake jai pasireikstu kokie blogumai skambintis ir atvaziuoti konsultacijai.Na ka nepraejus ne savaitelei po konsultaciju pradejom vel sloguoti ir koseti pagal daktaro nurodymus nusipirkome nexium ir jau kelinta diena geriam kosuliai apstojo ir slogyte dingo dar vis niekaip as neapsiprantu su tuo refliuksu man vis atrodo kad baisus persalimas bent jau is kosulio sprendziant o cia pradeda gerti nuo rugsciu vaistus ir viskas apsitvarko.Gal kuri buvote pas alergologus pasidalinkite informacija kokius tyrimukus daro,ir gal parekomenduosite gera alergologe santariskese vaiku is anksto dekoju.SVEIKATELES VISIEMS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 13, 12:52)
santariškėse, vaikas sveikas.
gal tikrai nieko ten nerieks, nes pats jau supranta , kad to reikia dėl sveikatos. na kaip pas dantistus

Vaikas yra vaikas. Paauglys gal jau supras ir leisis, kad kistu slanga i burna. Maniske 6.5 metu sveika, suprato, kad reikia, bet muistesi, vistik nesulyginama procedura su dantistu. Viena kai burnoj biski pakrapsto (nekalbu kai dantukai jau labai isgede ir labai skauda, bet juk tada migdo, bent cia Anglijoj), o kita kai kazka kisa iki skrandzio. Suauges, paauglys gal issedes, nes supranta,kad reikia, o vaikas priesinsis ir tai naturali jo reakcija, nesvarbu ar vaikas sveikas, ar neigalus. Tokia mano nuomone. O pati procedura gana greita, bet maniske sake daugiau nenori schmoll.gif

QUOTE(84mamyte @ 2014 10 17, 15:32)
Sveikos mamos,kaip jusu vaikuciai kaip sekasi.Mes buvome pas gastro viska nuo A iki Z issiklausinejo apziurejo labai fainas daktariukas viska issamiai isaiskino ir pakyre kaip tik pradesim koseti menesi pagerti nexium ,nes pavasari kaip sugereme mes juos tai iki sio laiko nebuvo jokiu kosuliu ir slogu.Dar pasiule apsilankyti pas alergologus galbut dar bus kazkam alergiska nes kaip zinia mums tasrefliuksas pasireiskia tik saltuoju metu laiku tai uzsirasem ir pas alergologus ziuresim ka ten pasakys.LOR irgi po konsultacijos nieko nerado viskas normos ribose sake jai pasireikstu kokie blogumai skambintis ir atvaziuoti konsultacijai.Na ka nepraejus ne savaitelei po konsultaciju pradejom vel sloguoti ir koseti pagal daktaro nurodymus nusipirkome nexium ir jau kelinta diena geriam kosuliai apstojo ir slogyte dingo dar vis niekaip as neapsiprantu su tuo refliuksu man vis atrodo kad baisus persalimas bent jau is kosulio sprendziant o cia pradeda gerti nuo rugsciu vaistus ir viskas apsitvarko.Gal kuri buvote pas alergologus pasidalinkite informacija kokius tyrimukus daro,ir gal parekomenduosite gera alergologe santariskese vaiku is anksto dekoju.SVEIKATELES VISIEMS smile.gif

Mes sugerem vaistuku kursa, viskas kaip ir gerai dabar. Tik sirgo jau 2 kartus siais mokslo metais, persalimas ir gerkle, o nuo gerkles toks kosulys, kad ohhh doh.gif Tiek, kad purskiami i gerkle vaistukai mum labai padeda, ir per kelias dienas pasveiksta. Kita savaite mes vaziuojam cia UK pas pediatra - alergologa. Vasara dare mum brezinuka ant rankos, nerode jokios alergijos. Sake jei kosuliai nesiliaus, darys is venos alergijos tyrima. Kosuliai po antirefliuksiniu vaistu susitvarke, bet serga daznai, ziuresim, ka sakys. Sveikaciukes visiems 4u.gif
Atsakyti
O mes va vakar su mazium i Santriskes vaziavom stemple buzuot, tuo paciu ir su endoskopu paziurejo. Sake tik senos erozijos, jokiu svieziu zaizdu. Tai man labai dziugu smile.gif Sekantis buzavimas tik po puses metu. Ir pirma kart mano vaikas nereke tos proceduros metu. Iki to laiko, nors ir su slopinamaisiais lasiukais zviegdavo baisiausiai. doh.gif Man pasirode, kad didesne doze sulasino. Is vis nesupratau kaip viskas greit ivyko. Ynesem, paguldem. Laukiam uz duru kada prades rekt. O cia pora min praejo, gyditojas duris pradare sako viskas baigta smile.gif Aplamai maniskis kaip autistas tai sunkiai pernesa tokius dalykus. Jam net akis be isteriju patikrint, ar dantis paziuret neimanoma, o cia ramybe smile.gif
Atsakyti
Dziugios naujienos Fera82 thumbup.gif
Atsakyti
Grižom ir mes iš gydytojos, po gastoendoskopijos. Jokių lašiukų, vaistų nedavė, nes buvom su vaikų sutarė, kad jis ir taip pabus. Procedūra trūko gal dvi minutės, kai skrarndį žiūrėjo, paėmė mėginį dėl bakterijos. aišku žiaukčiojo nemalonu buvo, bet neblogai atlaikė, aš irgi kartu buvau, nors gydytoja sako, kad paprastai tėvams likti negalima. Bet aš pripratus jau prie tokių dalykų ir vaikui manau smagiau, kai mama šalia

gyd. išvada: Gerl ir skrandžio uždegimas. Nors nosies traukiojimo tas nepaiškina, sako gal tikas, nors viskas prasidėjo dėl to krenšimo g.gif

tai išrašė omeprozol ir gastrtuss vakarais. bei labai mažai paaiškino del dietos, tik lapelį davė su informacija

QUOTE(84mamyte @ 2014 10 17, 15:32)
Gal kuri buvote pas alergologus pasidalinkite informacija kokius tyrimukus daro,ir gal parekomenduosite gera alergologe santariskese vaiku is anksto dekoju.SVEIKATELES VISIEMS smile.gif

ai net nežinau kuo skiriasi tie geri elergologai nuo blogu, visi daro tą mėginį ant rankytės ir nustato alergenus. toks kurios dirba poliklinikoje santariškėse, tai ir ligoninėje dirba.
o jums odos alergijos nėra buvę?
Atsakyti