Įkraunama...
Įkraunama...

Gastroezofaginis refliuksas (GERL)

QUOTE(mikutuke13 @ 2014 12 14, 17:04)
O kopustu sriubyte ar duodate? Mus si problema islindo 3metuku ,iki to laiko jokiu problemu nei su skrandziu ,nei su pilvuku, o dabar jau 2menesiai kosti ir vidine sloga .Is pradziu nelabai patikejau ,kad GERL ,nes kokliusa parsitempem po savaites buvimo darzelyje .O jau tas giluminis snargliukas niekaip neisgydomas, 3Lor gydytojai santariskese apziurejo, liepe duoti sinupreta, plauti nosi, gydziau colargoliu ,bet niekaip nepraeina

taip, kopustu sriuba duodu.
Na, svarbu, kad rado priezasti, pasitvarkysit maista ir linkiu kad baigtusi visos bedos smile.gif
Atsakyti
Kokius 2 mėn vakarais vaikui duodavau omeprozolio, ir ką, vaikas vėl pradėjo kosčioti ir krenkšti, sako gerklytėj giliai kažkas lyg burbuliuoja. Vat tau ir vaistai nuo refliukso. Maniau, reikės keisti kokiu pantoprazoliu ar Nexium duot, bet taip nesinori į tą sergantį skranduką tų vaistų kišti, o jie vėl nesuveiks. Nusipirkau eilinio homeopatinio Gastricumeel. Pirmą dieną daviau tikrai dažnai, sunku nutaikyti tas 15 min tarpus, bet kažkiek pavyko. Po dviejų parš krenkštimas sumažėjo ir kosulys praktiškai dingo. Jokio rimto vaisto nuo GERL nebeduodu tik tas Gastricumeel tabletes, žiūrėsim kas bus.
Atsakyti
Mano dukra naktim koseja sad.gif ir girdziu as lyg koks snarglys sudirgintu ir nuo to. Esu pastebejus, kad jei sokolado suvalgys vakare ar sulciu isgers tai kosulys nakti garantuotas. Bet dabar jau neatrisu nuo ko, nes nevalge siu dalyku. Slogos nera, nebent ta vidine. O koseja kasnakt sad.gif diena praktiskai nekosti.
Atsakyti
Sveikos,

Mes turime BA ir pulmonologė ir LOR įtaria kad GERL provokuoja. Pas gastro dar nebuvome. Turime namuose nexium tabletes, bet kol kas nenoriu duoti be gydytojos nurodymo. Mano mergytei 3,5 metuko. Kol pateksime pas gyd. norime duoti bent Frutin. Kaip supratau kai kurios duodate šį maisto papildą? Man tik klausimas kada jūs jį suduodate? kiek galima duoti per dieną tokio amžiaus vaikui? nes rašo kad netinkamas vaikams iki 11 metų.
Mus vargina nesibaigianti sloga, kuri pereina į kosulius ir dar nuolatinis krenkštimas. Pasak LOR tai panašu į GERL.
Arba galvoju gal nelaukti ir nusiprikti ir pabandyti Nexium miltukus....
Atsakyti
Tokio paties amžiaus vaikui atlikome gastroendoskopiją ir gydytoja paskyrė gerti Nexium miltelius po 2 k. per dieną, toks gydymo kursas GERL'ui nustatytas trims mėnesiams.
Manau, savarankiškai galima startuoti su Nexium, bet jo tinkamą gėrimo schemą tikrai turėtų parekomenduoti gastroenterologas. Gydytoja mums pasakė, kad jei būtų paskirtas vienas kartas per parą, jis nebūtų buvęs efektyvus.
Jei būčiau davus pati, būčiau būtent tokį dozavimas ar pasirinkus...

QUOTE(Ellfė @ 2014 12 20, 16:04)
Sveikos,

Mes turime BA ir pulmonologė ir LOR įtaria kad GERL provokuoja. Pas gastro dar nebuvome. Turime namuose nexium tabletes, bet kol kas nenoriu duoti be gydytojos nurodymo. Mano mergytei 3,5 metuko. Kol pateksime pas gyd. norime duoti bent Frutin. Kaip supratau kai kurios duodate šį maisto papildą? Man tik klausimas kada jūs jį suduodate? kiek galima duoti per dieną tokio amžiaus vaikui? nes rašo kad netinkamas vaikams iki 11 metų.
Mus vargina nesibaigianti sloga, kuri pereina į kosulius ir dar nuolatinis krenkštimas. Pasak LOR tai panašu į GERL.

Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2014 12 20, 16:04)
Sveikos,

Mums nexium sukėlė alerginė reakcija ir prasidėjo astmos priepolis.
Frutin duokite po valgio valandai praėjus ir po suciulpimo pusvalandį nesigulti. Aš duodavau po tablete du kart dienoje prieš miega.
Sugrudo mums žarna ir ką nepasitvirtino GERL o kaip kosom taip kosom doh.gif visi tyrimai padaryti sveika cool.gif
Atsakyti
Mano vaikui geriausiai suveikė vis tik Gastricumeel. Pirmą savaitę daviau išties dažnai, per diena ir po 7 tabletes sučiulpdavo, o dabar tik dvi- ryte ir vakare. Suveikė geriau nei omeprozolis, kuris tiesą pasakius iš vis nebeveikė.
Atsakyti
Mums gydytoja išrašė pagerti IBEROGAST. Ar kas nors bandėt,kaip poveikis ?
Atsakyti
Sveikos. Maniškiui įtaria refliuksą, jam 3 metukai. Esmė tame, kad vaiko gerklė ištisai raudona. Nebūna kitų net simptomų, atrodo lyg sveikas, bet staigiai šoka temperatūra, kartais su vėmimu, diena ir praeina, lieka tik labai raudona gerklė, kuri nepraeina labai ilgai. Po nakties būna pakimęs, bet kad kosėtų, to nėra. Būna tik neramiai miega, pavirkauja. Darželyje irgi buvo, kad nei iš šio, nei iš to apsivėmė, matomai nuo tų sukilusių rūgščių. Paskaičiau, kad negalima vaikui pavalgius eiti miegoti, bet taip tą padaryti, jei darželio rėžimas toks, kad po pietų jie eina miegoti? O ir maistą duoda tokį, kokį duoda, o ne tokį, koks galbūt būtų tinkamas prie šio sutrikimo. Kaip su tuo tvarkotės darželinukų mamos?
Atsakyti
Sveikos mamos,
maniskiui 8 metai, koseja 2 menesiai jau, gerklinis kosulys sausas, nei miksturos nepadeda, niekas.
Temperaturos nera ir nebuvo.
Dar dusauja nuolat beveik.
Israse aklai Clacid antibiotika, ir ka jau i pabaiga eina, o kosulys vietoje.
Buvome pas gastro. Ta itaria refliuksa. Zarna ryt atsisakeme.
Sako jei praeis po antibiotiko kosulys tai ok, jei ne tai laukti dar savaite ir duoti nuo rugstingumo (israse ten kazka).
Jei nepades reiskia ne refliuksas.
Dar lieka itarimas del astmos ir nervinio tiko.

Sedziu ir galvoju, pabaigsime uz 2 dienu antibiotika ir ka pirmiau daryt? Alergologus lankyt ar gerti aklai vaista nuo refliukso ar pas neurologa eiti?
Sakyit prasau, o kokie jusiskiu kosuliai? Ta prasme, ar dusauja vaikai, ar tik koseja ar naktimis neisnyksta kosulys? (mums isnyksta)
Maniskiui apetitas tai geras, o kaip turi buti su refliuksu?
Del ko isvis tas refliuksas atsiranda? Maniskis nei atpilinejo udikysteje nei ka... neturejome tokiu problemu.
Nervina ta nezinomybe ir gydytoju speliojimai.

Buciau dekinga jeigu atsakysite, gal kazkiek paaiskes kazkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 02 vasario 2015 - 21:02
Pas pulmonologa reikėtų apsilankyti ir pas LOR. Clacido čia tikrai nereikėjo. Refliuksui nustatyti žarnos ryti nebūtina.
Atsakyti
Siandien buvo pas gydytoja, tai liepe dar 3 dienas Clacid'a varyt. Motyvuoja tuo, kad tos atipines bacylos labai sunkiai naiinamos, sunkiai pasiduoda.
Dar kabliukas yra vienas - as irgi koseju, ir labai panasiu kosuliu. sad.gif

O kokiu budu be zondo nustatyt refliuksa galima?
Man gastro nieko nesake.
Atsakyti