QUOTE(Avijacija @ 2012 09 06, 20:56)
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 08, 11:17)
O jums ir iš šaldytuvo išėmus lieka drebučiai? Nes man vėl pavirto į skystį 
Taip, išėmus lieka sustingę drebučiai, tada nešu į rūsį
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 09 05, 15:49)
Mano pomidorai su zele irgi nepanasu, kad noretu stingti, sukroviau i saldytuva ziuresim kas bus... Nors as sudejau po 3 saukstus zelatinos ant 1l.. matyt kazka ne taip padariau..
litrui vandens naudoju 50 gr zelatinos.sustingsta puikiai.laikau saldytuve...nes i rusi nespeja iskeliauti...
QUOTE(Ulė @ 2012 08 30, 11:21)
Pomidorų padažas

6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
saujelė kapotų petražolių ir raudonėlio
stiklinė 200 ml.
Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, ir nulupame odeles, susmulkiname. Aš atradau tobulą įrankį daržovių trintuvę .
Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Man užtruko apie valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rušies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame.
Skanaus!
6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
saujelė kapotų petražolių ir raudonėlio
stiklinė 200 ml.
Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, ir nulupame odeles, susmulkiname. Aš atradau tobulą įrankį daržovių trintuvę .
Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Man užtruko apie valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rušies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame.
Skanaus!
isbandziau siandien sita, labai patiko tik as truputi paturbintai gaminau
tryniau su kombainu, naudojau bulviu tarkavimo sieteli
pries gala nupyliau sultis, kad butu tirsciau, del to man vietoj 5l gavosi - 2.5l
ir padauginau raudonelio
QUOTE(Ulė @ 2012 08 20, 19:31)
1 litras-pomidorų sulčių
1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)-druskos
3 arbatiniai šaukšteliai (be kaupo)-cukraus
Darbo eiga:
pomidorų sultis išspaudžiu per sulčiaspaudę.Sudedu visus ingridijentus ir kaitinu iki 80-85 laipsnių temperatūros(matuoju su termometru).Kaitinant vis pamaišau,kad geriau perkaistu,nes paviršiuje susidaro tirsčiai.Supilstau į stiklainius ir užsuku.Stiklainius apverčiu. Skanaus
Kai sultys pastovi, jos susisluoksniuoja trim sluoksniais t.y.apatinis skaidrus ,vidurinis neskaidrus o viršutiniame tirsčiai.Prieš naudojant suplakti.
MB prieš gerdamas mėgsta įsipilti, į šias sultis, paprasto vandens,jam taip skaniau.Man skaniau be vandens.
Šiou receptu jau naudojasi visi mano pažystami.Pabandykit,gal patiks ir jums.
QUOTE(uta1 @ 2012 09 12, 17:08)
1 litras-pomidorų sulčių
1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)-druskos
3 arbatiniai šaukšteliai (be kaupo)-cukraus
Darbo eiga:
pomidorų sultis išspaudžiu per sulčiaspaudę.Sudedu visus ingridijentus ir kaitinu iki 80-85 laipsnių temperatūros(matuoju su termometru).Kaitinant vis pamaišau,kad geriau perkaistu,nes paviršiuje susidaro tirsčiai.Supilstau į stiklainius ir užsuku.Stiklainius apverčiu. Skanaus
Kai sultys pastovi, jos susisluoksniuoja trim sluoksniais t.y.apatinis skaidrus ,vidurinis neskaidrus o viršutiniame tirsčiai.Prieš naudojant suplakti.
MB prieš gerdamas mėgsta įsipilti, į šias sultis, paprasto vandens,jam taip skaniau.Man skaniau be vandens.
Šiou receptu jau naudojasi visi mano pažystami.Pabandykit,gal patiks ir jums.
1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)-druskos
3 arbatiniai šaukšteliai (be kaupo)-cukraus
Darbo eiga:
pomidorų sultis išspaudžiu per sulčiaspaudę.Sudedu visus ingridijentus ir kaitinu iki 80-85 laipsnių temperatūros(matuoju su termometru).Kaitinant vis pamaišau,kad geriau perkaistu,nes paviršiuje susidaro tirsčiai.Supilstau į stiklainius ir užsuku.Stiklainius apverčiu. Skanaus
Kai sultys pastovi, jos susisluoksniuoja trim sluoksniais t.y.apatinis skaidrus ,vidurinis neskaidrus o viršutiniame tirsčiai.Prieš naudojant suplakti.
MB prieš gerdamas mėgsta įsipilti, į šias sultis, paprasto vandens,jam taip skaniau.Man skaniau be vandens.
Šiou receptu jau naudojasi visi mano pažystami.Pabandykit,gal patiks ir jums.
Darau taip pat, mes visi labai skaniai geriam
Neradau tokios temos tai rasau cia.. Reikia patyrusiu konservavime pagalbos
Pirma karta bandysiu konservuoti
radau faina pomidoru padazo receptuka http://aj-receptai.b...zas-ziemai.html
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu?
Pirma karta bandysiu konservuoti
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu?
Mao pomidorai daryti su zele pradejo saudyti, laikiau garaze.. Tenka perkelt i saldytuva, bet kiek gi ten pridesi..
QUOTE(uta1 @ 2012 09 12, 17:08)
1 litras-pomidorų sulčių
1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)-druskos
3 arbatiniai šaukšteliai (be kaupo)-cukraus
Darbo eiga:
pomidorų sultis išspaudžiu per sulčiaspaudę.Sudedu visus ingridijentus ir kaitinu iki 80-85 laipsnių temperatūros(matuoju su termometru).Kaitinant vis pamaišau,kad geriau perkaistu,nes paviršiuje susidaro tirsčiai.Supilstau į stiklainius ir užsuku.Stiklainius apverčiu. Skanaus
Kai sultys pastovi, jos susisluoksniuoja trim sluoksniais t.y.apatinis skaidrus ,vidurinis neskaidrus o viršutiniame tirsčiai.Prieš naudojant suplakti.
MB prieš gerdamas mėgsta įsipilti, į šias sultis, paprasto vandens,jam taip skaniau.Man skaniau be vandens.
Šiou receptu jau naudojasi visi mano pažystami.Pabandykit,gal patiks ir jums.
1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)-druskos
3 arbatiniai šaukšteliai (be kaupo)-cukraus
Darbo eiga:
pomidorų sultis išspaudžiu per sulčiaspaudę.Sudedu visus ingridijentus ir kaitinu iki 80-85 laipsnių temperatūros(matuoju su termometru).Kaitinant vis pamaišau,kad geriau perkaistu,nes paviršiuje susidaro tirsčiai.Supilstau į stiklainius ir užsuku.Stiklainius apverčiu. Skanaus
Kai sultys pastovi, jos susisluoksniuoja trim sluoksniais t.y.apatinis skaidrus ,vidurinis neskaidrus o viršutiniame tirsčiai.Prieš naudojant suplakti.
MB prieš gerdamas mėgsta įsipilti, į šias sultis, paprasto vandens,jam taip skaniau.Man skaniau be vandens.
Šiou receptu jau naudojasi visi mano pažystami.Pabandykit,gal patiks ir jums.
o aš dar sublenderiuoju ta mase, tada nebesusisluoksniuoja
Gak kas žinote receptą luptų pamidorų savo sultyse?
QUOTE(saule27 @ 2013 07 18, 15:19)
Gak kas žinote receptą luptų pamidorų savo sultyse?
Mes gaminame taip:
Tarkime turime 6 kg pomidorų.
3 kg. sukapojame su blenderiu ar kombainu (galima ir su bulvių tarkavimo mašina, bet man patinka tirštesnė masė, kuri išgaunama juos sukapojant o ne sutrinant, skonio reikalas).
Supilame masę į puodą ir užkaitiname, pridedame druskos pagal skonį. Kai masė užverda tada įdedame likusius 3 kg. sveikų pomidorų ir pakaitiname 2-3 min. Griebiame juos lauk ir dedame į slovikus (tuo pačiu labai lengvai išsineria iš odelių, tik nenusideginti reikia pirštukų). Kai juos išgraibome, ant viršaus supilame puode likusias sultis, užsukame ir leidžiame palengva atvėsti. Viskas
p.s. reikia stengtis nekaitinti per ilgai pomidorų, nes jie ištežta
o pomidorų paskirstau tik po pusę sloviko, pilno nekemšu, čia taip pat skonio reikalas








