Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Aš auginu morkas su svogūnais kartu, taip nuo seno atsimenu auginant ir savo mamą, ir močiutę (nors anyta įsitikinusi, kad negalima jų sodinti šalia). Nieko blogo nepastebėjau. smile.gif

"Patariama greta sodinti svogūnų ir morkų eilutes. Specifinio morkų kvapo nemėgsta svogūninė musė, o svogūnų fitoncidai nubaido morkinę musę" http://www.gaspadori...u-prieziura.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluzez: 02 vasario 2012 - 20:05
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 02, 20:02)
aš turiu štai tokius žodžius apie morkas ir svogūnus  g.gif
gal Knifofija užsuks ir pakomentuos ar aš čia teisingai užsirašiusi  blush2.gif
Morkos + svogūnai - Morkoms ir svogūnams tikrai patiks kartu, nes abu juos ėda tos pačios musytės, nereiks vargšėms  po platų daržą lakioti, visi patiekalai vienoj vietoj.

tai kad ne tos pačios... g.gif yra morkinės musės ir yra svogūninės.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 02 02, 21:12)
tai kad ne tos pačios...  g.gif yra morkinės musės ir yra svogūninės..  smile.gif

aš tai tikrai nežinau schmoll.gif tik rodau ką turiu radusi ax.gif
Atsakyti
tikrai atskiros musytės, kuo auginimas šalia ir yra argumentuotas:
svogūninės musės nemėgsta morkų kvapo, o morkinės - svogūnų mirksiukas.gif
Atsakyti
Na,knygos rašo,kad superinis variantas morkos + svogūnai. Man pasiteisino. Bet vėlgi.Pirmi metai buvo daržininkavimo blush2.gif tad neaišku,kaip seksis vėliau.
Beje,su svogūnais vargau.Bet jiems netiko pats mulčiavimas,nes puvo.Nors viengalviai gan gerai laikės,bet va daugiagalviai vargo smarkiai.Tiems,kuriems nuėmiau mulčių aplink pačias galvutes,tai padoriai laikės,o kurie pilnai buvo užmulčiuoti,smarkiai apipuvo.

Šiemet bandysiu daugiau įvairesnių daržovių sodintis,nes pernai tik keletą rūšių auginau.
Pagrindinis dalykas,tai sėsiu kuo įvairesnių prieskonių dar daržovių.Pvz.skaičiau,kad tarp kopūstų tinka ramunėlės vaistinės.Prie agurkų kalendros tinka. Na ir panašiai. Serenčiai ir medetkos,tai jau ir pernai karaliavo.
Dar kartu kukurūzus su vijoklinėm pupelėm auginsiu.nors pupeles ant tvoros leisiu.Bet ir kukurūzai nepamaišys manau biggrin.gif

Nežinau.Minčių ir norų daug.Vis bandau pasibraižyt,susirašyt kur ką sodinsiu.bet to laiko kaip nėr,taip vis nėr doh.gif biggrin.gif Tikiuos neteks pavasarį naktim darže sėdėt,kai vaikai miegos cool.gif

Apie lentas. Daržovės,kurios augo prie pat lentų,buvo gigantai. Paskui ir perskaičiau,kad gali taip būt,nes daug "gerų" medžiagų nuo medžio gauna.Apie tai,kas bus,kai sutrūnys dar negalvoju biggrin.gif Dėsim naujas lentas aplink.Svarbu,kad žoliapjovė tilptų takučiais pravažiuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 03 vasario 2012 - 08:26
Na visgi sodinsiu svogunus su morkom, nepabandysi - nesuzinosi, visa darziuko plana jau susipaisiau smile.gif Tik dar svarstau del sparaginiu pupeliu, nesusikalbu su jomis niekaip. Jei paseju nedaug, tai ir derliaus buna pora skynimu ir viskas. Jei pasiseju pasiseju dvigubai tiek, tai derliaus buna desimteriopai lotuliukas.gif Zodziu tyciojasi sios darzoves is manes biggrin.gif Gal galit kas patart kokios veisles ieskot? Bet ne blatnai, ne is interneto, bet tarkim kokias perkat Zalioj stotelej ax.gif
Atsakyti
ax.gif pasidalinkit brežinukais blush2.gif biggrin.gif
duokit nusirašyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 03, 16:55)
ax.gif  pasidalinkit brežinukais  blush2.gif  biggrin.gif
duokit nusirašyt  smile.gif

blush2.gif aha ir as noreciau, bent jau ka salia sodinti, ka vietoj pernyksciu sodinti ir t.t. g.gif butu didelis dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 02 03, 18:06)
blush2.gif  aha ir as noreciau, bent jau ka salia sodinti, ka vietoj pernyksciu sodinti ir t.t. g.gif  butu didelis dekui  4u.gif

o tokie patarimai,jei ne šitoj tai gal kitoj temoj "Turtingam ir nuostabiam darže" buvo sudėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 03, 21:08)
o tokie patarimai,jei ne šitoj tai gal kitoj temoj "Turtingam ir nuostabiam darže" buvo sudėti  mirksiukas.gif

Tą patį norėjau pasiūlyt thumbup.gif Aš tai neduosiu nusirašyt, nepykit, pati tik pirmus metus bandau darytis planiuką blush2.gif Jei pasiteisins mano planiukas, tada galėsiu kitąmet duot nusrirašyt ax.gif
Atsakyti
tai kaip tik idomiau, jei kas nors pasektu jusu planiuku, butu galima palyginti, kaip kam sekesi.... bet, aisku cia jusu reikalas....
Atsakyti
Na, apie planiukus gal pašnekėsim "turtingam ir nuostabiam darže" 4u.gif Manau, kad skiriasi labai planavimas GZ darze ir ariamam. Mano ariamas, tiesiog kai ką praėjusiais metais mulčiavau, labai patiko wub.gif Iki neariamo, vien mulčiuojamo daržo, man dar toooli kaip iki Amerikos... biggrin.gif
Atsakyti