Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai su klausos negalia 8 tema

Tai vat as ir jauciu, kad jau mazai ka naujo galiu saviskiui pasiulyt -- o darzely visko daug daugiau -- o svarbiausia -- daug vaiku, is kuriu tikiuosi, jis susiras draugu wink.gif
Atsakyti
mamytes, norejau paklausti i kokius darzelius laidziate mazuosius? Ar i bistrycios g. ar filaretus ar i paprastus? Kaip suprantu cia priklauso nuo vaikucio klausos, bet mums gydytoja patare laisti i paprasta vaiku darzeli, nors mes galvojom apie bistrycia. Dabar esam informacijos rinkimo stadijoj, nors mums dar iki darzelio reik palaukt, bet idomu kas ir kaip? Mes kolkas linkstam prie varianto bistrycioj, bent metus ar dvejus o poto i paprasta g.gif , nes 2 metu vaikui bistrycioj gal daugiau demesio skiriama ir pamokeles vietoje, beto mes ten jau su visais pazystami, lankom uzsiemimus pas surdopedagoga.
Nesiojam KA ir KI. Idomi mamyciu patirtis, jei nesnku pasidalinkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkiukei @ 2012 09 08, 12:17)
mamytes, norejau paklausti i kokius darzelius laidziate mazuosius? Ar i bistrycios g. ar filaretus ar i paprastus? Kaip suprantu cia priklauso nuo vaikucio klausos, bet mums gydytoja patare laisti i paprasta vaiku darzeli, nors mes galvojom apie bistrycia. Dabar esam informacijos rinkimo stadijoj, nors mums dar iki darzelio reik palaukt, bet idomu kas ir kaip?  Mes kolkas linkstam prie varianto bistrycioj, bent metus ar dvejus o poto i paprasta  g.gif  , nes 2 metu vaikui  bistrycioj gal  daugiau demesio skiriama ir pamokeles vietoje, beto mes ten jau su visais pazystami, lankom uzsiemimus pas surdopedagoga.
Nesiojam KA ir KI. Idomi mamyciu patirtis, jei nesnku pasidalinkite  4u.gif

Nežinau, kaip su KI, bet mūsų atveju ( esam su KA) labai pasiteisino spec. darželio pasirinkimas ( Bistryčios g.). Nors gydytoja ir atkalbinėjo, minėdama integraciją ir panašiai, bet mūsų visuomenėje dar labai toli iki bendros integracijos - auklėtojai, pedagogai ikimokyklinio ugdymo centruose neparuošti, todėl čia labai priklausys nuo pačio žmogaus individualiai. Mūsų atveju ir pati pastebėjau ir kitos mamos dabar jau pasakoja, apie tuos įvykius, kai lankėme bendrą darželį, kad su sūnumi kas liesdavo bendravimą, jei jis ko nesuprasdavo, ar neišgirsdavo - ai, juk jis negirdi - o galėdavo prieiti, iš arčiau paklausti ir panašiai. Taigi, be abejo spec. darželyje būtų ir dėmesys didesnis ir kasdieniniai spec. užsiėmimai, kas labai svarbu. Vyresnėlis baigęs spec. darželį kol kas puikiai jaučiasi bendro lavinimo mokykloje, aišku dar mažai laiko praėjo, bet tikiuosi, kad bus gerai. Dėl mažojo taip pat nekilo klausimas kur leisti, o ir gydytoja, matydama puikius vaikų rezultatus, apsiramino ir neberagina keisti įstaigos. gali būti, kad su Ki geriau bendroje aplinkoje, na ne spec. įstaigoje, bet reikia papildomai daug dirbti su vaiku - tiek surdopedagogo pamokas lankyti, tiek tėvams namie. Sėkmės apsisprendžiant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 09 rugsėjo 2012 - 16:37
Sveiki, 4u.gif ,
Ech, uždėjome vyresnėliui vakar dantų koregavimo plokštelę - taisyklingam sąkandžiui koreaguoti. Kaip ir įdomu - spalvota, graži, blizga, kol nepajuto, kad vis tik tai svetimkūnis - spaudžia, švepluoti tenka, erzina, kieto maisto negali valgyti, ir nusiimti negali. Ir taip teks ištisus metus nešioti ( išskyrus tada kai dantis valyti ir pačią plokštelę, bei maudynių metu). Sakytum, po savaitės kokios pripras, pasimirš, bet kas savaitę vis paveržti reikia....ir vėl šioks toks spaudimas, erzinimas...kaip gaila vaiko. Džiaugiuos, kad su jo charakteriu dar neišsitraukė tos plokštelės ir nesviedė. Bandau guosti sakydama, kad kitiems tenka briketus nešioti, o tai dar sudėtingiau. Duok Dieve sveikatos kuo lengviau tai ištverti 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 20 rugsėjo 2012 - 12:24
Bet uz tai dantukai bus grazus smile.gif Mane kartais guodzia fraze; "ir tai praeis", ypatingai, kai vaikai serga. Arba kai valanda klykia skrydzio metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(horoskopija @ 2012 09 20, 16:40)
Bet uz tai dantukai bus grazus smile.gif Mane kartais guodzia fraze; "ir tai praeis", ypatingai, kai vaikai serga. Arba kai valanda klykia skrydzio metu smile.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif , gal pati per daug sureikšminau, nes jau vakar sūnus pareiškė, kad viskas gerai, apsiprato, tik sunkiau aiškiai tarti žodžius. Na, bus matyt, kokia savijauta bus, kai po savaitės teks šiek tiek priveržti plokštelę, gal būt vėl kokią dieną jaus nepatogumą, nes dar labiau spaus, o po to vėl nebus kur dingti ir pripras mirksiukas.gif
O kai skrendant valandą klykia....teko tai ne kart matyt, gaila tiesiog ir vaiko ir tėvų. Mūsiškiai kaip kokie profai įsitaiso ir be problemų, tad lengva ir kalbėt tuo klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 21 rugsėjo 2012 - 10:14
QUOTE(belekur @ 2012 09 21, 09:11)
Ačiū už palaikymą  4u.gif , gal pati per daug sureikšminau, nes jau vakar sūnus pareiškė, kad viskas gerai, apsiprato, tik sunkiau aiškiai tarti žodžius. Na, bus matyt, kokia savijauta bus, kai po savaitės teks šiek tiek priveržti plokštelę, gal būt vėl kokią dieną jaus nepatogumą, nes dar labiau spaus, o po to vėl nebus kur dingti ir pripras  mirksiukas.gif
O kai skrendant valandą klykia....teko tai ne kart matyt, gaila tiesiog ir vaiko ir tėvų. Mūsiškiai kaip kokie profai įsitaiso ir be problemų, tad lengva ir kalbėt tuo klausimu.

Sikart kiti vaikiukai klyke kylant ir leidziantis, kol maniskis miegojo... Bet kai jis pabudo... Teko paguldyti ant sedynes ir isrengti. Patiko. O keikiausi, kam nesugalvojau to anksciau...

Mamoms viskas atrodo svarbu. Nesvarbu, kad is sono galbut atrodo sureiksminimas smile.gif
Vakar dickis isejo i darza antra karta - mat po pirmojo karto pakilo tempa, varvejo nosis ir vis pakosti. Ir ka -- sunkiai jis mane paleido. Nublioviau posma palikus ji darzelyje.

Kaip stiprinat imuniteta? Ar man tik toks vaizdas, ar is tikro darzelis yra pasiruosimas mokyklai -- t.y. ugdomas imunitetas, kad mokykloj maziau sirgtu...
Atsakyti
Sveikos,
kiek naujienų- Sveikinu pradėjusius lankyt mokyklas, darželius. Naujas etapas.
Gabija 6m., lanko 2 klasę(mes JK) sekasi neblogai, 2 kartus per savaitę lankosi kurčių/neprigirdinčių vaikų mokytojas, dirba individualiai valandą. lanko paprastą mokyklą, bet jai skirta padėjėja padeda ir 2 klasėj, kas tikrai manau daug duoda. Baha impantukas yra, bet kol kas Baha nešioja ant juostos,dar nepajungta, va treč važiuosim pas audiologę, jau pajungs, tas spec mokytojas l nori kad kuo greičiau naudotų FM sistemą klasėje, bus naujovių, tikiuosi jos pasiteisins.
sėkmės visiems klausiukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(horoskopija @ 2012 09 21, 11:52)
Kaip stiprinat imuniteta? Ar man tik toks vaizdas, ar is tikro darzelis yra pasiruosimas mokyklai -- t.y. ugdomas imunitetas, kad mokykloj maziau sirgtu...

Čia matyt labai individualu - mano abu berniukai palyginti labai mažai sirgo tiek būdami namie, tiek eidami į darželį, tiek tikiuosi ir lankant mokyklą bus panašiai. O sutapimas tai ar ne, bet per sirgimo sezonus naudojam influcido homoopatines beskones tabletes profilaktiškai, jos labai padeda ir sergant, tik pagal instrukciją tada dažniau duoti reikia.
Atsakyti
Sveikos mamytės!

Netikėtai prisiminiau jus, grįžau apsilankyti ir žiūriu, kad bendraujančių ratelis pasikeitęs. Gal kai kurios prisimena ir mane - o aš jau antrakursė.. Laikas negailestingai bėga. O problemos kurčiųjų bendruomenėje neišnyksta- stengiuosi sekti visas naujienas ir pakovoti kartu su kitais kuo daugiau už mus visus, už jūsų vaikučius. Juk kaip pasiklosim sau lovą, taip ir išmiegosim smile.gif Bandysiu jums vėl padėti- jei kažko reikia, galit rašyt čia ar į PM. Tikiuos dažniau apsilankyti, pasiilgau jūsų visų. Gera būti tarp savų smile.gif
O kas nepažįsta manęs- aš neprigirdinti, mano klausos sutrikimas siekia l. gilų laipsnį.
Ir gal bus kažkam įdomu:
http://www.bernardin...e-visiems/88712
Atsakyti

Sveikute sveikute. Kaip tau sekasi mokslai? Ka studijuoji? Psichologija?
Daznai pagalvoju apie tave smile.gif
Atsakyti
QUOTE(silmgreen @ 2012 10 03, 22:37)
Sveikos mamytės!

Netikėtai prisiminiau jus, grįžau apsilankyti ir žiūriu, kad bendraujančių ratelis pasikeitęs. Gal kai kurios prisimena ir mane - o aš jau antrakursė.. Laikas negailestingai bėga. O problemos kurčiųjų bendruomenėje neišnyksta- stengiuosi sekti visas naujienas ir pakovoti kartu su kitais kuo daugiau už mus visus, už jūsų vaikučius. Juk kaip pasiklosim sau lovą, taip ir išmiegosim smile.gif Bandysiu jums vėl padėti- jei kažko reikia, galit rašyt čia ar į PM. Tikiuos dažniau apsilankyti, pasiilgau jūsų visų. Gera būti tarp savų  smile.gif
O kas nepažįsta manęs- aš neprigirdinti, mano klausos sutrikimas siekia l. gilų laipsnį.
Ir gal bus kažkam įdomu:
http://www.bernardin...e-visiems/88712

Sveika, silmgreen, pamenu buvai minėjusi, kad studijuodama naudosies vertėjo paslaugomis, ar taip ir yra, ar tiesiog vertiesi ir be vertėjo. Ir apskritai, kaip tau sekasi ? Tikrai įdomu. 4u.gif
Atsakyti