Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

F, nepavydetina pas tave situacija sad.gif stiprybes 4u.gif ir kantrybes 4u.gif as pritariu Biufkos nuomoniai, kad jums reiktu abiems tureti po gera specialysta tokiais klausimais.
Atsakyti
QUOTE(m0nikut3 @ 2011 08 18, 15:10)
F,
kad jums reiktu abiems tureti po gera specialysta tokiais klausimais.

Bet žinai ką, kažin, ar jai (F) tas dalykas įmanomas, jei ši pora turi mažai pinigų, o taip ir yra, nes abu studentai. O psichologų paslaugos dažniausiai yra mokamos. Ypač Vilniuje, kur gyvena F su vyru.

Aš radau pas mus miestelyje nemokamas psichologo paslaugas, bet seniai nebuvau pas ją, nes pokalbiui likdavo tik 15 minučių po mano darbo. Kol atostogauju reikėtų apsilankyti pas ją (nors dabar jaučiuosi kaip ir gerai g.gif ).

F, tada jūs pokalbiams ir nuraminimui turite tik vienas kitą. O draugų/artimųjų turite, kurie galėtų padėti, suprasti ir su kuriais galėtumėte pasikalbėti?
Atsakyti
Laba ryta. Šian einam į žaidimų kambarį susitikt su senai matytom draugėm.
Kaži kaip seksis Jokūbui bendraut...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 19, 08:16)
Laba ryta. Šian einam į žaidimų kambarį susitikt su senai matytom draugėm.
Kaži kaip seksis Jokūbui bendraut...


Labas rytas wink.gif
Na tikekis, kad seksis puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 08 18, 11:44)
nebegaliu, šakės
Grįžo iš parduotuvės ką tik, atrodė siaubingai. Aš paklausiau, kas nutiko, pasipasakok. Tai prėdėjo aiškint, kad jis man nieko nebepasakos ir išvis kad jį palikčiau ramybėj, kad nebebendraus su manim. Tada paklausiau jo, kaip jo studento pažymėjimas, kurį jis skubėjo pasidaryt. Tai siaubingai įsiuto, vos nepradėjo daužyt savęs, rėkė "Nepasidariau aš to pažymėjimo, nu ir ką??". Aš jam priminiau apie susitarimą normaliai bendraut, jis visiškai atrodė, kad nebesupranta, kad susitarimai jam nesvarbu. Tada norėjo bėgti iš namų kažkur, gal sau kažką pasidaryti, aš pargrioviau jį ant žemės. Tada kiek nurimo, ir aš paklausiau, kas tokio atsitiko einant iš parduotuvės, kad jis nusprendė su manim nebebendrauti. Tai tada išgavau pagrindinę problemą, kad nieko neatsitiko, bet jis eidamas siaubingai įsibaimino, kad vėl kažkas tyčiosis. Jokie paguodimai, patarimai nepadeda, jis siaubingai bijo, nenori to iškart pripažintiir tampa labai agresyvus, sunku susikalbėti. Psichoterapeutė sakė, kai jis toks yra, pailkt jį ramybėj, leisti nusiraminti. Bet tai nepadeda, nes jis paliktas nesiramina, o kaupia agresiją, ir anksčiau ar vėliau vis tiek ką nors baisaus padaro.

Tai nebežinau, ką daryt. Namie visą laiką juk nesėdės, o jeigu kiekvienas išėjimas laukan tokiais dalykais baigsis? Jaučiu, kad labai sunku man , nebegaliu susitvarkyt, reikia pagalbos. Nieko nedaryt ir ignoruot irgi negaliu, nes tai tėra tik agresijos priepuolio laukimas, kuo ilgiau bus laukta, tuo didesnė agresija. Mano nuomone, geriausia būtų, jeigu jis iškart pasakytų "jaučiu nerimą, ėjau ir visą kelią baisu buvo, kad kas vėl puls tyčiotis", o aš tada pasakyčiau "nu va kaip negerai, vakarykščiai įvykiai tave turbūt labai sutrikdė, ir tau kurį laiką bus sunku tai pamiršti". Kaip jūs manot? Jis irgi mano, kad toks sprendimas geriausias, bet tik po agresijos priepuolio, tada blaiviai mąsto, ir kuria sprendimus, ką galima daryti, kad geriau būtų. Bet kai tai atsitinka, tai lyg ir pamiršta, atrodo, kad nieko nesupranta, ir jei primenu, tai tik daugiau daužytis ima.

Tai ką man daryti? Prašau, padėkit kas nors. prašau  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  prašau  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
nebežinau ką daryt tikrai  verysad.gif  verysad.gif aš viena tikrai nesusitvarkau su juo. Prašau, padėkit kas nors, labai prašau

Nežinau mergyt kaip tau padėti...

kai mano mažius užsicypia ir matau, kad jis jau nebegirdi ką sakau ar ka darau, aš garsiai pliaukštelnu rankom, trinkteliu į stalą ar dar ką padarau, kad garsas būtų staigus trumpas ir garsesnis už jo leidžiamus garsus, kad išsigastų ir ne toks kokių būna kasdienėj aplinkoj. Tai padeda, mes tada vėl galim bendraut.

Tau turbūt būtų sunku tai padaryt, nes suaugusio vyro balsa užgožt sudėtingiau g.gif bet gal padėtų kokia stiklinė šalto vandens šliūkštelta į veidą ar už kaklo g.gif Aišku tu jį geriau pažysti ir spresk pati ar tai neiššauktų dar didesnės agresijos (kad nesugalvotų atkeršyt už tai tau blink.gif )

o gal jau bandei tai?
Atsakyti
QUOTE(m0nikut3 @ 2011 08 19, 09:42)
Labas rytas wink.gif
Na tikekis, kad seksis puikiai smile.gif


Tikiuosi.
Nors kiek ten to bendravimo, kai veiklos per akis lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif
Pagaliau likau viena namuose tai galiu rasyt . F - labai uzjauciu ,tavo vyras man labai primena mano Toma ,tas irgi daznai nesugeba susitvarkit su aplinka ir tai issilieja i baisias isterijas . Bet po isteriju koki menesi ramu buna ,o veliau po truputi vel kaupiasi ir veliau sprogsta .Is jo tarpkitko irgi saiposi daznai -anksciau regodavo ,veliau kazkaip apsiprato .Gal man paprasyt Toma kad su tavim pasneketu? Gal jam su AS labiau paviks suprast.
O dabar norejau pakalbet apie savo Motiejuka.as parasysiu musu problemas o jus gal galit pasakyt ar tai panasu i autizma .Jam dabar 2.8 metu
1 kalbos beveik nera (gali pora dienu isvis be zodziu apseit) .Zodzius kurios zino naudoja tik tose paciose situacijose .pvz MAMAsaukia tik kviesdamas mane i masina.
2 neleidzia kartu zaist ar kanors veikt ( tik kartais praso pagalbos jei pats nesusitvarko ) pvz nulipdyt lipdukus .
3 tik prie menesi pradejo daist su zaislais ( radom FP little people:) )
4 i betkokia pastaba ar uzdraudima regoja isterijom ,griuvineja ,rekia ,dauzosi galva i grindis .
5 labai megsta puzzle (delioja po 24 ,36 ) ir zurnalus su lipdukais ( ten sugeba atlikt net sudetingas uzdoteles )
6 nera stereotipiniu judesiu ,yra akiu kontaktas , noriai bendrauja su vaikais ir suaugusiais (dalinasi zislais ,rodo knygutes ,zurnaliukus )
7praktiskai nieko nevalgo ( ne mesos ,nei darzoviu ,nei kruopu )
8 jau metai be pamperio vaiksto ,bet nesipraso ant puoduko ( pasodimu padaro ,nesodinsiu - gali ir i kelnes varyt )
kazkaip viskas uzeina bangom ,geras periodas ( net pradeda kalbet po truputi ,geriau valgo ) ,veliau blogas periodas ,nustoja sneket ir valgyt .Laukiam eiles i Raidos centra,tik nezinau kada sulauksim sad.gif ,i poliklinika vaiksciot negalim ,psichologe sake kad isnaudojom jau visas valandas/
Zinot ,atrodo turetu buti lengviau kai viska jau zinai ,o iseina kad dar sunkiau . Negalejau ilgai net cia rasyt ,nenorejau apie tai kalbet , nustojau bendraut su draugais , manau kad depresija turiu ( bet as susitvarkysiu smile.gif )
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

F, sunku ką ir patarti tokioj situacijoj. Aš tik pagalvojau, gal, kai jam sunku, pagelbėtų pašnekesys telefonu su psichologais. Yra jaunimo linijos, kuriose dirba jaunimas, tačiau jiems vadovauja profesionalas - psichologas. Jis perima sunkesnius atvejus. Mano draugė kažkada tokioj linijoj dirbo. Tad ten ir nuolatinių skambintojų yra, kuriuos jau visi žino, paskambina, pašneka kaip su draugais, nusiramina, krizė praeina.
Nes tau vienai pernešti tokį psichologinį krūvį turėtų būti neįtikėtinai sunku.


Toratora, užjaučiu tave. Iš to ką aprašei, užuosti galima, bet nuspręsti - jokiu būdu.
Keletas autistiškų bruožų yra, bet kartais juos turi ir visai nekventys autizmu vaikai. Tad nedaryk skubotų išvadų. Be to, namuose turi Aspergiuką. Tomas gali savo pavyzdziu sąlygoti kai kurių bruožų atsiradimą pas Motiejų. Reik laukti VRC konsultacijos. Tu lauki pirminės konsultacijos ar išlėstinės (guldymo)? Šiaip lauki dėl to tikriausiai, kad jie vasarą mėnesį atostogauja, man atrodo.
O dabar dirbk su juo ir namučiuose, ieškok kažkaip kelio.
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2011 08 19, 23:47)
( bet as susitvarkysiu smile.gif )

Sveikutė, labai jau seniai tavęs čia nebuvo, pasiilgom mirksiukas.gif

Tu tik laikykis, mergyt, nepasiduok tokiom nuotaikom, sutinku su Pou, kad mažius gali kopinti elgesį ir tikėkimės, kad taip ir yra, be to ir tavo patirtis verčia žiūrėti į tą vaiką per padidinimo stiklą, VRC nuspręs kas ir kaip, tik aš tai jiem iškart gal nepasakočiau, kad brolis AS, nes nelabai ir gilintis gali, uždės štampą AS ir baigtas kriukis

o kaip pagrandukas auga, jau vyriškis nemažas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 20, 09:42)
Sveikutė, labai jau seniai tavęs čia nebuvo, pasiilgom mirksiukas.gif

Tu tik laikykis, mergyt, nepasiduok tokiom nuotaikom, sutinku su Pou, kad mažius gali kopinti elgesį ir tikėkimės, kad taip ir yra, be to ir tavo patirtis verčia žiūrėti į tą vaiką per padidinimo stiklą, VRC nuspręs kas ir kaip, tik aš tai jiem iškart gal nepasakočiau, kad brolis AS, nes nelabai ir gilintis gali, uždės štampą AS ir baigtas kriukis

o kaip pagrandukas auga, jau vyriškis nemažas biggrin.gif

Pas mane nelabai gali kopijot ,del to kad Tomas jau visai suauges ir savarankiskas ( ir is isvaizdos ir elgesio ). Mano mazius jokiu ginciu ir skandalu namuose nera mates. O i RC laukiam stacionaro ( mums jau sake kad problema tikrai yra ,tik neaisku ar autizmas )
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
na ir oras...tik ir noris lovoje guleti...
toratora, stiprybes ir kantrybes 4u.gif
Tuoj ruduo ateis ir viskas isisispres su mazuoju, kai nuvyksit i RC. tikekimes, kad jei ir bus autizmas, tai lengva forma smile.gifo be to, kai toks mazas, tai dar galima viska pagerinti, daugiau pozityviu minciu! 4u.gif
Atsakyti
Mes jau kraunam tašes, rytoj grįžtam į Šiaulius. Gal ir gerai, kad oras toks rudeniškas, bus lengviau skirtis su pajūriu blush2.gif . Pradėsim ruoštis mokyklai, kai pagalvoju apie namų darbus- šiurpas ima...
Atsakyti