Sveiki gyvi
Mes labai šaunų savaitgalį praleidome Dzūkijoje. Šeštadienį buvome Druskininkuose išnaudoti dovanų kuponą. Truputį SPA turėjome

, J pirmą kartą buvo pirtyse (be baseino). Niu, nelabai jam ten patiko (gal kad be baseino), nors karšta nebuvo, tik trumpam nosį keletą kartų įkišo, o toliau gražiai prasėdėjo susisukęs į chalatą

(prieš metus tai turbūt net nebūtume drįsę jo kartu vežtis, nes pirtys būtų buvę nepanaudotos dėl bėgiojimo iš paskos).
Ale Druskininkai kaip išgražėję

, jau labai seniai buvau buvusi. Vienintelis trūkumas - tai labai labai trūksta vaikų žaidimų aikštelių

Na, bet gal dar nespėta padaryti

Gerai, kad kitą dieną nuvažiavome į Grūto parką, tai vaikis laipiojimo ir supimosi troškulį numalšino "tarybinių laikų" lunaparke

Ir žvėrelių prisižiūrėjome. Pernai buvome prie Klaipėdos mini Zoo. Tai ojojoj kaip aš ten su juo privargau. Niekas jam nebuvo įdomu: nei triušiukai, nei žvėreliai, nei paukščiukai, tik lakstė, tik bėgiojo, tik saugojau, kad į kokią kūdrą neįpultų

Šiemet Grūto parko žvėrynėlyje jau ir triušiukus glostėme, ir jūrų kiaulytes, ir vištas su gaidžiais gasdinome - vienžo, jau kitas vaiko susidomėjimas
Vakar prisimaudėme smaragdinio grožio Burokraisčio ežere
Šiandien buvome pas poliklinikos neurologę. Konsultacija sakyčiau buvo visai nebloga su 2 meistrais dėdėmis, kurie gręžė į sieną ir tvirtino laikiklius virš kriauklės

Jei nebūčiau buvusi tikra, kad mano vaikas nebijo tų baisių garsų, aišku, būčiau aš juos išvijusi, bet tam tikra prasme su daktare patikrinome, kad šio autistišiko bruožo J neturi

Vaikas prisiglaudė prie daktarės, apsikabino

Tai aišku, ir ši daktarė suabejojo, kad J autistas

Nu bet akių kontaktas tai mažokas

Į klausimus jis netsakinėjo. Laimei, kad labai taikliai ji paklausė: "ar mėgsti maudytis?" Tai kur jau į šitą klausimą neatsakys

Žinoma, kad atsakė
Jūs man pasakykite, kaip gaunate siuntimą į Vilniau VRC ar į Kauno Lopšelį???
Prieš porą metų tai tiesiog paprašėme siuntimo pas neurologę vaiko daktarės. o dabar kad ceremoninasi

Pirmiausia - pas poliklinikos neurologę. Nu OK. Nuėjome. Bet vos vos gavome. Tipo reikia dar eiti pas psichiatrę, paskui dar pas reabilitologę (atsiet, ten tas Lopšelio lankymas yra kaip sanatorinis gydymas

) ir pan. Nu pievų pievos...Šiaip ne taip išprašiau, kad parašytų iš karto, teko truputį
pameluoti, kad mes beveik susitarę jau su Lopšeliu.