Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 16, 12:50)
Kaip faina  wub.gif

Jo, nerealiai faina smile.gif Aisku, tie jo juokai primityvus labai, bet man labai mieli wub.gif Ir svarbiausia, kad jis pats labai savimi didziuojasi, jei ka juokingai pasako - tokia mina nutaiso, kad juokiames kartais su vyru iki asaru. Auga vaikas, tobuleja - kaip gera tai stebeti...
Atsakyti
metaliste-as del genetiniu issireikalavau siuntimo is pediatres (nors laaabai nenorejo rasyt kazkodel), uzsiregistravau Santariskiu genetikos centre ir kai ten patekom-paeme kraujo, slapimo meginius, apziurejo, piese seimos medi. Tyre del keliu galimu sindromu ir paveldimu medziagu apykaitos ligu. Pirma karta ten patekom vasaro men, kai kuriu atsakymu laukiam iki siol...

Tiesa-eiles. Kai uzsiregsitravom (telefonu), patekom pas genetika tik po 2,5 men.
Atsakyti

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 08 16, 13:37)
metaliste-as del genetiniu issireikalavau siuntimo is pediatres (nors laaabai nenorejo rasyt kazkodel), uzsiregistravau Santariskiu genetikos centre ir kai ten patekom-paeme kraujo, slapimo meginius, apziurejo, piese seimos medi. Tyre del keliu galimu sindromu ir paveldimu medziagu apykaitos ligu. Pirma karta ten patekom vasaro men, kai kuriu atsakymu laukiam iki siol...

Tiesa-eiles. Kai uzsiregsitravom (telefonu), patekom pas genetika tik po 2,5 men.

rado ka nors?
mokejot kiek nors?
aciu
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 08 16, 11:22)
Mums VRC primygtinai siule naudoti korteles, bet mes nenaudojam - vaikas sneka garsazodziais, jis pasako ko nori, namiskiai ji suprantam puikiai, o svetimiems reikia keliu valandu suprasti. As VRC sakiau, kad tarkim jeigu sunus nori i lauka, tai jis sako: mama, nio liaka. Neurologe ir spec. pedagoge sake, kad vis tiek reikia tokiu atveju naudoti kortele. Bet as nesuvokiu kam ji reikalinga, jeigu jis ivardina savo nora  g.gif

as irgi uz tai, jei vaikas sako ka nors ir bent kas nors ta sakyma supranta - tik spaust sakyt daugiau ir aiskiau - bet kai nesako nieko, tik mykia ar guguoja, arba sako pro sali bile ka (zinau toki atveji kur vakas sako viska, ka aplink girdi - eina ir cituoja serialus, vidury kazkur kokia reklama nuskambejo - deda kartot ta ir nieko logisko) korteles yra iseitis tiek bendravimui, tiek ko gero didesne tikimybe kad kazkada atsiras ir kalba pati

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 08 16, 12:39)
O man siaip idomu-kaip mokint vaika tais paveiksliukais, jei jis nemato juose visumos, t.y tarkim rodai piesini su pomidoru, o jis aiskiai, matyt, kad domisi tik jo koteliu... g.gif

yra ivairiu vaiku ir ivairiu korteliu - ten dazniausiai buna ne pats pomidoras nupiestas, o jo simbolis, juodu ant balto - aiskiai ir vaikas mato jau visuma, nebe detale, nes jos kaip ir ner. Jei idomu pasigooglinkit autistu simboliai ar pan - pamatysit tas korteles. Man dar labai idomus dalykas, kad pasiteisina tokiu vaiku mokymas skaityti ne jungiant raide prie raides - o iskart visa zodi rodai ir sakai - cia obuolys parasyta - ir jis ta zodi isimena, atpazysta ir paskui randa blink.gif - va tas man nesuvokiama, bet ...
Atsakyti
QUOTE(metaliste @ 2011 08 16, 12:53)
rado ka nors?
mokejot kiek nors?
aciu

Sindromu nerado. Del paveldimu medziagu apykaitos ligu atsakymu dar laukiam..
Nemokejom nieko.
Nera uz ka smile.gif
Atsakyti
Sveiki gyvi 4u.gif

Mes labai šaunų savaitgalį praleidome Dzūkijoje. Šeštadienį buvome Druskininkuose išnaudoti dovanų kuponą. Truputį SPA turėjome blush2.gif , J pirmą kartą buvo pirtyse (be baseino). Niu, nelabai jam ten patiko (gal kad be baseino), nors karšta nebuvo, tik trumpam nosį keletą kartų įkišo, o toliau gražiai prasėdėjo susisukęs į chalatą tongue.gif (prieš metus tai turbūt net nebūtume drįsę jo kartu vežtis, nes pirtys būtų buvę nepanaudotos dėl bėgiojimo iš paskos).
Ale Druskininkai kaip išgražėję thumbup.gif , jau labai seniai buvau buvusi. Vienintelis trūkumas - tai labai labai trūksta vaikų žaidimų aikštelių unsure.gif Na, bet gal dar nespėta padaryti rolleyes.gif Gerai, kad kitą dieną nuvažiavome į Grūto parką, tai vaikis laipiojimo ir supimosi troškulį numalšino "tarybinių laikų" lunaparke tongue.gif Ir žvėrelių prisižiūrėjome. Pernai buvome prie Klaipėdos mini Zoo. Tai ojojoj kaip aš ten su juo privargau. Niekas jam nebuvo įdomu: nei triušiukai, nei žvėreliai, nei paukščiukai, tik lakstė, tik bėgiojo, tik saugojau, kad į kokią kūdrą neįpultų doh.gif Šiemet Grūto parko žvėrynėlyje jau ir triušiukus glostėme, ir jūrų kiaulytes, ir vištas su gaidžiais gasdinome - vienžo, jau kitas vaiko susidomėjimas thumbup.gif
Vakar prisimaudėme smaragdinio grožio Burokraisčio ežere wub.gif

Šiandien buvome pas poliklinikos neurologę. Konsultacija sakyčiau buvo visai nebloga su 2 meistrais dėdėmis, kurie gręžė į sieną ir tvirtino laikiklius virš kriauklės unsure.gif Jei nebūčiau buvusi tikra, kad mano vaikas nebijo tų baisių garsų, aišku, būčiau aš juos išvijusi, bet tam tikra prasme su daktare patikrinome, kad šio autistišiko bruožo J neturi cool.gif Vaikas prisiglaudė prie daktarės, apsikabino rolleyes.gif Tai aišku, ir ši daktarė suabejojo, kad J autistas g.gif Nu bet akių kontaktas tai mažokas verysad.gif Į klausimus jis netsakinėjo. Laimei, kad labai taikliai ji paklausė: "ar mėgsti maudytis?" Tai kur jau į šitą klausimą neatsakys lotuliukas.gif Žinoma, kad atsakė lotuliukas.gif

Jūs man pasakykite, kaip gaunate siuntimą į Vilniau VRC ar į Kauno Lopšelį???

Prieš porą metų tai tiesiog paprašėme siuntimo pas neurologę vaiko daktarės. o dabar kad ceremoninasi doh.gif Pirmiausia - pas poliklinikos neurologę. Nu OK. Nuėjome. Bet vos vos gavome. Tipo reikia dar eiti pas psichiatrę, paskui dar pas reabilitologę (atsiet, ten tas Lopšelio lankymas yra kaip sanatorinis gydymas g.gif ) ir pan. Nu pievų pievos...Šiaip ne taip išprašiau, kad parašytų iš karto, teko truputį pameluoti, kad mes beveik susitarę jau su Lopšeliu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 16 rugpjūčio 2011 - 13:55
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 08 16, 11:39)

O man siaip idomu-kaip mokint vaika tais paveiksliukais, jei jis nemato juose visumos, t.y tarkim rodai piesini su pomidoru, o jis aiskiai, matyt, kad domisi tik jo koteliu... g.gif

Aha.....o ka daryt kai vaikas isvis i paveiksleli net neziuri unsure.gif
Atsakyti
Nupirkau štai tokią dėlionę http://www.lavinanty....

Jau seniai mačiau, kad tokia yra, bet vis neprisiruošdavau nupirkti, nes abejojau, ar ji nebus eilinį kartą pas mus numesta į kampą (dėl to kad "dokytis" (mokytis) žiauriai J nemėgsta, kartais net klykti pradeda).

user posted image

Tai žinokit 10 balų thumbup.gif Rekomenduoju. Ir paveiksliukai labai gražūs, ir spalvas galima mokintis, ir užrašai po paveiksliukais spausdintinėmis didžiosiomis raidėmis. Kadangi kartu mes ją pirkome, tai, žinoma, buvo didžiausias neigimas, kad tik nepirkčiau, bet namie prikalbinau pažiūrėti - tai labai šauniai paveiksliukus pasimokėme, gan nemažai jis jų žino, daug ką neaiškiai pasako, bet ačiū Dievui, bent jau bando pasakyti, o ko nežino, į akis pažiūri, pasakau, ir pakartoja thumbup.gif Turėsim daug darbo: ir paveikslėlisu išmokti, ir spalvas, ir dar sudėlioti, kad tos gėlytės susijungtų.
Papildyta:
Visas "uogas" vadina "uogiene". Nežinau, iš kur jam taip užsifiksavo rolleyes.gif Bet taip aiškiai tą "uogienė" pasako, kad net gražu klausytis. Kai pataisau, tai pakartoja "ogytės" cool.gif Šiaip tai labai mėgsta šitą filmuką žiūrėti http://www.youtube.c...h?v=LqlXofA9vbE

Sustojome vieną kartą pamiškėje Latvijoje keliaudami. Jonas tarė: "tetis eina uogienės" lotuliukas.gif Nes tetis visad vaikui uogyčių paskina ir parneša saują.

Na va, kiek pasidžiaugiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 16 rugpjūčio 2011 - 14:09
QUOTE(Žvėriukė @ 2011 08 16, 14:54)
Aha.....o ka daryt kai vaikas isvis i paveiksleli net neziuri  unsure.gif

O ar jusu vaikas kuo nors labai labai domisi? Mano sunus be proto dievina viska, kas susije su kamuoliais, tai luzis raidoje ir kalboje ivyko tada, kai as jo pomegi paverciau priemone mokytis - jeigu jis prasydavo, kad mesciau jam kamuoli, nemesdavau tol, kol jis neivykdydavo mano prasymo tarkim parodyti kur jo kuno dalys ar namuose esantys baldai. Veliau padedavau knyga ir tokiu pat principu mokemes atpazinti kas yra kas knygoje. Pradzia buvo velniskai sunki, bet veliau jis persilauze ir jau kamuolio nebereikejo.
Papildyta:
Ice, labai dziaugiuosi kartu mirksiukas.gif
Faina delione. Kazin ar ji butu naudinga, jei vaikas spalvas skiria g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 08 16, 13:51)

Jūs man pasakykite, kaip gaunate siuntimą į Vilniau VRC ar į Kauno Lopšelį???

Vilniaus VRC skambini i registratura, registruojiesi konsultacijai, jos metu ir nusprendzia, guldo jie ar ne. Siuntimas reikalingas, musu tiko ir pediatres.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 08 16, 14:23)
O ar jusu vaikas kuo nors labai labai domisi? Mano sunus be proto dievina viska, kas susije su kamuoliais, tai luzis raidoje ir kalboje ivyko tada, kai as jo pomegi paverciau priemone mokytis - jeigu jis prasydavo, kad mesciau jam kamuoli, nemesdavau tol, kol jis neivykdydavo mano prasymo tarkim parodyti kur jo kuno dalys ar namuose esantys baldai. Veliau padedavau knyga ir tokiu pat principu mokemes atpazinti kas yra kas knygoje. Pradzia buvo velniskai sunki, bet veliau jis persilauze ir jau kamuolio nebereikejo.

Esme tame, kad nera nieko del ko jis galetu padaryt viska. Manes ir psichologe ir logopede kai klause ka vaikas labiausiai megsta, as nezinojau net ka ir atsakyt. Kazkada bandziau mokint su ciupa-ciupsu...neva neatplesiu jo tol kol jis man kazko nepadarys. Bet gavosi taip, kad nei mano prasomas dalykas neatliktas, neparodytas, nepasakytas ir ciupa-ciupsas neatplestas liko, nors juos megsta, bet turbut ne tiek, kad galetu kazka del jo padaryt......Nei kazkokiu daiktu jis turi prie kuriu butu prisirises, nei dar kazko....
Atsakyti
Vajetau, kaip dziugu skaityti, kad jusu vaikai sneka ir yra pakankamai pazenge i prieki thumbup.gif ...as tuoj rimtai supanikuosiu biggrin.gif doh.gif nes as jau mirciau is laimes, jei mane mama pavadintu biggrin.gif nes jis i nieka niekaip nesikreipia...turi savo japonu kalba ir jam gerai, net nesugalvoju kaip ji perlausti, kad nors imtu rodyti kuno dalis, i daiktus, i zmones, vat ka ismoko 1.5metu sakyti, vat tas po siai dienai ir eina....na gal rimtai simboliu naudojimas, pagelbetu...nors as jau taip noriu, kad jis nors ka kalbetu...visa laime zino, kaip sveikintis, atsisveikinti, padekoti...
Ice, o kur tu pirkai ta delione? mane ji labai sudomino ir as jos noriu lotuliukas.gif
Kas liecia to siuntimo o Lopseli, tai man ji israse pediatre..aisku ten buvo ir neurologo atsakymas, ir psichologo. nes mes pries tai poliklinikoje lankeme logopeda, kuri paskyre neurologe, tai vat su tais visais atsakymais ir buvo siuntimas. nors manau ir pediatres siuntimo uztektu...
o pas jus kodel taip gavos, kad mazieji su autizmu? pas mane antras nestumas buvo su labai dideliais nervais, tai ir atsiliepe i maziuka verysad.gif nes kas liecia paveldimumo, tai ne pas nieka nieko panasaus nebuvo.
visa laime Do pradejo is brolio si bei ta mokytis, tas ramina, kad ima pavyzdi.
o kaip su gyvunais ir su vaikais sekas bendrauti? maniskis neitin, katinu kevirskina, namuose turim, tai nemegsta iki negaliu. su sunimis ivairiai...pagal nuotaika. o vat su vaikais beda, nori bendrauti, bet dar vis niekaip neismoksta,, kad priejus ir pasakius labas ne znaibytis reikia, o paglostyti, ar uz rankos paimti, taip ir lieka vargsas atstumtas sad.gif gerai, kad brolis yra, tai mudu jam stengiames kas dien rodyti, kaip reikia bendrauti..ir aisku jis megsta labai myluotis biggrin.gif jau kaip mane tas guodzia, tai negaliu smile.gif ai, va dar jei zmogus jam patinka, tai buna, kad apkabina, prisiglaudiza, o buna, kad svelniai iznybia biggrin.gif
Atsakyti