Įkraunama...
Įkraunama...

Kada grįžti į darbą po gimdymo?

kuo anksčiau
Atsakyti
QUOTE(Stilingoji @ 2014 09 19, 21:15)
Manau, kad esant pasirinkimui, kuo ilgiau būsite namuose, tuo geriau ir mamytei, ir vaikučiui, ir visai šeimai bendrai  smile.gif

Postassrnas, bet... nesutinku schmoll.gif Labai priklauso nuo pacios mamos. Man po sedejimo metus laiko namie pradejo rysketi... depresijos pozymiai. Buvau pikta, irzli, buvimas su vaikais toks kad ale aystokit,susiraskit veiklos, arba kuo greiciau uzmikit... tai nei vaikai laimingi buvo, nei as, nei tuo labuau vyras, nes jis irgi kentejo nuo mano emociju. O isejus i darba manuo nuotaikos pasikeite kardinaliai (gryzau po 1,3m). Po darbo visada skiriu kokybisko demesio vaikams kiek jie nori, be jokiu tv, kompu ir t.t. Ir patikekit ir vaikai zymiai ramesni pasidare, ir as pati atsigavau.
Mano nuomone svarbiausia laiminga mama - tada ir visiems kitiems aplink gerai bus. Jei tik gerai jauciasj budama namu seimininke tai gali nors ir iki pilnametystes sedet, o jei geriau dirbt - tai nors ir po menesio ;-)
Atsakyti
Po 1,4 metu. Ir viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stilingoji @ 2014 09 19, 20:15)
Manau, kad esant pasirinkimui, kuo ilgiau būsite namuose, tuo geriau ir mamytei, ir vaikučiui, ir visai šeimai bendrai  smile.gif

Labai pritarciau siai numonei drinks_cheers.gif
Atsakyti
1m 3 mėn. Ir visiems gerai. Negaliu namie sėdėt....
Atsakyti
Iš namų dirbau iškart po gimdymo, nebuvo pasirinkimo, kai vaikas užmigdavo - aš už kompo (miegojo labai daug, pavalgo, pažaidžiam, pasportuojam, padainuoju lopšinę ir miega min 3 valandom). Taip pradirbau iki 1,6m (tuomet dar du pokaitukus po 2-3 val miegodavo), tada į daržiuką išleidom, mėnuo pusdieniui, po mėnesio palikom jau visai dienai. Lengvai vaikas adaptavosi, buvo grupėj vos keli vaikučiai, dėmesio daug, palikdavau kiek eidavo vėliau, pasiimdavau kiek išeina ankščiau smile.gif

Šiaip sėdint su vaiku namie ir man liūdna be darbo būtų, nieko veikt nebūtų, jei vėl toks miegalius pakliūtų biggrin.gif, bet gi galima tiek visur save realizuoti, tiek hobių rasti ir jei tik išeitų, tai tikrai ramiai 3 metus sėdėčiau namie su vaiku ir kartu eitumėm į visokias pamokėles smile.gif
Atsakyti
Su visais trim vaikais man gavosi skirtingai. Su pirmu vaiku grįžau į darbą po trejų metų, tiesa, motinystės atostogų metu užbaigiau savo moksl.darbą. Pirmagimis į daržą išėjo būdamas penkerių, bet ir tai - ne kasdien. Labai daug laiko praleido su manimi, taip pat padėjo seneliai, labai mylimas anūkas. Adaptavosi darže labai labai sunkiai, iki šiol mokykloje sudėtinga susirasti draugų ir t.t .
Su antru vaiku grįžau jau po dviejų metų, vos iškenčiau, buvo sunku namuose. Dviejų išleidau daržan. Adaptavosi labai gerai, šiuo metu mokykloje jaučiasi puikiai, turi daug draugų.
Su trečiu oficialiai grįžau darban po 9 mėnesių, tačiau profesinę veiklą pradėjau praėjus mėnesiui po gimdymo. Su mažuoju liko vyras, paskui - auklės, taip pat ir aš visai nemažai laiko, kadangi darbo grafikai netipiški. Maitinu vis dar (vaikui 1.6 metų), sunkiau buvo dėl keleto profesinių kelionių, bet pientraukis yra gėris.
Atsakyti
Kada grįžti į darbą, kiekviena nusprendžia individualiai. Vienos nebegali būti namuose, nes nuobodu su vaikais, kitos negali būti su vaikais, nes pinigų daugiau reikia, dar kitos mieliau būna darbe, nei namuose ir pan. Todėl teisingo atsakymo, kada grįžti į darbą, mano galva, nėra. Aš asmeniškai buvau ilgai su pirmu vaiku, dėl to tik man ir mano vaikui pliusas. Su antru būsiu vėl gi namuose tiek, kiek reikės man ir mano vaikui. Buvimas su vaiku man yra džiaugsmas, o ne kančia ar auka.
Atsakyti