Įkraunama...
Įkraunama...

Game of Thrones

QUOTE(Simbulis @ 2012 02 01, 07:50)
O gal galite bendru siuzetu nupasakoti kas knygose vyks geltonai, kad tos kurios nenori zinoti busimu ivykiu neskaitytu. Ir kiek is viso yra knygu?

keletą įvykių galiu nusakyt, bet ne viską, nes neperskaičiau dar visko:>

na, po pirmo sezono ir pirmos knygos žinom, kad Joffrey tapo karaliumi (nors tokiu neturėtų būti,kadangi yra Lannisterių kraujomaišos vaisius, kaip ir jo brolis Tommen ir sesuo Myrcella), šitą dalyką spėja sužinoti Roberto Baratheono brolis Stannis, kuris greit nusprendžia, jog jis ir turi būt tikruoju karaliumi (taip ir turėtų būti), tačiau jo jaunesnysis brolis Renly taip pat užsinori būt karaliumi. Tuo tarpu, Iron Islands (neversiu pavadinimų) esantis Balonas Greyjoy, apie kurį pirmajame sezone buvo užsimenama,kad kadaise sukėlė maištą,kuris buvo numalšintas. Taigi šitas žmogus irgi apsiskelbia "Geležinių salų" karaliumi ir rods net ir šiaurės karaliumi (bet nesu įsitikinus). Dar iš pirmo sezono/knygos žinom,kad po Eddardo Starko mirties jo vyriausias sūnus Robbas apsiskelbia Šiaurės karaliumi. Taigi šitokie apsiskelbinėjimai priveda prie to, kad kyla 5 karalių karas. Šiaip, mūšių čia nenupasakosiu, tiesiog šiek tiek bendrai, nors internetas tai pilnas spoilerių. Iš visų šitų penkių vyrukų gyvas lieka tik vienas Stannis. Joffrey yra nunuodyjamas savo pačio vestuvėse (3knyga); Renly nužudomas šėšėlinės būtybės (nežinau kaip apibūdint), kuri atsiranda Stannis savotiškos burtininkės Melisandre pagalba (2knyga); Balonas miršta ten kažkaip kai audra pasiekia tiltą, per kurį jis ėjo (irgi galimai Melisandre įtaka); Robb'as miršta per Red Wedding. Jo mirtis tai labiau kaip konspiracija, šiaip kalti dėl to House Frey, kurie belekaip supyko, kad jis netesėjo savo pažado vest vienos iš jų šeimos merginų, tačiau dar vieni kaltina ir Westerling+Lannister susijungimą, nes anie galimai irgi suplanavo viską, nors jis ir vedė Westerling'ų merginą. Red Wedding buvo Roslin Frey ir Edmuro Tully vestuvės, į kurią Robbas su savo mama Catelyn vyko ale taikai sustiprint, o ten, kaip suprantu, buvo spąstai, jei taip galima išsireikšt. Abu jie miršta ir gan žiaurokom mirtim, tiesa Catelyn vėliau trumpam laikui atgyja kaip Lady Stoneheart, burtų pagalba berods.
Tai va, o tą war of 5 kings oficialiai lyg ir laimi Joffrey Baratheono šutvelė.

Dar galiu paminėt, jog Sansa taip ir neišteka už Joffrey. Prieš visų mirtis, Renly veda House Tyrell (kare kovojo Lannisterių pusėje) merginą, vardu Margaery. Po Renly mirties Margaery lieka našle ir yra atiduodama už Joffrey, nors jų vestuvės taip ir neįvyksta, dėl jo mirties. Pačių Tyrellių Sansa buvo tyliai planuoja išvesdinti už jų pačių namų nario Willas Tyrell, tačiau tam išaiškėjus, Sansa greit ištekinama už Tyrion Lannister (mažiuko to.).

Antrojoje knygoje kol suaugusiųjų Starkų nėra Winterfelle, jame lieka vieni Branas su mažuoju Rickonu. Į Geležines salas išvykęs Robb'o geriausias draugas ir Starkų "globotinis, paimtas po sukilimo" Theon Greyjoy paprašo savo tėvo Balono prisijungti ir pulti Lannisterius, tačiau pats išduoda Starkus, grįžta ir užima Winterfellą. Jis paima Braną su Rickonu kaip savotiškus įkaitus, tačiau kai jie pasprunka iš Winterfello, su savo šutve nužudo du panašius berniukus ir visiem apskelbia, kad tai Starkų vaikai mirę. Catelyn su Robb'u tą sužinojo ir rods iki savo mirties jau nebeišsiaiškina tiesos. Patį Theoną išduoda toks Ramsay Bolton, kuris sudeginą visą Winterfellą. Kiek žinau, abu Starkai mėgina pasiekti the Wall su keliais draugais, bet nežinau ar jiem pavyksta tai, nes neskaičiau daugiau.

Arya po įvykių pirmojoje knygoje irgi mėgina pasiekti Winterfellą (iki jo užėmimo ir sudeginimo) arba Sieną, tačiau to neišeina padaryti ir ji tampa žudike su sąrašu žmonių, kuriuos turi nužudyti, kad atkeršytų ir taip blaškosi po Westerosą.

Apie Joną Snow nelabai žinau ką, bet po 5 knygos girdėjau lieka klaustukas, ar jis liko gyvas:> Daenerys man nelabai įdomi, apie ją ir nekažin ką žinau.

na tiek pamenu kolkas, bet internete pilna spoilerių, jei dar kas nors domina:<

Atsakyti
O labai aciu bigsmile.gif

Tiek visokiu vardu dar negirdetu, kai kuriuos reik ir prisiminti kas yra kas smile.gif

Dar noriu paklausti yra is kur galima sias knygas atsisiusti pdf? Radau tik irasus, kur zmones skaito garsiai.
Atsakyti
Ačiū labai 4u.gif - už tokią gausą informacijos. Atrodo, lyg ir būtų galima neskaityti ir nesigadinti įspūdžio vėliau žiūrint, ale kad neįmanoma ištverti nepaskaičius... blush2.gif Reikės gal dar daugiau spoilerių pasieškot ax.gif Įdomu apie John'ą Snow daugiau sužinoti rolleyes.gif
Man irgi įdomu, kokiu būdu skaitote knygas - pirkote jas ar pdf parsisiuntete ar kokias tai audio klausote? g.gif
Atsakyti
Aš tai jas pirkau, siunčiaus anglų kalba, nes lietuviškai dar nėra išverstos. Bet pdf failus galit rasti linkomanijoje.:}
Atsakyti
Aš irgi mąstau apie knygas, lietuviškų tai kaina spėju neįkandama bus doh.gif Aš nusižiūrėjus Humanito knygynuose, apie 30 Lt kainuoja, kiek jūs internetu pirkdamos mokėjot? g.gif
Atsakyti
As rinkini, t.y. visas knygas nusipirkau uz 45 eurus. Tai gaunas, kad knyga kainuoja maziau nei 10 euru. Absoliuciai normali kaina Dubline. Pas mus yra second-handai, kur knygu galima gauti pigiau. Taciau vat per kelis metus ne karto Martin knygu juose nemaciau.

Tad 30 lt. uz knyga puse velnio.

As, beja, megstu paskaityti spoilerius, man knygos skaitymo negadina jie smile.gif)
Atsakyti
Aš buvau užsisakius iš Amazon.de irgi rinkinį, tai su atsiuntimu išėjo apie 68-70litų:>
Atsakyti
Bet linkomanijoje yra tik 4 knygos, o kaip suprantu yra 5. Nu nors tas 4 kaip nors perskaityti biggrin.gif

Aciu kas uzrodet 4u.gif

Dar noriu pasitikslinti, tai 1 knyga atitinka 1 serialo sezona? g.gif

Beje, man zinojimas siuzeto kas bus netrukdo nei serialo ziuret nei knygu skaityt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simbulis: 02 vasario 2012 - 14:11
Su 5ąja knyga nelabai rinkinių yra,ji leista rods 2011 m vasarą,kai tuo tarpu a game of thrones yra 95 ar 96 metais leistas kūrinys. Be to,jos velnioniškai storos. kiekvienas vos ne 900psl. Darbelio ir taip nemažai. :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illuminated: 02 vasario 2012 - 17:52
kas skaito rusiškai, yra rutracker.org visos dalys. FB2 formatu. Tiesa, gal yra ir kitokio formato, tiesiog aš ieškojau skaityklei, tai ir žiūrėjau tik tinkamo sau formato..
Atsakyti
Naujo sezono belaukiant - nuotraukos iš filmavimo aikštelės, darytos turistų.
Matosi kažkokios įdomios dekoracijos ir vaizdingi peizažai.
Šiaurės Airija (vietovė Downhill beach):

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
O gal turit info kada galima tiketis lietuvisko knygu vertimo (jei toks isvis zada buti)? smile.gif
Atsakyti