Įkraunama...
Įkraunama...

Kariuomenė

QUOTE(LinaBoo @ 2006 03 18, 00:05)
O čia kaip  g.gif ? Kada ir kokia  kariuomenė, Lietuvai laisvę iškovojo? Ar aš kažko nesupratau? O gal istoriją blogai mokiausi?  doh.gif

as turejau omeny ne apie kariavima,o butent jei salis nori buti laisva,tai ji privalo tureti savo kariuomene.Dabar tikrai geriau tarnauti lietuviskoje,nei tarybineje.Nes mano broliui teko paragauti tarybines,tai tikrai ne kas ir sveikatele paslijo.O musiske ne tokia jau ir baisi.Daug kas keiciasi.
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 03 18, 07:53)
: Papildyta:
nemaisyk dvieju skirtingu dalyku schmoll.gif

Ne as maisau.Nefertiti maiso."kodel neklausiate kam reikalinga policija?"-tai jos zodziai.
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2006 03 17, 23:05)
O čia kaip  g.gif ? Kada ir kokia  kariuomenė, Lietuvai laisvę iškovojo? Ar aš kažko nesupratau? O gal istoriją blogai mokiausi?  doh.gif

Gal kokią pamoką ir praleidai. Apie lietuvių savanorių kovas su bolševikais ir bermontininkais, atskirais atvejais - su vokiečiais ir lenkais 1918-1920 metais.
Atsakyti
visa šita tema virto kažkokiu karu box.gif
aš manau kiekviena gali išsakyti savo nuomonę ir nebūtiina jau šitaip pulti. beje, kažkodėl didelį puolima matau iš kariuomenės priešininkių smile.gif merginos, gal pasvarstykit jūs galimybę eiti į kariuomenę g.gif ? tokis kovingumas tikrai praverstų už lithuania.gif kovojant...
gerai, nesipykstam... friends.gif peace
Atsakyti
madrid, jeigu tokias mintis tau sukėlė mano atsakymas LinaiBoo, tai patikinu, kad aš su ja tikrai nekariauju, atvirkščiai, simpatizuoju jai.
O jei tu apie diskusiją apskritai, tai vėlgi - malonu atrasti temą, kur dalyviai dėsto priešingas pozicijas ir jas paaiškina, o ne vien sysioja vieni ant kitų arba po savim.
Atsakyti
merteuil: aš ne tau. tiesiog labai aršūs kai kurie atsakymai. kad ir pačios LinosBoo biggrin.gif
o tavo priminimas apie LT istorijos pamokas labai jau vietoj drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(merteuil @ 2006 03 18, 13:03)
O jei tu apie diskusiją apskritai, tai vėlgi - malonu atrasti temą, kur dalyviai dėsto priešingas pozicijas ir jas paaiškina, o ne vien sysioja vieni ant kitų arba po savim.

Butu labai gerai, jei butu taip. Kol kas yra sitaip-"kariuomene yra gerai, nes yra gerai ir smailikai-smailikai-smailikai" Klausiu-na o kodel?o ka daryt tokiu ir tokiu atveju?Atsakymas-"Kariuomene-gerai!!gerai kariuomene!!!!smailikai-smailikai".Darau isvada, kad arba mano postu neskaito, arba skaito neatidziai.
Liudnoka.
Atsakyti
QUOTE(nefertite2006 @ 2006 03 18, 08:56)
as turejau omeny ne apie kariavima,o butent jei salis nori buti laisva,tai ji privalo tureti savo kariuomene.Dabar tikrai geriau tarnauti lietuviskoje,nei tarybineje.Nes mano broliui teko paragauti tarybines,tai tikrai ne kas ir sveikatele paslijo.O musiske ne tokia jau ir baisi.Daug kas keiciasi.

Žinoma, kiekviena laisva šalis turi turėti savo kartiuomenę. Tai vienas iš būtinųjų valstybės atributų. Bet niekur nėra parašyta, kad kariuomenė negali būti vien samdytinė. Nieko neturiu prieš tokią, kam patinka ir kam ten gerai tegu tarnauja. O kas nori tegu daro biznį, ar tiesiog bimbinėja. Visiems bus gerai.
Apie tarybinę armiją. Mano vyrui teko paragauti jos, ir nesiskundžia, nieko blogo nenutiko, sveikatos nesusigadino. Esu girdėjus ir kitokių pasakojimų. Taip, kad ir tais laikais (kaip beje Rusijoje ir šiuo metu), svarbu buvo kur papulsi. Lietuvos kariuomenėje aišku labai baisių dalykų nevyksta, bet nesąmonių irgi pasitaiko. Eitų samdytiniai, sąmoningi, apsisprendę žmonės ir tų nebūtų.
Papildyta:
QUOTE(merteuil @ 2006 03 18, 10:56)
Gal kokią pamoką ir praleidai. Apie lietuvių savanorių kovas su bolševikais ir bermontininkais, atskirais atvejais - su vokiečiais ir lenkais 1918-1920 metais.

Na apie tuos tai žinau ax.gif . Ir apie miško brolius. Bet juk tai savanoriai, o ne šauktinė kariuomenė. Ir jie juk gynė nepriklausomybę, o ne iškovojo ją. Šioks toks skirtumas yra.
Papildyta:
QUOTE(madrid @ 2006 03 18, 13:06)
merteuil: aš ne tau. tiesiog labai aršūs kai kurie atsakymai. kad ir pačios LinosBoo biggrin.gif
o tavo priminimas apie LT istorijos pamokas labai jau vietoj drinks_cheers.gif

Aršūs atsakymai į ne mažiau aštrias replikas. Nesutikau ir nesutiksiu, kas tik patarnavę kariuomenėje, vyrai tampa šio to vertais. Gal atskirais atvejais tai ir tiesa, bet iš principo, toks teiginys neteisingas.
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2006 03 18, 16:36)
...Bet niekur nėra parašyta, kad kariuomenė negali būti vien samdytinė. Nieko neturiu prieš tokią, kam patinka ir kam ten gerai tegu tarnauja. O kas nori tegu daro biznį, ar tiesiog bimbinėja. Visiems bus gerai...

nu ar nuo bimbinejančių paauglių bus kam geriau g.gif tai čia dar klausimas. greičiausiai bus daugiau apiplėštų mašinų ir moteriškių prie laiptinių vakarais...
bet jau biznį kokį padarys! thumbup.gif milijona uždirbs per mėnesį - tik kažkodėl mokslus baigę to biznio taip lengvai nepadaro g.gif gal dundukai? aaaa, taip, tiesa, atsiminiau - jie durneliai. protingi tai nuo kariuomenės sugeba išsisukt ir bimbinėja sau arba biznį daro. va iš kur tiek milijonierių Lietuvoj, o aš vis galvojau iš kur jie g.gif nu čia gi tie, kurie į kariuomenę nėjo ir biznį padarė biggrin.gif
kaip begalvočiau tokioj Lietuvoj gyvent aš nenoriu schmoll.gif man nebus gerai, kai dėl savęs pačios bijosiu ir vaikams bus baisu iš mokyklos pareit, kai mano mašiną apvogs kartą per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(madrid @ 2006 03 18, 17:24)
nu ar nuo bimbinejančių paauglių bus kam geriau g.gif tai čia dar klausimas. greičiausiai bus daugiau apiplėštų mašinų ir moteriškių prie laiptinių vakarais...
bet jau biznį kokį padarys! thumbup.gif milijona uždirbs per mėnesį - tik kažkodėl mokslus baigę to biznio taip lengvai nepadaro g.gif gal dundukai? aaaa, taip, tiesa, atsiminiau - jie durneliai. protingi tai nuo kariuomenės sugeba išsisukt ir bimbinėja sau arba biznį daro. va iš kur tiek milijonierių Lietuvoj, o aš vis galvojau iš kur jie g.gif nu čia gi tie, kurie į kariuomenę nėjo ir biznį padarė biggrin.gif
kaip begalvočiau tokioj Lietuvoj gyvent aš nenoriu  schmoll.gif man nebus gerai, kai dėl savęs pačios bijosiu ir vaikams bus baisu iš mokyklos pareit, kai mano mašiną apvogs kartą per mėnesį.

Na, kuri gi cia arsuole?
Madrid-mano masina buvo apvoge 3 kartus pacukai 14-17 metu.Jiems kaip ir ankstoka i kariuomene, jo?Tu juk rasai apie bimbinejancius paauglius, bet i kariuomene ima nuo 19 metu, taigi kaip ir nebe paaugliai.Plesikauja gatvese irgi malaletkos daugumoj.Nereikia tos ironijos, "po delu" kalbek.
Beje, taip ir neisgirdau tavo nuomones del priverstinio saukimo, kodel apeini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 18 kovo 2006 - 17:51
QUOTE(Alabama @ 2006 03 18, 18:49)
Na, kuri gi cia arsuole?
Madrid-mano masina buvo apvoge 3 kartus pacukai 14-17 metu.Jiems kaip ir ankstoka i kariuomene, jo?Tu juk rasai apie bimbinejancius paauglius, bet i kariuomene ima nuo 19 metu, taigi kaip ir nebe paaugliai.Plesikauja gatvese irgi malaletkos daugumoj.Nereikia tos ironijos, "po delu" kalbek.
Beje, taip ir neisgirdau tavo nuomones del priverstinio saukimo, kodel apeini?

atrodo kad tu ir nori tik isgirsti kokie vargsai tie musu vyrai,sunus,kad juos i kariuomene ima.Mazi berniukai zaidzia kara,tegul ir paauge pazaidzia.Bet jei i kariuomene eitu tik tie kurie nori,maziau problemu butu paciai kariuomenei.Nes dabar per daug yra vyru-bobu,kurie ten nueje verkslena.Tebunie kad as uz tai,kad butu profesionali,bet man vis tiek labiau patinka vyrai tarnave.Tai parodo jo vyriskuma.Cia tik tokia mano nuomone,gal jus ta vyriskuma matote is kitos puses,tai valio! Tik sitoje temoje labai supykde tokie pasisakymai,kad atseit kariuomenei chaliavas darbas ir pan.
Atsakyti
Alabama: neapeinu. iš pat pradžių parašiau kad aš už. juk išimčių yra daug ir vaikinukam, kuriems po 19 mano nuomone jei jau nenusitveria mokslo, tai kariuomenė yra labai gerai. tiek fiziškai, tiek morališkai.
deja, aš prancūzijoj dirbau vertėja. ne kam kitam, o va tokiem gudruoliam, kurie nuo armijos išsisuko. juos labai gražiai gaudė ir kišo cypėn arba deportavo. o tėvai faini, ir protingi, ir pinigų turi... išsuko vaikus. kaip sako: "paslaugą padarė". taip kad vagia ir 19mečiai. neapsoliutinu, ne visi. bet kai jiems gyvenimas labai paprastas atrodo, tai mums ant galvų lipa. todėl ir esu už kariuomenę ir už tai, kad jei neturėjo tiek smegenų, kad į aukštąją įstotų, tai tegul eina bent apie šautuvus pasimokyt. ot prirašiau aš čia biggrin.gif
aš tiesiog mačiau labai daug blogų pavyzdžių - todėl ir manau, kad ne viskas rožėm klota. o to suvokimo, deja, mūsų jaunimui trūksta. kariuomenė tik padeda tai suvokti. o taip pat išmokti gerbti vyresnį ir t.t.
Atsakyti