QUOTE(nefertite2006 @ 2006 03 18, 08:56)
as turejau omeny ne apie kariavima,o butent jei salis nori buti laisva,tai ji privalo tureti savo kariuomene.Dabar tikrai geriau tarnauti lietuviskoje,nei tarybineje.Nes mano broliui teko paragauti tarybines,tai tikrai ne kas ir sveikatele paslijo.O musiske ne tokia jau ir baisi.Daug kas keiciasi.
Žinoma, kiekviena laisva šalis turi turėti savo kartiuomenę. Tai vienas iš būtinųjų valstybės atributų. Bet niekur nėra parašyta, kad kariuomenė negali būti vien samdytinė. Nieko neturiu prieš tokią, kam patinka ir kam ten gerai tegu tarnauja. O kas nori tegu daro biznį, ar tiesiog bimbinėja. Visiems bus gerai.
Apie tarybinę armiją. Mano vyrui teko paragauti jos, ir nesiskundžia, nieko blogo nenutiko, sveikatos nesusigadino. Esu girdėjus ir kitokių pasakojimų. Taip, kad ir tais laikais (kaip beje Rusijoje ir šiuo metu), svarbu buvo kur papulsi. Lietuvos kariuomenėje aišku labai baisių dalykų nevyksta, bet nesąmonių irgi pasitaiko. Eitų samdytiniai, sąmoningi, apsisprendę žmonės ir tų nebūtų.
Papildyta:
QUOTE(merteuil @ 2006 03 18, 10:56)
Gal kokią pamoką ir praleidai. Apie lietuvių savanorių kovas su bolševikais ir bermontininkais, atskirais atvejais - su vokiečiais ir lenkais 1918-1920 metais.
Na apie tuos tai žinau

. Ir apie miško brolius. Bet juk tai savanoriai, o ne šauktinė kariuomenė. Ir jie juk gynė nepriklausomybę, o ne iškovojo ją. Šioks toks skirtumas yra.
Papildyta:
QUOTE(madrid @ 2006 03 18, 13:06)
merteuil: aš ne tau. tiesiog labai aršūs kai kurie atsakymai. kad ir pačios LinosBoo

o tavo priminimas apie LT istorijos pamokas labai jau vietoj
Aršūs atsakymai į ne mažiau aštrias replikas. Nesutikau ir nesutiksiu, kas tik patarnavę kariuomenėje, vyrai tampa šio to vertais. Gal atskirais atvejais tai ir tiesa, bet iš principo, toks teiginys neteisingas.