Aa labai įdomu, kokios? Nes pas mane ir tokia problema su auginamais maiše agurkais. Nors iš ten jau valgėm
agurkėlių. Greičiau nei atvirame grunte.

QUOTE(Muka @ 2008 07 08, 12:34)
O kokios ?
Čia išvardinti visi požymiai, kas vyksta kai trūksta kažkokių medžiagų
QUOTE(lile @ 2008 07 08, 09:05)
Pas mane tai kiita problema. Agurku daigai grazus, zydi daug, veda daug, bet truputuka paauga ir nugelsta bei nukrenta agurkeliai. Ir kiek taip prikrite. Nors jau maciau keletas agurku paauge, bet jau senai galejau tureti, bet dar neturiu 
Greisi aciu uz recepta

Greisi aciu uz recepta

pas mane daug agurku vien su moteriskais ziedais

QUOTE(*GREISI* @ 2008 07 08, 14:41)
jaučiu pas mani azoto per daug

http://lt.wikipedia....masis_svogÅ«nas čia pasiūlymas agurkams ir ne tik
Dar radau nete - Auginant agurkus, aguročius, cukinijas, moliūgus, melionus dažnai pastebime, kad gelsta jų užuomazgos, jaunų augalų viršūnės ruduoja, vaisiai nyksta jauni arba auga deformuoti: smailomis viršūnėmis ir stori prie kotelio, arba stori ir trumpi. Viena iš pagrindinių priežasčių neteisingai subalansuotos maisto medžiagos tręšiant universaliomis kompleksinėmis trąšomis, nes dėl netinkamo azoto, fosforo, kalio ir magnio santykio augalai negali pasisavinti jiems reikalingo elemento. ACHEMOS trąšos agurkams užtikrina kokybišką, gausų ir ilgalaikį derlių. Augalus laistome trąšų tirpalu arba sausas trąšas paskleidžiame ant drėgnos žemės.
Dar radau nete - Auginant agurkus, aguročius, cukinijas, moliūgus, melionus dažnai pastebime, kad gelsta jų užuomazgos, jaunų augalų viršūnės ruduoja, vaisiai nyksta jauni arba auga deformuoti: smailomis viršūnėmis ir stori prie kotelio, arba stori ir trumpi. Viena iš pagrindinių priežasčių neteisingai subalansuotos maisto medžiagos tręšiant universaliomis kompleksinėmis trąšomis, nes dėl netinkamo azoto, fosforo, kalio ir magnio santykio augalai negali pasisavinti jiems reikalingo elemento. ACHEMOS trąšos agurkams užtikrina kokybišką, gausų ir ilgalaikį derlių. Augalus laistome trąšų tirpalu arba sausas trąšas paskleidžiame ant drėgnos žemės.
Vat as turiu itarima, kad man gelsta uzuomazgos del axemos trasu. Kai tik patresi, taip ir stipriau gelsta.

O gal tikrai vabzdžių apdulkintojų trūksta. Papurkš kokiu sirupėliu. Mano agurkas tai savidulkis-jam kaip ir nereikia padejėjų

QUOTE(crocus @ 2008 07 08, 21:06)

O gal tikrai vabzdžių apdulkintojų trūksta. Papurkš kokiu sirupėliu. Mano agurkas tai savidulkis-jam kaip ir nereikia padejėjų

Kad vyrisku ziedu nera,pas mus vabzdziu,tai tikrai pilna.Kamaniu lizdu apstu

QUOTE(*GREISI* @ 2008 07 08, 20:21)
Pagal liaudies išmintį tokiu atveju reikia vyriškom kelnėm agurkų lysves apibraukyt

Pas mane irgi panašios bėdos su agurkais, vienas auga savidulkis DIRIGENT F1, tai veda puikiai , o šalia salotinis KONSA tai žydi tik mot. žiedai, paauga kokius 2cm, pagelsta ir nukrenta.Apžiūrėjau ir neradau nei vieno vyr. žiedo, jau galvojau rauti lauk, nes agurkas
jau pasiekė šiltnamio viršų, bet šiandien pamačiau vienas agurkas jau beveik sprindžio dydžio ir kitas jau didėja, nors tų vyriškų žiedų vistiek nemačiau.
jau pasiekė šiltnamio viršų, bet šiandien pamačiau vienas agurkas jau beveik sprindžio dydžio ir kitas jau didėja, nors tų vyriškų žiedų vistiek nemačiau.

QUOTE(crocus @ 2008 07 08, 21:35)
Pagal liaudies išmintį tokiu atveju reikia vyriškom kelnėm agurkų lysves apibraukyt 

reiks pabandyt

Turbūt vyriško kvapo reik
Mano agurkėliai ir savidulkiai
Na bet siandien jau turečiau 3 nusiskinti.

Mano agurkėliai ir savidulkiai