Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(yrka @ 2006 06 09, 21:56)
salotas  ax.gif  arba sodink is turgaus nusipirkus daigus: kopustus, kalafijorus, brokolius, bruselio kopustus, prieskonines darzoves...  rolleyes.gif

Dekui uz patarima. manau pasirinksiu prieskonines darzoves .Nusipirkau mairuno ax.gif gal dar nebus pervelu. Salotu turiu, na o kopustai visai pas mane neaugs.... nes mano "darze" mazai saules ( daug vaismedziu . O kur dar kelios pusys doh.gif ).

O gal kas zinote kokios darzoves ar prieskoniai augtu ir daliniam pavesy...

As pasisodinau pora rabarbaru, rugstyniu, svoguniuku, krapu, meta, melisa, zemuogiu, salotu, petrazoliu ( sioms abiem tai reikia daug saules, bet nieko - auga), spinatu, na ir ridiseliu.

Seimuna dar labai megsta sparagines pupeles ir zirnius....bet ju nedrisau sodinti, manau jiems reikia saules...

Pirmi metai mano pavesingam "darzui" - kitamet jau busiu gudresne tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2006 06 10, 07:46)
O gal kas zinote kokios darzoves ar prieskoniai augtu ir daliniam pavesy...

Seimuna dar labai megsta sparagines pupeles ir zirnius....bet ju nedrisau sodinti, manau jiems reikia saules...

as pati dalinam pavesy pasosidau sparagines pupeles, tai jos pas mane auga... ax.gif
siaip pavesio nebijo rugstynes, zieminiai svoguneliai is seklu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yrka @ 2006 06 10, 11:17)
as pati dalinam pavesy pasosidau sparagines pupeles, tai jos pas mane auga...  ax.gif
siaip pavesio nebijo rugstynes, zieminiai svoguneliai is seklu  rolleyes.gif

Bet dabar tikriausiai pervelu jas set...
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2006 06 10, 11:21)
Bet dabar tikriausiai pervelu jas set...

tikrai ne per velu, sek 4u.gif 4u.gif nes jos juk neturi nunokti, juk ankstis atsiranda ir valgai...
Atsakyti
QUOTE(yrka @ 2006 06 10, 12:03)
tikrai ne per velu, sek  4u.gif  4u.gif nes jos juk neturi nunokti, juk ankstis atsiranda ir valgai...

Labai labai aciu - padrasinai - pasesiu user posted image
Atsakyti
Pasisodinau svogūnų ir pradėjo gelsti laiškai. verysad.gif Pagal literatūroje rastą info spėju, kad pasidarbavo svogūninė musė. Rašoma, kad reikia laistyti karštu medžio pelenų šarmu. O kokios karštumo jis turi būti? g.gif Ar tuos pelenus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu ar tiesiog karštoku užpilti ir kokio karštumo pilti ant svogūnų? Ga kas ruošėt kada gyvenime tą šarmą ir gait patart? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 birželio 2006 - 09:40
Vienu metu pasėjau agurkus ir moliūgus. Agurkai jau sudygo ir dar lenda, o moliūgų - nei kvapo... sad.gif Kaip manot, gal vėliau išdygs, gal dygimo laikas ilgesnis, gal per giliai pasėjau...ar čia jau sėti iš naujo... sad.gif
Du pakeliai - ir nei vieno augalo...
Atsakyti
Moliūgai tikrai ilgiau dygsta, juk pažiūrėk kokia luobelė, jai pramušti reikia daugiau laiko smile.gif Aš irgi sėjau, taip pat dar laukiu, nors agurkai jau gražučiai smile.gif
o dabar tavo eilė, Azalija, gelbėti mano svogūnus mirksiukas.gif
Atsakyti
na, as moliugus jau senai lauke pasejau. tai sudygo per pusantros savaites mazdaug, dabar jau nemazi daigeliai. ax.gif va mano agurkai tai tik dabar sudygo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 06 13, 10:36)
Pasisodinau svogūnų ir pradėjo gelsti laiškai.  verysad.gif Pagal literatūroje rastą info spėju, kad pasidarbavo svogūninė musė. Rašoma, kad reikia laistyti karštu medžio pelenų šarmu. O kokios karštumo jis turi būti? g.gif Ar tuos pelenus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu ar tiesiog karštoku užpilti ir kokio karštumo pilti ant svogūnų? Ga kas ruošėt kada gyvenime tą šarmą ir gait patart? unsure.gif

Pelenai- tai kalis, itariu, akd tavo svogūnams trūksta būtent jo. Intensyvaus augimo metu būna kad trūksta kalio. Dėl vandens karštumo tikrai nežinau, bet gali dar pabandyti palaistyti "margancovke", nes joje yra kalio. Aš taip darau ir svogūnams patinka. Kai skiesi, tai vanduo turi būti tamsiai rožines spalvos. Tik nepersistenk. Sekmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2006 06 13, 13:01)
... dar pabandyti palaistyti "margancovke", nes joje yra kalio. Aš taip darau ir svogūnams patinka. Kai skiesi, tai vanduo turi būti tamsiai rožines spalvos. Tik nepersistenk. Sekmės smile.gif

aciuks.gif ačiū, tikrai reikės su "margancovke" pabandyti
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 06 13, 10:29)
Vienu metu pasėjau agurkus ir moliūgus. Agurkai jau sudygo ir dar lenda, o moliūgų - nei kvapo... sad.gif Kaip manot, gal vėliau išdygs, gal dygimo laikas ilgesnis, gal per giliai pasėjau...ar čia jau sėti iš naujo...  sad.gif
Du pakeliai - ir nei vieno augalo...

nepergyvenk, tikrai sudygs mirksiukas.gif

Atsakyti