QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 23:00)
na lyja pas mus bet tikrai ne 6 dienas iš 7, nereikia jau taip menkint savo šalies.
Tuo labiau Nidoj dėl unikalios geografinės padėties orai aplamai būna kiek kitokie ir labiau permainingi nei žemyninėj daly, todėl ten tikrai retas reiškinys daugiadieniai lietūs be perstojo
O dėl jūsų giriamos Turkijos, tai man irgi būtų baisiai įdomu sužinot, kaip ten šeimai nuvažiuot už 2500 tūkst. Kiek žiūrėjau įvairiu laiku, su įvairiom nuolaidom, tai mažiau kaip 9000 man nesigavo jei viskas įskaičiuota ir čia tik 7 dienom
Visų pirma, aš asmeniškai Turkijos negiriu, net nesuprantu ką ten galima veikti vidurvasarį

Ką galima gilią vasarą veikti kokiam Egipte, Emyratuose, Kipre ar Graikijoj. Taip, ten žiauriai karšta.
Nemenkinu savo šalies, atvirkščiai, esu didelė patriotė. Bet mes ne dievai ir oro neužsakom, kad ir kokia ji brangi būtų. Lietus neatsiejamas reiškinys. Gali lyti ir dvi - tris savaites kasdien, ir mėnesį. Lyg ne toj pačioj šaly gyventumėm

Važiuoti į mūsų pajūrį, tai gaudyti saulėtus pusdienius ir su viltim žiūrėti į dangų. Tokia realybė ir nereikia to gėdytis.
Svilinasi saulėje, kol sukepa, tik mėgėjai - "darbininkai", kur į pliažą eina kaip į darbą, nuo ryto iki vakaro. Gi saugantys savo kūną mėgaujasi ryte ir vakare, saugiu metu. Dieną užsiima kitais reikalais. Mūsų tautiečiai neretai nemoka ilsėtis svečiose šalyse, todėl nudega, pervargsta, nervuoti. Ir nereikia ten jiems važiuoti, jei nemoka elgtis su savo atostogom, tik bėdos ir problemos. Nes problemų bus visur. Pvz. paminėjo ežius, kurie būna tik laukiniuose pliažuose (ir Lietuvoje nesaugu maudytis nežinomose pakrantėse), nes kitur juos paprasčiausiai išrenka ir jų nėra, nes ten tokia priežiūra ir saugumas. Mūsų kurortuose niekas erkių deja neišrenka, tai gi, pasivaikščiojimai miškais ir parkais turi būti paties savisaugos reikalas.
Ten šiltas, malonus, švarus vanduo. Saugus. Kad kažkas nuskęstų, tai retas atvejis. Gi Baltija žinom pačios. Ledinė, kaustanti, kažkam padovanoja peršalimus ir uždegimus (pačių įvairiausių organų), pavojingos duobės, bangos, o kur dar palaidotas cheminis ginklas, kuris deja yra. Ir kuo toliau, tuo Baltija bus užrerštesnė.
Kai rašote apie alinantį karštį, tai nelabai tinka visai Pietų Europai, nes šalis šaliai nelygu. Vienur gal ir alinantis, kitur ekstrymai pasitaiko tik kartais arba pakankamai retai. Bet ne tris mėnesius degina be lašo lietaus. Tą taip pat reikia žinoti. Ir gyventi taip, tokiu ritmu, kaip gyvena vietiniai. Anksti keltis, vėlai gult, per pietus ilsėtis - jokių problemų ir jokių alinančių karščių
O va apie vėsas. Na tik nereikia pasakot pasakų, kad naktį +10-+12 yra pats tas vasaros laiku. Kad ir +15. Tai tragedija ir pūkinės striukės, šilti batai. O jei dar ir lyja tuo metu.. Kad ir kaip mylėtumėm Lietuvą.