Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuva ar užsienis (prie jūros)

QUOTE(letitia @ 2011 07 18, 13:25)
lotuliukas.gif Kai i Neringa su visom lankytinom veitom vaziuoji keliasdesimt metu, o jei dar ir mazas kliackiukas ant ranku, tvirtai nevaikstantis ir dar automobilyje dgalai suskaiciuoti, kazi, kaip ten su lietum.
Vienais metais, rupgpjuty, prasedejom desimt dienu. Lijo be nustojimo. Vienintele pramoga buvo per plaukiancius upelius nubristi iki parduotuves. Visa laime, kad prasidejo amatu dienos ir lietus aprimo.  biggrin.gif

Tokiu atveju siuloma vazxiuoti i Turkija 4u.gif Kainos panasios, o oras praktiskai garantuotas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nefarma @ 2011 07 18, 12:28)
Zmones atvaziuoja ne tik prie juros pagulineti  4u.gif  Lijant lietui galima susipazinti su Neringa, jos lankytinomis vietomis smile.gif Zinoma, nebijant istirpti  mirksiukas.gif

O jei lyja 3 savaites kiekvieną dieną, sezonas pats pačiausias, kaipo, nuo liepos antros dekados ir rugpjūtis. 3 savaites lyja, kasdien moki už butą 320 lt + maistas (namuose, restorane), iš pramogų tik kasmetiniai koncertai bažnyčioje. Viskas. Ir gyveni su dviem mažais vaikais + vyras. biggrin.gif Po tokio ekstrymo mes kardinaliai pakeitėm kryptį. Pačios žinom kas yra lietuviška vasara. smile.gif

Todėl rezervuoti pas mus kažką - loterija. Arba pataikysi, bent pusę dienų nelis, o gal pasiseks ir nelis dar daugiau. Arba nepasiseks, bet taip tragiškai.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 03, 16:55)
Kur konrkečiai siūlomas keturių asmenų šeimai savaitės poilsis su "full service" už 2500 lt - ne žmogui, o visai šeimai? Mielai pasinaudotume bigsmile.gif

Tai jus lyginkit 5 zv. viesbuciu kainas cia,LT ir TR , o ne pas privatininka Nidoj ir viesbuti su pilnu maitinimu TR.

Atsakyti
QUOTE(charite @ 2011 08 03, 21:27)
Kas cia minejo, kad Nidoj viskas uzimta ir reikejo is anksto apie tai galvot, bet ne paskutine minute? bigsmile.gif
Anaiptol. Radom be jokiu problemu  biggrin.gif

Klausimas tik, už kiek biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2011 08 03, 17:33)
Tai jus lyginkit  5 zv. viesbuciu kainas cia,LT ir TR , o ne pas privatininka Nidoj ir viesbuti su pilnu maitinimu TR.

Tai čia buvo teigiama, kad pas privatininką tik už būsto nuomą Nidoj yra brangiau, negu su visu maitinimu ir kt. Turkijoj. Tai ir klausiu, kas konkrečiai siūlo tokias pigias keliones - visai sudomino bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 rugpjūčio 2011 - 20:50
Kur čia taip reikia žiūrėti? Flight, neklaidink. smile.gif O karščiai, taip, tada kai karšta, reikia mokėti planuoti laiką. Ir gyventi tokiu ritmu, kokiu gyvena vietiniai, o ne gyventi lietuviškai ir virkaut dėl saulės, kurios nors su vežimu vežk. Be to, dar reikia pasirinkti poilsio sezoną. Patys karščiai būna ne visus metus, o ribotą laiką. Keliauti ten, kur nėra liūčių sezonas, kur komfortas. Jei gali keliauti. Jei negali, gaudai kaip išmanai.

Ką Nidoje veikti lietuj lyjant ir esant vėsai? 6 dienas iš 7. cool.gif Nors tema ne apie užsienis vs. Nida.

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 08 03, 22:32)

Ką Nidoje veikti lietuj lyjant ir esant vėsai? 6 dienas iš 7. cool.gif Nors tema ne apie užsienis vs. Nida.

na lyja pas mus bet tikrai ne 6 dienas iš 7, nereikia jau taip menkint savo šalies.
Tuo labiau Nidoj dėl unikalios geografinės padėties orai aplamai būna kiek kitokie ir labiau permainingi nei žemyninėj daly, todėl ten tikrai retas reiškinys daugiadieniai lietūs be perstojo 4u.gif

O dėl jūsų giriamos Turkijos, tai man irgi būtų baisiai įdomu sužinot, kaip ten šeimai nuvažiuot už 2500 tūkst. Kiek žiūrėjau įvairiu laiku, su įvairiom nuolaidom, tai mažiau kaip 9000 man nesigavo jei viskas įskaičiuota ir čia tik 7 dienom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 20:25)
negi poilsis tai tik kepinimasis saulėje  doh.gif
Juk Nidoj taip gražu ir tikrai yra ką veikt ir kasdien negulint prie jūros

O ką veikti Nidoje? blink.gif Šimtą metų ten važiuojam, bet nieko ten nėra..Šlifavimas pamario vakarais, ir viskas. O Saulės laikrodis, Parnidžio kopa, plaukimas garlaiviu, aplėkimas Nidos dviračiais, Mano , gintaro, istorijos muziejus įdomūs tik pirmą kartą..
Tikrai, jei turite ką pasiūlyti, mielai išklausysiu, nes norisi kažko nauja.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 22:00)
O dėl jūsų giriamos Turkijos, tai man irgi būtų baisiai įdomu sužinot, kaip ten šeimai nuvažiuot už 2500 tūkst. Kiek žiūrėjau įvairiu laiku, su įvairiom nuolaidom, tai mažiau kaip 9000 man nesigavo jei viskas įskaičiuota ir čia tik 7 dienom  doh.gif

Už 2500 nenuvažiuosit, bet 4 žmonėms už 4000 galima. Tik viešbutis 3 žv. ir maitinimas nepilnas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 03 rugpjūčio 2011 - 22:24
QUOTE(flight @ 2011 08 03, 21:49)
Klausimas tik, už kiek  biggrin.gif

Jei abstrakciai, tai gaunasi 45 lt zmogui nakciai biggrin.gif Visi patogumai, o dar ir issvajotas pirmas aukstas (kad man vezimo nereiktu tasyt).
QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 23:00)
O dėl jūsų giriamos Turkijos, tai man irgi būtų baisiai įdomu sužinot, kaip ten šeimai nuvažiuot už 2500 tūkst. Kiek žiūrėjau įvairiu laiku, su įvairiom nuolaidom, tai mažiau kaip 9000 man nesigavo jei viskas įskaičiuota ir čia tik 7 dienom  doh.gif

Va cia tai nereikia, su beibiais zymiai pigiau geguze atostogavom, keturiose zvaigzdese su viskuo iskaiciuota. Ir net ne 7, o 9 naktis biggrin.gif
O i jusu minimus 2500 Nidoje nei skrydis, nei maitinimas, nei gerimai, nei saule, nei baseinai, nei gultai, nei barai, nei pirtys, nei golfo laukai, nei teniso kortai, nei mini disco, nei vakarines programos, nei restoranai a la carte neiskaiciuoti mirksiukas.gif Jau nekalbant apie galimybe rinktis viena is keturiu juru bei norimus aplankyti regionus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 03 rugpjūčio 2011 - 23:15
QUOTE(charite @ 2011 08 04, 00:08)
Va cia tai nereikia, su beibiais zymiai pigiau geguze atostogavom, keturiose zvaigzdese su viskuo iskaiciuota. Ir net ne  7, o 9 naktis  biggrin.gif

užrodykit jūs man tą agentūrą/viešbutį, kur 6 asmenų šeima galėtų už kokius 4000 tūkst. paatostogaut su visais maitinimais. Būsiu be galo dėkinga, nes aš tikrai nuoširdžiai sakau, kad nerandu.
Papildyta:
QUOTE(deltadu @ 2011 08 03, 23:23)
O ką veikti Nidoje? blink.gif Šimtą metų ten važiuojam, bet nieko ten nėra..Šlifavimas pamario vakarais, ir viskas. O Saulės laikrodis, Parnidžio kopa, plaukimas garlaiviu, aplėkimas Nidos dviračiais, Mano , gintaro, istorijos muziejus įdomūs tik pirmą kartą..
Tikrai, jei turite ką pasiūlyti, mielai išklausysiu, nes norisi kažko nauja..  4u.gif

o ką veikti bite jau atsake
kiekvienam savo, man reikia jūros ir gamtos, o visokiom atrakcijoms aš per sena, o vaikai per maži.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 23:00)
na lyja pas mus bet tikrai ne 6 dienas iš 7, nereikia jau taip menkint savo šalies.
Tuo labiau Nidoj dėl unikalios geografinės padėties orai aplamai būna kiek kitokie ir labiau permainingi nei žemyninėj daly, todėl ten tikrai retas reiškinys daugiadieniai lietūs be perstojo  4u.gif

Visų pirma, aš asmeniškai Turkijos negiriu, net nesuprantu ką ten galima veikti vidurvasarį 4u.gif Ką galima gilią vasarą veikti kokiam Egipte, Emyratuose, Kipre ar Graikijoj. Taip, ten žiauriai karšta.

Nemenkinu savo šalies, atvirkščiai, esu didelė patriotė. Bet mes ne dievai ir oro neužsakom, kad ir kokia ji brangi būtų. Lietus neatsiejamas reiškinys. Gali lyti ir dvi - tris savaites kasdien, ir mėnesį. Lyg ne toj pačioj šaly gyventumėm rolleyes.gif Važiuoti į mūsų pajūrį, tai gaudyti saulėtus pusdienius ir su viltim žiūrėti į dangų. Tokia realybė ir nereikia to gėdytis.

Svilinasi saulėje, kol sukepa, tik mėgėjai - "darbininkai", kur į pliažą eina kaip į darbą, nuo ryto iki vakaro. Gi saugantys savo kūną mėgaujasi ryte ir vakare, saugiu metu. Dieną užsiima kitais reikalais. Mūsų tautiečiai neretai nemoka ilsėtis svečiose šalyse, todėl nudega, pervargsta, nervuoti. Ir nereikia ten jiems važiuoti, jei nemoka elgtis su savo atostogom, tik bėdos ir problemos. Nes problemų bus visur. Pvz. paminėjo ežius, kurie būna tik laukiniuose pliažuose (ir Lietuvoje nesaugu maudytis nežinomose pakrantėse), nes kitur juos paprasčiausiai išrenka ir jų nėra, nes ten tokia priežiūra ir saugumas. Mūsų kurortuose niekas erkių deja neišrenka, tai gi, pasivaikščiojimai miškais ir parkais turi būti paties savisaugos reikalas.

Ten šiltas, malonus, švarus vanduo. Saugus. Kad kažkas nuskęstų, tai retas atvejis. Gi Baltija žinom pačios. Ledinė, kaustanti, kažkam padovanoja peršalimus ir uždegimus (pačių įvairiausių organų), pavojingos duobės, bangos, o kur dar palaidotas cheminis ginklas, kuris deja yra. Ir kuo toliau, tuo Baltija bus užrerštesnė.

Kai rašote apie alinantį karštį, tai nelabai tinka visai Pietų Europai, nes šalis šaliai nelygu. Vienur gal ir alinantis, kitur ekstrymai pasitaiko tik kartais arba pakankamai retai. Bet ne tris mėnesius degina be lašo lietaus. Tą taip pat reikia žinoti. Ir gyventi taip, tokiu ritmu, kaip gyvena vietiniai. Anksti keltis, vėlai gult, per pietus ilsėtis - jokių problemų ir jokių alinančių karščių biggrin.gif

O va apie vėsas. Na tik nereikia pasakot pasakų, kad naktį +10-+12 yra pats tas vasaros laiku. Kad ir +15. Tai tragedija ir pūkinės striukės, šilti batai. O jei dar ir lyja tuo metu.. Kad ir kaip mylėtumėm Lietuvą.
Atsakyti
Baikit mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kiekvienas renkasi kas jam priimtiniausia tongue.gif Vieni Turkija, kiti Nida biggrin.gif Pati Nidoje gyvenu jau daug metu, bet drysiu papriestarauti merginom, kurios sako kad atsibodo ziureti kiekvienamet tuos pacius vaizdus..Kadangi vasara sulaukiame nemazai sveciu, stengiames jiems aprodyti pacius graziausius Neringos kampelius, zinoma tenka vykti kartu.Ir galiu drasiai sakyti kad kiekvienakart nuvykus, tarkim i negyvasias kopas, kuriose jau buvau kokia 50 kartu, vis atrandu kazka nauja ir nepakartojamo wub.gif wub.gif wub.gif To niekada neiskeisciau i jokias Turkijas schmoll.gif Bet ir kitiems nepersu to, kas man taip patinka tongue.gif Kiekvienas laisvas rinktis cool.gif
Atsakyti
Nida ir visa Nerginga yra nerealu. Ten kartą pabuvusiems ar buvusiems kiekvieną vasarą (kaip aš nuo gimimo kasmet). Bet tai be galo ramus ir specifinis poilsis, ten pakliuvęs didelio judėjimo, kelionių, kitoniškumo, tiesiog to nėra. Ir veiklos kaipotokios nėra. Mes visos tą žinom, beviltiška ginčytis, specifika yra specifika. Tiesiog pasaulyje yra labai daug gražių šalių, su savais grožiais, veikla, tokia pat ramybe arba daline ramybe. Ir nereikia pykti dėl to, kad ir kiti turi kažką gražaus. smile.gif
Atsakyti