Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

Tęsiam temą.
Atsakyti
Praeitoje temoje Cezas rašė: "
nera drabuzines, tamburas permazas, valgomasis stalas kazkoks permazas, virtuveje vieni kampai net saldytuui vieta nenumatyta, antram aukste koridorius kazkoks tamsus ir kampuotas, tevu kambarys neturi normaliu langu tik veluksus, zodziu dar dirbti ir dirbti".

Čia kalba ėjo apie šį reikalą:
https://picasaweb.go...11MRugpjutis7D#.

Norėčiau su cezu padiskutuoti.

1. Kur trūksta drabužinės? Pirmame aukšte yra dvi atskiros spintos netoli laiptų. Antrame aukšte - didelė atskira drabužinė.
2. Per mažas tambūras? Koks tambūras yra ne per mažas?
3. Ką reiškia virtujė vieni kampai? Bet kuris namas turės kampus, jei bus ne apvalus. Šaldytuvas tikrai tilps, o kad jo architektas nepažymėjo - manau nebėda.
4. Antrame aukšte koridorius keistokas, kampuotas. Man jis toks irgi iš pradžių atrodė, bet dabar netgi įdomiau: santykinai atskirai tėvų ir vaikų erdvę.
5. Tėvų kambarys neturi normalių langų - tik veliuksai. Pirmame projekte (su garažu) ten yra ne šiaip stoglangiai, o stoglangiai, kurie susijungia su sieniniais langais. Žinoma, tokei langai brangūs, bet jie labai papuoštų tradicinės architektūros namą. Kita vertus, kalbėjau su stoglangininkais, tai sakė, kad tokie langai netinka mūsų klimatui: gali leisti vandenį.
Antrame namo variante tėvų kambarys turi sieninį langą.

Esmė ta, kad įvažiavimo į sklypą pusėje ir toje pusėje, kur yra tėvų kamabrys, eina kelias. Architektas, mano galva, kaip tik labai protingai padarė, kad visas erdvės uždarė nuo kelio triukšmo ir dulkių, tačiau namą taip "pasodino" ant sklypo, kad jis kuo daugiau gautų pietų/vakarų saulės.

Dar kažkas rašė, kad antrame aukšte trūksta 2 WC: tėvams ir vaikams atskirai. Čia mūsų su žmona toks sprendimas buvo, nes vietoj antro WC geriau atskira skalbykla/džiovykla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 rugpjūčio 2011 - 15:26
QUOTE(cibulis @ 2011 08 18, 15:25)
Praeitoje temoje Cezas rašė: "
nera drabuzines, tamburas permazas, valgomasis stalas kazkoks permazas, virtuveje vieni kampai net saldytuui vieta nenumatyta, antram aukste koridorius kazkoks tamsus ir kampuotas, tevu kambarys neturi normaliu langu tik veluksus, zodziu dar dirbti ir dirbti".

Čia kalba ėjo apie šį reikalą:
https://picasaweb.go...11MRugpjutis7D#.

Norėčiau su cezu padiskutuoti.

1. Kur trūksta drabužinės? Pirmame aukšte yra dvi atskiros spintos netoli laiptų. Antrame aukšte - didelė atskira drabužinė.
2. Per mažas tambūras? Koks tambūras yra ne per mažas?
3. Ką reiškia virtujė vieni kampai? Bet kuris namas turės kampus, jei bus ne apvalus. Šaldytuvas tikrai tilps, o kad jo architektas nepažymėjo - manau nebėda.
4. Antrame aukšte koridorius keistokas, kampuotas. Man jis toks irgi iš pradžių atrodė, bet dabar netgi įdomiau: santykinai atskirai tėvų ir vaikų erdvę.
5. Tėvų kambarys neturi normalių langų - tik veliuksai. Pirmame projekte (su garažu) ten yra ne šiaip stoglangiai, o stoglangiai, kurie susijungia su sieniniais langais. Žinoma, tokei langai brangūs, bet jie labai papuoštų tradicinės architektūros namą. Kita vertus, kalbėjau su stoglangininkais, tai sakė, kad tokie langai netinka mūsų klimatui: gali leisti vandenį.
Antrame namo variante tėvų kambarys turi sieninį langą.

Esmė ta, kad įvažiavimo į sklypą pusėje ir toje pusėje, kur yra tėvų kamabrys, eina kelias. Architektas, mano galva, kaip tik labai protingai padarė, kad visas erdvės uždarė nuo kelio triukšmo ir dulkių, tačiau namą taip "pasodino" ant sklypo, kad jis kuo daugiau gautų pietų/vakarų saulės.

Dar kažkas rašė, kad antrame aukšte trūksta 2 WC: tėvams ir vaikams atskirai. Čia mūsų su žmona toks sprendimas buvo, nes vietoj antro WC geriau atskira skalbykla/džiovykla.

butu lengviau diskutuoti jei pasirinktumete viena varianta nes dabar sikinejate nuo vieno prie kito gaunasi, kad nai vienas nei kitas netinkamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 08 18, 16:00)
butu lengviau diskutuoti jei pasirinktumete viena varianta nes dabar sikinejate nuo vieno prie kito gaunasi, kad nai vienas nei kitas netinkamas  biggrin.gif

Gerai. Tuomet pakalbame apie pirmą variantą, t.y. su garažu. Jo plotas 233 kv. Laukiu pastabų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 08 18, 16:03)
Gerai. Tuomet pakalbame apie pirmą variantą, t.y. su garažu. Jo plotas 233 kv. Laukiu pastabų.

koks pas jus numatomas sildymo budas (koks katilas)?
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 08 18, 16:54)
koks pas jus numatomas sildymo budas (koks katilas)?

Dujų nėra. Lieka šilumos siurblys, granulės arba malkos. Aš manau, kad realiau granulės/malkos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 08 19, 08:29)
Dujų nėra. Lieka šilumos siurblys, granulės arba malkos. Aš manau, kad realiau granulės/malkos.

jeigu bus kieto kuro katilas reikia labai apgalvoti katiline ir technologija, vertetu pasidaryti duris tiesiai i lauka, katilai buna pakankamai dideliu gabaritu kartu su bunkeriu smile.gif projektas isesmes neblogai atrodo, manau smulkmenas apslifuosite proceso eigoje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 19 rugpjūčio 2011 - 08:58
Noriu komentarų smile.gif
Dirbame su architektu ties namo projektu, parodysiu juodraštinį variantą, pati nebeturiu idėjų.
Salos virtuvėje po ilgų svarstymų galvoju atsisakyt, dar kabliukus matau languose-jų man per daug ir vietomis per dideli.
Kairėje-katilinė, darbo kambarys ir "viešasis" tualetas biggrin.gif Vaikai gyvens antrame aukšte, mes pirmajame. Svetainė-vakarai, įėjimas nuo stoginės-rytai.

user posted image

Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trojos Elena: 23 rugpjūčio 2011 - 19:14
QUOTE(Trojos Elena @ 2011 08 23, 20:12)
Dirbame su architektu ties namo projektu, parodysiu juodraštinį variantą, pati nebeturiu idėjų.
Salos virtuvėje po ilgų svarstymų galvoju atsisakyt, dar kabliukus matau languose-jų man per daug ir vietomis per dideli.
Kairėje-katilinė, darbo kambarys ir "viešasis" tualetas biggrin.gif Vaikai gyvens antrame aukšte, mes pirmajame. Svetainė-vakarai, įėjimas nuo stoginės-rytai.

user posted image

Ačiū.

Išplanavimas atrodo visai neblogai, bet dėl langų tikrai reikėtų pagalvoti g.gif neaišku, kam tie maži langiukai svetainėje. Vonioje as daryciau normalu langa, kad butu sviesi patalpa ax.gif taip pat ir drabuzineje, kam tos tamsios erdves ax.gif
to didelio lango svetaineje nelabai ir pavyks atsisakyti, nes laiptai pas jus vidury namo ir priesingu atveju bus per tamsu g.gif
Dar nepamirskite apie namo fasadus, kad pirmo ir antro auksto langai tarpusavy gerai atrodytu rolleyes.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lydere @ 2011 08 23, 22:32)
Išplanavimas atrodo visai neblogai, bet dėl langų tikrai reikėtų pagalvoti  g.gif neaišku, kam tie maži langiukai svetainėje. Vonioje as daryciau normalu langa, kad butu sviesi patalpa  ax.gif taip pat ir drabuzineje, kam tos tamsios erdves  ax.gif
to didelio lango svetaineje nelabai ir pavyks atsisakyti, nes laiptai pas jus vidury namo ir priesingu atveju bus per tamsu  g.gif
Dar nepamirskite apie namo fasadus, kad pirmo ir antro auksto langai tarpusavy gerai atrodytu  rolleyes.gif

Daug dirbom su išplanavimu, architektas mane turbūt jau sapnuoja naktimis biggrin.gif
Langai šiuo metu man pagrindinis klausimas, dėl mūsų pageidavimų ir fasadų. Bandysim ieškot kompromiso-kad visiems būtų gerai. Viršuje bus trys vaikų kambariai, jų vonia ir bendra garderobinė, bandysim dėlioti.
Žinau tik tiek, kad nenoriu akvariumo, bandysiu svetainės langą išsiderėt su 40-50 cm palange biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Trojos Elena @ 2011 08 23, 20:12)

user posted image

Ačiū.

sunku pasakyt nematant bendro konteksto, bet man asmeniskai isplanavimas labai siaip sau. kadangi neturiu laiko smulkesnei projekto analizei, pasakysiu, kad isplanavimas nera racionaliausias. labiausia kliuna daugybes patalpu raizgalyne... toks vaizdas susidaro, kad daugelis dalyku daromi nelabai suvokiant kam ir kodel... gal kolegos tures laiko pakomentuoti issamiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 24 rugpjūčio 2011 - 09:56
QUOTE(lanaa @ 2011 08 24, 09:56)
sunku pasakyt nematant bendro konteksto, bet man asmeniskai isplanavimas labai siaip sau. kadangi neturiu laiko smulkesnei projekto analizei, pasakysiu, kad isplanavimas nera racionaliausias.  labiausia kliuna daugybes patalpu raizgalyne... toks vaizdas susidaro, kad daugelis dalyku daromi nelabai suvokiant kam ir kodel...  gal kolegos tures laiko pakomentuoti issamiau smile.gif

pritariu smile.gif man irgi pasirode kad perdaug kampu, patinka holas nes erdvus smile.gif
Atsakyti