Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

Sveiki,
Norejau paklausti,ar nėra vėlu darytis toksoplazmozės tyrimą 33 nėštumo savaitę? Šiandien mano gydytoja-ginekologė pasiule ji pasidaryti. Atsakyma sužinosiu tik apsilankiusi pas ją dar po 3 savaičių. Ar bus ne vėlu???
Atsakyti
Tyrimą atlikti žinoma galima, tik tai jau nebeturės didelės reikšmės.
Atsakyti
Sveiki,
tyrimas parode kad buvau sirgusi Toksoplazmoze. Bet gydytoja nieko detaliai nepaaiskino, ir jokio gydymo neskyre. Tik pasake: - ai jau prasirgusi.


Ar si liga tikrai nepakenks mano auganciam pilvukyje? (16sav.)
Atsakyti
Nėštumui pavojinga tik ūmi ligos stadija. Jei atliekant tyrimus randamas tik Ig G, reiškia, kad moteris jau anksčiau persirgo toksoplazmoze, ir jokio pavojaus būsimo vaikelio sveikatai nėra.
Atsakyti
Sveiki,
toksoplazmozė man buvo nustatyta pries 6 metus, kaip ir isgyde, t.y. tyrimai rode norma. neseniai pastojau nestuke.gif ir kazkaip netiketai perskaiciau, kad toksoplazmozė gali turėti įtakos nėštumui. pasidariau tyrimus ir rezultatai tokie: IgM (+, norma iki 0,9, o man 1,45), IgG (+, norma iki 32, o man 300 verysad.gif ). Ar tai labai baisūs rezultatai? pas gydytoja tik kita savaite, o man neramu...
labai aciu uz atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Jei moteris persirgo toksoplazmoze, Ig G išliks pakankamai aukšti titrai visam gyvenimui. Ir tai reiškia, kad toksoplazmoze ji niekada daugiau nesirgs. O vaisiui pavojinga tik ūmi ligos stadija.
Toks nežymus Ig M padidėjimas jokios prognostinės reikšmės neturi.
Taip kad linksmų Jums švenčių!
Atsakyti
sveiki. KAi nestumo pradzioje dare visus reikalingus tyrimus, toksikozes atsakymas buvo neigiamas, t.y. jokiu antikuniu nerasta. Daktare pasidziauge, kad gerai, ir man buvo ramu. Taciau neseniai budama Prancuzijoje suzinojau, kad ten tokiu atveju nescioji yra laikoma rizikos grupeje ir jai kas menesi atliekami kraujo tyrimai del toksikozes, stebint, ar ji neuzsikrete sia liga nestumo metu, kaip zinia, su atitinkamomis pasekmemis vaisiui. Ar Lietuvoje kitokia praktika? Ar man reikia reikalauti pakartoti tyrima?
Atsakyti
Jūs turbūt kažką supainiojote. Nėštumo toksikozė (o dabar tokios nėštumo komplikacijos taip net nebevadinamos), nenustatinėjama jokiais antikūnių tyrimais.
Atsakyti
sveiki, uzduodama klausima anksciau, is tikruju pripainiojau. Atsprasau biggrin.gif Turejau galvoje toksoplazmoze... blush2.gif Pakartoju klausima:
KAi nestumo pradzioje dare visus reikalingus tyrimus, toksoplazmozes atsakymas buvo neigiamas, t.y. jokiu antikuniu nerasta. Daktare pasidziauge, kad gerai, ir man buvo ramu. Taciau neseniai budama Prancuzijoje suzinojau, kad ten tokiu atveju nescioji yra laikoma rizikos grupeje ir jai kas menesi atliekami kraujo tyrimai del toksoplazmozes, stebint, ar ji neuzsikrete sia liga nestumo metu, kaip zinia, su atitinkamomis pasekmemis vaisiui. Ar Lietuvoje kitokia praktika? Ar man reikia reikalauti pakartoti tyrima?
Atsakyti
Ne, Lietuvoje taip nedaroma.
Atsakyti
Laba diena,

mane nėštumo metu prižiūri šeimos gydytojas, tai jis šiuo klausimu nieko nežino, todėl paklausiu jūsų...

Man gydytoja echoskopuotoja minėjo, kad toksoplazmozės tyrima geriau daryti, kai jau yra 12 sav., nes jei ir bus negeras atsakymas iki 12 sav. vis viena ji yra negydoma, o po 12 sav. jei nustatys, kad sergi, tai gydo antibiotikais. Ar taip?

Dabar man jau beveik 17 sav. ir vis neprisiruošiu nueit išsitirti. Ar dar ne per vėlu? Ir jei nustatys, kad sergu, tai šiuo metu galima ją išgydyti nepakenkus vaikiukui?

P.S Per visa savo gyvenimą laikau jau 3 katę.

Dėkoju už atsakymą iš anksto 4u.gif .
Atsakyti
Ne, nepervėlu. Atlikite šį tyrimą kuo greičiau.
Apie toksoplazmoozę rašiau jau ne kartą, pasisikaitykite ankstesniuose atsakymuose.
Atsakyti