Įkraunama...
Įkraunama...

Švediškas ar tradicinis stalas?

Laikas lekia, dienos tirpsta, artinasi diena, kai jau eisiu i kavine sudarineti meniu ir kitokiu smulkmenu. Buvau sugalvojusi tradiciskai svecius sodinti uz stalo. Bet susigincijau su saviskiu, savo teciu... Jiems toks tradicinis susodinimas pasirode atgyvena, sako reikia daryti svediska stala, kad zmones galetu lengvai bendrauti, o nebutu ikalinti tarp kaimynu.... blink.gif
Ka jus manote siuo klausimu?
Atsakyti
as ir su tuo sutikciau, bet kai pamascius apie visus mociutes, senelius ar vyresnio amziaus zmones tai jie juk nores vistiek daugiau pasedet... o tai jiem kaip ir kur jei ne prie stalo? unsure.gif juk kazkaip kaip ir iprotis, jei sedeti tai prie stalo laugh.gif
na net nzn reiktu cia apmastyti sunku ir nuspresti, kas geriau butu g.gif
Atsakyti
QUOTE (dzudi @ 2004 06 21, 20:04)
Laikas lekia, dienos tirpsta, artinasi diena, kai jau eisiu i kavine sudarineti meniu ir kitokiu smulkmenu. Buvau sugalvojusi tradiciskai svecius sodinti uz stalo. Bet susigincijau su saviskiu, savo teciu... Jiems toks tradicinis susodinimas pasirode atgyvena, sako reikia daryti svediska stala, kad zmones galetu lengvai bendrauti, o nebutu ikalinti tarp kaimynu.... blink.gif
Ka jus manote siuo klausimu?

mes darysim visuriuka tarp tradiciniu stalo ir svedisko wink.gif
darysim atskirus stalus po kokius 8 zmones. pas mus daug jaunimelio, tai itariam kad po to jie migruos nuo staliuko prie staliuko ar soks, o senimas gales sedeti ir jaunaisiais dziaugtis biggrin.gif
Atsakyti
pas mus tai pradzioje bendras prisidemas,o paskui kas sau,nes sokiu sale atskirai nuo stalu thumbup.gif
labiausiai tikiuosi,kad bus geras oras tada visi sedesim terasoje,lauke clap_1.gif
kaip bebutu bet manau pradzioje bendras prisisedimas reikalingas,na nebent nedaug zmoniu,o paskui vistiek issiskirsto,kas prie alaus,kas soka ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
Va ir as galvoju - tegu suseda, uzkanda, pailsi po gamtos, o po to pazintiniai ir kitokie zaidimai, uzduotys, sokiai... Vis vien jau visa laika nebesedes... Gal tik kvapui atgauti, pabendrauti... prisest gales. Be to, pas mus kavineje bus dar ir atskiri staliukai..., tai jei labai nores gales grupuotis uz tu staliuku su vyno taure ar saldumynu lekste smile.gif
Atsakyti
Mes jau nuo pat pradžių susitarėm, kad darysim švedišką stalą. Mūsų vestuvėse bus 35 žmonės, iš vyresniųjų - tik tėvai, visi kiti - mūsų draugai (maždaug 22-30 m. amžiaus), todėl norėjom, kad valgymas nebūtų pats svarbiausias vestuvių užsiėmimas, o daugiau akcentuoti bendravimą. Tik va, kaip tik šiandien buvom kavinėje aptarti meniu - išaiškėjo, kad patiekalai nelabai pritaikyti švediškam stalui. g.gif Šiaip aš esu dalyvavusi daugelyje konferencijų, kur maistas patiekiamas "furšetiniu" variantu, t.y., karšti patiekiami specialiuose induose, kur sulaikoma šiluma, tad iš ten galima valgyti bet kada užsinorėjus - ilgai išlieka karšti. O čia, sakė, tiesiog karštus atneš lėkštėse, iš kurių reikės iškart įsidėti tai, ką norėsim. g.gif Taigi vis tiek visi valgys vienu metu. g.gif Ir dar pasirodė, kad mėsos patiekalai nelabai lengvai valgomi viena ranka, t.y., vis tiek reikia peilio ir šakutės. Taigi galiausiai susitarėm, kad pasieniuose dar bus keletas staliukų, be to, šalia kavinės lauke yra tokia kaip pavėsinė su stalais ir kėdėmis, kur irgi galima prisėsti ir suvalgyti. O po karšto bus galima laisvai bendrauti, šokti, o užkandžiams dviejų rankų jau nebereikės, valgysim stovėdami ar sėdėdami, bet ne prie stalų... thumbup.gif
Atsakyti
Buvau vestuvese Anglijoje, kur buvo svediskas stalas - nu man, pasirode didziausia nesamone... mad.gif nepatiko. todel savose dariau tradiciskai thumbup.gif pradzia buvo uz stalo, paskui kas i terasa alaus, kas i sokiu sale ar is viso i lauka... buo visai liuks thumbup.gif
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad geriau tradicinis stalas, nors švediškas irgi nieko - paprastai mažiau suvalgo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Alonda @ 2004 06 25, 09:04)
Man irgi atrodo, kad geriau tradicinis stalas, nors švediškas irgi nieko - paprastai mažiau suvalgo tongue.gif

biggrin.gif juk taigi ar taip, ar taip uzsakai maisto atitinkamai pagal zmoniu skaiciu - jau geriau viska ir sulapnotu... biggrin.gif nes kai karsta, tai ir maistas genda...
Atsakyti
Tu atleisk, bet man suveikė "autopilotas" - aš juk suvalkietė tongue.gif tongue.gif tongue.gif

O be to leidžia išsinešti, tik geraiau turėti savo indus tokius plastikinius su fermetiškai uždendiamais dangteliais, nes duoda tik maišelius.

Bent taip yra pas mus tongue.gif
Atsakyti
biggrin.gif leidzia, leidzia ir pas mus issinest, kas liko... o liko daug... biggrin.gif
Atsakyti

]
manau kad tradicinis stalas geriau, nes atsisesti vietiek norisi, ir staliukus vistiek turi padeti -nes labai jau be rysio buna kai reikia vienoje rankoje laikyti lekste kitoje taure o su kuom valgyti ir nebelieka:)))
Atsakyti