Saulašarė, as neturiu ka dar pasakyti po Kalinkos zodziu

Ji pasake zodis i zodi, ka buciau pasakius as
Tik noriu priduti viena maza dalyka - kazkodel man atrodo, kad kai saves klausi, kodel galetum dirbti si darba, tavo galvoje sukasi mintys "nes ten is tiesu nieko sudetingo nera", "bet kuris mastantis zmogus sugebetu tai padaryti", "puse Lietuvos yra vadybininkai ir susitvarko" ir t.t. Tai yra negatyvus mastymas, nes saves tinkamumo siam darbui irodymas gaunasi tarsi per darbo svarbos sumazinima, net nuvertinima. Jei is tiesu taip manai, sis poziuris blokuos tavo prisistatyma per pokalbi, is viso visa pokalbi

Jei buciau darbdave, vengciau darbuotoju, kurie (primityviai tariant

) mano, kad ju darbas yra s..., o geriau pasirinkciau tuos, kuriem sis darbas yra issukis ir teigiamu emociju saltinis (bent jau pradzioj

)
Kaip analogija: ar vyras nores bendrauti su grazia, protinga, seksualia ir apskritai super-duper mergina, jei ji mano, kad jie (t.y. vyrai) yra idiotai? Jei sis vyras turi nors siek tiek savigarbos, ji su ja gais laika tik tol, kol issiaiskins si jos poziuri. O po to savo sirdies duris atvers kitokio tipo merginom

Lygiai taip pat ir darbdaviai...
QUOTE(indreja @ 2006 06 02, 16:52)
Oi, varge, merginos. Nusiučiau savo CV į vieną firmą, kurioje jau labai seniai norėjau įsidarbinti. Taigi pamačiau skelbimą, kad jie ieško logistikos vadybininko ir pabandžiau laimę. Dabar man skambina personalo atrankos atstovė ir kviečia pirmadienį į pokalbį

. Net pasimečiau, nu nelabai aš išmanau tą logistiką, nors dabar šiek tiek ir susiduriu su ta sritimi

. Gal galėtų kas truputėlį apšviesti, kokie gali buti reikalavimai? Aš net to laikraščiop su jų skelbimu nebeturiu

.Sorry, kad taip padrikai aš čia, bet esu labai pasimetusi

.
Logistika yra transportavimo, produktu gabenimo menas (cia jei labai paprastai pasakyti), taigi is taves tikrai bus reikalaujama organizaciniu gebejimu, mokejimo bendrauti su uzsakovais / klientais ir kartais paspausti juos ten, kur reikia ir kur nelabai reikia. Logistikoj tikrai reikia kietu zmoniu su charakterium. Manau, kad ten tempas nemazas, todel tikriausiai bandys paziureti, kaip dirbti streso ir labai riboto laiko salygom
O del profesiniu ziniu - cia jau gali buti visaip. Nuo to, kad reikia viska moketi ir pradeti efektyviai dirbti nuo pirmos darbo dienos iki to, kad tave viskuo planuoja apmokinti.
QUOTE(lipisinas @ 2006 06 02, 20:46)
REIKIA PAGALBOS. PRADĖJAU DIRBTI IR MAN REIKIA ĮVAIRIŲ KALUSIMYNŲ ATRENKANT VADOVUS, GERAI BŪTŲ, KAD BŪTŲ KALUSIMAI IŠANALIZUOTI. JEI NETURIT, GAL GALIT PATARTI KUR IEŠKOTI.
Klausimas biski ne i sia tema

, bet bandysiu atsakyti - manau, kad atrenkant vadovus butina remtis kompetenciju modeliu ir ziureti kompleksiskai kokios kompetencijos reikalingos vadovui (o jos skirtingos skirtingose imonese). Kitas budas - bandyti tiesiog aprasyti savybes. Beje, tai padaryta beveik kiekvienam vadovely ir tu savybiu yra tiek daug, kad net neverta pradeti skaityti

Taigi, vel gi griztam prie to, kad reikia apsibrezti ko reikia konkreciai imonei. Tai pirmas zingsnys.
Antras - kaip matuosi tai, ka isskirsi? Tai priklauso nuo to, kokius metodus turi (ar tiksliau tariant, kokius metodus turi imone, kurioje dirbi), nuo tau paciai zinomu metodiku. Jei naudosi
tik klausimus, patariama taikyti elgesio klausimus, t.y. tokius, kuriuose kandidato prasoma papasakoti konkretu ivyki is savo gyvenimo / darbo, kur jis pasielge vienaip ar kitaip, pademonstravo vienokia ar kitokia savybe.
O siaip atsakineti i tavo klausima galima ilgai. Ir tikrai bus kitu nuomoniu. Idomu, ka mano Kalinka, Bettina?