Įkraunama...
Įkraunama...

Milanas

QUOTE(Tosk @ 2016 08 26, 19:38)
Viskas priklauso, ka jus norite veikti tose vietose. Ka noretumete aplankyti, interesai. Milane man reiktu 3-4dienu. Ir Venecijoje man neuztektu vienos ar dvieju dienu ax.gif

Mes buvom Venecijoj vat taip - vieną dieną. Na tai... Apibėgi, bet daugiau būtų geriau :D Toks išeina - anonsas, žinai, kur dar reiks grįžt :D

O ką veiktumėt Milane 4 dienas? Pačiam Milane, ne užmiesty?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 rugpjūčio 2016 - 10:18
Milane: 1d. shoppingas
2d. smirinejimas po miesta su fotiku.
3d. opera
4d. futbolo varzybos

Venecijoje kai turistu mases, tikrai nenoriu visa diena praleisti eilese prie lankytinu objektu. Bent jau izdalinti dalimis. Velgi shoppingas. Ir velgi opera.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 24, 21:27)
Kada temsta? Tai panašiai, kaip ir pas mus :D Tik ten viena valanda mažiau, jei gerai pamenu :D Na tai jei pas mus dabar devintą temsta, tai pas juos aštuntą... O kada rugsėjį - pasižiūrėkit internete...

Minimaliai galima Bergamui skirti pusdienį, Milanui dieną, Venecijai dieną, o Como - iš esmės pusdienį, bet faktiškai į jį reikia nusikabarot, kas užtrunka.  Rašau minimaliai, nes maksimaliai tai visur gali po savaitę blušinėt. Tokiam reikalui bazuočiausi Milane - iš ten traukiniu galima nuvažiuoti ir į Veneciją, ir į Como. Pvz. atskrendi, apžiūri Bergamą, nakčiai varai į Milaną, pamiegi, tada pirmu traukiniu į Veneciją, ten visą dieną, vakare grįžti, tada į Como, vakare grįžti, paskutinė diena Milane ir namo. Arba kita tvarka dėliot tas dienas. O jei dienų daugiau - tai Venecija čia būtų rimčiausias taškas, mano galva.

O jei jūs norit kaip nors sudėtingai ir su lagaminais, tai tada nežinau, nuomokitės transportą tada. Nors aš tai asmeniškai į tokias keliones stengiuosi šmutkes minimizuot ir keliaut su kuprine... Nes na kam trims dienoms tas lagaminas? Bet kiekvienas skirtingas. Man asmeniškai vairuoti ten nepatinka visiškai. Pirmiausia, nuoma ten debiliška aerouoste, sutari ant vieno, gauni kitką už brangiau. Antra, ta nuomos aikštelė gal už kokių 4 km nuo aerouosto, tai lauk, kol nuveš, atgal grįžtant - kol parveš, gerai, jei skrydis ne 7 ryto. Trečia, kol iš Bergamo aerouosto išvažiuoji - pražyli. O paskui - įgūdžių reikalas, bent jau aš tai MIlane nevairuočiau nė už ką. Parkuoti visur kainuoja, vietų nėra, jei važiuosit į Veneciją, tai ką ta mašina veiks, stovės?

Galima gal nebent vienai dienai išsinuomot, pavažinėt aplinkui Como ežerą - gražūs vaizdai, jei, aišku, laiko yra. Viso neapvažiuosit, keltu persikelsit į kitą pusę. Bet taigi vėl - laiko užims daugiau, nei pusdienį, čia jau pilna diena, be miesto, taigi patys spręskit.

Ačiū už patarimus. O kokie atstumai tarp miestų. Kiek laiko užtrunką kelionė? Atskrendame 15 val. Galvoju neverta iki Milano važiuoti, gal geriau Bergame pasilkiti nakčiai. Jis arčiau oro uosto. O ryte jau apžiūrėjus miestelį ir į Milaną. Galvoju kitą diena su čemodanėliu į Veneciją. o Dar kitą naktį prie Leco ar Cmo ež. praleisti. Paprotinkit ar blogai mastau.
Ir dar jei į priekį su Wiziar skrendu, o atgal su Raynair ar tiks rankinis bagažas abiejuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ddrrugelis: 28 rugpjūčio 2016 - 20:48
Paziurekite ismatavimus, kuriu reikia Rayanair ir Wizzair, nes man atrodo, kad Wizzair yra mazesni matmenys, tai jei tiks Wizzair, Rayanair tikrai tiks.

Wizzair 42x32x25 cm
Rayanair 55x40x20 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 29 rugpjūčio 2016 - 07:42
QUOTE(ddrrugelis @ 2016 08 28, 21:47)
Ačiū už patarimus. O kokie atstumai tarp miestų. Kiek laiko užtrunką kelionė? Atskrendame 15 val. Galvoju neverta iki Milano važiuoti, gal geriau Bergame pasilkiti nakčiai. Jis arčiau oro uosto. O ryte jau apžiūrėjus miestelį ir į Milaną. Galvoju kitą diena su čemodanėliu į Veneciją.  o Dar kitą naktį prie Leco ar Cmo ež. praleisti. Paprotinkit ar blogai mastau.
Ir dar jei į priekį su Wiziar skrendu, o atgal su Raynair ar tiks rankinis bagažas abiejuose?

Aš tada turbūt daryčiau taip - varyčiau į Bergamo, ten viską pereičiau - kokių 4 val tikrai bus gana, juk neturit laiko - ir tada traukiniu į Milaną - nepamenu, kiek kelionė, valanda su viršum gal? - ir nakvočiau Milane. Imčiau viešbutį greta centrale ar greta Garibaldi, nepamenu, iš kur važiuoja traukinys į Veneciją. Tada ryte pirmu traukiniu (būtinai būtinai pirmu! Jis ilgai važiuoja) - į Veneciją, paskutiniu - atgal. Kelionės trukmės nepamenu, bet kelios valandos, traukiny ir damiegosit, jei ką. Galit sumuštinių pasiimt ar bėgant stoty nusipirkt ir traukiny suryt, patys italai ne kitaip daro...
Taip ir su Como galima, tik gal tiek plėšytis nereikia, Como - ne Venecija :) Arba Como galima nuomotu automobiliu bandyt imt. Skirtingos patirtys, bet man ir taip, ir taip patiko.

Bergame miegoti galima nebent paskutię naktį, jei skrydis anksti, ibo iš ten iki aerouosto taksi naktį - gal 15 eu. Nes taip tai strigsit su Venecija, o kam reikia, kai tiek mažai dienų, o viską pamatyti norisi. Nes norisi, nu :D Abejoju, ar verta į Veneciją važiuoti nuomota mašina, kai tiek mažai laiko. Šiaip tai fainai - ten užsuki, šen užsuki. Bet čia ilgesnei kelionei...

Su bagažais taip, kaip sakė, teks derintis prie wizz, nes Ryanairas leidžia daug didesnį.

Aha, dar viena tokia nesąmonė. Ten paperkant kasoj kokį bilietą - traukinio, metro, nesvarbu - jį dar reikia pažymėti. Stovi tokie šūdautomačiai, reikia į jį įkišti ir jis užkompostiruoja, nepažymėtas negalioja. Aš jau ten gal 4 kartus buvus - užmirštu, ir viskas :D Pereitą rudenį su vaiku važiuojam iš Bergamo į Milaną - mat mes apsistojom Bergame ir kelias dienas ten ir prabuvom, į Veneciją nereikėjo, į Como nereikėjo - sėdim sau traukiny, vaikas sako, mama, o mes bilietėlius pažymėjom? Aš tik žagt - o ką, reikėjo? Tas sako, betgi pereitą kartą tai reikėjo žymėti, ar atsimeni. O aš neatsimenu! :D
Tai taip ir sėdėjom traukiny iki pat Milano su viduriukais, liuosesniais už normą :D Laimė, niekas netikrino :D

Bergamas nuo aerouosto tai greit, 15 min ir tiek. Kaip Karmėlava nuo Kauno :) http://www.atb.berga...x...126&NOT=257 Ten darai ką - varai pėsčiom centrine gatve tiesiai iki funikulieriaus (sustoji ledainėje GROM, po kairei, suvalgai ledų :D Čia rimtas dalykas, ta ledainė labai labai faina, mačau ir Milane dar kažkur tokią, ten kažkokie spec. ledai rolleyes.gif ), funikulierium užsikeli į Aukštutinį Bergamą, ir tenai blušinėji sau - jis mažas, kažin kur nenublūsi, visur gražu; galima ten pavalgyti). Paskui parblušini atgal tuo pačiu keliu.

Vienas dalykas, ko neišsiaiškinom - iš Alta Bergamo (aukštutinis), man regis, kažkur yra busas į stotį, ne funikulierius, o busas. Žinau, kur stoja, bet nevažiavau juo ir nežinau, gal tiesiai iš aerouosto juo davažiuoti galima?

Bet jei niekas nežino, tai turiu pasakyti, kad pasivaikščiojimui ir žemutinis Bergamas irgi visai nieko :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 29 rugpjūčio 2016 - 09:07
QUOTE(Alchemie @ 2016 08 29, 08:37)
Paziurekite ismatavimus, kuriu reikia Rayanair ir Wizzair, nes man atrodo, kad Wizzair yra mazesni matmenys, tai jei tiks Wizzair, Rayanair tikrai tiks.

Wizzair 42x32x25 cm
Rayanair 55x40x20 cm

ai ai ai jau turiu nusipirkusi Raynairo rankini bagaza.. skridom anskciau
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 29, 09:44)
Aš tada turbūt daryčiau taip - varyčiau į Bergamo, ten viską pereičiau - kokių 4 val tikrai bus gana, juk neturit laiko - ir tada traukiniu į Milaną - nepamenu, kiek kelionė, valanda su viršum gal? - ir nakvočiau Milane. Imčiau viešbutį greta centrale ar greta Garibaldi, nepamenu, iš kur važiuoja traukinys į Veneciją. Tada ryte pirmu traukiniu (būtinai būtinai pirmu! Jis ilgai važiuoja) - į Veneciją, paskutiniu - atgal. Kelionės trukmės nepamenu, bet kelios valandos, traukiny ir damiegosit, jei ką. Galit sumuštinių pasiimt ar bėgant stoty nusipirkt ir traukiny suryt, patys italai ne kitaip daro...
Taip ir su Como galima, tik gal tiek plėšytis nereikia, Como - ne Venecija :) Arba Como galima nuomotu automobiliu bandyt imt. Skirtingos patirtys, bet man ir taip, ir taip patiko.

Bergame miegoti galima nebent paskutię naktį, jei skrydis anksti, ibo iš ten iki aerouosto taksi naktį - gal 15 eu. Nes taip tai strigsit su Venecija, o kam reikia, kai tiek mažai dienų, o viską pamatyti norisi. Nes norisi, nu :D Abejoju, ar verta į Veneciją važiuoti nuomota mašina, kai tiek mažai laiko. Šiaip tai fainai - ten užsuki, šen užsuki. Bet čia ilgesnei kelionei...

Su bagažais taip, kaip sakė, teks derintis prie wizz, nes Ryanairas leidžia daug didesnį.

Aha, dar viena tokia nesąmonė. Ten paperkant kasoj kokį bilietą - traukinio, metro, nesvarbu - jį dar reikia pažymėti. Stovi tokie šūdautomačiai, reikia į jį įkišti ir jis užkompostiruoja, nepažymėtas negalioja. Aš jau ten gal 4 kartus buvus - užmirštu, ir viskas :D Pereitą rudenį su vaiku važiuojam iš Bergamo į Milaną - mat mes apsistojom Bergame ir kelias dienas ten ir prabuvom, į Veneciją nereikėjo, į Como nereikėjo - sėdim sau traukiny, vaikas sako, mama, o mes bilietėlius pažymėjom? Aš tik žagt - o ką, reikėjo? Tas sako, betgi pereitą kartą tai reikėjo žymėti, ar atsimeni. O aš neatsimenu! :D
Tai taip ir sėdėjom traukiny iki pat Milano su viduriukais, liuosesniais už normą :D Laimė, niekas netikrino :D

Bergamas nuo aerouosto tai greit, 15 min ir tiek. Kaip Karmėlava nuo Kauno :) http://www.atb.berga...x...126&NOT=257 Ten darai ką - varai pėsčiom centrine gatve tiesiai iki funikulieriaus (sustoji ledainėje GROM, po kairei, suvalgai ledų :D Čia rimtas dalykas, ta ledainė labai labai faina, mačau ir Milane dar kažkur tokią, ten kažkokie spec. ledai  rolleyes.gif ), funikulierium užsikeli į Aukštutinį Bergamą, ir tenai blušinėji sau - jis mažas, kažin kur nenublūsi, visur gražu; galima ten pavalgyti). Paskui parblušini atgal tuo pačiu keliu.

Vienas dalykas, ko neišsiaiškinom - iš Alta Bergamo (aukštutinis), man regis, kažkur yra busas į stotį, ne funikulierius, o busas. Žinau, kur stoja, bet nevažiavau juo ir nežinau, gal tiesiai iš aerouosto juo davažiuoti galima?

Bet jei niekas nežino, tai turiu pasakyti, kad pasivaikščiojimui ir žemutinis Bergamas irgi visai nieko :)

Viskas gerai, bet kur Bergamae rankinius bagažus dėti? Aš keliauju su jais.
Atsakyti
Žinok, nepamenu, ar Bergamo miesto stotyje yra kamerų, kur galima pasidėti - gal yra? Nenaudojau.

Bet šiaip jau - kam tris dienas keliaujant tas perkamas bagažas? Keliavau kartą su bagažu, kai važiavom į vestuves - tada reikėjo. O šiaip? Vargas vienas, tąsykis ir suk galvą, kur jį dėti tik. Striukė ant pilvo, džinsai kedai irgi, maikę, špaklių, fotiką, pakrovėjus, dantų šepetukus ir pasus į kuprines, ir viskas...
Lepiems keliautojams sunkiai galiu ką patarti :D Apart to, kad tada reikia keliauti savaitei ar dviem, imti gerą viešbutį, ten viską palikti, neskubėti, nuomotis mašiną ir važinėti...

Pala, su kokiu bagažu, rankiniu? Tuo nemokamu? Na tai jį ant pečių ir pavaikščioji su juo. Ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 29 rugpjūčio 2016 - 11:28
QUOTE(ddrrugelis @ 2016 08 29, 10:32)
Viskas gerai, bet kur Bergamae rankinius bagažus dėti? Aš keliauju su jais.

Yra bagažo saugykla priešais oro uostą, lyg kioskelis kažkoks ar šiaip pastatėlis, rasit lengvai, mūsų 2 kuprinės buvo, tai kaip vieną užskaitė. Kainos nepamenu, bet tikrai nedidelė. Pati Milano temoj apie ją sužinojau ir labai pravertė.
Atsakyti
Man atrodo, aerouostuose tai visur yra.
Bet čia klausimas, ar yra Bergamo stoty. Nes jiems bus be ryšio važiuot aerouostas - Bergamas (stotis) -aerouostas(daiktų pasiimt) - Bergamo stotis - Milanas.

Čia tame gaunasi ekonomija, kad iš Bergamo stoties traukinys eina tiesiai į Milaną...

Na, iš aerouosto autobusas važiuoja tiesiai į Milaną, bet tada teks apsieiti be Bergamo - nes jei eit atgal važiuojant, tarkim, skrydis po pietų, tai vėl kils ta pati problema, kur dėti daiktus.
Atsakyti
Gal žinote iš Bergamo į Milana, į kurią trakinių stotį reiki važiuoti. Arti viešbučio ieškau Milane tik žiūriu, kad ji ne viena yra? O gal geriau autiku važiuoti?

Atsakyti
Jei neklystu, iš Bergamo traukinys važiuoja į Centrale. Į Garibaldi irgi važiuoja, bet jei gerai pamenu, ne visi traukiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 01 rugsėjo 2016 - 17:23