Įkraunama...
Įkraunama...

Milanas

QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 18:33)
Tai panašiai kaip ir mes, neapstojote Milane 4u.gif O kas be freskos Jums patiko? Ar tik ji paliko įspūdį?

Patiko visi pasirinkti Milano lankytini objektai. Įsimylėjau Bergamo. Daug skaičiau prieš kelionę ir viskas atitiko mano lūkesčius. Pasikartosiu: kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2017 12 26, 19:41)
Patiko visi pasirinkti Milano lankytini objektai. Įsimylėjau  Bergamo. Daug skaičiau prieš kelionę ir viskas atitiko mano lūkesčius. Pasikartosiu: kiekvienam savo.

Tai ir aš skaitau, bet smagu gi gyvai užklausui, bent jau man, gyva emocija kartais labai smagi smile.gif
Na pvz, vertinu X, dėl to pasirinkau, patiko tas ir anas. Tada tu per savo prizmę perlelidi, ir supranti, tinka tau ar ne. Diskutuoji, argumentuoji. Na bent man taip atrodo faina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 18:46)
Tai ir aš skaitau, bet smagu gi gyvai užklausui, bent jau man, gyva emocija kartais labai smagi smile.gif
Na pvz, vertinu  X, dėl to pasirinkau, patiko tas ir anas. Tada tu per savo prizmę perlelidi, ir supranti, tinka tau ar ne. Diskutuoji, argumentuoji.  Na bent man taip atrodo faina biggrin.gif

keistai čia atrodytų menotyros debatai , kai žmonių požiūris į meną labai skirtingas. Parašiau gi , kad pamačiau tą meno kūrinį ir likau sužavėta. Man reikėtų aprašyti tą freską detaliai ar kaip ? Nelabai suprantu diskusijos prasmės. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 26 gruodžio 2017 - 19:03

Ne, žinokit, pati sugalvojau ir parašiau, kas ant liežuvio užplaukė   :oh: Pvz. šiandien 2018 m. vasarį vietų yra tik 7 d., sausį kiek geresnė padėtis. 

Kokių jūs argumentų norit? Menas, istorija - subjektyvu, o ir dabar pilna komentarų internete, kad pažiūrėjo tą „Paskutinę vakarienę“ ir nusivylė, nes nesuprato, kodėl tokios eilės prie apsilaupusios freskos.

Darykit namų darbus, o aš nuo savęs tik norėjau įspėti, kad va taip užnorėjus dieną ar kelias prieš kelionę, greičiausiai bilieto negausit. 

Man, asmeniškai ir subjektyviai, tai buvo vienas iš esminių vizito Milane akcentų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neryztinga: 26 gruodžio 2017 - 19:13
QUOTE(darvina @ 2017 12 26, 20:01)
keistai čia atrodytų menotyros debatai , kai žmonių požiūris į meną labai skirtingas. Parašiau gi , kad pamačiau tą meno kūrinį ir likau sužavėta. Man reikėtų aprašyti tą freską detaliai ar kaip ? Nelabai suprantu diskusijos prasmės.  mirksiukas.gif

Na kiekvienas rašant, kad tas ir anas paliko ar nepaliko įspūdžio galime parašyti, kodėl smile.gif Ir čia nereikia menotyros debatų, o tieisog asmeninių prioritetų keliaujant užtektų.

QUOTE(neryztinga @ 2017 12 26, 20:11)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="pukepuke" data-cid="71937965" data-time="1514306035">
<div>
<p> </p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);">Ne, žinokit, pati sugalvojau ir parašiau, kas ant liežuvio užplaukė   doh.gif Pvz. šiandien 2018 m. vasarį vietų yra tik 7 d., sausį kiek geresnė padėtis. </p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);">Kokių jūs argumentų norit? Menas, istorija - subjektyvu, o ir dabar pilna komentarų internete, kad pažiūrėjo tą „Paskutinę vakarienę“ ir nusivylė, nes nesuprato, kodėl tokios eilės prie apsilaupusios freskos.</p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);"> </p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);">Darykit namų darbus, o aš nuo savęs tik norėjau įspėti, kad va taip užnorėjus dieną ar kelias prieš kelionę, greičiausiai bilieto negausit. </p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);"> </p>
<p style="font-style:italic;background-color:rgb(249,249,249);">Man, asmeniškai ir subjektyviai, tai buvo vienas iš esminių vizito Milane akcentų.</p>

Atliksiu, net neabejokit smile.gif Čia užsuku ne pagrindinės, o papildomos info, emocijos, iš tautiečių. Bet kaip visad, pas mus to nesulauksi biggrin.gif Nors neprašiau apie Buenos info, bet prikišat biggrin.gif Argumentų, kodėl būtent freska apie paskutinę vakarienę, yra tokia vertinga, negausi. Patarimas - atlikti namų darbus. Ok, aš patikėkit, nesu jau tokia beviltiška, atliksiu kaip visad. Uždarom temą gal tada, juk namų darbus visi turime būti įgalus atlikti, ši tema, ji kam išvis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 26 gruodžio 2017 - 19:31
QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 19:24)
Na kiekvienas rašant, kad tas ir anas paliko ar nepaliko įspūdžio galime parašyti, kodėl smile.gif Ir čia nereikia menotyros debatų, o tieisog asmeninių prioritetų keliaujant užtektų.

Taigi parašiau kodėl patiko: dėl da Vinčio asmenybės, dėl nykstančio šedevro, dėl perskaityto romano, galiausiai - dėl mano emocijų. O dėl ko dar žmonės lanko parodas, muziejus? Viskas individualu.
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 19:24)
Argumentų, kodėl būtent freska apie paskutinę vakarienę, yra tokia vertinga, negausi. Patarimas - atlikti namų darbus.

būtent, bent nuo google ir pradėkite ax.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2017 12 26, 20:44)
Taigi parašiau kodėl patiko: dėl da Vinčio asmenybės, dėl nykstančio šedevro, dėl perskaityto romano, galiausiai - dėl mano emocijų. O dėl ko dar žmonės lanko parodas, muziejus?  Viskas individualu.
Papildyta:

būtent, bent nuo google ir pradėkite  ax.gif

Pradedu visad nuo google, patikėkit smile.gif Ne nuo piktų tautiečių smile.gif
Nesidomėjau niekuo konkrečiai pačiame Milane, tą paminėjau. Kad turiu pusdienį, kad įdomu, ką būtent rekomenduotumėte pamatyti pačiame Milane ir kodėl?
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 19:48)
Pradedu visad nuo google, patikėkit smile.gif Ne nuo piktų tautiečių smile.gif
Nesidomėjau niekuo konkrečiai pačiame Milane, tą paminėjau. Kad turiu pusdienį, kad įdomu, ką būtent rekomenduotumėte pamatyti pačiame Milane ir kodėl?

Gal paprasčiausiai reikėjo sukonkretinti savo norus , kad nereikėtų priekaištauti ? Paprastai žmonės (ne tik "pikti" lietuvaičiai) atsako pagal savo pomėgius. Mes gi nesame aiškiaregėmis: ar muziejų , ar teatrą, ar parką su kanalais pačiai reikėtų rekomenduoti. Aš pasiūliau tai, kas rūpi man, kita narė - gal La Scalos teatrą.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2017 12 26, 21:02)
Gal paprasčiausiai reikėjo sukonkretinti savo norus , kad nereikėtų priekaištauti ? Paprastai žmonės (ne tik "pikti" lietuvaičiai) atsako pagal savo pomėgius.  Mes gi nesame aiškiaregėmis: ar muziejų , ar teatrą, ar parką su kanalais pačiai reikėtų rekomenduoti. Aš pasiūliau tai, kas rūpi man, kita narė - gal La Scalos teatrą.

Bevertė diskusija 4u.gif
Turime pusdienį, tas aišku. Atlikome namų darbus, priortetas, kas aišku- Venecija, norime dar į Como. O pusdienis Milanui, labai nedaug, operos, aišku, kad jau nebe pamatysime. Na ir tikiesi atsakymo kas kam labiausiai patiko turint tik tiek laiko, aišku, kad argumentuojant komentuojančio asmens akims.
p.s. Iš karto parašiau, kad parduotuvės nedomina, ir, kąąą??? Kas skaitė? Kaip tik, buvo prikištos, o, kam, kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 26 gruodžio 2017 - 20:21
QUOTE(pukepuke @ 2017 12 26, 20:17)
p.s. Iš karto parašiau, kad parduotuvės nedomina, ir, kąąą??? Kas skaitė? Kaip tik, buvo prikištos, o, kam, kodėl?

taigi parašiau, kad vienos eina į muziejus, kitoms - parduotuvės rūpi. Niekas čia konkrečiai į tamstą nesikreipė, nesuprantu isterijos bigsmile.gif Daug kartų pakartojau - kiekvienam savi interesai, todėl konkretinkite savo tekstus ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 26 gruodžio 2017 - 20:32
QUOTE(darvina @ 2017 12 26, 21:31)
taigi parašiau, kad vienos eina į muziejus, kitoms - parduotuvės rūpi. Niekas čia konkrečiai į tamstą nesikreipė, nesuprantu isterijos  bigsmile.gif Daug kartų pakartojau - kiekvienam savi interesai, todėl konkretinkite savo tekstus ir tiek.

O kur isterija? biggrin.gif
Tai jūsų buvo atsakymas, iš trijų žodžių, be jokių argumentų, kuruios reikėjo traukti iš tamstos smile.gif
Aišku, jei pabrėžiu, kad parduotuvė ABSOLIUČIAI neįdomios, nesitikiu, kad man vis vien jas prikišinės biggrin.gif
Pasikartosiu - tikėjausi atsakymo patiko tas ir anas, dėl to ir ano, arba nepatiko, nes tas ir anas.
Neklausiau, atspėkit, kas tiks MAN biggrin.gif Juokas pro ašaras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 26 gruodžio 2017 - 20:39

La Scala nebūtinai operą žiūrėti. ten yra ir muziejus, tik jis veikia, kai teatre nevyksta repeticijos. Prie durų turėtų būti iškabinti lankymo laikai. Man labai patiko muziejus, bet tai yra  irgi subjektyvu. 
Paskutinė vakarienė liko nelankyta. Esu irgi ne meno žinovė ir mylėtoja. Antrą kartą važiuočiau į Milaną - jau aplankyčiau. Daugiau dėl pliuso, o kokius jausmus sukeltų - įdomu.
Dar įdomi buvo koplyčia su kaukuolėmis. Esu buvusi Čekijos Kutna Horoje tokio tipo bažnyčioje, tai ši MIlano koplyčia tokio neįtikįtino įspūdžio nepaliko, bet buvo įdomu. San Bernardino alla Ossa. San Bernardino alla Ossa yra tarp Via Verziere ir Piazza Santo Stefano. Įėjimas iš aikštės. Kai įeinama į bažnyčią, reikia eiti į dešinę pro mažą koplytėlę. Kairėje bus nedidelės švytuojančios durys, nuoroda „Ossario“.
Net reportažą savą atsiverčiau, Nebuvome, bet prisimenu, kad į kapines prie Garibaldi stoties ketinau. Bet pasiklydome, tada dar be gps keliauvau ir nebenuėjome.
Į Sforcų pilį nėjome, tik po teritoriją pavaikščiojome. Parkas įspūdžio nepaliko. Dabar jau eičiau ir į pilies muziejų, nes susižavėjau karaliene Bona.
Buvome nuėję į kanalų zoną - zona Naviglia. Bet specialiai nežinau, ar verta. Nebent tik vakare, išgerti ir pasėdėti.

Atsakyti