Patiko visi pasirinkti Milano lankytini objektai. Įsimylėjau Bergamo. Daug skaičiau prieš kelionę ir viskas atitiko mano lūkesčius. Pasikartosiu: kiekvienam savo.
Ne, žinokit, pati sugalvojau ir parašiau, kas ant liežuvio užplaukė Pvz. šiandien 2018 m. vasarį vietų yra tik 7 d., sausį kiek geresnė padėtis.
Kokių jūs argumentų norit? Menas, istorija - subjektyvu, o ir dabar pilna komentarų internete, kad pažiūrėjo tą „Paskutinę vakarienę“ ir nusivylė, nes nesuprato, kodėl tokios eilės prie apsilaupusios freskos.
Darykit namų darbus, o aš nuo savęs tik norėjau įspėti, kad va taip užnorėjus dieną ar kelias prieš kelionę, greičiausiai bilieto negausit.
Man, asmeniškai ir subjektyviai, tai buvo vienas iš esminių vizito Milane akcentų.
La Scala nebūtinai operą žiūrėti. ten yra ir muziejus, tik jis veikia, kai teatre nevyksta repeticijos. Prie durų turėtų būti iškabinti lankymo laikai. Man labai patiko muziejus, bet tai yra irgi subjektyvu.
Paskutinė vakarienė liko nelankyta. Esu irgi ne meno žinovė ir mylėtoja. Antrą kartą važiuočiau į Milaną - jau aplankyčiau. Daugiau dėl pliuso, o kokius jausmus sukeltų - įdomu.
Dar įdomi buvo koplyčia su kaukuolėmis. Esu buvusi Čekijos Kutna Horoje tokio tipo bažnyčioje, tai ši MIlano koplyčia tokio neįtikįtino įspūdžio nepaliko, bet buvo įdomu. San Bernardino alla Ossa. San Bernardino alla Ossa yra tarp Via Verziere ir Piazza Santo Stefano. Įėjimas iš aikštės. Kai įeinama į bažnyčią, reikia eiti į dešinę pro mažą koplytėlę. Kairėje bus nedidelės švytuojančios durys, nuoroda „Ossario“.
Net reportažą savą atsiverčiau, Nebuvome, bet prisimenu, kad į kapines prie Garibaldi stoties ketinau. Bet pasiklydome, tada dar be gps keliauvau ir nebenuėjome.
Į Sforcų pilį nėjome, tik po teritoriją pavaikščiojome. Parkas įspūdžio nepaliko. Dabar jau eičiau ir į pilies muziejų, nes susižavėjau karaliene Bona.
Buvome nuėję į kanalų zoną - zona Naviglia. Bet specialiai nežinau, ar verta. Nebent tik vakare, išgerti ir pasėdėti.