Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(sume @ 2011 10 26, 18:51)
Sveikos,
mamai jau gal nuo sekmadienio pakilusi temperatūra. Pasimatuoja vakare, kad ir dabar pajuto, kad silpna darosi ir va 38. Kažin ar reiktų sunerimti? Išgėrė paracetamolio, gers arbatos... žinau, kad kažkaip ar ne su spiritu reikia ištrint kūną g.gif Gal reiktų pranešti gydytojai, tik kaži ar ji čia kuo padėtų..?

gal paskambinkit gydytojai - gali buti prisikabinusi infekcija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 26, 17:51)
Sveikos,
mamai jau gal nuo sekmadienio pakilusi temperatūra. Pasimatuoja vakare, kad ir dabar pajuto, kad silpna darosi ir va 38. Kažin ar reiktų sunerimti? Išgėrė paracetamolio, gers arbatos... žinau, kad kažkaip ar ne su spiritu reikia ištrint kūną g.gif Gal reiktų pranešti gydytojai, tik kaži ar ji čia kuo padėtų..?

Sume, ar pašėlai, prie 38 duoti žudiko paracetamolio. Pirmiau pabandykit arbatas, aspirino, jei kils - ką nors iš ibuprofeno. Paracetamolis paskutinėje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 26, 18:51)
Sveikos,

Man per trecia chemija stipriai buvo pakilus temperatura, buvau labai issigandus, skambinau daktarei, verkiau... Liepe analgina isgerti su aspirinu. Numuse.
Laikykites.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 10 27, 11:56)
Paracetamolis paskutinėje vietoje.

Kodėl? Kuo anas toks blogas, jei net nėštumo metu būtent šis vaistas siūlomas temperatūrai "mušti" g.gif
Papildyta:
Pati paklausiau, pati ir atsakymo paieškojau. O kadangi tuose atsakymuose nemažai galimai naudingos info, tai cituoju postus ax.gif

QUOTE(adis @ 2008 11 24, 12:35)
Theraflu turi 1000 mg, Fervex – 500 mg, Coldrex – 750 mg paracetamolio. Nerekomendavo dėl poveikio kepenims. Po chemijų, jei nėra didelių kepenų sutrikimų, tikriausia galima. Tik, laiko dar mažai praėję, bent aš, paracetamolio vengčiau kokį pusmetį. Iš kitos pusės 1-2 pakeliai, gal nieko. Bendra paracetamolio paros dozė neturi viršyti 4 g, taip rašo Fervex anotacijoje.
Geriausia pasiklauskit gydytojo arba vaistininko (kaip reklamoj mirksiukas.giftongue.gif .

Yra senieji vaistukai  mirksiukas.gif  aspirinas, analginas. Liepžiedžiai, erškėtrožės, avietės, medus. Jei nėra temp. vonelės kojoms su druska ir J. Balvočiūtės žolelių mišinukai. tongue.gif homeopatiniai: gripheel, influcid ir kt.

QUOTE(ypata @ 2008 11 24, 12:55)
Atsakau aš: visų šių vaistų pagrindinė veiklioji m-ga yra tas pats paracetamolis. Plius medžiagos mažinančios gleivinės paburkimą (sloga), plius slopinančios SAUSĄ kosulį. Taigi, juos tikslinga vartoti esant simptomų puokštei: temperatūra (38 ir daugiau), kosulys, sloga. Jei yra tik sloga ar kosulys, tam yra kiti vaistai, nors mūsų žmonės labai mėgsta tas "arbatytes" gerti nuo bet ko sad.gif Be to reikia atsižvelgti į paciento amžių ir širdies darbą, jei yra hipertenzija (o senyviems beveik visiems yra), reiktų pasitarti su gydytoju, nors esant kontroliuojamai hipertenzijai dažniausiai vartoti galima.

QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 24, 13:43)
Mūsų onkologė per chemijas laido gerti kaip tik Paracetamolį - bet tik kraštutiniu atveju, jei yra temperatūra virš 38 laipsnių. Aspirino kažkodėl liepė vengti, bet čia gal tik mano mamytei, nes jai kitokių pašalinių ligelių yra( aukštas kraujospūdis). O analginas irgi kiek žinau veikia širdelę, bet gal ši mano informacija pasenusi. rolleyes.gif Lieka žolelės ir arbatėlės - ir tas gerai. ax.gif

QUOTE(adis @ 2008 11 25, 10:16)
Kas be ko, chemoterapijos metu su vaistais juokauti nereikėtų ir net tokius, kurie skirti temperatūros mažinimui, vartoti tik pasitarus su gydytoju.
1) Analginas netinka, jei širdelė „tabaluoja“.
2) Paracetamolio turintys netinka, jei kepenys labiau veikiamos, o jei kepenų parametrai, ALT, GOT blogi, tai išvis, net kalbos negali būti.
3) Aspirinas, kaip minėjo Ramaska32, skystina kraują ir blogai jei trombocitų mažai.
Lieka žolelės, trynimas skiestu spiritu arba degtine, ledas. (Na šito niekad nesu bandžiusi, nei sau, nei vaikams, nedrąsu). Dukrai ligoninėje dėjo. Veiksminga. (Jai, kai suklidavo virš 39, jokie vaistai nepadėdavo, su pediatre pritaikėm tokį miksą: paracetamolis, 1/4 analgino ir  degtinytės ištrynimai. Jeigu kada nors tektų pasinaudoti šiuo mano patarimu: – analgino, vartojant kartu su paracetamoliu ne daugiau 1/2 tab. suaugusiam, ir tai tik tuo atveju, kai turintys paracetamolio nemažina temp. (Kaip žinot, vienu metu dvigubos paracetamolio dozės negalima, ypatingai vaikams)).
Man paskutinės chemijos metu pastovi temp. būdavo ~ 39. Rytais nukrisdavo iki 37,5–38, po pietų sukildavo, su šaltkrėčiu. Nenaudosi kiekvieną dieną temperatūrą mažinančių medikamentų.  Su spiritu neišsitrinsi, išberta būdavau. Ką darydavau, nieko – gerdavau arbatas, naktimis plaukdavau nuo prakaito, ir vėl temperatūra, vėl arbatos, vėl prakaito klanai...Vargino, net labai...Apie išėjimą į lauką net kalbos nebūdavo.  Ėjo, praėjo. rolleyes.gif

Atsakyti
Man leisdavo gerti nuo temperaturos TIK paracetamoli.Tikrai nereikia jokiu aspirinu ir analginu.
Atsakyti
tai kad kiti net rekomenduoja paracetamoli gerti nuo skausmo

pvz cia
http://www_jeiskauda...nt01returnid=56

Atsakyti
ačiū ačiū už šitiek atsakymų ir pasisakymų! (o jau maniau, kad niekas taip ir nebeparašys blush2.gif )
tai va, turbūt geriausias variantas tik arbatos, o kažin kaip pvz. tos vadinamos nuo gripo visokios (bet kalbu tik apie žolelių) jos tikrai padeda, ne kartą ant savęs išbandžiau, bet tik esant žemesnei temperatūrai g.gif
kepenys su mts, spaudimas dažniausiai per aukštas, širdutė irgi dažniausiai per stipriai daužosi... tai viskas kaip ir turėtų atkristi g.gif
tiesiog mamai ir taip sveikatos nėra, o čia dar ta temperatūra, nors va šiandien ryte buvo tik vos virš 37, rankos vienos net nejudina, toj alkūnėj jaučia lyg žaizda būtų viduj, galva apsvaigusi nuo to tramadolio, todėl dar dažniausiai tik guli lovoje, snaudžia arba miega, taip kažkaip pasikeitė per mėnesį kokį ir vis per tuos skausmus, gal nuvargo, naktim sunku miegoti, kaskart prabudinėja apsiversdama, nes kad rankytė tik neužsigautų, beja, tramadolis skausmo visiškai nenuima, o tik apmažina, nebebūna tų diegulių nors.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 27, 17:05)
abeja, tramadolis skausmo visiškai nenuima, o tik apmažina, nebebūna tų diegulių nors.

Konsultuokitės dėl vaistų keitimo. Gal tiks ketanalis, o gal fentanilio pleistrus paskirs. Ir mieguistumo nebūtų (ar bent ne toks didelis), ir skausmas apmažėtų. Tų vaistų pasirinkimas tikrai yra, tiesiog reikia parinkti, atitaikyti derinius.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 27, 18:05)
...tiesiog mamai ir taip sveikatos nėra, o čia dar ta temperatūra, nors va šiandien ryte buvo tik vos virš 37, rankos vienos net nejudina, toj alkūnėj jaučia lyg žaizda būtų viduj, galva apsvaigusi nuo to tramadolio, todėl dar dažniausiai tik guli lovoje, snaudžia arba miega, taip kažkaip pasikeitė per mėnesį kokį ir vis per tuos skausmus, gal nuvargo, naktim sunku miegoti, kaskart prabudinėja apsiversdama, nes kad rankytė tik neužsigautų, beja, tramadolis skausmo visiškai nenuima, o tik apmažina, nebebūna tų diegulių nors.

Būtinai dėl vaistukų nuo skausmo pasikonsultuokite. Mano mamytei Tramadolis visai netiko. Prieš diagnozės paskelbimą vietiniai miesto gydytojai gydė nugaros skausmus juo . Ėjo tik blogyn. Iš ligoninės išsivežėm vos paeinančią. Tie vaistukai ją tiesiog "užglušino". Man atrodė, kad jis ne skausmą gydo, o per smegenis kaldavo... rolleyes.gif Miegodavo, tapo visai silpna, o kai nebevartojo, kol išėjo pagirios verysad.gif doh.gif doh.gif ... ir ašaros , nesvietiškas drebulys, vėmimas , silpnumas ir t.t.t. Kai praėjo visi blogumai, kurie tęsėsi apie mėn. doh.gif , mamytė pasakė, kad gyvenime , kad ir kas būtų tų vaistų nebevartos.
Gal ir tavo mamytei reikia , kaip something else sako pakeisti. Tuo labiau, kad sakai, kad skausmo nenuima.
Dėl temperatūros irgi pasisakyčiau gydytojai. Gal kas prie plaučių - jei ilgai guli - nebeprasiventiliuoja, o ir atsparumas organizmo mažesnis. Gal pasiklausytų ar peršviestų. Mano mamytei (bet tai būdavo chemijų metu) Dar sakydavo išgerti papildomai dextametazono, skirtingais atvejais skirtingą kiekį tablečių, tai kartais padėdavo. O šiaip kviesdavau šeimos gydytoją (kai nevaikščiodavo ) į namus. Taip du kartus plaučių uždegimą surado. Gydė antibiotikais. Bet ir dėl jų konsultuodavausi su onkogydytoja.
Nenuleiskit rankų ir būkit stipros. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 spalio 2011 - 20:31
rasų lankele,
mamai kaip tik švietė plaučius per paskutinį apsilankymą, bet tada dar ir neturėjo tos temperatūros.
Susimąsčiau dabar po jūsų ir something else komentaro, gal tikrai reikia keisti tą tramadolį, nes jis kažkaip keistai veikia, tiesiog apsvaigina, nešiojasi į šonus paskui eidama. Dar apetitą numušo visai.
O dar šiąnakt skrandį pradėjo labai skaudėti, turbūt netiko organizmui mėsa, nes vakar kaip tik valgė. Šiaip ji mėsos ir nebegalėdavo praryti, nes iškart suvimdydavo g.gif o vakar padarytas guliašas jai kažkaip buvo skanu, tai ir suvalgė g.gif tai dabar toks jausmas, kad apsinuodijusi unsure.gif
Kažkokia nelaimių lavina pastaruoju metu, tai viena, tai kita ir taip ratu sukasi.
Ir dar noriu padėkoti, kad esate neabejingos mano išsipasakojimams čia 4u.gif daugiau ir neturiu su kuo pasitarti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 28 spalio 2011 - 08:05
4u.gif
Sume, manąjam irgi netinka Tramadolis (aš anksčiau rašiau, gi mano Žmogučio ir Tavo Mamytės ligos tos pačios) leisk Ketalgon'ą arba Doloblok'ą, ir būtinai dėk lipdukus (jie kompensuojami)
Stiprybės jums 4u.gif Išsikapstysit iš to nelaimės liūno 4u.gif
Atsakyti
mano mamai Tramadolis irgi nepadedavo
Atsakyti