Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

su sventem,mergytes 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
4u.gif su šv. Kalėdom visas 4u.gif 4u.gif Laimės ir sveikatos visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti apie reumatoidinio faktoriaus tyrimą.
Kas konkrečiai nustatoma šiuo tyrimu ir ką jis parodo?
Ką galėtų reikšti jei C reaktyvas neigiamas, o būtų nustatytas reumatoidinis faktorius?
Kuo skiriasi kokybinis ir kiekybinis reumatoidinio faktoriaus tyrimas? Kokybinis tik nustatys, kad jis yra, o tiksliai neparodys konkretaus didumo?
Atsakyti
QUOTE(giedrius123 @ 2011 12 26, 00:09)
Norėčiau paklausti apie reumatoidinio faktoriaus tyrimą.
  Kas konkrečiai nustatoma šiuo tyrimu ir ką jis parodo?
  Ką galėtų reikšti jei C reaktyvas neigiamas, o būtų nustatytas reumatoidinis faktorius?
  Kuo skiriasi kokybinis ir kiekybinis reumatoidinio faktoriaus tyrimas? Kokybinis tik nustatys, kad jis yra, o tiksliai neparodys konkretaus didumo?

C reaktyvus baltymas parodo, kad yra uzdegimas. Jeigu neigiamas, reiskias uzdegimo nera. Reumatoidinis faktorius parodo kad yra artritas. Kaip as suprantu, jeigu yra nestiprus artritas, tai C reaktyvus baltymas gali buti ir normos ribose (taip buvo ir pas mane kuri laika, CRB buvo norma, o RF - 24). Bet kiek zinau dalis sveiku zmoniu irgi turi padidinta RF arba jis gali padideti del kitu ligu, todel dabar yra tikslesniu kraujo tyrimu artritui nustatyti, tokiu kaip anti-CCP ir HLA B27.

Del kiekybiniu ir kokybiniu negaliu pasakyti, nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Lor@ @ 2011 12 26, 21:34)
C reaktyvus baltymas parodo, kad yra uzdegimas. Jeigu neigiamas, reiskias uzdegimo nera. Reumatoidinis faktorius parodo kad yra artritas. Kaip as suprantu, jeigu yra nestiprus artritas, tai C reaktyvus baltymas gali buti ir normos ribose (taip buvo ir pas mane kuri laika, CRB buvo norma, o RF - 24). Bet kiek zinau dalis sveiku zmoniu irgi turi padidinta RF arba jis gali padideti del kitu ligu, todel dabar yra tikslesniu kraujo tyrimu artritui nustatyti, tokiu kaip anti-CCP ir HLA B27.

Del kiekybiniu ir kokybiniu negaliu pasakyti, nezinau.

i si aprasa,kuri pateiket apie rf ir crb,reik itraukt,kad tie tyrimai gali nebuti teigiami prie seronegatyvaus artrito.
Atsakyti
sian chirurge dare pedu rentgena.diagnoze:abieju pedu pirstu sanariu deformacijos.9d.varau pas ortopeda konsultacijai del operacijos.sake,kad 2 pirstus butinai reik operuot,kitiem tai dar ne taip blogai...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 12 30, 14:14)
sian chirurge dare pedu rentgena.diagnoze:abieju pedu pirstu sanariu deformacijos.9d.varau pas ortopeda konsultacijai del operacijos.sake,kad 2 pirstus butinai reik operuot,kitiem tai dar ne taip blogai...

O ar siaip matosi? Ar tik rentgene? Na bet ir supuolusios tau viso bedos is karto... 4u.gif

Man tai ranku pirstai kai kurie nelabai kaip atrodo, tai kazi, matyt irgi ateity operacijos reik tiketis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 12 30, 20:17)
O ar siaip matosi? Ar tik rentgene? Na bet ir supuolusios tau viso bedos is karto...  4u.gif

Man tai ranku pirstai kai kurie nelabai kaip atrodo, tai kazi, matyt irgi ateity operacijos reik tiketis... g.gif

pas mane antras pirstas,sekantis po didziojo,abiejose pedose yra labai uzasirietes...o kiti,tai kaip ir normaliai,mano kuklia nuomone,nors chirurge sake,kad ir kiti deformuoti jau kazkiek.tik mazyliai ir didieji normalus.o siaip pedu kauliukai visi gerai atrodo,tik gal ciurnoj sanariniai tarpai pasiaureje,bet cia as taip manau,tai nezinau ar tikrai taip yra.paklausiu ortopedo.idomu kaip uzfiksuos tuos pirstus po operacijos.tikiuos,kad tik tuos pirstus imobilizuos.kad tik visos kojos i langete neidetu...gal dar galvoju klustelsiu del visu kitu savo sausgysliu kojose...pries pusmeti sitas ortopedas pas kuri eisiu,nusiunte mane pas neurologijos skyriaus vedeja,tada sitas siaip vel atgal pas ortopeda siunte,nes pasake,kad cia tipo elementariai reikia chirurginiu budu ilgint sausgysles.bet po to pas ortopeda as taip ir nebenuejau,nes ja, reik siuntimo is II lygio,tai daug pacackiu..
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 12 30, 16:14)

o kodel butina operuoti? Ar del to, kad jie dar labiau nesideformuotu, ar del skausmu, kuriuos nuolat jauti? Kas kiek laiko tau darydavo rentgena? Sako kad kas pusmeti mazdaug reiketu darytis, tada pasimato aiskesnes deformacijos..
Atsakyti
turiu moteriska klausima, gal zinote, ar is savo patirties pastebejote- ar turi kokios neigiamos itakos kontraceptiku vartojimas kartu su vaistais pries artrita, arba tarkim ar nesureaguoja kaip nors neigiamai spirale su pries-artritiniais vaistais? O gal is viso spirales nepatartina turet?
Atsakyti
QUOTE(Adreta @ 2011 12 31, 16:24)
o kodel butina operuoti? Ar del to, kad jie dar labiau nesideformuotu, ar del skausmu, kuriuos nuolat jauti? Kas kiek laiko tau darydavo rentgena? Sako kad kas pusmeti mazdaug reiketu darytis, tada pasimato aiskesnes deformacijos..

nes tie pirstai batuose yra nuolat spaudziami ir kuo ilgiau lauksim,tuo sudetingesnes operacijos reiks...siaip nedaro rentgenu profilaktiskai.pedu isvis neesa dare,nes niekad reumatologei tu pirstu nerodziau..nenorejau kvarsint jai galvos..tu pirstu neskauda.pedu isvis neskauda,tik bursitas,vienos sausgysles uzdegimas daznai aplanko,tada paskauda.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 12 31, 17:06)
nes tie pirstai batuose yra nuolat spaudziami ir kuo ilgiau lauksim,tuo sudetingesnes operacijos reiks...siaip nedaro rentgenu profilaktiskai.pedu isvis neesa dare,nes niekad reumatologei tu pirstu nerodziau..nenorejau kvarsint jai galvos..tu pirstu neskauda.pedu isvis neskauda,tik bursitas,vienos sausgysles uzdegimas daznai aplanko,tada paskauda.

na tikrai idomiai, pedos neskauda, bet jau pasideformavo sad.gif o klausyk, kas yra bursitas? mano draugei nustate, bet daktarai nieko neskiria, jokio gydymo. cia panasiai kaip artritas?
Atsakyti