Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi (išmatų) bėdos, netipinės

Mes perkame is parduotuves geriama vandeni, kuris buna is greziniu su pasalintu tam tikru gelezies kiekiu.
Dabar musu maze daro i kelnes be jokiu garsu biggrin.gif Tik paraudonuoja kaip burokas stenedama ir ziurek jau pakvepina kambari blush2.gif Dabar bandau nebeduoti Espumisan...diena atrodo neskauda pilvuko, zaidzia su savo skrabaliukais. thumbup.gif Vakare jau parauda, turbut paspazmuoja pilvuka.Bet kai diena isibezda tai vakare buna geriau. rolleyes.gif Tik ant pilvuko nelabai megsta guleti. Tai bandau pasiguldyti sau ant krutines. O cia tai jai patinka isitaisyti.Pora kartu taip ir uzmigo ikalindama mane trims valandoms ax.gif
Atsakyti
Turim ir mes tokią pačią problemą. Mano mačiukė irgi kakoja verkdama. T.y. kai purpsi arba kai purpsi su trupučiuku kakučiu tai tiesiog klykia, o kai daug daro tai neverkia. Dar be to, pradėjo labai viduriuoti! Jau tiesiog nebežinom ką daryti... Viską išbandėm, jau nebinom ką daryti... Paskaičius šias diskusijas dabar paguldžiau mažę ant pilvo. Pažiūrėsim kas bus..
Vaidutex, nemanau, kad tas skausmas yra dėl nedavalgymo. Tiesiog, kai man truputį trūko pieno ir irgi mažė tampė krūtis kaip ir tau, ji tada taip neklykė. Na, čia tiesiog mano pamastymai...
Gaila, mano daktarė atostogauja, bet rytoj eisiu privačiai pas kitą. Prašysiu kakučio tyrimo.
Atsakyti
Uzjauciu jus, gaila vaiko labai. Mes jau nebeturime tos problemos(tfu tfu tfu). Kakoja normaliai, nebeverkia kakodama.O ir bezdeti ismoko...tai purpcioja i pampersus net valgydama.Turbut virskinimo sistema tvarkosi thumbup.gif Be to duodu misinuka su probiotikais.Gal ir tai padeda virskinimo traktui formuotis g.gif
Tiesa mes pagulime ant pilvuko, bet ne kiekviena diena.Maziukei pavalgius butinai padedu atsirugti.Tai kai atsiraugeja kaip suauges zmogus...labai daug oro iseina ax.gif O del pilvuko skausmu mums vakarais padedavo silta palute ant pilvuko.Tiesiog uzdedavau silta palute ir kelis dekiukus.Mazei pilvuka atpalaiduodavo ir taip lengviau pabezdedavo neverkdama.
O kodel ciainga darysite kakucio tyrima??? Mes tai gydytojai irgi skundemes del verkimo ir pan. galvojau kad maze viduriuoja, nes skystai kakodavo ir su spaudimu , bet ji sako kad cia nieko baisaus, vaikas turi ismokti ir kakoti, ir bezdeti...visgi jo zarnynas dar tik pratinasi prie maisto. Be to ji neviduriavo,tik skystai kakodavo, o as pergyvenau kad ciaviduriavimas doh.gif O del spalvos ir konsistencijos irgi sake nieko blogo.Musu budavo zalsvi su gleivemis kartais. Dabar kai maitinu tik misinuku tai yra zalvi. Pastebejau kad kartais buna gleiviu, bet retai...Man tik del to ir neramu. Galvoju kad uz 1,5 savaites kai eisime pas gydytoja dar pasikonsultuosiu del tu gleiviu...nors ju buna ne visada bet gal geriau pasitikrinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidutex: 11 birželio 2007 - 14:00
Ačiū labai!!! Truputį nusiraminau. Mano vaiko kakutis visada buvo geltonas su tokios lyg kruopelytėmis, o dabar bėga toks skystimėlis. Todėl ir pagalvojau, kad viduriuoja. O gal viduriuoja? Tiesiog panaši situacija buvo prieš dvi savaites, po to susitvarkė, o dabar vėl viskas atsinaujino. Galvoju gal kokia bakterija įsimetė ar grybelis, todėl ir norėjau kraujo tyrimuko.
Beje vaidux mūsų dukryčių amžiaus skirtumas tik 3 dienos!!! Kaip faina!
Atsakyti
Buvau praėjusią savaitę pas savo gydytoją ir klausiau dėl kakučio spalvos. Sunerimti reikėtų tada, kai kakutis salotinės spalvos ir su gleivėm, tada kažkas negerai su virškinimu. O klausiau dėl to, kad maniškio kakutis tamsiai žalios spalvos. Bet gydytoja nuramino, kad čia dėl geležies, esančio mišinuke thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi nesupratau kas yra viduriavimas. Skaiciau visur kur tik radau info. Bet gydytoja patvirtino tai ka perskaiciau, jeigu vaikas maitinamas mamos pienu, jis viduriuoti neturetu, nes gali kakoti iki 12kartu per diena ir skystai. O jeigu maitinamas misinuku ir kakoja daznai ir po biski tada jau gali buti viduriavimas. Maniske kai maitinau savo pienuku kakodavo labai skystai- tiesiog vandenukas atrodo sumaisytas su kruopelemis. Bet kadangi gleiviu nebuvo ir spalva geltona arba chaki, tai sake viskas cia gerai. thumbup.gif
Dabar kai maitinu misinuku kakutis zalsvas, kietesnis ( kaip obuoliu tyrele) ir kakoja po 1-2 kartus per diena. ax.gif
Beje, man irgi budavo kad kakutis atrodo toks koks turi buti kelias dienas, po to ima ir pasikeicia spalva, pasidaro skystesnis. Ejau is proto...Bet ir vel isgelbejo forumo dalyviu informacija, kad vaiko virskinimo sistema bresta, todel ir kakutis turi keistis,ir jo spalva ir isvaizda gali kisti rolleyes.gif
Beto jeigu pati maitini, tai uzsirasyk ka valgai ir gal pavyks atsekti kas itakoja vaiko viduriuku pokycius. Jeigu maitini misinuku, tai gal per karsta ar per salta misinuka duodi. Pastebejau Man tai kai kakodavo skystai, tai tos granulytes plaukiojo skystime ir kakodavo po kiekvieno maitinimo. Bet manau jeigu tikrai tau neramu gali istirti kakuti...Gali nunesti tiesiogiai i laboratorija ir be gydytojo siuntimo istirs privaciai. thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien buvau pas gydytoją, tai ji patvirtino, kad taip formuojasi vaiko virškinimo traktas. Vienintelė išeitis - kantriai laukti...
Atsakyti
QUOTE(ciainga @ 2007 06 12, 16:13)
Šiandien buvau pas gydytoją, tai ji patvirtino, kad taip formuojasi vaiko virškinimo traktas. Vienintelė išeitis - kantriai laukti...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Saunu. Tikrai nemanau kad tavo dukrytei kas nors rimto. Visi vaikai turi isaugti, o mamos pereiti vaiko augimo mokykla mirksiukas.gif Taip sukaupiame patirti. Juk pats pirmas gydytojas vaikui ir yra mama. mirksiukas.gif Mes gi ir po vaiko kakuti knaisiojames, ir kunelio kiekviena kvadratini centimetra isnagrinejame, ir daug daug visko darome, ko gydytojai nedaro...Taigi mes surenkame informacija, o gydytojai tai patvirtina arba paneigia ax.gif
Atsakyti
mano sunui taip pat buvo. prasidejo toks tustinimasis, kai tik atvezem is ligonines. Atejusi sesute pasake, kad tai pilvuko diegliai, rekomendavo gerti ESPUMISAN. bet mum visiskai nepadejo. vaistininke rekomendavo SEB SIMPLEX (sako kad tas pats kas ir espumisan, tik koncentracija didesne), bet jis taip pat nepadejo. Tada gydytoja israse LINEX bakterijas, isgerem visa kursa ir nepadejo. o kai kudikeliui suejo 3 men. ir riksmai, ir raudonavimas dingo. bet prisikentejom per ta laikotarpi tai su kaupu, graudu buvo ziureti kaip lelius kankinasi verysad.gif o dabar mes sveiki tongue.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
As irgi siek tiek sunerimau, kai nuvaziavau pas savo mama i svecius ir ji pasake, kad tavo vaikas viduriuoja smile.gif ir visai nusiraminau, kai perskaiciau jusu pasnekesius smile.gif pasirodo viskas gerai smile.gif
Nuo pat gimimo maziuka maitinu savo pieneliu ir tas kakutis vis keiciasi. O be to po kiekvieno maitinimo prie zanduku atsiranda raudonu spuogeliu, kurie iki kito maitinimo dingsta, tad pagalvojau kad tas skystas tustinimasis ir tie spuogeliai gali buti susije. Ar kam nors tai buvo? Mano suneliui tuoj 2.5 men
Atsakyti
Pries pora savaiciu gyditoja paskyre vaikui pagert gelezies preparata ferum lek.Pastebejau kad labai patamsejo ismatos,tokios i zalia panasios,Nutraukiau vitaminu davima jau apie savaite kad paziuret ar tikrai nuo to.Dabar vaiko ismatos juodai melynos kaip smala.Kas tai galetu buti g.gif I pliklinika savo gyditojai niekaip negaliu prisiskambint pasikonsultuoti.
vaikas valgo neblogai,jauciasi gerai,jokiu pokyciu nepastebejau,kaskokio tokio maisto(uogu...)tiesa duodu juoduju serbentu sirupo praskiesto su vandeniu pagert,gal nuo to taip gali buti.na kaip tik jis vakar ir pasibaige dabar stebesiu toliau.
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2007 09 05, 14:58)
Pries pora savaiciu gyditoja paskyre vaikui pagert gelezies preparata ferum lek.Pastebejau kad labai patamsejo ismatos,tokios i zalia panasios,Nutraukiau vitaminu davima jau apie savaite kad paziuret ar tikrai nuo to.Dabar vaiko ismatos juodai melynos kaip smala.Kas tai galetu buti g.gif I pliklinika savo gyditojai niekaip negaliu prisiskambint pasikonsultuoti.
vaikas valgo neblogai,jauciasi gerai,jokiu pokyciu nepastebejau,kaskokio tokio maisto(uogu...)tiesa duodu juoduju serbentu sirupo praskiesto su vandeniu pagert,gal nuo to taip gali buti.na kaip tik jis vakar ir pasibaige dabar stebesiu toliau.

Man atrodo kad viskas gerai nes tikrai nuo gelezies tamseja ir nenutrauk jei paskyre. Mano maziui tas pats buvo. O jeigu butu del vidinio kraujavimo tai vaikas blogai valgytu ir jam kur nors skaudetu g.gif Nuo gelezies gali kazkiek ir uzkieteti viduriai tai duok vaisiu ar sulciu daugiau.
Atsakyti