QUOTE(sayonara @ 2011 08 26, 12:39)
Fotografija, mano galva, yra vienas tų menų, kurie reikalauja gana plataus išsilavinimo, o jos kritika - gebėjimo analizuoti vaizdą tarpdiscipliniškai.
Fotografija nėra vien apie grožį, pasaką, vestuves arba kitas teigiamybes.
100 proc. pritariu, kaip ir pritariu, kad ne tik fotografijoje, bet ir apskritai menuose. Vienas žmogus yra pasakęs, kad neįmanoma būti stipriu kūrėju, jei nesi meno istorijos žinovas. Nereikia skaityti tiesiogiai, tiesiog erudicija nemaišo, o labai padeda. Kai man pradeda viena mano kursiokė pasakoti, kad nebūtinai, nes būna, tokių vunderkindų, oi kokių būna, kurie gimsta ir iškart būna, sakau, - pavyzdžiui?

Ir atsakymo nėra. Ta patirtis, žinios, erudicija ne būtinai yra moksliška, bet ir gyvenimiška. Įprastai gyvenantis žmogus negali užčiuopti vidinio pasaulio ir juo labiau jo perteikti, nes jo nepažįsta.
O dėl grožių, pasakų ir vestuvių, čia antroji fotografijos rūšis - tai ir amatas. Kaip minėjau, į fotografiją pasakau dėl dviejų priežasčių, nes traukia kurti (bet dar nepavyksta, kas ten žino ar pavyks, nes čia ne blynus kepti, būk koks nori žinovas, turi išsiveržti natūraliai, o ne dirbtinai) ir noriu turėti amatą, nes mano specialybės ne amatiniškos.
Va

Išleidau savo šeimyną į kaimą, liuks