Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai (III tema)

QUOTE(Abercrombie @ 2011 10 11, 10:11)
Po tos biochemines radau "kombinuota rizika 21 trisomijai 1:3084"  g.gif
Neuzkliuvo niekas genetikei.

Jūsų rezultatas yra tikrai geras.

mano bendras rezultatas buvo panašus: 12 savaičių: biocheminė 1:748, amžiaus 1:297, kombinuota 1:3327. 15 savaičių: biocheminė 1:1099, kombinuota 1:4321
Mano kombinuotos rizikos rezultatą labai pagerino l. maža sprando raukšlė (0.9 mm), bet aš nesu tikra, kad ją tikrai gerai išmatavo (ne genetikė matavo, o perinatologė KMUK).
Tai irgi labai abejojau, konsultavausi ir KMUK, ir privačiai Vilniuje, visi tie gydytojai traukiojo pečiais ir sakė nesuprantą, ko man nerimauti. Bet lengva pasakyti - nerimauk doh.gif Na bet iš gydytojų pastabų tikrai supratau, kad tokie rezultatai geri.
Kiek supratau, dar svarbu, ar ta paskaičiuota rizika didesnė ar mažesnė nei amžiaus rizika. gerai, jeigu ji yra mažesnė nei amžiaus rizika (skaičiukas aukštesnis negu amžiaus rizikos). Tada gaunasi, kad su savo individualiais duomenimis (kraujas, NT) tu turi mažesnę riziką nei bendrapopuliacinė pagal amžių. Jeigu rizika didesnė nei amžiaus, tada gal verta galvoti apie amnioc.

Bet kiek suprantu jūsų rezultatai yra geri.
Atsakyti
QUOTE(bride @ 2011 10 11, 12:33)
Bet kiek suprantu jūsų rezultatai yra geri.

Labai aciu uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avonuke @ 2011 09 15, 14:08)
Labu, deja kaip man paaiskino genetikai , net jei echoskopuojant  viskas gerai nereiskia , kad vaikutis bus  sveikas  verysad.gif  Yra apsigimimu , kurie matomi echoskopu, bet pvz Dauno sindroma jis parodo ne visada  verysad.gif

Bet manau sprando rauksles matavimo rodikliai si ta reiskia ir jei neribiniai tai galima tiketis geriausio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutaure @ 2011 10 12, 17:54)
Bet manau sprando rauksles matavimo rodikliai si ta reiskia ir jei neribiniai tai galima tiketis geriausio  g.gif

Sprando raukšlės matavimas patikimas berods 85 proc., kitais 15 proc. apsigimimai esant nomaliai sprando raukšlei. Ne toks mažas patikimumo procentas.
Yra dar daug požymių, pagal kuriuos galima įtarti Dauną (jie vertinami 19-20 savaitę), bet gana mažas patikimumo procentas, t.y. Daunas tų požymių gali ir neturėti.
Keblus visas tas reikalas verysad.gif
Atsakyti
Pirmam vizitui pas genetike pavyko uzsiregstruoti tik 14 sav., pirmas vizitas turetu buti 11-13 sav., kazin labai dideles reiksmes savaite turi???
Atsakyti
QUOTE(Tiske @ 2011 10 13, 10:59)
Pirmam vizitui pas genetike pavyko uzsiregstruoti tik 14 sav., pirmas vizitas turetu buti 11-13 sav., kazin labai dideles reiksmes savaite turi???

ar daretes kraujo tyrimus? Nu svarbu pasidaryti tam tikrom savaitem prisca. O pas gydytoja jau ir po to galima. Arba spesit ir i antra priscos etapa. Gydytoja pries tai nustatys ar reikia daryti ar ne. Tai du variantus turite wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 13, 12:15)
ar daretes kraujo tyrimus? Nu svarbu pasidaryti tam tikrom savaitem prisca. O pas gydytoja jau ir po to galima. Arba spesit ir i antra priscos etapa. Gydytoja pries tai nustatys ar reikia daryti ar ne. Tai du variantus turite wink.gif

nesidariau.. g.gif turbut jau tik i antra etapa bespesim.. tikiuosi, kad gerai viskas bus..
Atsakyti
QUOTE(Tiske @ 2011 10 13, 11:26)
nesidariau.. g.gif  turbut jau tik i antra etapa bespesim.. tikiuosi, kad gerai viskas bus..

As taip pat spejau tik i antra etapa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2011 10 13, 12:30)
As taip pat spejau tik i antra etapa smile.gif

Svarbiausia, kas viskas gerai smile.gif Aciu, kad pasidalinai wink.gif
Atsakyti
Laba diena.
Man matavo jau gydytojas kaklo raukslyte, nors mums tik 10 savaiteliu. Ismatavus, pasirode 0.180 cm, ar jau verta nerimaut? verysad.gif
Nors pas genetika vistiek eisiu. Bet jau isgasdino, kazkaip negaliu negalvot ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norma: 18 spalio 2011 - 16:16
QUOTE(norma @ 2011 10 18, 17:16)
Laba diena.
Man matavo jau gydytojas kaklo raukslyte, nors mums tik 10 savaiteliu. Ismatavus, pasirode 0.180 cm, ar jau verta nerimaut?  verysad.gif
Nors pas genetika vistiek eisiu. Bet jau isgasdino, kazkaip negaliu negalvot ...

1.8mm rezultatas vis dar normos ribose, bet jusu gestacijos laikas labai dar ankstyvas. Pilnai tiketina, kad ji gali padideti iki "rizikingos" iki 13 sav. pabaigos. Pvz. musu spirgeliui 12sav. ir 2d. gestacijos NT buvo 1.4mm, o 13 sav.ir 4d. jau buvo padidejusi iki 2.0mm. Paprastai laikoma, kad virs 2.5mm 13 sav gale jau indikuoja rizika. Ziurekit kokie bus kraujo rezultatai. Paprastai rezultate sujungiama statistine rizika del amziaus, NT matavimo ir kraujo rezultatas, mat kiekvienas is situ triju pavieniui nera labai patikimas. Priedo, ar matuodami NT jums ismatavo vaiko nosies kaula? Tai irgi vienas is indikatoriu.

Blogiausiu atveju, pasidarysit amniocenteze ir suzinosit garantuotai ar turi maziukas Dauno sindroma ar ne.

Bet kokiu atveju, kol neturit rankose kraujo rezultato, jaudintis tikrai truputi per anksti.
Atsakyti

Sveikos, esu gan nejauna būsima mama ir ginekologe pasiunte pas genetikę. Bet vat taloną gavau tik gruodzio pradižiai. Bus jau 16 savaičių. Tai taip išeina, kad ėjimas pas ją bus tik dėl žinojimo, o padaryt jau nieko nebus galima g.gif
Atsakyti