Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai (III tema)

QUOTE(papuga*** @ 2011 11 15, 23:29)
gal kam ir idomu bus,as airijoj priejau prie vaisiaus vandenu tyrimo,nors ir sunkokai,bet vistiek priejau

Rimtai? na papasakok issamiau? kur ejei kur kreipeisi? tiesa kokiam mieste gyveni? nes kur as bejau man niekas nepadejo,GP tik apie vaisiaus vandenu tyrimo rizika kalbejo,ligonineje is vis vos ne i baznycia nuodemiu issipasakot pasiunte...
Atsakyti
QUOTE(Druoja @ 2011 11 16, 11:50)
Taip, dabar viltis sustiprėjo smile.gif

Dar norėjau paklausti. Ar jūsų neprašė pasirinkti, kokio vaisiaus vandenų tyrimo norėsite: greitojo FISH (peržiūri trijų tipų chromosomas, kurių sutrikimai lemia Patau, Edwardso ir Dauno sindromus, rezultatai po 3 dienų), ar  kariotipo nustatymo. Pasirinkau pastarąjį, nes jis išsamesnis, peržiūrės visas chromosomas. Bet jo rezultatų reiks laukt 3 savaites  unsure.gif .

Kadangi man dare tyrima 20 savaite, tai atsakymams gauti buvo likusi viena savaite (reikia gauti atsakymus iki 21 savaites pabaigos), tai kariotipo rezultatu jau butu per ilgai laukti, tai niekas ir neklause kokio tyrimo noreciau. Svarbiausia buvo patikrinti del DS, kur buvo didziausia rizika, kitos rizikos buvo labai mazos. Atsakyma gavau po 3 dienu, tai turbut dare FISH.
Atsakyti
QUOTE(Druoja @ 2011 11 16, 11:50)
Taip, dabar viltis sustiprėjo smile.gif

Dar norėjau paklausti. Ar jūsų neprašė pasirinkti, kokio vaisiaus vandenų tyrimo norėsite: greitojo FISH (peržiūri trijų tipų chromosomas, kurių sutrikimai lemia Patau, Edwardso ir Dauno sindromus, rezultatai po 3 dienų), ar  kariotipo nustatymo. Pasirinkau pastarąjį, nes jis išsamesnis, peržiūrės visas chromosomas. Bet jo rezultatų reiks laukt 3 savaites  unsure.gif .

Kai as dariausi tyrimus,tai net neklause,iskart abu dare g.gif
Atsakyti
Jau ir as gavau amniosentezes tyr- leliui viskas gerai wub.gif .
Aisku,dar reikia sulaukti pilno kariotipo,bet tikiuos geriausio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasmoskis @ 2011 11 18, 13:45)

Smagu girdet geras naujienas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasmoskis @ 2011 11 18, 13:45)

Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Paskambinau del Prisca I tyrimu atsakymu, ir likau sokiruota .... Tiesa, buvau Kauno klinikose.
DS 1:1100; Edvardsono 1:2 verysad.gif
Aisku, as jau negaliu nesinervuot ...
Klinikose tureciau su tokiais rezultatais eiti pas genetika, bet pas anuos taloneli gauti galima tik gruodzio men ., kaip isgyvent iki to ramiai? ...
Pasitarem su vyru, pasiskambinau i Vilniu, i genetikos klinika ir uzsiregistravau siam pirmadieniui pas genetike Benusiene.
Nezinau ko tiketis. Kaip su tuo Edvardsono sindromu yra? Juk turetu matyt echoskopu kazkokius pakitimus? Ne vien is kraujo?
Atsakyti
QUOTE(rasmoskis @ 2011 11 18, 12:45)

Sveikinu 4u.gif

QUOTE(norma @ 2011 11 18, 19:31)
Paskambinau del Prisca I tyrimu atsakymu, ir likau sokiruota .... Tiesa, buvau Kauno klinikose.
DS 1:1100; Edvardsono 1:2  verysad.gif

Vaje...
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2011 11 18, 20:31)
DS 1:1100; Edvardsono 1:2  verysad.gif
Aisku, as jau negaliu nesinervuot ...
Klinikose tureciau su tokiais rezultatais eiti pas genetika, bet pas anuos taloneli gauti galima tik gruodzio men ., kaip isgyvent iki to ramiai? ...
Pasitarem su vyru, pasiskambinau i Vilniu, i genetikos klinika ir uzsiregistravau siam pirmadieniui pas genetike Benusiene.
Nezinau ko tiketis. Kaip su tuo Edvardsono sindromu yra? Juk turetu matyt echoskopu kazkokius pakitimus? Ne vien is kraujo?

Mano leliuko raukslyte buvo 2.3mm, man 31 metai, tai gavau siuntima pas genetikus.
Mano situacija panasi. Tik as Klaipedoje tyrimus dariausi. Ar kartais ne pas Asmoniene Kaune lanketes? Nes as, kai gavau Prisca rezultatus, tai su asaromis isbegau is kabineto. As ir skaiciu nezinau, tik sake, kad del DS nera ko jaudintis, o va jau del kitu, tai blogiausi rezultai.... Aisku man irgi liepe laukti, kol bus 16 savaiciu, darytis Prisca 2, o po to vandenu tyrimus i Kauno klinikas vaziuociau darytis... Zodziu, nervu baisu...
Tai neistveriau ir nuvaziavau i Vilniu genetikos klinikas, pas gyd Krasovskaja. Labai sauni gydytoja pasirode. Padare echo, viskas atrodo normaliai. (aisku, kiek galima is echo matyti). Dabar ateinanti ketvirtadieni darys vandenu tyrima. Tai nedaug beliko laukti.
O gal dar kas galetumet pakomentuoti kada daromas kariotipu tyrimas? Kazin ar ir ji man reiketu darytis? ....
Atsakyti
QUOTE(spinduliukass @ 2011 11 18, 21:27)
Mano leliuko raukslyte buvo 2.3mm, man 31 metai, tai gavau siuntima pas genetikus.
Mano situacija panasi. Tik as Klaipedoje tyrimus dariausi. Ar kartais ne pas Asmoniene Kaune lanketes?  Nes as, kai gavau Prisca rezultatus, tai su asaromis isbegau is kabineto. As ir skaiciu nezinau, tik sake, kad del DS nera ko jaudintis, o va jau del kitu, tai blogiausi rezultai.... Aisku man irgi liepe laukti, kol bus 16 savaiciu, darytis Prisca 2, o  po to vandenu tyrimus i Kauno klinikas vaziuociau darytis... Zodziu, nervu baisu...
Tai neistveriau ir nuvaziavau i Vilniu genetikos klinikas, pas gyd Krasovskaja. Labai sauni gydytoja pasirode. Padare echo, viskas atrodo normaliai. (aisku, kiek galima is echo matyti). Dabar ateinanti ketvirtadieni darys vandenu tyrima. Tai nedaug beliko laukti.
O gal dar kas galetumet pakomentuoti kada daromas kariotipu tyrimas? Kazin ar ir ji man reiketu darytis? ....

Mano likimo drauge 4u.gif
O kur buvai? Irgi toj genetikos klinikoj? Nu bus matys, jei pasitvirtins musu Prisca II su ta rizika, irgi neisvengsiu vaisiaus vandenu tyrimo.
Gal zinai per kiek laiko buna aisku vaisiaus vandenu atsakymai ir kiek kainuoja? g.gif
Atsakyti
Man gyd. Krasovskaja net nerekomendavo darytis Prisca II. Juk sake, kad ir kokie rezultatai bus, vandens tyrimus vistiek reiketu pasidaryti, juk kad ir geresni bus Prisca II rezultatai, vistiek ramiai negalesiu vaikscioti iki kol gims leliukas. Ir ji manau, visiskai teisi. Tai as ateinant ketvirtadieni iskart darysiu vaisiaus tyrimus...
O kokia jusu leliuko raukslyte buvo?
Atsakyti
Norma, tavo vietoj, jokių prisca II, o iškart vandenų tyrimo prašyčiau... Beje, ES turėtų būt matomas echo ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 18 lapkričio 2011 - 22:20