QUOTE(luck @ 2014 07 26, 00:04)
Sveikos, norejau pasiteirauti jusu ir labai tikiuosi, kad pataikiau i ta tema

Man kelis kartus metuose juodai surakina nugara ties juosmeniu. Paskutiniu metu tai kartojasi istisai. Skauda ne tik strenas (vadinama radikulita) bet jau eina skausmas i desine koja. Negaliu normaliai stoveti sedeti ir t.t. Reabitologas ir neurologas israsuose parase, kad tikslinga skirti ambulatorine reabilitacija. Pagal Bartheli 15 % . Darytas magnetas pries 1.5 metu, tai rasta stuburo isvarza . Norejau pasiteirauti ar pvz man jau priklausytu invalidumas? Arba jei galit parasykit kokais atvejais yra skiriamias invalidumas del stuburo isvarzos? Kiek kartu zmogus turi kreiptis i gyd ar kaip?
Invalidumą gauti ne taip paprasta, nes tokiais nusiskundimais skundžiasi dauguma, turite nuolat gydytis sanatorijose, bet paprastai apgydo ir nieks neskuba jo skirti. Nebent su savo daktaru susitariate ne visai švariais keliais, bet tai, ką aprašote, kuom skundžiatės, yra pagydoma ir profilaktuojama. Kaip jau sakiau, turite nuolat lankytis savo poliklinikoje, jei nusiskundimai dažni ir situacija rimta, gausite sanatorijas, kasmet jose lankysite, tada gal ir bus tikimybė jį gauti. Pvz sanatorijoje esu sutikusi moteriškių, kurios gulasi į ligoninę tik tam, kad prasitęstų invalidumą.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad geriau atrasti gydymą privačiai, kur apsigydisite ir galėsite gyventi ir dirbti, nes taip vadiname valdiškame sektoriuje tiesiog nusibosta kovoti už tai, kas tau priklauso ir neskubama skirti, o gavus ne visada tau tinka ir kokybiška, neduoda laukiamų rezultatų.