Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų, pyragų ir kt. kepinių puošimas

Labas rytas panelės, gal kažkur jau rašėt, bet dega, reikia greito atsakymo ir pagalbos. Sakykit jei aš Juodą mišką noriu dengti ta marshmallow mase, tai man jį aptept kuo nors ar ne? Nes youtube pažiūrėjau, taip ant "bulkos" tiesiai dėjo, bet kažkaip negražiai visai man ten atrodė. Plius gal prie to pačio galiu paklausti, jeigu mano skersmuo formos 26 cm tai nebus per aukštas jis arba biskvitai per stori? ačiū jei kas pagelbės ir atsiprašau jei kartojuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 09 02, 07:18)
Labas rytas panelės, gal kažkur jau rašėt, bet dega, reikia greito atsakymo ir pagalbos. Sakykit jei aš Juodą mišką noriu dengti ta marshmallow mase, tai man jį aptept kuo nors ar ne?


Pries dendent bet kokia mase reikia aptepti sviestiniu kremu,as darau is sviesto ir rududu 2:1.
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 09 02, 08:18)
Labas rytas panelės, gal kažkur jau rašėt, bet dega, reikia greito atsakymo ir pagalbos. Sakykit jei aš Juodą mišką noriu dengti ta marshmallow mase, tai man jį aptept kuo nors ar ne? Nes youtube pažiūrėjau, taip ant "bulkos" tiesiai dėjo, bet kažkaip negražiai visai man ten atrodė. Plius gal prie to pačio galiu paklausti, jeigu mano skersmuo formos 26 cm tai nebus per aukštas jis arba biskvitai per stori? ačiū jei kas pagelbės ir atsiprašau jei kartojuos  4u.gif


Reikia aptepti sviestiniu kremu butinai, nes kitaip buis graubletas, ir nesilaikys isvis ta mase ant torto be sviestinio kremo.

O as juoda miska kepiau 24-26 cm formoj, normalaus aukscio tortas. Nes kaip zinia, ji ten pagal recepta ir reikia kepti 25 cm formoj.
Atsakyti
Kai ziurite youtube ir kitur (uzsienio vaizdo irasus) nepamirskite, kad jie nededa jokiu imantriu kremu, pertepimu, nedrekina biskvitu. Kaip ir rasote - ten praktiskai saldus batonas biggrin.gif tai pries dengiant toki batona nereikia kremo tepti, nors dazniausiai jie aptepa abrikosu dzemu. Taciau musu tortukai yra visai kitokie. Dazniausiai mes juos sulaistome, pertepame keletu kremo sluoksniu, todel, kad mase netiztu ir neslapiuotu reiktu tortuka aptepti sviestiniu kremuku. As dazniausiai naudoju Sarlot sviestini krema arba tiesiog i pakeli isplakto sviesto masa srovele plakant supilu kondencuoto pieno indeli (kartais karamelini, jei tinka pagal skoni). Asseni pataria i sviestini krema imaisyti biskvito ar meducio torto vieno laksto trupiniu (kai neturiu, naudoju tiesiog dziuveselius arba bet kokius paprastuosius teslainius pries tai juos susmulkinus kociojant su kocelu), tuomet lygiau pasidengia torto pavirsius ir graziau apsidengia tortas. Tik nereiktu su tais trupinukais persistengti, nes kai ju per daug, gaunasi per kietas kremas, tai jis sunkiai tepas ir man asmeniskai - gadina skoni. 4u.gif
Atsakyti
ačiū labai jums, tai sviestinis kremas gal čia šokoladinis labiausiai tiktų juodam miškui? Kaip jūs iš patirties pasakytumėt konkrečiai šiam atvejui? O sviesto kiek imti tokiam tortui kad užtektų? Man čia pirmas kartas dengimo, todėl labai panika didelė, ir dar gal pasakytumėt kur baltų tų zefyrų būna? ar tik spalvoti visur? smile.gif
Atsakyti
As tai asmeniskai visada tepu sviestiniu kremuku su ciuciut trupinuku. Jeigu dabar uztepsi sokoladiniu kremuku ir dengsi baltai (kaip matau, ieskai baltu zefyru pirkti), tai persisviesti gali tas sokoladinis.
Atsakyti
QUOTE(anber @ 2011 09 02, 08:45)
As tai asmeniskai visada tepu sviestiniu kremuku su ciuciut trupinuku. Jeigu dabar uztepsi sokoladiniu kremuku ir dengsi baltai (kaip matau, ieskai baltu zefyru pirkti), tai persisviesti gali tas sokoladinis.


Ačiū 4u.gif o tai man tada specialiai kept tuos trupinius reiktų? Tai galiu gal tepti sviesto ir kondensuoto kremu? g.gif
Atsakyti
Galima ir paprastai sviestiniu kremuku uztept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 09 02, 08:50)
Ačiū 4u.gif  o tai man tada specialiai kept tuos trupinius reiktų? Tai galiu gal tepti sviesto ir kondensuoto kremu? g.gif

Kept nebutina, kaip jau anber rase, gali ir be trupinuku tepti, tik su trupinukais graziau uzsitepa - lygiau ir tada apdengtas tortas graziau ziurisi (as dedu sutraiskytus sausainius is pakeliu - Gaidelis ar kazkas panasaus). Nenuplonink kociojamos mases ir viskas bus gerai. Vien baltu marshmalow nemaciau pirkti, arba jei buna, tai tokie smulkuciai, mazas pakeliukas.
O kas del sviestinio kremo - kiek jo reikia, tai net negaliu pasakyti tiksliai, as visuomet darau is vieno pakelio, kartais lieka daugiau, kartais maziau, bet visuomet lieka - gal uzektu is 2/3 daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 08 31, 23:04)
Kazkada dariau baibokus is marcipano tai pastebejau, kad jie nemegsta buti dazomi - kodel, pati neturiu jokio supratimo, taciau dabar marcipano privengiu.
O sparnelus asmeniskai as daryciau is valgomo popieriaus arba pastiliazo lipdymui pries kokia savaite, kad gerai sudziutu ir laikytu forma - i mase dar iminkyciau gum tragachan.


hm gera ideja kad daug anksciau daryti is mases,nors as dariau 3dienas pries. reiketu isigyti to gum daikto biggrin.gif aciu uz ats 4u.gif

QUOTE(dailele @ 2011 09 01, 07:21)
Labas, prisižiūrėjot atvirukų, dabar prašom vaizdas iš realaus pasaulio. Mano antras padraugavimas su pastilažu (ačiū Olestai už įdėją parūgštinti - tikrai skanesnis)


ant sito torto labai gerai ziurisi ta apacia hihihi.gif bet ir pas mane ta pati problema doh.gif

QUOTE(eda.dita @ 2011 09 01, 13:42)
O cia dar vienas, kiek kuklesnis padekos tortukas.


sita nusikopinau blush2.gif labai graziai padarytas,maniau kad ten tikri saldainiukai uzdeti biggrin.gif

QUOTE(eda.dita @ 2011 09 01, 19:29)


nevertetu situs linkus imesti i papuosimu tema? g.gif

QUOTE(eda.dita @ 2011 09 02, 06:30)
Kai ziurite youtube ir kitur (uzsienio vaizdo irasus) nepamirskite, kad jie nededa jokiu imantriu kremu, pertepimu, nedrekina biskvitu. Kaip ir rasote - ten praktiskai saldus batonas  biggrin.gif tai pries dengiant toki batona nereikia kremo tepti, nors dazniausiai jie aptepa abrikosu dzemu. Taciau musu tortukai yra visai kitokie. Dazniausiai mes juos sulaistome, pertepame keletu kremo sluoksniu, todel, kad mase netiztu ir neslapiuotu reiktu tortuka aptepti sviestiniu kremuku. As dazniausiai naudoju Sarlot sviestini krema arba tiesiog i pakeli isplakto sviesto masa srovele plakant supilu kondencuoto pieno indeli (kartais karamelini, jei tinka pagal skoni). Asseni pataria i sviestini krema imaisyti biskvito ar meducio torto vieno laksto  trupiniu (kai neturiu, naudoju tiesiog dziuveselius arba bet kokius paprastuosius teslainius pries tai juos susmulkinus kociojant su kocelu), tuomet lygiau pasidengia torto pavirsius ir graziau apsidengia tortas. Tik nereiktu su tais trupinukais persistengti, nes kai ju per daug, gaunasi per kietas kremas, tai jis sunkiai tepas ir man asmeniskai - gadina skoni.  4u.gif


prie to pacio,dar as suzinojau is angliu,kad pasirodo ka mes lietuves kepam,tai ne ''cake'' o vadinasi ''pudding'' blink.gif doh.gif cake pas juos ta bulka su vienu pertepimu o jeigu daug plonu biskvitu tada jau pudding doh.gif
Atsakyti
Sveikos, kepejeles smile.gif turiu toki klausimeli, puosiau sia savaite medaus torta - kakava ir cukraus pudra. toks grazus, toks grazus man jis buvo thumbup.gif , a le kad po 3 val tos cukraus pudros kaip nebuta unsure.gif - sudreko ir pasidare permatoma. tada procedura pakartojau - vel beriau trupiniu, vet ta pati rasta ir... doh.gif po 3 val vel tas pats.... kaip parduotuvese issilaiko tas papuosimas cukraus pudra??? g.gif
Atsakyti
eda.dita kokia faina saldainiu dezute bigsmile.gif
raima.ma - tikrai mielas suniukas mirksiukas.gif
Anber - kaip as megstu kempiniukus smile.gif

QUOTE(eglute82 @ 2011 09 01, 18:14)
Merginos, pagelbekit, sakykit kaip padaryti situos papuosimus is sokolado  4u.gif


As karta bandziau daryti sokoladines lazdeles, kazkur buvau nete radusi kaip daryti bet dabar nerandu.. zodziu susikarpiau sviestinio popieriaus vienodus gabaliukus (man reikejo kad lazdeles butu kuo vienodesnio dydzio ir plocio smile.gif ) paskui tepiau ant to gabaliuko islydyta sokolada ir sukiau i vamzdelius, kad neissileistu tas susuktukas klijavau is isores lipnia juostele ir dejau i saldytuva kad greiciau sustingtu, o isviniojusi gavau vamzdelius, tik labai jau daug zaidimo...

juraBA man cukraus pudra puosti neteko, as jei ant meducio trupiniu tai kazkaip visada kakava barstydavau ir gerai ji laikydavo smile.gif
Atsakyti